Şimdi Ara

Siz hiç katil gördünüz mü ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
0
Favori
10.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle yazın için sana çok teşekkür ederim ve inşallah insanoğluna hızın iyi birşey olmadığını anlamalarına vesile olur bu yazı ve umarım bu yazıyı okuyan insanlarda biraz olsun düşünürler neden hız yapıyoruz diye
  • Tüm bu yazılanlardan gerçekten çok etkilendim. Şu hız denilen illete başlamadan bırakmama sebep oldu. Daha yaşım 16 yani ehliyetime daha var. O ehliyeti alıncaya kadar ne trafikte araba kullanacağım ne de babamın arabasını kaçıracağım. Yazıyı yazan abimize bin kere teşekkür ediyorum. Belki de beni katil olmaktan kurtardı. Artık hız nefret ettiğim şeylerden birisi.
    Hız felakettir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rb.atasoy

    Tüm bu yazılanlardan gerçekten çok etkilendim. Şu hız denilen illete başlamadan bırakmama sebep oldu. Daha yaşım 16 yani ehliyetime daha var. O ehliyeti alıncaya kadar ne trafikte araba kullanacağım ne de babamın arabasını kaçıracağım. Yazıyı yazan abimize bin kere teşekkür ediyorum. Belki de beni katil olmaktan kurtardı. Artık hız nefret ettiğim şeylerden birisi.
    Hız felakettir...

  • Elinize, kaleminize, gönlünüze sağlık... da... keşke bu yazıları okuması gerekenler okusa...
  • Parmaklarınıza sağlık, çok önemli bir konuya dikkat çekmişsiniz. Ancak sorun bence eğitimsizlik veya cehalet değil. Nice tanıdığım üniversite mezunu, hatta mühendis ve doktor insanlar var direksiyona oturdukklarında birer trafik canavarı halini alıyorlar. Bence olay biraz kültürle ilgili. Biz Türkler olarak risk almayı seven, riskin farkında olan ancak bizim için geçerli olmadığını düşünen bir milletiz. Evet 160 ve üzeri süratlerde araç kontrolü zordur, ama bizim için değil. Karşıdaki kişi araç kullanmayı bilmiyordur ancak biz en değme F1 pilotlarına taş çıkartacak yeteneğe sahibizdir. Bize hiçbir zaman bişey olmaz, taa ki oluncaya kadar. Vo olamaz olan olunca da biz bunu kadere bağlarız. Hatta bazılarımız suçu karşıdakine veya yola atar. Her ne kadar Türkiye sınırları içerisinde belirtilen hız sınırlarında gidilmesi durumunda tehlike arzedecek yol olmasa da bir kaza yaşandığında bu kesinlikle ya karşıdakinin ya da yolun suçudur.




  • ne ikinci sayfası kardeş sayın yöneticilerimiz konu bence üst konu olsun ve silinmesin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Makif13

    Hayatınızda hiç ölü bir çocuğun yüzüne baktınız mı ? Ya bir anneye oğlunun öldüğünü söylediniz mi ? Dışarıda hüzün ve merak ile bekleyen kalabalığa " maalesef kaybettik.." demenin dayanılmaz ağırlığını yaşadınız mı? Aracın çarptığı annesinin kucağından yola fırlamış 3 yaşındaki bir kız çocuğunun " annneee, annneee.." diye feryatlarını dinleyip, " annen birazdan gelecek.." derken, o annenin bir daha asla dönmeyeceğini bildiğiniz hiç oldu mu ?...

    Siz hiç katil gördünüz mü ? Yurtdışındaki üniversitelerde zorlu eğitim sürecini tamamlayıp, ülkesine geldikten sonra hız meraklısı bir sürücünün tekerlekleri altında canını veren dünya güzeli bir kızı ?... Ve hızın yarattığı adrenalin fırtınasından yaşamın ölümlü yüzüne düşmüş sürücünün "ben şimdi ne yapacağım" diyen çaresiz yüzünü ??? Her gün aynada gördüğünüz suratın bir gün katil olabileceğini hiç düşündünüz mü ?

    Hangi otomobil daha performanslıdır ? 0-100 arasını 7.4 saniyede mi 10.1 de mi alıyorsunuz ? En güzel makası kim atar ? Virajda yanlamak ne demektir ? Yeşil ışıkta nasıl kalkıyor hangi araçlara toz yutturuyoruz ? Hafif ticari aracım niçin 140 km hızın üzerine çıkmıyor ? Bu yollarda 90 km hız sınırlaması çağımıza uyuyor mu ??? Şehir içinde sol şeritte 120 km hızla seyreden araca sellektör yaptım ama yol vermedi adam denyo mudur ?...

    Ben bir beyin cerrahıyım. Ortalama 2 günde bir trafik kazasında ölmüş yüz görüyorum. Annelere "oğlunuz ... maalesef.." diyorum. Yaşamın ince ipini saatler süren operasyonlarda bağlamaya çalışıyorum. Hüzünlü insanların ağlamalarını dinliyorum... Ölü canlar konuşamıyorlar. Konuşabilselerdi, katilin ne muhteşem bir makine olduğunu anlatacaklardı. 100 km hıza 7 sn'de ulaşmış ve bedenini 3 metre uçurmuştu, hele o spoileri ne de muhteşemdi.

    Dün 6 yaşında bir kız çocuğu getirdiler. Hızperver bir otomobilin kontrolsuz sollamasında (ya da svrulmasında) aracın aynası çocuğun sol gözüne çarpmış, alnının sol tarafındaki kemikler parçalanmıştı. Kırmızı renkli yaratık kazadan sonra kaçmış kayıplara karışmıştı.... Akşam eve geldiğimde 65 yaşındaki annem arka taraftaki sokak arasındaki markete giderken, 18 yaşından küçük olduğunu tahmin ettiği iki sürücünün kalkış yarışmasına tanık olduğunu anlatıyorsu. Yaşını anlayabilecek kadar yakından görmüştü sürücüyü çünkü kulakları yırtan bir feryat ile kendisine çarpmaya santimler kala durmuştu araç....

    Nedense hafif ticari araç sürücüleri tek biçim haline gelmeye başladılar. Combo'lar Caddy'ler, Partner'ler WRC'nin İstanbul ayağını yaşamaktalar her gün. Ben ise bunlara baktıkça bir katilin yüzünü görmekteyim. Ammannn bu da mı sorulur " Performans yaşamdan daha değerlidir" Yaya geçitleri ise yayaları ezmek için işaretlenmiş alanlardır.

    Burası bir otomobil topiği ve bu sözcüklerin burada yeri yok. Burada performans konuşulur, hız konuşulur... İntenet kullanan, iyi eğitim görmüş bu kadar insanın yapacağı birşeyler de olamaz mı ? Bir yerden başlayıp, başlatıp kuralların herşeyden üstün olabileceğini insanlara anlatamaz mıyız. İleri sürüş teknikleri kadar emniyetli sürüş tekniklerini de yazamaz mıyız. Kırmızı'da durmanın, şehir içinde 50 km hızı geçmemenin önemini anlatamaz mıyız. Hızı kalkışı, yanlamayı yalnızca pistlerde deneyemez miyiz ? Bilmiyorum DH üyeleri olarak ortak ne gibi çalışmalar yapabilir insanları uyarabiliriz ...

    Bir gün aynada gördüğümüz bu yüz de katil olabilir...

    Neyse bu topiğin yeri burası olmayabilir..Emre, Serkes en iyisi siz bu topiği kilitleyin..

    Edit :Son cümledeki noktadan sonraki ban kaldrırıldı




    Kesinlikle çok haklısınız. Umarım bu yazınızı olabildiğince çok insan okur ve ders alır.




  • ben 18 yaşında bikaç aya kadar ehliyet alcak biri olarak okudum ve bi ders çıkardım hız tamamen amaçsız babamın asker olması sayesinde polislerden yırttım kaç kere ama ne gereği var iki dakka araba sürcem diye polislere ağız eymenin onuda şimdi anlamıyorum bu yazıyla gerçekten hızdan soğudum yazdıkların için teşekkürler gerçekten eğer herkes benim kadar ders çıkarsa kendisine kazalar azalır
  • dostum bu muhteşem yazın için teşekkür ederim,gerçekten etkileyiciydi...
  • düşmesin herkes okusun kendine pay çıkarsın
    quote:

    Orjinalden alıntı: erenuz

    Konu ikinci sayfaya düşmesin di mi?
  • "Tek rakibim THY!" yazanlara ne demeli şimdi?!?
    asıl onlara okutturmak lazım bu yazıyı.
  • Ben halen israr ediyorum ki, bu isin çözümünü, insanlarin en hassas olduklari noktalarda aramak, bu noktada canlarini yakmak lazim: PARA

    Sahit oldugunuz üzere, kazalarda yillardir katliam düzeyinde ölenler oldugu halde, trafik kurallarina uyma babinda herhangi bir düzelme yok.

    Ama hedef insanlarin cepleri/cüzdanlari oldu mu, buna kayitsiz kalamazlar.

    trafik cezalari ÇOK DÜSÜK! uygulama ZAYIF!

    Kirmizi isikta geçmek insanin birkaç aylik maasina veya biriktirdigi küçük bir servetine mal olmadikça, KIRMIZIDA GEÇME DEVAM EDER!
    Asiri sürat insanin birkaç aylik maasina veya biriktirdigi küçük bir servete mal olmadikça, ASIRI SÜRAT DEVAM EDER!
    Rüsvet yiyen ve bu meslektaslarina göz yuman trafik polisleri, isten ebediyen atilmak veya hapse atilmak yerine, rüsvet isini güzel bir gelenek gibi görmeye devam ettigi müddetçe , BU KATLIAM DA DEVAM EDER!




  • (arkadaşlar bizde bu nüfus patlaması durmadıkça,köyden kente göç engellenemedikçe,gecekondular affedildikce,her gecekonduya tapu verip sonra 4 daire karşılığı haksız kazanç sağlandıkça.bu kazançla araba alınıp parayla hiçbir eğitim görmeden ehliyet alındıkça,işlediği her suç yanına kar kaldıkça,cezalar caydırıcı olmadıkça bu trafik sorunu çözülmez.bir de buna mafya kılıklı alikıran başkesen magandaları ekleyin bir de okumuş eğitimli ama adam olamamış öküzleri ekleyin nasıl çözülecek bu trafik sorunu???

    kapkaçcıların 5 yıldızlı otellerde göstere göstere düğün yaptığı bir ülkede yaşıyoruz arkadaşlar...)diye yazmıştım bu forumda.makif hoca herşeyi o kadar güzel anlatmış ki ayakta alkışlanır.

    arkadaşlar ceza nasıl caydırıcı olmaz anlamıyorum.evet cezalar çok düşük ama kesin bu cezaları her suç işleyene,park yasağından kırmızı ışık ihlaline,aşırı hızdan tutun tonaj aşımına,çalışmayan sinyalden egzoz gürültüsüne kadar ayırt etmeden kesin bu cezaları ve uygulayın.söke söke tahsil edin.2.kez ceza mı yedi katlasın ceza 2 katına.3. kez ceza mı yedi el koy ehliyete.hala trafiktemi tık hapise.bazıları ne kadar katısın diyebilir ama gelişmiş ülkeler bu sorunu böyle çözmüş.gurbetçiler almanya'da hollanda'da elleri titreyerek direksiyon tutarken edirne'den geçince hız canavarı oluyorlar,kural tanımazlığın tadını çıkarıyorlar.peki sebep sizce cezaların yetersizliği ve uygulanamaması değilmi?bu adam almanya'da ki aynı adam.eğitimi aynı kültürü aynı.ama orası almanya burası türkiye.burda ceza yok aksine suça teşvik var.kurallara uyanlar enayi.

    inşallah makif hocanın bu güzel yazısı amacına ulaşır.bir kişiyi bile kurallara uymaya teşvik ederse ne mutlu...




  • Güzel bir yazı bizleri bilinçli olmaya yöneltiyor ve gereksiz yere kimseyide suçlamıyor. Karşı cevapları yazanlarla birilerinin hız zevki yüzünden yakınlarını sevdiklerini kaybedenleri dinlemek ve karşı cevap verenlerle karşılıklı oturtmak lazım ne kadar anlamlı karşılıklar verebilirler ki? Bir cocugum var 2.5 yasında Allah sıhhatli uzun ömürler versin, baba olmayı anlamak icin baba olmak lazımdır baba olmakda sart değil elbet, birini canından cok sevmek lazımdır sonra onun yokluguna neden olan şeyler ne kadar anlamli! oyle konusulmalidir konu hakkinda sayfalarca yazılabilir ama doktor arkadasimiz cok güzel anlatmis ellerine saglik...
  • harika bir yazı olmuş.
    her gün trafige çıkmadan önce okunmalı bence. aradan günler geçince unutuyor insanoğlu.
    unutulmaması için konuyu hep yukarıda tutalım.

    bir öneri daha:

    Ranault team
    Peugeot team gibi bir grup kuralım

    GÜVENLİ SÜRÜCÜLER TAKIMI,

    BİLİNÇLİ SÜRÜCÜLER TAKIMI,

    ÖNCE GÜVENLİK TAKIMI


    vs.vs.... daha güzel bir isim bulabiliriz herhalde
  • çok doğru ve düşündürücü br yazı yazmışsın.bu hafif ticari araçlar,hatlı minübüsler ve ticari taksiler yüzünden çok kaza yapmışızdır.

    bir gün eski arabamız broadwayla cenazeye gitmiştik ve gelişi arabanın içi doluydu.100 km hızla sol şeritte giderken birden mercedes in biri önümüze atladı ve hızlanmak yerine yavaşladı.adam resmen arabasına çarpmamızı istiyordu.babamda arkadan çarpıp suçlu durumuna düşmemek için direksiyonu sola kırdı ve bariyerlere çarptık ve araç dönerek sağ şeride kadar savruldu.ama allahtanki savrulurken yanımızda araç yoktu.yoksa e5 kan gölüne dönerdi.neyse savrulduk ve en sağ şeritte bir şahineyandan çarptık ve durduk.

    bu olay olurken mercedes de hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam ediyordu.
  • Çok güzel bir konu üst konu olmalı ikinci sayfaya düşmesin
  • İnanın Birisi karşımda oturup bu yazılanları şifayen söylese dil dökse anlatsa hiçde aklımızın bir köşesinde kalacağını zannetmiyorum şahsen tabi.
    Okuduktan sonra aracımın motorunu modifike ettiğime pişmanlık duydum sanki ne biliyim denildiği gibi katillik sıfatı ile karşı karşıya kalınabilir her an.
    Ne kadar bu işe Töwbe etsekte ne kadar duyarlı olsakta malesef bu iş Memleketimize Eroin gibi insanların kanına işlemiş Trafik canawarı denilen şey
    Çogumuzun kanında
    Şehir içerisinde hız yapmak en buyuk ahmaklık ki bunu kimileri başına bir iş gelmeden yada başkasının başına bir iş getirmeden uyanamıyor.
    Hız tutkusunu aşmanın yolu Hız yaparken ölmektir bence yolun sonu .Ne Gokart nede Hobi wrc arabaları bu tutkunun stepnesidir.Ölümü koltuk altına alıp gözünü karartan ki sakat bile kalan çok ii şöförlük yapan öyle sakat arkadaşlarımda war. Keşke diye pişmanlar allahtan sadece kendilerine zarar weren tipler.
    Ellerinden Öpüyorum diyeceğim Sayın M.Akif Forumda sizin gibi insanların warolduğunu bilmek beni şereflendirdi
    Ellerine Diline gönlüne saglık Saygılarımla




  • okumayan kaldımı ???
  • Yazıyı okuduğum zaman tüylerim diken diken oldu. 2 gün önce çetinemeç bulvarında olan kaza geldi aklıma bir araba bir insana çarpmıştı . ve ne yazıkki o insanın üstü gazeteyle örtülüydü. 1 saat sonra aynı yerden geçtiğimde sanki orada hiç birşey olmamış gibi yerler yıkanmış trafik tüm hızıyla işliyordu...................

    İnsan inan çok kötü oluyor. Sonra haberlerde o yaşamını yitiren insanın 22 yaşında gencecik bir kız olduğunu duyunca dahada bir kötü oluyor insan

    Lütfen şehir içinde 50 yi geçmemeye çalışalım. Bu 50 rakamı şans eseri verilmiş bir rakam değil
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.