Şimdi Ara

SOBA+FAN+TERMOSTAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Evime kaloriferli soba aldım petekelri ısıtmada yanmasında hiç bir sıkıntım yok fakat sobanın sürekli yanmasından dolayı su sıcaklığını bir türlü istediğim derecede sabitleyemiyorum. örnek : soba yandıktan 1 buçuk saat sonra su sıcaklığı 80-85 dereceyi görüyor hemen kapakları kapatıp ısıyı düşürüyorum ama bu seferde 40-60 arası sürekli değişiklik gösteriyor. uyuttuğum zaman yeniden uyanması zaman alıyor. sordum soruşturdum takılacak bi FAN benim işimi görürmüş deneme için 2450 rpm 150 m3 salyangoz fan aldım çok güçlü geldi her yer duman oluyor, daha küçüğünü bulamadım. onun yerine bu bildiğimiz 220 volt 50-80 m3 bir bilgisayar kasa fanı alıp takmak istiyorum (daha düşük güçte bir saç kurutma makinesi denedim işe yarıyor) fakat sıcaklığı sabit tutabilmem için fana bir dijital termostat bağlamam gerekiyor ki sıcaklık 40'ın altına düşünce fan çalışsın 55'in üstüne çıkınca fan dursun. Bu konularda bana yardımcı olabilirmisiniz. yapmak istediğim fanı sobadan yaklaşık 7 cm uzakta monte etmek, fana dijital termostatın bağlanması, dediğim kasa fanı olumu olmazmı, daha küçük bir hazır salyangoz fan bulabilirmiyim.

    EMKO 3710-PTC 100 PROBLU termostat bu işte kullanılabilirmi.
    80*80*25 220 volt ac kasa fanı termostata bağlanırmı.

    Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozdemirler

    Arkadaşlar merhaba. Evime kaloriferli soba aldım petekelri ısıtmada yanmasında hiç bir sıkıntım yok fakat sobanın sürekli yanmasından dolayı su sıcaklığını bir türlü istediğim derecede sabitleyemiyorum. örnek : soba yandıktan 1 buçuk saat sonra su sıcaklığı 80-85 dereceyi görüyor hemen kapakları kapatıp ısıyı düşürüyorum ama bu seferde 40-60 arası sürekli değişiklik gösteriyor. uyuttuğum zaman yeniden uyanması zaman alıyor. sordum soruşturdum takılacak bi FAN benim işimi görürmüş deneme için 2450 rpm 150 m3 salyangoz fan aldım çok güçlü geldi her yer duman oluyor, daha küçüğünü bulamadım. onun yerine bu bildiğimiz 220 volt 50-80 m3 bir bilgisayar kasa fanı alıp takmak istiyorum (daha düşük güçte bir saç kurutma makinesi denedim işe yarıyor) fakat sıcaklığı sabit tutabilmem için fana bir dijital termostat bağlamam gerekiyor ki sıcaklık 40'ın altına düşünce fan çalışsın 55'in üstüne çıkınca fan dursun. Bu konularda bana yardımcı olabilirmisiniz. yapmak istediğim fanı sobadan yaklaşık 7 cm uzakta monte etmek, fana dijital termostatın bağlanması, dediğim kasa fanı olumu olmazmı, daha küçük bir hazır salyangoz fan bulabilirmiyim.

    EMKO 3710-PTC 100 PROBLU termostat bu işte kullanılabilirmi.
    80*80*25 220 volt ac kasa fanı termostata bağlanırmı.

    Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

    yeni bir fan almana gerek yok bence şu anda aldığın ve güçlü gelen salyangoz fanın faz besleme kablosuna her hangi bir elektrikçiden alacağın bir dimmer i seri bağlayarak devir ayarını yapabilirsin diye düşünüyorum umarım yardımcı olmuşumdur




  • deneyecem teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.