Şimdi Ara

siliniz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
17.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Time Lord

    İTÜ Big Bang'e katıldınız mı acaba?
    İTÜ ile mailleştik ama kuluçka merkezi için olumsuz olmuştu. Big Bang platformuna da mail yazacağım. çok teşekkür ederim. .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ydata

    İTÜ ile mailleştik ama kuluçka merkezi için olumsuz olmuştu. Big Bang platformuna da mail yazacağım. çok teşekkür ederim. .

    Alıntıları Göster
    Hocam o kadar saçma projeler geliyor ki Big Bang'e, kendinizi öne çıkarma şansınız çok yüksek. Ama tabii ki en son mesajımdaki şartları sağlıyorsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reardeltoit123

    23 yaşındaki bir üniversiteli için konuşacak olursam, projeyi geçtim, iyi bir fikrin olsa bile bir yolunu bulup, ne yapıp edip o yatırımı alırsın. Sende eksiklikler var demekki, mesela en göze çarpan eksikliğin İngilizce'n olmaması. Her şeyi geçtim, en kötü ihtimal büyük üniversitelerin teknoparklarına gidip orada startuplarla bile konuşsan yol gösterirler, hatta oralarda girişimci de çok olur direk desteği oradan bile bulursun. Zor olan fikri bulmak, sen denizi geçip derede boğulmuşsun. Yok mu hiç çevrende girişimci ?
    Ailem aracılığı ile bir (şirketi olan sözde) yatırımcı ile görüştüm tam 2 ay önce falan. Adama önce bilgi vermek açısından kickstarterı biraz anlatayım dedim. Bu delilik deyince projeme geçtim. Tek dediği laf çok maliyetli olur bu. Kim uğraşacak onunla falan olunca bende anlatmayı kestim sağol deyip uzatmadım konuyu aslında.

    Ege üniversitesinde bir teknopark var orası ile görüşeceğim. Bir de oraya durumu anlatayım en azından avantajı olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Üstadım maalesef Tübitak projelerinde tuhaf şeyler dönüyor kimse kusura bakmasın.

    Yıllar önce bir 1007 projesi hazırlamıştık kurumca. Tübitak'a başvuruldu. Reddedildi. Düzelttik 2. kez başvurduk KAMAG'a. Yine red.

    Sonrasında bir bakıldı ki ekibimizdeki hocalar, hakem heyetindeki 3 hocanın işlerini yine panelde reddetmişler. 2. panelde de bu 3 hoca diğerleri ile görüşüp kulis yapmışlar.

    Sözün özü; ne ka ekmek o ka köfte olmuş. Ne araştırmanın içine bakılıyor, ne yerliliğe bakılıyor ne de milliliğe. Önemli olan "Aaa bu şerefsiz benim 1001'imi reddetmişdi, hooop RED, al sana"

    Konu sahibine önerim, proje teklif dosyasını bir şekilde düzgün hazırlasın ve hiç bıkmadan başvurmaya devam etsin.

    IoT çok bakir bir konu ama aç kurtlar orayı da bekliyor. Patent almayı unutmayın.
    Iot un bakirliğimi kaldı millet 10 senedir uğraşıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millet uğraşmaya çalışıyor. Uğraşan ve standartları belirleyen dış mihraklar. Bizim eski kafalilar da şu krizde para vermemek için çabalıyor.

    Çok fazla bir urun göremiyoruz TR de. Hala çok kısıtlı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arapça meyve taşıma ve sergileme standı yapsaydın her türlü teşviki alırdın bu arap sevicilerden. Suç sende
  • Oncelikle tebrikler ancak sakin ola sakin, NDA olmadan hic kimseye projeni acma ki ne oldugunu bile yazma... Eger bu proje sadece senin buldugun baska ornegi olmayan birseyse mutlaka uluslararasi patent al. Yoksa bir suru serefsiz sirket senin yaptigini calmak icin sirada bekler, bunu unutma.

    Bunlari nereden mi biliyorum ?

    Yaklasik 10 yil once daha cep telefonlari cloud ile tanismamisken, bir proje dahilinde dosyalarin cloud`a tasinmasi uzerine bir sistem hazirlamistik, 1-2 sene suren calismalar sonucu amazon`a satmaya karar vermisti patron, amazon projeyi detaylica inceleyip kendisi kopyaladi. Bize de bes kurus vermedi.

    Cunku patent almamistik. NDA olmasina ragmen bunlar oldu.

    Anlayacagin, eger projen cidden tutabilecek bir seyse, bu foruma bile acmamaliydin.
  • TEB girisime basvurun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whidbey

    Dostum alınma ama yazılım mühendisliği okumuş birisi olarak sana tavsiyem birşeyi bilmeden bildiğini sanma gafletine düşme. Ortada bir proje yok, sadece bir fikir var. Yaşın dolayısıyla kosgebe ya da teknokentlere başvurabilirsin ve güzel dokümantasyon hazırlarsan (ki en kolay kısmı dokümantasyon) elbet kabul eden olacaktır.

    Yurtdışına kaçarım beyin göçü falan demişsin ama beyin göçü bu değil yanlış anlamışsın o kısmı. Daha İngilizce bilmiyorsun IoT projesi geliştireceğim diyorsun. İlgilizce bilmeyen biri anca amatör olarak ilerler yazılım alanında. Eninde sonunda öğrenmen gerekiyor ki hele bi öğren alanında teknolojik gelişmeleri anlık olarak takip et o zaman deyim yerindeyse para basarsın. Yurtdışına gidenler de bu aşamadan sonra gidiyor zaten. İlla konuşmana gerek yok, okuduğunu anlaman yeterli.

    Ha birde proje fikrin konusunda bilgi vermemişsin, mühendisler sadece fikri değil uygulanabilirliği de optimum seviyede tuttuğu için mühendistir. Hele bi fikrini söyle ona göre yorumlayalım.
    Özellikle de elinde bir prototipin yok, bu yüzden elindeki en önemli şey dökümantasyonun olacaktır. Yoksa hakkında düzgün yazılmış bir belge sunmadan aklından "bu böyle olacak şu şöyle olacak" diye anlatmaya başlarsan herkesin geri döndürmesi normal, adamın senin üzerine yatırım yapması için elle tutulur bir sebebi yok.




  • Bırak bu işleri okunmuş fasulye varken..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an kaçıncı sınıfsın bilmiyorum. TÜBİTAK'ın üniversite öğrencileri için açtığı çağrılar var. Bunlara da mail atarak değil çağrı dönemlerinde başvuru yapılabiliyor. Destek miktarı düşük fakat başlangıç aşamasında lisans öğrencisi için de yeterlidir diye düşünüyorum. Bu seneki çağrı geçmiş.
    http://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/2209-a/icerik-destek-miktari-ve-odeme-kosullari

    ______

    TÜBİTAK'ın 200.000 TL hibe verdiği girişimcilik programı olan 1512 programına da teknoparklar aracılığıyla başvurabiliyorsun. Bunun için de son sınıf öğrencisi olman lazım ki girişim destek alabilecek durumda ise şirket kurup projeni geliştirmeye devam edebilesin.
    https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/sanayi/ulusal-destek-programlari/icerik-1512-teknogirisim-sermayesi-destegi-programi-bigg

    TÜBİTAK'ın bu gibi programlarında üniversiteden hocalar gelip projeni inceliyor, ekibini sorguluyor, bilgini sorguluyor, ticarileşme potansiyeline bakıyor vs.
    Büyük kapsamlı TÜBİTAK destekleri haberlerde gördüğünüz öğrenci projesi değerlendirmelerine benzemiyor.

    Bürokrasi maalesef çok fazla. Ayrıca ekip olmadan da bireysel destek vermezler.




  • umarim gerekli yardimlari alirsin.

    bu ulkede kosgeb denen yer kadro doldurmak icin var. bir yazilim projesi icin gittigimde ayrintili dosyanin kapagini acip 5 saniye sonra buna destek cikmaz dedi. sonra baktim ki facebooka google uzerinden giris yapiyor. calisanlarin bilgisi bu kadar iste. bu ulke de artik.katma deger uretmek neredeyse imkansiz. yaziklar olsun boyle duzene..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • prototip yok yazılım donanım yok diyorsun iot projesinden bahsediyorsun. Bu dönem dersini alıyorum maliyeti çok düşük+yazılım kısmı da zorlamaz. Prototip yapmaya bak zorlasa bile yap zorlanmadan destek göremezsin. Kimse de görmediği projeye yatırım yapmaz en güzel örneği whatsapp bu konuda. Eğer elle tutulur birşeyler sunabilirsen hocam var benim türkiyede iot konusunda oldukça öne çıkan isimlerden iletişim kurmana yardımcı olabilirim ama dediğim gibi sadece fikirle olmaz
  • Konudaki mesajları anca okuyabildim.

    Olaya dair en ufak bilgisi olmayanlar "Yurt dışına kaç kendini kurtar" demekten öteye gidememiş

    Okuduğum mesajlar kadarıyla destek alabileceğini düşünmüyorum. Ar-Ge projesi izlenimi alamadım ayrıca ekip de yok gibi duruyor. Senin aklına bi fikir gelecek, sana yazılımcı alacaklar, malzeme alacaklar, sen onları yöneteceksin gibi bir durum ise destek işi zor.

    Bu arada bir çok firma ile sık sık görüşmeye gidiyorum. Kimin projesini dinlesem ülkeyi kalkındıracak modunda anlatıyor.
  • Projen hakkında hiçbir şey bulamadım googledan
    Bu isimle yani

    En azından ufak tefek yarışmalara vb bile girsen adını duyurabilirdin diye düşünüyorum

    Çünkü birçok girişim yarışmalara vb katılıyor eleniyor eleniyor, birinden birinci olup destek alıyor sonra ilerliyor falan

    Birçok kuluçka merkezi veya yarışma var
    İşbankası workup itü çekirdek kuveyt türkün de vardı sanırım
    Dreambigg , kuworks .. gibi bir sürü yer var bunları da denedin mi
    Girişimcilik yarışmalarında da kendini göstermeyi deneyebilirsin
    Boğaziçi koç itüde falan girişimcilik yarışmaları oluyor, onlar aracılığıyla da kuluçka merkezlerine giriş yapabilirsin


    Projen nedir ne değildir bilmiyorum çünkü çıkmıyor google da

    Neden üsttekileri saydım dersen, geçen sene bir etkinlikte elenen( proje çok yasal bir şey değildi ) proje daha sonra başka bir etkinlikten vb destek almış ve şuan çalışıyor ve büyüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    zuahauahzuahuuhahahaha bune hahhahahaha
  • Dünyada bilimin dili ingilizcedir. Elin alman bilimcisi bile tezini seve seve ingilizce yazmak zorundadır. Dil eğitimini tamamla ve projeni de Avrupaya taşı zira işgal atında bu ülkede bir şey yapamazsın.
  • Peki bu kadar olumsuz almanda acaba projenin kötü olma ihtimali yatıyor olabilir mi?Yani zaten projenden en ufak bir şekilde bahsetmemişsin ve CEO(Genel Müdür)'lara Linkedin den mesaj atmışsın.O CEO ya mesaj atarsan doğal olarak yanıt alamazsın. Senin mesaj atman gereken kişi CEO nun asistanı gibi daha ulaşılabilir kişiler nedeni ise senin gibi onlarca mesaj atılıyor adamlara cevap vermemeleri gayet normal. Projene inanıyorsan ve üniversitede okuyorsan gidip bölüm hocalarınla görüşebilirsin eğer ki projen iyiyse zaten onlar sana izleyeceğin yolu göstereceklerdir. Buda olmuyor dersen ya çağın çok ilerisinde devrim yapacak bir projen vardır bugün anlaşılamıyodur ya da projen senin inandığın kadar iyi değildir. Burada yapman gereken daha alt düzeyden iletişime başlayarak üst düzeye çıkman gerekiyor bence .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoga66 -- 18 Mayıs 2019; 17:40:50 >
  • hoşaflı projeler destek alıyorsa en doğal hoşaf projesi ile destek alıp sonra kendi projeni dahada geliştitirsin , bu arada yanlış yönlendirmeyim organik hoşaf birincil olmadı yol kasis bilmeme nesi projesi birinci oldu ama bazılarının aklında hoşaf kalmış çok sevşiyorlar demek ki
  • Yanlış anlamayın ama böyle çok projeler görüyorum ve genelde hepsi basit diğerlerinden farkı olmayan internetten hazır bulunan sistemlere birkaç bir şey eklenmiş şeyler.

    Forumda 37 mesajınız var gözüküyor bu biraz garip. Normalde bu tür konularla uğraşan biri bu forumda konu açar böyle bir sorunum var nasıl düzeltirim yada böyle yaptım sizin bir öneriniz var mı diye sorar.

    Projenin yazılım kısmını atlıyorum zaten maaliyeti diğeri yanında başlangıç seviyesinde yok denebilir. Sunucu da destek isterseniz Türkiye ve yurtdışında bir sürü ücretsiz destek veren yada çok uygun fiyatlı hizmet veren firmalar var.

    Geriye donanım kaldı. Onu da başlangıç seviyesinde kendiniz bitmiş donanım değil olabilecek en basit donanımı satın alıp kendiniz birleştirirseniz maaliyeti baya düşüyor.

    Bir diğer durum çevreniz zaten genişse bırakın devleti firmalar yetişmiş eleman arıyorlar. Projeniz onların hoşuna giderse kendileri sizi destekleyecektir.

    Projenizin gerçekten iyi olduğuna eminseniz ama yinede bu ışığı kimse göremiyorsa o zaman kendi projenizin finansmanı siz olacaksınız taki o projeden gelir edene kadar.

    Size ihtiyac olan ekipmanlar nelerdir ? Projeden biraz bahseder misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.