Şimdi Ara

Siz olsanız ne yapardınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Karavan deneyimim hiç olmadı, deneyimli iseniz dediiniz doğru olabilir.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    2 gün güzel cool hissediyorsunda geri götürmesi bile zul oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Aslında karavanı isteme nedeni izmirde oturuyoruz ve deprem ülkenin gerçeği olası bir depremde evlere giremediğimiz günlerde veya artçıların olduğu zamanda karavan büyük konfor alanı sağlayacaktır. Binamız her ne kadar yeni olsada , ölüp kalmazsak tabi.

  • haftasonu gelse de karavani alip biryerlere gitsek diye bekleyen birden cok tanidigim var.


    cekinceniz varsa kiralayarak da deneyebilirsiniz.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Çekincem yok çünkü zaten işlerden dolayı pek tatil için fırsat olmuyor karavanı almayı isteme sebebim %90 deprem ve sonrası çadır falan filan o rezillikleri yaşamamak. Şu an ki aracım 5.5 ton çekme kapasitesinde, manevra yada yokuşta kalırım gibi düşüncelerim yok aslında.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    izmirde deprem icin karavan bence pek mantikli bir yol degil. izmir cevresindeki faylar zaten cok siddetli deprem uretecek faylar degil. benim gordugum kadariyla en fazla 7 civarinda bekleniyor. bundan bagimsiz olarak deprem sonrasina yatirim yapmak yerine deprem anina yatirim yapmak gerekiyor bence. yani ben olsam gerekiyorsa yururum ancak depremde yikilmayacak ev alirim, alamiyorsam da kiraya cikarim. ben 2020 depreminde evden cikmadim bile.

  • Araba ile para koruma işi geçti artık

    Kaldı ki şuan 1 milyon üzeri satılan araçlar kupon olmadıkça aylardır bekliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 6 Aralık 2023; 9:59:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Çelik konstrüksiyon yapı yapmayı planlıyorum zaten arsam var balçovada imar bekliyorum. Her ne kadar binamız yeni temeli jet grout olsada insan korkuyor. 2020 deki depremde bir şey olmadı hatta bir tane bardak bile kırılmadı. Fakat deprem geçtikten sonra o korku ile eve girmek zor oluyor.

  • Valla devir araba ev alma zamanı değil orası kesin ama araç da tabi ki su götürmez bir ihtiyaç, paradan para kazanma zamanı gelmiş iken eldekini arabaya eve basmak bana şu zamanda çok mantıksız geliyor. Bence en düşük bütçe ile idare eder bir araç alıp faiz vs paranızı değerlendirip o şekilde daha iyi bir araç alma yoluna gidin.

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt

    Hocam paradan para kazanma diye bir şey yok şu an ülkedeki hissedilen enflasyon %100 den aşağı değil, verilen faiz %45 - 50, zarar minumum %50. Dolar desen baskılandığı için ülkdeki en az fiyatı değişen şey, altın kalıyor fiziksel olarak en mantıklı. Ama ben zaten aktif ticaret ile uğraşıyorum, zaten paradan bir nevi para kazanıyorum. Ekstra bütçe oluştuğu için araç alayım diye düşünüyorum.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Hocam bence t-cross life veya style alın şu an sitede gorunmese de bayide indirim var bence çok güzel araba. Kalan parayla da ticaret için hem de eşinizin de kullanabileceği bir araba alırsınız. Hem altinizda iyi araba olsun hem de eşiniz 20 30km kullanacaksa sizin de işinizi yapacağınız ekstra bir araba olur zaten değer kaybetmiyor şu an hiçbir araç

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Karavan tekne gibi seyler cok sik kullanilmiyor. Bunlara sahip olmaktansa kiralamak mantikli. Veya 3-4 kisi birlesip ortak ve kordineli kullanmak da gecerli bir cozum.

    Aeac almak cok mantikli degil bu piyasada. Su anda acik bir isletmeyi devir almak, paraya sikisanlardan tarla arsa almak daha mantikli. Cok lazimsa ayda 10 bin tl civarina aylik egea kiralayabilir, 1 milyon parayi da efektif kullanabilirsiniz. Evet 1 milyon cok para degil ama az para da degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • terminator199 kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşşekürler yarın gidip bakacağım showrooma.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Buradaki amacım paranın faizde erimesinin önüne geçmek, ben sizin gibi düşünmüyorum mesela fiyatlar azcık gerilemişken araç almayı mantıklı buluyorum. Öncelikli nedenimde mesela 700 bine aldım, iki ay sonra nakit sıkışıklığına girdiğimde 690 dediğimde bir iki güne nakite çevirim ama arsa veya şirket için bu geçerli bir şey değil. Özellikle arsa lafı duymak bile istemiyorum babadan dededen kalma bir sürü arsa var , gel gör ki hiç birinden bir hayır görmedim. Bir tanesi İzmir'in güzel semtlerinden birinde karşısında 10-12 kat siteler var biz imar bekliyoruz onlarca yıldır.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Vakti zamanında fiat stilo’ma en son bir ayda 10.000 masraf yaptım, 19.000’e sattım. Tövbe fiat ürünü almam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya sormayın italyan özellikle italyada üretilen araçlar çok sıkıntılı. yerli üretim Egea da o akdar sorun olacağını düşünmüyorum. Bende bir Alfa mağduruyum :)

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Inanin bana faiz para getirmiyor.

    Gecen yil 100 bine 10 donum zeytinlik kiraladim. Gecen yil 3 ton yag aldim. Yagin kilosu 65 tl idi 2 ton da parayla 130 bine aldim. Bu sene toptan 200 tl kg den 1 milyona sattim. Paralarimi faize koysam 2 kati deger kazansa bile 500 bim olurdu max. Hafif yorucu olmayan bir ticaretle de iyi para kazanilabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede şu ortamda parası olanın da başka dertleri oluyor işte.

    bende benzer durumdayım; aracımı satıp model yükselteyim istedim satamadım

    .2. araç alsam masrafı-yıpranması- sokakta kaza-bela tehlikesi; yatırım için mantıklı görmüyorum.


    Daire-gayrimenkul için bütçe düşük kalıyor.

    faiz orta vadede kesin zarar yazacak.

    borsa çok tatsız;

    döviz - pek gitmiyor zaten;

    Ama enflasyon devam edecek.



    Bu ülkede;çoluk çocuğa mantıklı bir gelecek sunabilir miyiz diye de insan apışıp kalıyor. ticaret tecrübem de sıfı bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 7 Aralık 2023; 9:52:44 >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle getirmiyor ama halkımızdaki algı 1 milyona 40 bin aldım şeklinde oluyor. Ama yıl bazında enflasyondan dolayı %50 zarar olacak gibi gözüküyor.


    Bu sene zeytin yağı rekoltesi az ve ihracat fazla olduğu için ( sanırım şu an ihracı yasak ) sizin için iyi yatırım olmuş.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Hocam araç sokakta duruyor Allah korusun kazası belası var. Para değerlendirmek için aşırı riskli bir yatırım olur.


    Eşinize ucuz yollu bir araç alıp kalanı altına koysanız yıllarca değerini kaybetmez diye düşünüyorum. Tabi ki tercih yine sizin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.