Şimdi Ara

Site Otoparkı Kullanım Hakkımı Nasıl Kullanacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Durumu açık bir şekilde açıklayarak, konu hakkında görüşlerinize ve mümkünse hukuki bilgilerinize başvurmak istiyorum:

    Oturduğum apartmanın hemen karşısında bulunan güvenlikli, otoparklı vs sitede bir daire tuttum annem için. Annem aslında tek başına yaşayacak olmasına rağmen, hem güvenlikli olduğu için, hem de otoparkına da aracımızı park ederiz fikri ile 3+1 daireyi tek kişi için tuttum. Sözleşmeyi de annemin üzerine yaptık

    Site yönetimine aracımın plakasını bildirdim, girişteki güvenlikte bulunan plaka listesinde dairemin karşısına plakamı yazdılar. Giriş çıkışta plakam kayıtlı olduğu için kapıyı açıyorlar, ben de aracımı park ediyor, otoparkı kullanma hakkımı kullanıyorum.

    Site yönetiminden bir beğefendi bu gün otoparka aracımı park edemeyeceğimi söyledi, nedeni kiraladığım dairede fiili olarak yaşamıyor olmammış.

    Bu durum bana çok saçma geldi, çünkü ben her kiracı veya mülk sahibi gibi kiramı ve site aidatımı ödüyorum. Bunun karşılığında dairemle birlikte ortak kullanı alanlarından da hak sahibi olmam gerekir diye düşünüyorum. Otoparkı veya diğer ortak kullanım alanlarını kullanmam için sitede bulunuyor olmam veya birzat orada yaşıyor olmam gerekmez diye düşünüyorum.

    Konu hakkında görüşlerinizi ve mümkünse hukuki bilgilerinizi rica ediyor, fikirleriniz için teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdem23 -- 3 Ekim 2018; 20:37:56 >







  • O beyefendi saçmalamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Saçmalak bir yana, bu gün güvenliğe aracımı almamaları talimatı vermiş.



    Yani basbayağı kirasını aidatını ödediğim otoparka, adam başka yere gittiğimi gördüğü için ben arabamı park edemiyorum. Canım istese girerim ama, bu cahile bir ders vermek istiyorum. Zaten site yönetiminde de değil. Sitenin işlerini idare ediyor sanırım.



    Bana sitenin yönetiminin aldığı kararı yollamış; "misafir araçlarının siteye alınmaması için yönetime yetki verilmiştir" diyor. Benim arabamı aklı sıra misafir araç olarak değerlendiriyor. Neye göre; ben dairede fiili olarak oturmayınca, misafirmişim, bu mantığa göre arabam da misafir aracı oluyormuş.



    Normalde olması gereken bana bir anahtar/kart/sticker verilmesidir. Ben onu kullanarak bir araçlık yerim varsa bir, iki araçlık yerim varsa iki araç getirip belirli alanıma park ederim. Arabamın kimin arabası olduğunu veya kimin kullandığını da kimsenin sormaya haddi yoktur. Fakat bu sitede 165 daire olup 145 daire olunca, herkesin yeri belli değil haliyle, önce gelen park edecek. Şu halde normal olarak yerleri belirlememişler ve herkesin yalnızca bir araç park ettiğinden emin olmak için de dairelerden hangi aracı park edeceğine dair plaka alıyorlar.



    Şimdi buraya kadar herşey normal, ben de kendi aracımın plakasını veriyorum. Ama bu görevli arkadaş benim arabamı kabul etmiyor. Orada yaşamadığım için, misafir araç farz ediyor.



    Velevkin sitenin birinde yazlık aldım, sürekli yaşamıyorum. Gittim oraya, arabamı park edecem, hatta kendim de yakındaki başka bir yerde tatilimi yapmak istiyorum. Yönetimin sen burada kalmıyorsun, otoparka arabanı park edemezsin demeye hakkı olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdem23 -- 4 Ekim 2018; 20:49:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kira sözleşmesi sizin adınıza mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı park ederken annenizi yanınıza alın ne diyecekler bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar kira sözleşmesini annemin üzerine yaptım ki hani resmi bir işi olur, gelen olur filan beni beklemesinler sorun olmasın diye.

    Fakat annem de yönetime benim arabamın onun sayıldığını, o arabada birzat kendisinin söz sahibi olduğunu ve otoparkı bu araçla kullanacağını söylüyor, yok efendim ruhsat sizin üzerinize değil gibi saçma bişey söylemişler.

    Ben bu gün esas site yöneticisi ile görüşmek istedim, siye yöneticisi yardımcısının numarasını vermişler, neyse beyefendiyle görüştük, o diyor ki sizin annenizin aracı yok o yüzden site yönetiminin ortak kararıdır bu.

    Ona dedim ki siz bu uygulamayı kasten değil, kanun ve ilgili mevzuatı bilmediğinizden yapıyorsunuz. Siz hukuka göre her kullanıcıya giriş için kullanılan etiketten vermek zorundasınız. Fakat o etiketle sadece bir araç sokulduğunu da kontrol etmekle yükümlüsünüz. Zaten bu sistemler, aynı etiketle iki aracın içeri sokulmasına izin vermiyor. Bir araç çıkmadan, ikinciyi sokamıyorsunuz.

    (Halbuki çift araç kullanıp park edenler var, büyük ihtimalle çift etiketleri var onu söyleyince diyorlar ki onlar eski kullanıcı, eskiden gelen bişey var dolayısıyla park ediyor onlar. E hani herkese bir araçlık bile yer yoktu? Kim bilir belki kendileri de çift araç park ediyor olabilir hangisi kimin arabası bilmiyorum neticede)

    Şayet ikinci aracı tespit ederseniz, çekici çağırırsınız, trafik gönderir ve ikinci aracı çekme hakkına sahipsiniz.

    Fakat bu insanlar kendilerince mantık yürütüp, ona göre istedikleri kararı verebileceğine inanıyorlar. Sonra da git hakkını knuni yollardan ara diye bir de salık veriyorlar

    Dedim ki peki bu durumu aynen olduğu gibi tutanağa yazalım, siz de imzalayın ki mahkemeye gideyim, veya ben size olduğu gibi olayı dilekçe yazıp teyit isteyeyim, onu teyit edin, dilekçeyi de almayız, tutanak da tutmayız, savcı falan çağırırsa da gelmeyiz diyorlar.

    Öte yandan sitenin girişinde bir not: "SİTE AİDATI BORCU OLAN DAİRELER TAŞINACAKLARI ZAMAN NAKLİYAT KAMYONUNUN SİTEYE GİRİŞİNE İZİN VERİLMEYECEKTİR!" yani adamları hapsedecekler Böyle bir hukuk anlayışı olabilir mi? Bana hukuksal yollardan hakkını arayabilirsin diye tavsiye ederken kendileri hakkını hukuken aramak yerine basbayağı adam esir alıyorlar.

    Yani durum böyle. En son bunlar hiç bir dilekçe de almıyor, tutanak da tutmuyor

    Fikri, bilgisi olan var mı arkadaşlar??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdem23 -- 8 Ekim 2018; 21:16:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.