Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (454. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.159
Cevap
239
Favori
473.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 452453454455456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Harun.c H kullanıcısına yanıt

    rica ederim, hayırlı olsun şimdiden

  • what_tha kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • Sert frenlemelerde koltuğun tekerleklerinin hareketini engellemek için herhangi bir yöntem kullanan var mı?

    Reddit te bi önleyici parça gördüm ama nereden bulurum bilmiyorum..

    bir de ayakkabı kullanan gördüm. 

  • phalantan kullanıcısına yanıt

    Ofis sandalyeleri için tekerlerin yerine sabit ayaklar var onlardan alabilirsiniz. Genelde standart oluyor bunlar ama ikea sandalye kullanıyorsanız uymuyor bilginiz olsun

  • what_tha kullanıcısına yanıt

    Cougar koltuk kullanıyorum

    Linkteki tekerlekleri gördüm. Bunları kullanırım başka çözüm olmazsa.

  • phalantan kullanıcısına yanıt

    gamer ya da standart bir ofis sandalyesi kullanıyorsanız bu ayaklar uyacaktır. Ama ben hawk 'ın sattıklarını öneririm. Parlak olan yer kauçuk benzeri bir malzeme. Sessiz ve yere güzel tutunuyor kitlendiğinde. T300 varken, konik modül ile kullanıyordum sert basışlarda kaydığına şahit olmadım henüz.



    www.hawkchair.com
    5 Adet Kilitlenebilir Hawk Oyuncu Koltuğu Tekerleği | Aksesuarlar | Hawk Oyuncu Koltuğu
    https://www.hawkchair.com/urun/5-adet-kilitlenebilir-hawk-oyuncu-koltugu-tekerlegi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 19 Mart 2024; 23:46:19 >
  • Bu arada stand arayanlar bunu alabilir. uzun süredir kullanıyorum sallantı yamulma bükülme hiç yok. Tek sıkıntısı biraz ağır ve taşıması dert. :D Bundan daha iyisi ortombo stand zaten :D ha bir de ileride kokpit gibi uzatmam derseniz hobicadde sitesinde xbloss var o da iyi.



    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]
    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]www.gamestandpro.com
    Gamestandpro Driving Force Direksiyon Standı
    https://www.gamestandpro.com/gamestandpro-driving-force-direksiyon-standi-pys56333
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    bu daha uygun bence de. zeminim kaygan olduğu için yere tutunuşunun nasıl olacağını düşünüyordum.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Bunlar universal mi? Ben Xdrive Atak kullanıyorum, kaymamasi için aşağıdaki ürünü aldım ama her seferinde çıkarıp takmak zor geliyor.


    Yatak stoperi, zemin kaymaz 5 adet, dikdörtgen sandalye stoperi, kaymaz mobilya fincanları, kaymaz zemin koruması, piyano tekeri kupaları, tekerlekler, sandalye stoperi, tekerlekli her türlü mobilya https://www.amazon.com.tr/dp/B0CRB79HCN?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_50NAWPZWE8X32H3HQ1JH_1

  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Bu linkteki stoperler de güzel görünüyor.

    Direksiyon setini de her seferinde takıp çıkardığım için bunlara da zaman harcayabilirim.

    Tekerlekleri mi bunları mı kullansam bilemedim.


    Bence oyuncu koltukları için universal ama bilen birinden öğrenmek isterim.


    EDİT: Evde bir de Hawk oyuncu koltuğu var. Ayağı çıkarıp Cougar a taktım ve boyutlarının aynı olduğunu gördüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phalantan -- 20 Mart 2024; 13:21:32 >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    ikea gibi bir marka koltuğunuz olmadığı sürece universal hocam bütün bunlar. Nadiren küçük ölçü çıkabiliyor. Yani xdrive da bu tip ayakları kullandığı için %99 olacaktır. Geçmiş sayfalarda kumpasla ölçmüştüm fotoları var tekrar ekleyeyim fikir olur :D


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Bir para değil aslında alıp deneyeceğim, sonuçları buraya da paylaşırım. Teşekkürler hocam.

  • Arkadaşlar daha önceden g923 shifter setini kullanmakta idim. Ardından daha iyi bir sete geçmek için Thrustmaster Tgt 2, 8ha shifter ve tlcm pedal setine geçtim ve yukarıda da paylaşılan stant alıp bugün kurdum. Fakat oynadığım grand tuorismo 7 de neredeyse herhangi bir fark hissedemedim ve moralim çok bozuldu. Sözde GT oyunu için ek özellikleri vs olan, herkesin çok övdüğü bir sisteme geçtim ama hissiyat açısından neredeyse fark yok denecek kadar az. En azından ben öyle abartılığı kadar hiçbir fark hissetmedim. Önerebileceğiniz bir şey var mı? Direksiyon üstünde ki GT ayarlarında oynuyorum fakat hiç bir ekstra özellik hissedemedim. :(
  • jack76 J kullanıcısına yanıt

    GT'nin FFB altyapısı pek iyi değil sanırım. G29 kullanıyorum, tamam iyi bir cihaz değil ama ACC'de tatmin edici FFB alabiliyorken GT'de ne yaptıysam alamadım baya kötü bi FFB sunuyor hiçbir şey hissedemiyorsunuz ne olursa olsun.

  • GT7'de FFB hissiyatını ben de pek beğenmedim, diğer simülasyonları geçersek, Forza Motorsports bile çok daha başarılı bence FFB konusunda.

  • jack76 J kullanıcısına yanıt

    TGT-2 çok güzel cihaz hocam bozma moralini, arkadaşların dediği gibi oyundan olabilir. PC kullanıyorsan bir de orada dene.

  • Ben bir şeyi merak ediyorum. Bu loadcell pedallar çok güzel, herkesin dediği gibi mantıklı bir teknoloji aynı zamanda evet fakat yine de dijital olarak veri aktar mıyor mu bilgisayara ?


    Şöyle ki, bir hall senör ya da potansiyometrede pc ye giden veri 0-100 arası bir değer olmuyor mu ? Yani kabaca 90 derece dik duran bir pedal düşünürsek ve son açısı da 45 derece ise en dik konumdan yatay konuma giden mesafede pedal hangi açıdaysa o veri gidiyor. Yani 45 derece açıda araç %100 frenleme yapıyor; 23 derece açıda da %50 frenleme ve burada kas hafızasının mesafe olarak çalıştığı işlenmesi gerekiyor beyine.



    Peki loadcell sensörde pc ye bu veriyi 0-100 olarak göndermiyor mu ? Sonuçta siz bir basınç uyguluyorsunuz ve bu sensör artık kaç kg ise atıyorum 75kg olsun, 0-75kg arasını 0-100 olarak kalibre edilip, ona göre bir yay/sönümleyici kullanılarak sistem kuruluyor. Yine 90 derecelik bir pedal düşünürsek ve son açısı 45 derece ise, bu araya sönümleyici ve sonunda da loadcell koyarsak pedalı sonuna kadar ittirdiğimizde 75kg yapacak ve araç yine %100'de frenleme yapacak, 75kg değil de 37kg civarı basarsak bu da yine yarısında %50 frenleme yaptığımız verisini yollayacak.



    Peki sonuç olarak biz bu ilk analog loadcell olmayan pedalımıza, loadcell pedaldaki gibi bir güzel yay sistemi eklersek ve pedalı ona göre kalibre edersek, benzer hissiyatı yakalamış olmaz mıyız ? Önce sert yay ve sonra sertleşen bir kauçuk ya da daha sert bir yay gibi ? Sonuçta gerçek hidrolik frenli arabada da ilkbaşta fren yumuşak sonra sertleşiyor hatta ilk mesafesi bayağı yumuşak benim arabada.


    Yani 200kg loadcell olan pedallar var muhhakkak iyidir bir şey diyemem deneme fırsatım ömür boyu olmayacak fiyatlarından dolayı çünkü :D Ama şimdi o 200kg olan loadcell pedalda yine de bir yumuşaklık olması için arada 200kg'ı sönümleyecek yay ya da bir kauçuk parça olacak. Bunun sonuna loadcell koymak ile 200kg lık mesafe için kalibre edilmiş bir hall sensörlü pedal nasıl olur acaba ?



    Oyunu oynarken süre geçtikçe frene basa basa önce yumuşak sonra frenler şiştikçe sertleşen bir FFB sunan pedal olmadıkça (bilmiyorum var mı böyle oyun verisi ve buna göre yapılmış pedal) çok da gece gündüz bir fark oluşturacağını düşünemiyorum.



    Bunu neden söylüyorum şu yüzden. Moza Bundle aldım ön sipariş ile 28 bine şu anda 34 küsüre çıktı fiyatı ve 9 gün var teslimine ama aynı zamanda da moza toplama setup var hemen kargolanabilecek bir ürün ve benim bundle ile farkı, bundle'da srp-lite pedallar varken, toplama sette srp pedal var ve loadcell kullanıyor. Onun fiyatı ise 37bin TL. SRP pedalları ayrıca alırsam da 28+10 38 bine geliyor.

    (fanetec al demeyin alamam çünkü bulunduğum şehirde satan yok, başka şehire gidip yol parası vererek peşin para garantisiz ürün almak da istemiyorum :DD )


    Sonuç olarak arada 8-9 bin bir fark var. SRP-lite için fren kiti satılmakta tek farkı dibinde loadcell sensör yok geri kalanı aynı Abisi loadcelli pedal gibi. Gelbura şimdi replikasını yaptırıyormuş onun orjinali çok pahalı olduğu için. İleride onu alırım diyordum. Hiç kurcalamadan uyguna aldığım seti teslim alıp bir süre böyle idare mi etmeliyim yoksa iptal edip loadcell olan modeli mi almalıyım çok kararsız kaldım.



    Diğer husus ise, eğer gelen bundle ürün yeni seriyse ben yeni seri olacağını düşünüyorum, R5 'in arka kısmı geliştirildi ve harici satılan hub cihaza entegre oldu artık. Yani pedal harici, elfreni, vites vs hepsi cihhaza bağlanıyor.


    Gönlüm bundle'ı beklemekten yana fakat bayram haftasına denk gelirse de baya uzun süreç olacak gibi. Ama bundle + srp pedal alırsam da srp-lite pedallar ücretsiz yanında gelen ürün gibi olacak. İleride upgrade etmek için sadece base yerine, base + pedal satabilirim alan kişi pedalsız diye vazgeçmez hem. loadcell oanlar da bana kalır ve sadece base alabilirim diye düşünüyorum.



    Bilemedim yani loadcell pedal kullanan kullanmayanlar uff süper über diye övmekten ziyade gerçeken teknik anlamda bilgilendirme yaparsa çok hoşnut olurum :)





  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Fren özelinde bakarsak konuya, loadcell sensörlerin asıl olayı fren modülasyonunu daha doğru yaptırabiliyor olması. Potansiyometreli pedallar dümdüz bir okuma yaparken, loadcell sensörleri ne kadar sert veya yumuşak fren yaptığınızı da okuyabiliyor bildiğim kadarıyla. Yani aslında bir nevi basınç okuyor gibi düşünebilir. Evet direnç olarak genelde tüm pedallarlarda yay oluyor ancak loadcelli pedallarda kg cinsinden değer vermelerinin sebebi sensörün özelliğinden kaynaklanıyor. Potansiyometreler 0-100 fren aralığını lineer okuyor, loadceller exponansiyel okuyor. Bu sayede frenleme yaparken sizin tepkiniz daha doğru sonuçla aracı yavaşlatıyor. Faydası ne derseniz, daha doğru frenleme sayesinde daha hızlı ve istikrarlı tur süreleri sağlayabilmesi. Bu bağlamda direksiyonun ffb sistemindense frene yatırım yapmak daha mantıklı oluyor bence.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    T2pa ve t3oa kullandım fren pedalları yumuşaktı daha sonda t3pm ye geçince en sert yayları kullanıyordum. Sert fren pedalı daha iyi hissettirdi hatta tur sürelerimde iyileşti. Sonra Tlcm ye geçtim ilk zamanlar pek bişey anlamadım ama sonra farkettim ki frene basarken ne kadar basayım diye düşünmüyorum hissel olarak daha sert veya yumuşak basıyorum.

  • Cevaplarınız için teşekkürler. Her ne kadar mesafe benzer olsa da mesafeden ziyade, basarken basınç hissiyatını kafaya kazıyoruz o zaman. Benim arabamda frenler aşırı yumuşak olduğu için, fren sertleşmeden güzel tutuyor zaten ortalama hızlarda, eeee demiştim bunda da hissiyat yok ki zaten adam gibi, loadcell alsak ne fark edecek :D Kullanmadan farkı anlamak pek mümkün değil anlaşılan.


    Neyse yine de benim bundle set gelsin, sonradan loadcell pedallara geçerim artık. Çok heves ettim de kartı şişirdik, aylık ödemede zorlanacağız yoksa :D

  • 
Sayfa: önceki 452453454455456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.