Şimdi Ara

UTET LOTUS ELEKTRİKLİ KOMBİ KULLANANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
72.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi UTET LOTUS elektrikli kombi kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyiz.yeni duyduğum bi sistem dogal gazlı kombilerden %40 tasarruf yaptığı söyleniyor doğrumudur kullanıcı arkadaşların yorumlarını bekliyorum



  • İyi niyetinizi anlıyorum, bu isi ciddi mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama mühendisleri,doktorlari filan suclamadan once ciddi ciddi isi-sicaklik, termodinamik ve akışkanlar mekaniği dersleri almanizi öneririm. Aksi durumda yaptığınız yanlış hesaplar. işletmenize ciddi zarar verecektir. Dogalgazla elektriği bile yanlis karsilastiriyorsunuz. Gercekte 1 m3 doğalgazın isil enerjisi 9 kw'nin uzerinde elektrik enerjisine eşittir.

    O elektriği elektroliz yöntemi ile hidrojen elde etmekte kullanıyorsanız daha kötü çünkü alacağınız maksimum verim katsayisi 1'dir. 3kw yatirirsaniz 3kw hidrojen gazı alabilirsiniz. Pratikte ℅90 verime ulaşırsınız. Elektroliz yöntemi de oldukca ilkeldir onu da belirtelim. Ucmak icin elinizle kanat cirpmaya benzer. 1 litre suda muazzam hidrojen enerjisi vardır ama mevcut teknoloji bunu verimli bir şekilde ayristiracak yeterliliğe erismekten çok uzak. Hidrojen potansiyelinden faydalanarak 1kw yatırıp 5kw isi enerjisi almak gibi...

    Burada amacım muhalefet etmek değil. Ben sadece bildiğim şeyleri paylaşıyorum. Burası tartışmaya açık bir forum ortamı olduğundan düşüncelerimi yazarak hata etmedigimi dusunuyorum.

    Edit: Anlaşılırlık icin bir takim düzenlemeler.
    İzmir'de yaşıyoruz. Bizim apartmanda 2 komşu taktırdı (yetkili servise). Önce verimi düşük diye ayar yaptılar ve ısıtmaya başladı.

    160m2 evlerimiz. Kasım ayında kullanıldı. Petekler normal petekler. Evlerden birisi ara kat, diğeri en üst kat.

    Ara katta oturana 870TL,üst katta oturana 900TL elektrik faturası geldi.

    Kasım ayında hava sıcaklığı 10 derecenin altına 1-2 gün hariç hiç düşmedi. Kombine tavsiye edildiği gibi, günde 10saat kadar çalıştırıldı.

    Aynı evler geçen yıl merkezi sistem kömürlü kazanla ısıtılıyordu ve aylık 250-300 TL arası bir yakıt gideri vardı.

    Ben duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Yerli ürün olduğu için desteklemeyi de istemiştim. Fakat yakıt giderlerine bakınca balon olduğunu gördüm. Zaten facebook sayfasından ulaşmaya çalıştım fakat dönüş bile yapmadılar.

    Kendi iddialı petekleri ile fark olur mu bilmiyorum fakat normal peteklerle durum bu şekilde.
    Allahtan kork sana çok yakınım bildiğim tüm kullanıcılar cihazı söktürdü aylık 1300-1500 lira fatura gelıyor bu işi yapan kişilerin çoğu kaçtı gitti haber yok taktıranların birkaçı parasını aldı çoğu alamadı.yazıktır günahtır vebale giriyorsunuz.Bu işi önerenlerin çoğu bu işin ticaretini yapan kişilerdir millet ısı pompasına 15 bın lırayı boşuna vermiyor.Girin facebook sayfalarına mağduriyetleri bir okuyun.Para kolay kazanılmıyor
  • yok mu kullanan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulaş2014

    yok mu kullanan ?
    bugün bunu bende duydum..

    kullanıcısı varsa merakla bu konuyu takip ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: temizenerji

    Bu mesaj silindi.
    Arkadaşlar Utet Enerji Lotus Hidrojen kombi nin Ordu, Giresun ve Trabzon Ana Bayi ve Yetkili Servisi Ak Mühendislik Ltd. Şti. nin yöneticilerindenim.
    Yukarıda arkadaşımızın aylık 972 tl lik bir elektrik faturası çıkartmış.Mantık olarak ise 3kw saatlik harcama ve 24 saat ile çarpmış. ve bu uçuk olan aylık faturayı çıkartıp , insanları
    bu milli ve mükemmel cihazdan korkutarak uzaklaştırmış.

    Bu arkadaşımız iyiki Doğalgaz kombilerin ilk çıktığı zaman bir hesap içine girmemiş, yoksa bu kadar yaygın olan doğalgaz kombilerinden de insanlar korkup, sobalarında ısınmaya
    teşvik ederdi. Doğalgazlı bir kombu bu hesaba göre 140 m2 normal izolasyonlu bir evde saatte 1,2 m3 doğalgaz yakar bunu 24 saat ile çarptığımızda 1,2 x 24 saat = 28,8 bu çıkanı da
    30 gün ile çarpalım :864 m3 bir tüketim ortaya çıkıyor Şuan aksa nın kdv ve diğer vergileri içindeki 01.08.2016 tarihli fatura bedelinden baktığımızda m3 fiyatı 1,9 tl.
    864 m3 aylık kullanım ile çarptığımızda 864 m3 x 1,9 tl (kdv içinde ) = 1641,6 tl yapar..

    Bu hesap ne kadar komik, mesnetsiz ve abuk bir hesap ise Lotus hidrojen ile yapılan gesap ta o kadar abuk bir hesap. Düz mantık yapılınca olay bu..

    Biz geröek hesaba dönelim..


    Doğalgazlı bir hermatik kombi yaklaşık olarak 10 saatli bir çalışma ile soğuk kış ayında 10 saat x 1,2 m3 = 12 m3 / 12m3 x 30 gün = 360 m3 1,9 tl(kdv içinde m3 ) x 360 = 432 tl yakar

    Lotus Hidrojen Kombi maksimum 9 saat çalışma ile soğuk kış ayında 3kwx9 = 27 kw 30 gün x27kw = 810 kw 810kw x 0,45krş (1 kw .kdv li elektrik bedeli) =364 tl dir.


    Kıyaslamayı siz yapın, ayrıca Doğalgaz kombinin aylık elektrik tüketimi 15-28 tl arası eklemeyi unutmayın.

    Hesap bu şekilde olunca Doğalgazlı kombi için ödenen =380 tl

    Lotus Hidrojenli kombiye ödenen = 360 tl...

    Kömürlü kazan için bu bedel 540 tl yi bulur ve sıcak suyunuzda hariçtir.
    Saygılar.




  • ulaş 2014 yüzbaşı kardeş U kullanıcısına yanıt
    Aynen anlatıldığı gibi değilmiş malesef ama yinede bire bir kullanan biri ile canlı karşılaşmak nasip olmadı biz bildiğimizden şaşmayacağız anlaşılan...:)
  • ulaş2014 kullanıcısına yanıt
    Değerli form kullanıcı arkadaşlar. Lotus Hidro Kombi kullanmak istiyorsanız o ile bakan yetkili bayi ve servis araştırın. Servisi olmayan hiç bir ürünü ne kadar güvenilir olursa olsun almayın.
    Özellikle bu lotus hidrojenli kombi gibi hassas ayar isteyen bir teknoloji cihazı için muhakkak servis şart. İlk kurulum parametreleri eğer bilinçli yapılmazsa üründen verim alamazsınız.
    Lotus hidrojen kombinin üreticisi Utet Enerji, kuralları içinde Bayilerine yetki alanları dışına ve servis veremeyecekleri yerlere asla cihaz satışı yapmayın diye uyarıları var. Cihazını bir şekilde alan ve memnuniyetsiz olan kullanılıcıların Firmaya bizzat ulaşıp derdini anlatmasını öneririz. Firma ürününün her daim arkasında olduğunu net olarak sizlere beyan ederim. Saygılar.
  • Asagida yakit karsilastirmalari var. 1000 kcal/TL fiyatlari var. Yani esdeger birim maliyeti. Faturanizin cok gelmesi normal, cunku pahali bir yakit turunu tercih ediyorsunuz.

    Dogalgaz: 0.12 TL
    Elektrik: 0.38 TL

    Elektrik 1000 kcal fiyatina vergi dahil degil. Onu da eklerseniz oran 4 kata cikiyor.


    http://www.igdas.istanbul/YakitKarsilastirmasi/Index/0?lang=tr&sc=1&ay=11&yil=2016
  • Arkadaşın birtanesi pahalı yakıt tercih ediyorsunuz demiş ve elektrikli kombiyi örnek alan bir yorum yapmış.
    Daha önce de uyardım ama nafile ! Bu memlekette 76 milyon mühendis, 76 milyon doktor, 76 milyon akademisyen, 76 milyon bilim adami, 76 milyon siyasetçi ,
    76 milyon vb vatandaş var ama memleket bu halde !
    Neden mi ? Basit, sadece yorum yapmak, torba doldurmak veye bak ben bunu biliyorum diyerek desinlere giden insan dolu olduğu için.

    Elektrikle çalışan kombiler yıllardır var ve bu cihazların şuan son teknolojisinde bile 8- 10 m tül peteği ısıtacak cihazları 24 kw ile 30 kw arası cihazlardır 20.000-24.000 ckal verir. Ayrıca trifaz 380 ile çalışır, 1 mahallede bu cihazdan 2 adet koyduğunuzda trafonuzu değiştirmeniz gerekir, bunu da elektrik dağıtım firması yapmaz !!!!!!
    Bizim Hidrojen kombimiz elektrikli kombi gibi elektriği ısınma ve kullanım suyunu eldeetmek için harcamaz. Lotus Hidrojen kombi elektrik enerjisini bir başka enerji olan hidrojen enerjisini açığa çıkarmak için kullanır, bu da demek oluyorki 8-10 mtül peteği 3-6 kw lık monofaz 220 volt ile bir mahallede 2 değil 52 cihaz olsa çalışacak imkanı verir.

    Bu bilgiler ışığında bizim Lotus cihazımız bu özelikleri taşıyan ülkemizde ve dünyada tek üründür, sertifikalı, güvenli ve seri üretime girmiş, türkiyenin bir çok noktasında satış ve servis ağını oluşturmuş, milli bir üründür.
    Cihazımızı tanımayan arkadaşların lütfen daha dikkatli yorum yapmasını ıstıyoruz. Farkında olmadan ve iyi niyetli olark düşünmek istediğimiz Yaptığınız yorumlar
    Yabancı sermayelere ve içerideki işbirlikçilerine yardım etmek manasına gelir... Elin gavuru 2017 nin ortasında avrupada bu cihazın farklı versiyonunu çıkarıp 2019 ortalarında Ülkemize soktuğunda, bizden daha pahalı fiyatlara size bu ürünü sunduğunda dahamı memnun olacaksınız...!
    Onlar yapınca şak şak, TÜRK yapınca tukaka... Yok öyle dünya, 2005 yılından bu yana bu ürün kullanılıyor, 2014 sonunda seri üretime geçti, gavur daha 2017 nin ortasında Kendi memleketinde piyasaya sürecek, 2019 sonunda Dünyaya verecek (tabi 2 yıl içinde sorunları çıkmazsa ) biz elimizdekinin değerini bilmeden, özelliklerini bilmeden karalama yapıcaz, buna milli olan ve düşünen izin vermez ve yapmaz.... Kalın sağlıcakla.
    Ayrıca bizim kullanan ve memnun olan o kadar müşterimiz varki, onların referansları bile bu ürünü 1 sene sonra çok daha yükseklere taşıyacak inşaallah.....




  • İyi niyetinizi anlıyorum, bu isi ciddi mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama mühendisleri,doktorlari filan suclamadan once ciddi ciddi isi-sicaklik, termodinamik ve akışkanlar mekaniği dersleri almanizi öneririm. Aksi durumda yaptığınız yanlış hesaplar. işletmenize ciddi zarar verecektir. Dogalgazla elektriği bile yanlis karsilastiriyorsunuz. Gercekte 1 m3 doğalgazın isil enerjisi 9 kw'nin uzerinde elektrik enerjisine eşittir.

    O elektriği elektroliz yöntemi ile hidrojen elde etmekte kullanıyorsanız daha kötü çünkü alacağınız maksimum verim katsayisi 1'dir. 3kw yatirirsaniz 3kw hidrojen gazı alabilirsiniz. Pratikte ℅90 verime ulaşırsınız. Elektroliz yöntemi de oldukca ilkeldir onu da belirtelim. Ucmak icin elinizle kanat cirpmaya benzer. 1 litre suda muazzam hidrojen enerjisi vardır ama mevcut teknoloji bunu verimli bir şekilde ayristiracak yeterliliğe erismekten çok uzak. Hidrojen potansiyelinden faydalanarak 1kw yatırıp 5kw isi enerjisi almak gibi...

    Burada amacım muhalefet etmek değil. Ben sadece bildiğim şeyleri paylaşıyorum. Burası tartışmaya açık bir forum ortamı olduğundan düşüncelerimi yazarak hata etmedigimi dusunuyorum.

    Edit: Anlaşılırlık icin bir takim düzenlemeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 2 Aralık 2016; 14:14:26 >




  • Günaydın;

    Firma reklamı içeren, yönlendirme yapılan, bilgiye ve belgeye dayanmayan övme nitelikli paylaşımlara forumda izin vermiyoruz. Firma yetkilisi unvanı yaşayan üyelerin dahi paylaştıkları bilgiler yanlış yönlendirme içeriyorsa mesajı gösterimden kaldırıp üyeyi uyarıyor, kasıtlı devam ediyorsa önce unvanı, devam ediyorsa üyeliğine son veriyoruz.

    Bu bilgileri şu sebeple verdim. Bir firmayı temsil etmek isteniyorsa önce forum yönetimi ile görüşüp firma yetkilisi unvanı alınmalı. Daha sonra ise burada paylaşılan bilgiler, geçerliliği olan bir belgeye dayandırılmalı. Bunun yanı sıra fikirlerinizin uyuşmadığı üyelere de atıfta bulunulmamalı.

    Forum kültürü bu dur, Bu anlamda hem paylaştığı doğru bilgiler,hem de takındığı olumlu tavır nedeniyle öncelikle @Cirrus- arkadaşımıza teşekkür ediyorum.

    Konuda bazı mesajları silmek zorunda kaldım. Sohbetin akışının bu hali ile devam etmesini rica ederim




  • Milli sermaye diyorsunuz destekleyin diyorsunuz destekleyelim tabide 4,250 TL ne arkadaş yap bin lira - 2 bin lira arası sana maliyeti ne bu kombinin Allah aşkına piyasaya fırtına gibi gir 4.250 Tl çoook ayrıca bana 300 en baba 350 lira gelen fatura 300 civarı gelecekse ben bu kombiyi kaç senede amorti edecem biraz insaf fiyatı düşerse düşünecem alıp kullanmayı
  • iyi günler kullanan kişilerin yorumu önemli ne kadar (TL) yakıyor? cihaz sağlam mı? arıza yapıyor mu ? vs. vs.
    kendi araştırmalarıma göre 1 m3 hidrojen gazını elektroliz ile açığa çıkarmak için 3,9-4,6 KW elektrige ihtiyaç var.en yükseğinden hesaplarsak yani


    1 m3 hirojen için =4,6 KW x 0,46TL/KW = 2,116 TL -1 m3 hidrojen oluşturmak için gerekiyor.
    1 m3 hidrojen= 0,082 kg - 1kg hidrojen = 12,19 m3
    1kg hidrojen = 12,19 m3 x 2,116 TL= 25,79 TL/Kg ye mal oluyor.

    1 kg hidrojen, 2,1 kg doğalgaz veya 2,8 kg petrolün sahip olduğu enerjiye sahiptir.
    1 m3 doğalgaz= 0,67 kg -1 Kg doğalgaz =1,4925 M3 - 1m3 doğalgaz 0.888825+KDV=1,0488135 TL
    2,1 kg doğalgaz = 2,1/0,67= 3,164 m3 doğalgaz x 1,0488135.-TL= 3,134 TL ye mal oluyor gibi hesap çıkıyor .
    yanlışsa
    firma yetkilisi yada daha bilgili birinin böyle bir hesaplama ile bizleri aydınlatması gerekiyor. yoksa hesap ortada.




  • firma yetkilisi hiç biyerde akla mantığa bilime fiziğe matematiğe uyan bi açıklama yapmamış
    Varsa yoksa milli yerli diyip milli duyguları sömürmek istemiş.bu 1 kavanoz bal alana 5 kavanoz bal hediye eden bi mantık gibi.
    Keşke dedikleri doğru olsa bunu her yönden kanıtlayabilselerde bizlerde fiyatı yüksek bile olsa alıp denesek reklamını biz yapsak
  • İzmir'de yaşıyoruz. Bizim apartmanda 2 komşu taktırdı (yetkili servise). Önce verimi düşük diye ayar yaptılar ve ısıtmaya başladı.

    160m2 evlerimiz. Kasım ayında kullanıldı. Petekler normal petekler. Evlerden birisi ara kat, diğeri en üst kat.

    Ara katta oturana 870TL,üst katta oturana 900TL elektrik faturası geldi.

    Kasım ayında hava sıcaklığı 10 derecenin altına 1-2 gün hariç hiç düşmedi. Kombine tavsiye edildiği gibi, günde 10saat kadar çalıştırıldı.

    Aynı evler geçen yıl merkezi sistem kömürlü kazanla ısıtılıyordu ve aylık 250-300 TL arası bir yakıt gideri vardı.

    Ben duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Yerli ürün olduğu için desteklemeyi de istemiştim. Fakat yakıt giderlerine bakınca balon olduğunu gördüm. Zaten facebook sayfasından ulaşmaya çalıştım fakat dönüş bile yapmadılar.

    Kendi iddialı petekleri ile fark olur mu bilmiyorum fakat normal peteklerle durum bu şekilde.




  • Arkadaslar ben hidrojen elektroliz sistemleri yapiyorum. Araclar icin. Yukaridada arkadaslar izah etmisler sagolsunlar matematiksel olarak tasarruf saglanamayacagina dair. Simdi firma yetkilisine sorayim bende sirularimi.
    1- bu hidrojen kombi icerisinde hidrojen uretildigini isbatlayabilirmisiniz ?
    2- sitede yanma olmadan hidrojenle isitma saglandigi soyleniyor. Hidrojen yakilmadan hangi mucizevi teknolojiniz ile suyu isitiyor ?
    Harcanan enerjiden fazla enerji uretilebilmesini hangi matematiksel formulle aciklayabiliyorsunuz ?

    Muhtemelen cevap gelmeyecek. O nedenle ben aciklamalarinida yapayim.
    1- kombi icinde hidrojen uretilmiyor. 3kw lik bir elektroliz sistemi zaten o kombi icine sigmaz.
    2-hidrojen yakilmadan ev isitacak kadar isi saglanamaz. Yakildigindada sistemde ya baca olmaliki olusan su disari atilsin yada atik su buharini yogunlastirup su haline getirip atik su borusuyla lavaboya falan baglanmasi gerek.
    3- o hesabi bulursaniz sizi kimse tutamaz dunyaya meydan okursunuz. Butun dunya pesinizde kosar :)

    Boyle hikayelere aldanmayin arkadaslar. Urun sadece elektrikli su isiticisidir.Elektrigi cok ucuza mal edemiyorsaniz dogalgazin en az 3 kati bir tuketimle karsilasacaginiz kesindir. Olsa buzde yapardik zaten.




  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    1 kW doğalgaz ile 1 kW ısı üretilemez. Doğalgaz borusuna elimizi koyup vanasını açtığımızda elimiz üşür. Dolayısı ile doğalgaz önce yanarak kimyasal enerji ısı enerjisine dönüşecek. Burada doğalgazın içeriğinde bulunan C karbon ve H hidrojenin tamamının CO2 ve H2O ya dönüşürse eğer 1 kW ısı üretilebilir. Oysa doğalgaz yakan kombilerin yanma ocakları 25 cm lik bir küp geometrisinde olmasından ötürü yeterli ocak boyutlarının olmamasından doğalgazın bir kısmı yanmadan havaya atılır bir kısmı da eksik yanarak CO ve H2 olarak atılarak verim kaybı oluşur.Ayrıca yanma için gerekli olan oksijen havadan alındığından havanın %79 unu oluşturan N2 azot oksijeni ve ısıyı çalarak termik verimi azaltarak baca kaybı olarak etki eder.
    Yanma verimi = %80
    Termik Verim = %80 olarak hesap yaptığımızda yanlış yapmamış oluruz. Bu durumda kombinin toplam ısı üretim verimi %64 olur.Buna doğalgazın basıncının düşürülmesinden ötürü ısıl değerinin azalması da eklenmelidir.
    Sonuç olarak 1kW doğalgaz kimyasal ısısı bizim radyatörlere 0,64 kW olarak gelir.
    Elektrikli ısıtıcılarda ise elektriğin ısıya dönüşüm verimi %98-99 civarındadır.
    Dolayısı ile elektrik ile ısı üretiminin teknik verimi doğalgaza göre 0,98/0,64 =1,53 tür.
    Burada enerji tüketim miktarları teknolojik olarak farklılaştırılamaz ise

    1 kW elektrik ile 1 kW doğalgaz net ısısının maliyetleri

    Doğalgaz için 0,12TL/kWh/0,64 =0,1875 TL/kWh ısı üretimi
    Elektrikli ısıtıcı için 0,38TL/kWh/0,98 =0,3870 TL/kWh ısı üretimi

    ELEKTRİK/DOĞALGAZ = 0,387/0,1875= 2,064 KAT ELEKTRİK PAHALIDIR.

    ELEKTROLİZ işine gelince Hidrojen üretmek için kullanılan enerjiden daha fazlası elde edilmiş olan hidrojen ile oksijenin yanması sonucu elde edilmektedir. Her 1 gram hidrojenin oksijen ile yanması sonucunda 7 Wh fazla entalpi ( hissedilir enerji ) açığa çıkmaktadır. Burada verim artışı elde edilmektedir.Bu durum elektroliz veriminin %70 olduğu durum için geçerlidir.
    Eğer elektroliz BNaH gibi katalizörler kullanıdığında %90 verime çıkarılırsa bu durumda fazla enerji çıkışı da artacaktır.

    Ayrıca hidrojenin oksijen ile yanması doğalgazda olduğu gibi soğutucu azot gazı içermemesinden ötürü sıcaklığı yüksektir. 1707 'C sıcaklıkta ise farklı bir durum oluşmaktadır o da hidrojen atomunun titreşim şeklinde harekete başlaması ve yüksek frekansa çıkarak plazma yapısına kavuşmasıdır ki bu da yüksek enerji çıkışı anlamına gelmektedir.

    Dolayısı ile bu tip efektif verim artışları standart ve standartlaştırılmış akredite labaratuvarlarda test edilerek onaylanmaldır.

    Bu tip teknolojik yapılar malesef ülkemizde herkes tarafından ciddiye alınmamaktadır.Piyasa şartları konusu konumuz olmaksızın siz ilgilenenleri aydınlatmak adına bilgilerimi paylaşıyorum.
    CERN de yapılmakta olan hidrojen proton demetlerinin 300.000 km/s hıza çıkarılarak birbirine çarpıştırılması deneyi aslında ön yargıların kırılma deneyine dönüşmüştür. Işık hızının üzerine çıkıldığı tespiti yanlışlıkla bile olsa ilan edilmiştir.

    Bu da gösteriyor ki bilim pozitif şüphecilik ama asla baştan reddetmek demek değildir.

    Verimli ve mutlu yarınlara tüm insanlık olarak erişmek dileklerimle.

    Saygılarımla




  • betelguz B kullanıcısına yanıt
    Bence bu teknoloji tek başına elektroliz ile ilgili olmamalı. İlk aşaması elektroliz ile hidrojeni elde etmek ve ardından seri proses olarak hızla yüksek sıcaklığa çıkmaktır. 1000'C deki doğalgazı yaktığımızda %35 daha fazla ısı üretilmektedir.Bu durum tüm elementler için geçerlidir. Bazı özel elementler ki HİDROJEN kendine has başlığı olan bir elementtir.Bunlarda atomlar arası mesafe bile enerji değerlerini etkilemektedir.İki hidrojen atomu arasında 78 pikometre mesafe olduğunda enerjisi maksimum olabilmektedir.Evrende herşey birbiri ile etkileşim halindedir. Bilim şimdiye kadar var olan bilgi birikiminin tamamını içine aldığından bilim alanında tüm çalışmış ve çalışanları saygı ile karşılamamız gerektiğine inanıyorum.Dolayısı ile ikinci proses kilit önemde olabilir. Bu sadece bir tahmin .


    Saygılarımla
  • Yaptığım hesap doğru.

    Günümüzde premix yoğuşmalı kombiler üst ısıl değer üzerinden %90 yanma verimi sağlayabilir. Alt ısıl değerde de yanma verimi aynıdır. Hesabımı da buna göre yaptım.

    Yoğuşma eşanjörü zaten yanma sonucu oluşan su buharındaki ısının yaklaşık 3/5'lik kısmını alıyor. Bu kombilerdeki premix fanlar da hava yakıt karışımını gaz valfinin debisine göre ayarlayarak karbon yanma verimini artırıyor. (Elde edilen ekstra verim %4 civarıdır) Halen gizli ısı ve karbondan bir miktar ısı kaybı oluyor. Bu da %10'luk bir potansiyeldir.
    Bu anlattıklarımın farazi olduğunu düşünüyorsanız sedbuk verilerinden premix condense verimlerine bakabilirsiniz.

    Bu arada Alt ya da üst ısıl değer bizi ilgilendirmiyor çünkü gaz şirketi üst ısıl değerin altında gaz vermişse bunu faturada hesaplayıp düşüyor. 10427 kcal diye satıp gerçekte 9250 çıkma durumu yok. Hangi değerden sattıysa onu ödüyorsunuz. 10427 kcal da alınsa %90, 9250 kcal da alınsa %90 ısıya dönüştürme verimiyle yanacaktır.

    Hidrojen için tartışmaya gerek yok. 1 Kw elektrik enerjisi ile şu anki koşullarda 0.9 kw hidrojen elde ederiz. Aksini iddia eden bir yayın varsa paylaşırsanız sevinirim.

    Işık hızı filan aşılmadı. Nereden duydunuz bunu? Ben 2011-2012 gibi görmüştüm bu haberi. Sonrasında bunun makinelerdeki bir arızadan kaynaklı bir veri olduğu ortaya çıktı. Gazetelerde de bu eski haber dönem dönem önümüze getiriliyor. Bu hatalı ölçümden sonra konu ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı.




  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Doğalgazın ısıl değeri en önemli birinci konudur. Faturalandırma yönetmeliğinde 1 Sm3 için fiyatlandırma yapılmaktadır. Yani biz 15'C de 1 atmosfer basınçta içerisinde %85 CH4 Methan ve %15 C2H6 etan içeren 1 su cinsinden m3 hacmindeki doğalgazın alt ısıl değerini 8250 kcal/m3 için br. fiyat ödüyoruz. Gaz dağıtım şirketleri sadece A tipi istasyonlara koydukları KROMOTOGRAG cihazı ile kimyasal kompozisyona göre günlük veya aylık ortlama ısıl değeri belirliyorlar. Oysa biz 19 mbar doğalgaz kullandığımızda bu değeri sağlayabiliriz. 8 mbar basınçta 1 m3 doğalgaz 1 Sm3 değeri vermez.Ayrıca doğalgaz içindeki metan sayısının değişimi kaynağına göre farklılık göstermektedir. Ülkemize değişik kaynaklardan doğalgaz geldiğinden bu değerler sabit değildir.
    Biz bu değerlerde %10-15 arasında düşüklükler tespitini yaptık. Bu yüzden büyük gaz kullanıcıları kendi tesislerine kromotograf cihazı koyarak kendi faturalarını kendi ölçümleri ile oluşturmaktadırlar.Evlerimizdeki doğalgaz sayaçları sadece m3 ölçmekte olmasına rağmen bize kWh üzerinden faturalandırma yapılarak çok ama çok büyük bir teknik hata yapılarak keyfi faturalar kesilmektedir.Bu yakında ciddi bir dava konusu olacak ve verimsiz olduğu halde kar eden şirketler yok olacaklardır.
    Ülkemizde yakıtların yanma verimi ölçümü egzoz emisyon ölçüm cihazları ile yapılmakta ve sadece CO,O2 değerleri ölçülüp verim hesaplaması yapılmaktadır. Oysa çoğunluk yapısı CH4 methan olan doğalgazda tam yanma şartlarında ısı üretiminin %53,5 Hidrojen, %46,5 Karbon yanmasından gelmektedir.Biz ise Hidrojeni ölçmeden elde edilmiş olan %90 yanma verimini hesaba koyduğumuzda ve kalorimetrik olarak net verim ölçümü yaptığımızda yanlışlığı yakalayabilmekteyiz.
    Dolayısı ile %90 verim doğru değildir ve TÜRKİYE nin kaybı da tam buradadır.
    Yoğuşma doğalgaz yanma ürünleri için 57,8 'C nin altındaki sıcaklıkta başlamaktadır %3 oksijen fazlalığı ile gerçekleşen yanma şartlarında. Kombi sistemlerinde sistem dizaynı minimum yatırım maliyetinde yapıldığı için işletme sıcaklığı 90/70'C seçilmekte ve radyatör miktarı azaltılmaktadır. Bu durumda yetersiz yalıtım olan yerlerde dönüş suyu sıcaklığı 57,8'C nin altına inmediğinden yoğuşmalı kombide de yoğuşma olmamaktadır.Yoğuşma yanma sonucu oluşan su buharı miktarına bağlıdır. Tam yanmada 1 Sm3 doğalgaz kullanımında 1,8 kg su buharı oluşmaktadır. Bu durumda egzoz gizli ısısı %15 oranında egzoz atık ısısı artışı sağlamaktadır. Bu durum egzoz sıcaklığının azalması durumunda oransal olarak artış göstermektedir.

    Manyetik alan içerisinden ışığın geçmesi durumunda ışık hızının arttığının sadece ifade edildiğini ironi olarak kullanarak, asıl ihtiyacın pozitif yaklaşım olduğuna vurgu yaptım. Cevabınız ile aslında bilimsel yaklaşımın basit olmadığını siz teyit ediyorsunuz. Bilim detay sanatıdır ve temelinde sadece insan yoktur aynı zamanda çevremiz, doğa ve tüm canlılar ile cansızlar da vardır. Dolayısı ile bilimsel bakış hepimizindir.
    Burada sadece bilgimizi herkese yararlı olmak ve ülkemizin gelişimine değer katmak için paylaşıyoruz. Bunu sorumlu olan herkes her alanda yapabilirse bilgisizliği yeneceğimiz kesindir.
    Tüm bu anlatılanlar ancak bilimsel çalışma metodları ile kanıtlandığında anlam kazanabilir. Şu ana kadar anlattığım bilimsel çalışmalardan alınmıştır. Deney ve ölçümlere dayanmaktadır.
    Temellerinde kanıtlanabilirlik vardır.
    Ayrıca kombiden sızan CO KARBONMONOKSİD ölümlerinde hiç kimse bu KARBONMONOKSİD nederen gelmektedir diye sormamakta ve bacaya suç bulunmaktadır. Bu da göstermektedir ki kombiler CO üretmektedir.Asıl bu sorunun çözümü önemlidir. Biz doğru soruyu sorup doğru cevabın peşine gidersek verimli oluruz.

    Saygılarımla




  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Doğalgaz ısıl değeri içindeki Methan ve Etan oranlarına göre değiştiğine göre ön karışımlı yakma sistemlerinde değişik kimyasal kompozisyonlarda mevcut yakıt/hava karışım oranları yüksek verimi garanti edemeyecektir.Bu kimyasal değişkenlik yanma kontrol metodolojisini de değiştirilmesini zorunlu kılacaktır. Bu durumda üretilen ısı ( kcal) tüketilen yakıt ( Nm3 ) olarak ölçülüp kcal/Nm3 değerini maksimize edecek emisyon değerlerini sadece gösterge değeri olarak kabul edecek bir yakıt/hava karışım ayar sistemi çözüm olacaktır. Bugün O2-CO/H2 sensör üçlemesi ile ve net ısı üretimi ölçümü ile ancak doğru yanma kontrolü sağlanabilmektedir. Yazmaya devam ettikçe bizim verim iyice gerçeğine yaklaşacak galiba.
    TÜRKİYE mizin en önemli sorunu VERİM dir. Her alanda bu durum kendini göstermektedir.
    Yanma çok zor bir konu . Örneğin diesel motoru içindeki yanma mekanizmasını anlayıp simulasyon yaklaşımları elde edebilmek için aynı anda 1200 adet formül kullanılmaktadır.

    Biz en iyisi işe gerekli olan enerji miktarını azaltarak işe başlayalım.
    Evimizi ısıtmak için ne kadar ısı gerekir ?
    Kaybettiğimiz ısı kadar.
    Hiç ısı kaybetmez isek evimizin sıcaklığını sabitlemek için ne kadar ısı gerekir?
    HİÇ.
    O zaman bizim önce ısı tüketimini azaltmamız gerekir.Önce ISI YALITIMI.
    Tabii bu işin de önünde en önemli konu ölçülebilirlik.
    Diyoruz ki yalıtımlı binada oturuyoruz ve 300-400 TL aylık doğalgaz faturası ödüyoruz. Nerede yalıtım.Dolayısı ile bilinen yalıtım yöntemi olan duvarları plastikten şişirilmiş levhalar ile yalıtmak MANTOLAMAK acaba nedir ve gerçekten yalıtımı ne ölçüde sağlamaktadır. Bunu da irdelemek gerekiyor. Eskiden yalıtım ne kadar kalın olursa o kadar iyidir düşüncesi hakimdi.Bu durum şu soruyu getirdi. Acaba yalıtım kalınlığı ile dış ortam ile temas yüzeyi artırıldığında ısı kaybı arttığı için mi yüzey soğumakta yoksa gerçekten ısı geçişi azaldığı için mi.
    Anlaşıldı ki aslında ince kaplamalar ile yalıtım kalitesi ve seviyesi artırılabilmektedir.0,15 mm kalınlık ile çelik lehvanın ısı iletim katsayısı 50 W/mK değerinden 0,060 W/mK değerine indirilebiliyor. O zaman soruyoruz sorun nerede. Sorun yetersiz teknolojik ölçüm ve hesaplama metodolojisinde.Ülkemiz maalesef ölçüm ve standartlaşma konusunda çok yavaş gelişiyor. Toplum bilinci aslında burada da en önemli çözüm gücü.

    Saygılarımla




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.