Şimdi Ara

Sizce en kaliteli 5-30 DPF yağ hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
14.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizce en kaliteli 5-30 DPF yağ hangisi


(En Son Oy Tarihi: 17.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Genelde güncel araçlarımızda en çok kullandığımız yağ çeşidi DPF uyumlu olan 5-30 yağlar. Yağ alırken tam sentetik olması ve araç markasına ait değerleri taşıyor olması önemli. Genellikle iyi yağların hepsi bu değerleri karşılıyor. Peki motor için en uzun ömürlü ve kaliteli yağ hangisi sizce ?



  • En çok kullanılan Elf 5-30 Evo Fulltech tir herhalde, listede yok. F/P olarak iyidir diycemde, Motulcular, Mobil bir ciler, Liki Moliciler yıkar burayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parker48

    En çok kullanılan Elf 5-30 Evo Fulltech tir herhalde, listede yok. F/P olarak iyidir diycemde, Motulcular, Mobil bir ciler, Liki Moliciler yıkar burayı
    Ekledim hocam ama belirttiğiniz yağın partikül filtresi uyumlu olduğundan eminmisiniz ?
  • souledge S kullanıcısına yanıt
    RN 0720 Onaylı yağlar, DPF uyumludur. Birçok yağdan daha düşük kükürt kül değerleri vardır.
  • Lubex Primus C3 5W/30 LA kullanıyorum çok memnunum 2 katı fazla para vermeye gerek görmüyorum.
  • En iyi tam sentetik 5w-30 yağ Motul 300V dir. Isı dayanımı çok yüksek, genelde performans araçlarında tercih ediliyor.
    https://www.motul.com/tr/tr/products/300v-power-racing-5w30--2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 19 Ağustos 2020; 12:42:35 >
  • böyle sıradan kullanıcı anketiyle en kaliteli yağ hangisi anlaşılmaz. youtube'da piotr tester isimli kullanıcının test videoları var. onları izle karar ver bence.
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Bu YouTube kanalına göre Shell Helix Ultra ile Castrol Edge Titanium aşınma olarak 0,06mm zarar görmüş. En yakın rakibi Liqui Moly Top Sec 4200 ise 0,09mm zarar görmüş. Haliyle bu kanalın yaptığı testler güvenilir olarak görülürse Castrol, Shell'den devam etmek doğru olan gözüküyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Bu YouTube kanalına göre Shell Helix Ultra ile Castrol Edge Titanium aşınma olarak 0,06mm zarar görmüş. En yakın rakibi Liqui Moly Top Sec 4200 ise 0,09mm zarar görmüş. Haliyle bu kanalın yaptığı testler güvenilir olarak görülürse Castrol, Shell'den devam etmek doğru olan gözüküyor..
    Total 00,3mm
  • Calbor C kullanıcısına yanıt
    Onu göremedim 5W30 olarak doğrudur
  • uzun ömür arıyorsan lique moly 4200 5w30 50000km 2 yıl ömür diyor.
  • Dpf diyorsunda önemli olan senin motorunun onay verilen onayli yağ kullanilmasidir.Dpf yağ diyip de şu yaği kullanmak sağlikli değil kalite istiyorsan shell veya motul derim ama onayli olmasi lazim,Dizel araçlarda max 1 yil veya 15 bin km değişim hem motor hem dpf için sağliklidir.
  • Aracım 2009 model
    1.6 HDI motor
    204bin km oldu
    Şimdiye dek hep Total kullanıldı

    Ne motorda ne de DPF sinde en ufak problemim olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE63

    Dpf diyorsunda önemli olan senin motorunun onay verilen onayli yağ kullanilmasidir.Dpf yağ diyip de şu yaği kullanmak sağlikli değil kalite istiyorsan shell veya motul derim ama onayli olmasi lazim,Dizel araçlarda max 1 yil veya 15 bin km değişim hem motor hem dpf için sağliklidir.
    Bazi markalar kendi ülkesinin malını oneriyor. Orneğin Citroen Total,reno-elf gibi malesef.O yüzden yetkili servis bile bazen anlaşmalı yağ neyse dandikte olsa onu koyuyor.Onay kodlarında bu sebeple yanıltıcı olabilir
  • souledge S kullanıcısına yanıt
    Orasi öyle ama yetkili servisler onaya değil c2c3 yağ diye istedigi ucuz yağ kullaniyor yada anlaşmali yağ kullaniyor önemli olan motor üretici şu onayi vermiş onayli yağ, ayrica onayli 1 tane yok motulde secenek cok shell de secenek cok elf var castrol var ama shell ve motul varken liqumoly varken digerleri hikaye:)
  • Apetech yağ nasıldır arkadaşlar kullanan bilen var mı aranızda?
  • souledge S kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış düşünüyorsun. Motorların onay kodlarının milliyetçilikle hiç alakası yok. Renault geçen sene sonunda Elf ile anlaşmasını bitirdi Castrol'e geçti. Güncel Renault euro 5 dizel araçlar için RN 0720 onay kodu istiyor. Hemen her markada bu onay kodu olan yağ mevcut.

    RN 0720 onay kodu olan yağlar
    Elf 5w30 Evolution
    Shell Helix Ultra Pro AR-L 5w30
    Castrol GTX 5w30
    Liqui Moly Toptec 4400 5w30
    MOTUL SPECIFIC 5w30
    Mobil Super 3000 Formula R 5w30

    Bunlar arasında yapılan soğuk ve sıcak testlerde en iyi korumyayı sağlayan (özellikle soğukken) yağ Liqui Moly Toptec 4400 5w30.

    Şöyle test videoları var inceleyebilirsin.
    https://www.youtube.com/watch?v=9nId1tOHTJE&feature=emb_title

    Önceki yıllarda Elf kullanıyordum, bu sene Liqui Moly Toptec 4400 kullandım. Motorun sessizliği farkedilir seviyede azaldı. Yakıt tüketimim de eskiye göre daha düştü. Biraderde Latitude var. Bu zamana kadar hep Elf kullandı. DPF uyarısı veriyordu. Yağı değiştirince uyarı vermemeye başladı. Güzel yağ tavsiye ederim. Liqui Moly Alman markası bu arada.




  • 2013 model 308 e-hdi için aldığımdan beridir mobil 1 esp kullanırım. değiştireceğimi de düşünmüyorum.
  • mobil 1 esp 5x30 tam sentetik dpf li yağ dizel araçların motor çalışma seslerinde ciddi azalma sağlıyor bunu en iyi 1 bakım aralık ile yağ değişimi yapıp anlayabilirsiniz yaklaşan ilk bakımınızda fabrika önerisi piyasa yağlarından birini koyun ilk çalıştırmanın kısa bir video sunu çekip saklayın bir sonraki yağ bakımınıza mobil 1 esp ekleyin birde öyle video çekip karşılaştırın ciddi farklar var ucuza kaçmayın yağ önemli arkadaşlar yoksa mobil 1 esp nin yarı fiyatınada yağ var
  • Orijinal mobil 1 ESP bulsam zaten kaçırmam ama internet hep sahte kaynıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.