Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (458. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.164
Cevap
239
Favori
473.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • siteamsorunsali S kullanıcısına yanıt

    Yok hocam ne kusuru. İşte ben r5 i alırken R9 40 küsürdü kargoyla falan 41'e geliyordu. Şimdi r5'i iptal edip de R5 bundle'a 41 vermek hiç içimden gelmedi. Kullanların çoğu memnun zaten R5'den 5.5nm dan daha güçlü gibi hissetiriyor diyorlar. Bir kullanıcı var, R5'den sonra hemen hoşna gittiği için R9 almış CS simit ile. Uzun süredir R5 yatıyordu kenarıda diyor. CS simiti R5'de denemek için çalışrıdım diyip görüşlerini ekliyor. O zaman diyor işte R5'in gücü hala beni şaşırtıyor diye. CS ağır simitle bile çok hoşuna gitti ama base yorulduğu için ısınmaya başlıyor tabi o 2,3kg simit ile fakat aktif soğutma olsa mesela yan tarafına fan falan yapsan 32cm tam boy cs simit de kullanılacak R5'de.


    Fiyatlar dediğin gibi 2 katı hatta kampanya yokken 2,5 katına çıkıyor belki de 3. Çok araştırdım, Nakliye ücretleri fena artmış ve ayrıca moza çinden geldiği için çin tarafaından gelen kargolara ek gümrük vergisi geçiriliyor. Elektrikli arabalarda da böyle. Çok ucuz arabalar sırf saçma sapan vergilendirme yüzünden gelmiyor ülkeye, gelen de uçuk rakamlara çıkıyor. Dolar kuru desen aldı başını gitti. He tabi kar marjı da yüksek bana kalırsa. Şu anki dolar ile Tam 28 bine geliyor vergilerle birlikte R5 bundle'ın fiyatı. Sanırım %20 gümrük vergisine ek olarak bir de çinden gelen paketler için %30 ek vergi var. Sonra hepsinden bir de %18 kdv alınıyor. Ama tabi kargo ve taşımacılığı katmadım.


    şu saçma sapan vergiler olmasa çok daha rahat ürün alacağız da. Dolar bir yandan devlet bir yandan...


    Ama işin en kötü tarafı, vergisiz ürün satanların da vergili fiyattan satmaları sahibinden de çok var, adam yurt dışına gidiyor bayilik sistemi olmadığı ve ticari olarak getiremediği için kaçak maçak yanında getiriyor ürünü. Bir de toptan alıyorlar bazen uyguna geliyor ürünler indirimi şusu busu. Zaten gezmeye gidecek gittiğinde de ürünleri getiriyor, 3 tane set satsa 2 tanesi bedavaya geliyor. Daha da saçması garantili diye satıyorlar. Senin yurt dışı bağlantın yoksa ya da bu adama verip yanında giderken götürmeyecekse o garanti yalan dolan. Fanatec mesela, bir tamirhanesi yok, kargo ile yollayacaksın. Ama ürün kaçak gelmiş, millileştirilmemiş yani. Hadi bir şekilde yurt dışına yolladın, değişim oldu tamir oldu vs.. ürünü geri yolladı fanatec sana. Şak diye gümrüğüe takılıyor. Eskiden takılmıyordur belki ama son dönemde resmi ticari alışverişleri bile didik didik ediyorlar. Tanıdığım bazı kişilere direksiyon setinde değil ama başka ürünlerde böyle vergi çıkmış.


    Ondan sonra da yurt dışından gelme ürün almaktan vazgeçtim zaten bende. Yurt dışı fiyatından alsam hadi neyse. Fanatec set 14 bine geliyor burada 32 ye satıyorlar en giriş seviyesini. Hadi TR 'deki servisler kötü olsa da yine de muhatabın var. :D





  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Valla hocam DD'nin verdiği etkiyi Loadcell'ler veriyormuş pedal konusunda, o da çok iyi bir upgrade olacak gibi. Bakalim ben de T300RS GT'den kurtulabilirsem geçerim DD sisteme, güzel bir kokpitte yapmam gerekiyor ama para da yok, bu devirde de bu tarz şeylere para yatırmak biraz mantıklı gelmiyor ama bakalim şeytan dürterse girişeceğim :D

  • filojistoN kullanıcısına yanıt

    PEdal en önemlisi zaten ya, en gerçekçi hissi pedal yaratıyor ama normal binek araç tarzı kullanacaksan da çok bir fark hissetmiyorsun. Mesela pistte süre kasmıyorsan hattta süre kasmana bile gerek yok pist yarışı yapmıyorsan loadcell olmuş olmamış pek anlamı yok farkı anlamazsın, benim arabada fren pedalı o kadar yumuşak ve hassas ki, o ilk yumuşak aşamasında bile 50 60km hızla giderken aracı hızla yavaşlatacak şekilde tutuyor D: Kısacası hissiz yani. Uzun süre evde konik modülle t300 kullanınca arabanınki çok garip gelmişti.


    Mesela pist yarışlarında gaz pedalının sertliği bile çok etki ediyor. Konik modül takınca ayakkabı ile oynar olmuştum, bu sefer de gazı hissedemiyordum. Kendim bir yay modifikasyonu yaptım pedala. Biraz daha hissiyatı iyi olmuştu. Böylece viraj içi gaza daha tutarlı basıyordum.


    Set kurulumuna 70 pedallar ise 30 direksiyon bana göre. kriptodan parayı vurursak işte alıcam bir loadcell pedal Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 





  • bu dd sistemler neymiş yaaa. Vallahi bittim bittim müthiş bir teknoloji. Ama çok ayar var, her şeyi hissettiğimiz için ayar yapmak da zevkli olur. :D

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Geldi mi hocam. T300 var bende de çok fark var mı?

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Hocam siz bir de simucube 2 pronun tadına baksanız kafayı yersiniz 

  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güzel günlerde kullan 🤙
  • hayırlı olsun güle güle kullanın, T300 den Fanatec CSL DD 8nm ye geçince ben de sizin gibi hissetmiştim.


    @to9y bilginize.

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Whatsapp grubunda VR sohbeti yapmıştık hocam. DD olayına bende gireceğim galiba ya. Çok pahalı bana şuan ne yapsam bilemedim. T300 elden çıkartıp Moza R5 alsam fikriniz ne olur? Al der misiniz?

  • to9y kullanıcısına yanıt

    aslında whatsapp grupta forum takma isimleri eklemek lazım kim kim belli değil. ben hariç :P


    kayıştan DD ye geçiş baya baya fark ediyor, hele ki PS 5 varsa T300 nedense PC ye göre daha zayıf FFB veriyor.

    ben çok yakın arkadaşıma sattım T300 ü onda PS5 var GT7 oynadım geçen gün FFB o kadar zayıf ki T300 ü tanıyamadım dedim bu benim set olamaz.

    güç ayarları da sonuna kadar açıktı buna rağmen FFB baya zayıftı.


    DD elbette çok iyi ama tabi önemli olan bütçe, hele ki paranın maliyetinin bu kadar arttığı bir dönemde pahalı olan ürünleri almak hepten zorlaştı.

    bu nedenle ben kimseye bir ürünü mutlaka almalısın diyemez oldum.


    T300 sattıktan sonra ne kadar para harcamanız gerekecek bir bakın, duruma göre hareket edin, Moza oldukça yaygın kullanılan bir marka haline geldi, ama fiyatlar da TR de şaçma sapan pahalı.


    ben CSL DD yi sarı siteden 0 açılmamış kutu almıştım, normale göre de çok uyguna gelmişti.

    R5 5.5 nm 37.650 TL,


    sarı sitede 0 açılmamış kutu CSL DD setler 5 nm 30.000 TL civarı, 5 nm base 21.000, 8 nm base 25.000 TL civarında.


    ben olsam yine Fanatec alırdım, firmanın üzerinde yılların tecrübesi var ve ne de olsa Alman mühendisliği diye de bir gerçeklik var.

    eğer almaya karar verirseniz ikinci elde sıfır açılmamış kutu uygun fiyata Fanatec bir set yapıştırın geçin.





  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkür ederim bilgiler için. Baktım dediğiniz gibi sıfır kutulu satan elemanlar var. Bu tavsiye iyi oldu :) Moza yerine Fanatec almak daha mantıklı.

  • to9y kullanıcısına yanıt

    Vallahi var baya hocam. Önce en klasik laf pürüzsüz olması, şaft yapısı falan simagic ile aynı zaten ve onun kadar pürüzsüz çok iyi diyor incelenlerler. Sadece R5 değil moza serileri için böyle deniyor. Zaten moza seçme nedenim de şaftın direkt metal olarak motora bağlanıyor olmasıydı. Direksiyon ise kablosuz iletişim kuruyor. Fanatecde ise şaft sabit değil, type-c portu ile QR sistemine bağlı. Kompozit malzemeden yapılı. İleride metal QR2 alınaiblir iyi bütçe ayrılabilirse.


    Tepkiler olarak çok fazla ayar var. FFB EQ ayarı ve Game/Tork grafik ayarı çok işlevsel. Tepkilerin sert mi yumuışak mı olması gerek onun da ayarı var. Geçen cuma geldi ve dün anca ayarların ne işe yaradığını anladım. :D T300 de çok anlamıyordum neyin ne işe yaradığını.


    Yani değil R5 R9 a verilen para bile değermiş. Frekanslar çok temiz. Bir de yeni model bana gelen. Arkasına hub eklenmiş hali. Moza el freni vardı onu taktım direkt arkasına.


    Pedalları loadcell almadım ben, bundle 'dan çıkan pedallar var. Fakat sandığım kadar kötü değil. 20kg yayın gücü, tartı ile ölçtüm. Ama tabi yarısından sonra hep sabit olduğu için kuvvet ralli ve sokak arabası haricinde GT yarışlarında ani frenlerde zorluk oluyor, pedal geliştirme kitini almak lazım. Loadcell projem var bir de bir ara uğraşacağım onunla.


    Bu arada MOZA nın geçmişi de fotoğraf ekipmanları üzerine. Gimball üretici bir firma, motorlar konusunda tecrübesi var. Racing işine girdikten sonra çok sağlam kitlesi oluşmaya başladı.




    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 24 Nisan 2024; 21:4:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ken Block43

    Hocam siz bir de simucube 2 pronun tadına baksanız kafayı yersiniz 

    dur hocam daha yeni aldık Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  ona geçmemiz çok msraflı olur zaten. R5 de baya baya güçlüymüş WRC de game gücünü %40 'a tork gücünü de %90 'a indirdim :D Yine de kollarım yoruldu. FFB eko ayarı falan olması acayip iyi mozada. Çok ayrıntılı ayar çekilebiliyor. Ama uğraşmak istemeyen için zorlayıcı olur. Zaman bulamadım alışamadaım satıyorum diyenler gördüm bazen sarı sitede. Muhtemelen pek hevesleri yok insanların. simucube ve simagic de böyledir eminim. misha da simucube almış hemde aktif pedallarla birlikte. pedallarda da FFB var duruma göre sertleşiyor sanırım Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Benim sonraki upgrade'im R12 olur muhtemelen ya. Hatta R9 da olabilir ön sipariş denk gelirse. Ama muttemelen uzun süre R5 ile devam ederim baya memnun kaldım ben. 5.5nm dan fazla gibi diyordu kimileri hakikaten öyle gibi. tutma torkunu mu veriyorlar acaba peak diye anlamadım.


    simucube daki tepkiler nasıl hocam. Fark olarak neleri hissettin. Alamayız da merak işte.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

    aslında whatsapp grupta forum takma isimleri eklemek lazım kim kim belli değil. ben hariç :P


    kayıştan DD ye geçiş baya baya fark ediyor, hele ki PS 5 varsa T300 nedense PC ye göre daha zayıf FFB veriyor.

    ben çok yakın arkadaşıma sattım T300 ü onda PS5 var GT7 oynadım geçen gün FFB o kadar zayıf ki T300 ü tanıyamadım dedim bu benim set olamaz.

    güç ayarları da sonuna kadar açıktı buna rağmen FFB baya zayıftı.


    DD elbette çok iyi ama tabi önemli olan bütçe, hele ki paranın maliyetinin bu kadar arttığı bir dönemde pahalı olan ürünleri almak hepten zorlaştı.

    bu nedenle ben kimseye bir ürünü mutlaka almalısın diyemez oldum.


    T300 sattıktan sonra ne kadar para harcamanız gerekecek bir bakın, duruma göre hareket edin, Moza oldukça yaygın kullanılan bir marka haline geldi, ama fiyatlar da TR de şaçma sapan pahalı.


    ben CSL DD yi sarı siteden 0 açılmamış kutu almıştım, normale göre de çok uyguna gelmişti.

    R5 5.5 nm 37.650 TL,


    sarı sitede 0 açılmamış kutu CSL DD setler 5 nm 30.000 TL civarı, 5 nm base 21.000, 8 nm base 25.000 TL civarında.


    ben olsam yine Fanatec alırdım, firmanın üzerinde yılların tecrübesi var ve ne de olsa Alman mühendisliği diye de bir gerçeklik var.

    eğer almaya karar verirseniz ikinci elde sıfır açılmamış kutu uygun fiyata Fanatec bir set yapıştırın geçin.

    fiyatları arttırdılar hocam. :D En son 28e ikinci el, en giriş seviye bundle ı bulmuştum mozayı ön sipariş verdiğimde. olara o parayı vermek yerine garantili ve 6 ay taksitle moza daha mantıklı gelmişti Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  TR de saçma fiyatın sebebi de ekstra çinden gelen ürünlerin vergilendirilmesi yüzünden. Gerçi gelbura da biraz abartmıyor değil. Ben önsipariş r5 alırken tuoplama r5 set 36kr9 40 dı. 1,5 ay geçti hemen hemen toplama r5 42, r9 50 küsür oldu. Bileydim böyle artacağını r9 alırdım vallahi.


    Gerçi ben uyguna aldım wp gurubundan biliyorsun hocam. Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 



    Moza R9 alacaklar varsa da, V2 modeline baksın bu arada. sahibinden de uyguna R9 var pedalsız. Fakat V1 modeli. İleride yeni çıkacak direksiyonları desteklemiyor falan deniyordu sanırım emin değilim aa ısınma problemi olduğunu okumuştum bundan eminim.





  • Moza R9 yerine Simagic Alpha mini 10nm daha iyi bir seçenek.Aynı paraya satıyor gelbura.Bence R9 ve Alpha mini den altı alınmamalı.R12 yerinede kesinlikle 15nm Alpha alınmalı.Biraz pahalı fakat kolay kolay değiştirmezsiniz.Bir de simagic de moza nın V2 saçmalığı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 25 Nisan 2024; 10:35:11 >
  • En sonunda Xblos siparişi verdim ben de, Umarım asetek whellbase ile bir şekilde delikler açarak yerleştireiblirim. 1 aydır yatıyor evde alet :)

  • Selamlar Yurt dışından Mclaren artura ultimate+simucube 2 bundle'ı getirtmek istiyorum bunun için ödemem gereken vergi aşağı yukarı ne kadar olur ?
  • Xsamuss X kullanıcısına yanıt

    %20 gümrük vergisi+ %20 ÖTV + %20 KDV + %13 TRT BANDROLÜ VE HARÇ

    ödersiniz, artı ardiye ve gümrük masrafları o ne kadar olur Allah bilir.


    yani 1.000 Euro ürün fiyatı ise 730 Euro çıplak vergi verirsiniz.


    kesinlikle tavsiye etmem.

  • Arakadaşlar aranızda Fanatec Rally Module kullanan var mı?
    PS4’de drifting problemi yaşıyorum. Modülde joystic olmamasına rağmen sol alta çekiyor sürekli.
    Reddit’te Formula V2.5 ve Endurance Module’de benzer drifting problemi yaşayanlar Advanced Paddle Module’ün Analog Axes seçeneğinden kaynaklı olduğunu modu değiştirince düzeldiğini yazmışlar.
    Hem APM olan hem tekli Magnetic Shifter olan direksiyona bağlıyorum sorun çözülmüyor.
    Aynı sorunu Rally Module’de yaşayanlar varmış baya, yazılım sorunu demişler. Yakında gelecek güncellemelerden çözüm beklemeyin DD+ sorunlarına odaklılar 460den sonraki güncellemelerde çözerler diyorlar. Cevap verenlerden birisi düzgün çalıştığına dair PS5 WRC videosu atmış.
    Aradım taradım bir çözüm bulamadım.
    Uygulamasında versiyonu son sürüm olarak gözüküyor, manual güncelleme yaparken cihazın versiyonunu 0.0.0.0 olarak algılayıp güncelledikten sonra gene 0.0.0.0a başarılı güncellendi yazıyor bittiğinde. Güncelleme ekranını kapatınca versiyon gene son sürüm 1.0.0.6 olarak düzgün görünüyor. Diğer parçalarda böyle bir versiyon hatasıyla karşılaşmadım.
    Bütün tuşlar ve ekran düzgün çalışıyor bu arada.




  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkürler.Mecburen yurtdışında yaşayan bi tanıdıktan talep edicez getirmesi için artık :(
  • 
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.