Şimdi Ara

siliniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
17.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gerceklere hosgeldin genc kardesim. Zamaninda 5 gomulu sistem projesi geri cevrilen bir abinden tavsiye: Bu ulke icin bir sey yapma. Yaparsan onune tas koyarlar. Yurtdisindan kabul alirsa projen sahip cikarlar bizim diye. Bu is iki ucu b.klu degnege benzer kardesim. Allah yardimcin olsun ve cok cok sabirlar versin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Projenin hepsi detaylı olmasada az bir açıklamasını yapsan kardeşim belki burdan direk yardımcı olan çıkar.
  • merhaba dostum,
    Bence suçu türkiyeye atmadan önce biraz kendini geliştirmeye çalış benim yaptığım kuluçka başvurularında bana hiç ne mezunusun diye soran olmadı. Projen yeterince kaliteliyse zaten herkes ITU arıkovanında güzel işleyen bir sistem var. Yurt dışında başarılar almak çok güzel tabiki. Ama senin ne kadar uğraştığın bir projenin kalitesini belli etmiyor maalesef. Yurt dışına açılmadan önce biraz daha realistic yaklaşmanı tavsiye ederim. Istanbul Teknoparkta 100lerce start-up var onlarla gidip görüşebilirsin sektörden yorum almak çok faydalı olacaktır senin için.
  • Projeni herkese atma hocam çalmasınlar. Bende yakit pilleri ve dikey eksen ruzgar turbinlerinin performansini gelistirmeye yonelik calismalar yapiyorum ama kimseye soylemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim kusura bakma ama gerçekçi olmak zorundayız özel sektörden dönüş almadiysan ya projen çöptür yada kendini ifade edemiyorsundur

    Özel sektör paraya bakar iyi bir şey olsa her türlü destek alırdın

    Bu bölüme yazmakta biraz boş iş olmuş forumda ne kadar boş kişi varsa bu bölümde sabahtan akşama hükumete sövüyor proje hakkında hiçbir şey söylememişsin ama hemen hukumete sovmusler

    Yani çok yanlış yerdesin gerçekten yardım arıyorsan ama olayın hükumete sövmek uğraştım projeme hükumet destek vermiyor diye ağlamak sa doğru yerdesin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    Kardeşim kusura bakma ama gerçekçi olmak zorundayız özel sektörden dönüş almadiysan ya projen çöptür yada kendini ifade edemiyorsundur

    Özel sektör paraya bakar iyi bir şey olsa her türlü destek alırdın

    Bu bölüme yazmakta biraz boş iş olmuş forumda ne kadar boş kişi varsa bu bölümde sabahtan akşama hükumete sövüyor proje hakkında hiçbir şey söylememişsin ama hemen hukumete sovmusler

    Yani çok yanlış yerdesin gerçekten yardım arıyorsan ama olayın hükumete sövmek uğraştım projeme hükumet destek vermiyor diye ağlamak sa doğru yerdesin
    Hoam bana 2 tane şirket söyleyin gidip onlara sunayım projemi. Böyle düşündüğünüzü ögrenmek üzücü ben gene size uyarım. Varsa öneriniz göndereyim. Projem mi kötü yoksa kendimi mi anlatamıyorum netleştirelim.

    Ben projemi üstte acıkladım. Biraz okusaydınız gerçekten bilginiz olabilirdi. Ama sanırım okumadınız. Evet üzülerek belirtmekteyim ki devletimiz IoT teknolojisini belki de anlamıyor belki de onlar için uygun alan değil. Kuluçka merkezlerinin tek kuralı yararlanmak için Üniversite 3. yada son sınıf öğrencisi olmanız gerekiyor. mesela bilkente bakabilirsiniz. Bu durum nettir. Belki de ufak üniversitelerin kuluçka merkezleri üniversite altına destek veriyor olabilir . Bu yüzden biraz daha kontrol edersek daha iyi olacaktır. Teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gondor41

    nb-IoT yeni bir teknoloji ülkemizde, sistemler yeni yeni adapte oluyor.Bahsettiğin işin maliyet kısmı da önemli müşterilerin için, maliyet hesabı yaptın mı hiç donanımsal olarak? Tebrik ederim yine de güzel bir proje.
    Otomatlar üzerinden çalışacağız. Mesela müşteri X havalimanında cihazı kiralayabilir. otomat üzerinden ve y havalimanına kadar yolculugu diyelim. Biz bunun için 5 Dolar gibi bir ücret tercih ettik.Türkiye piyasasına daha uygun yerleştirmeyi düşünüyoruz bu sistemi. mesela 3 dolar olabilir. Bunlar tahmini fiyatlar. 1 2 dolarlık toleransı olabilir. Diğer işlemler için ise Donanımların satışı bize 79 dolara geliyor. Yani toplu alırsak satıcımız 15 dolar civarı indirime gidebiliyor. 1000 aygıt alırsak eger tasarımlara da biz karar verebiliyoruz. Bizi zorlayan maliyet yazılım aslında.Mobil aplikasyon web aplikasyonu bunalr bizi sıkıyor sadece. Onun dışıdna ihtiyaçlarımızı karşılamakta sorunumuz yok hocam .

    Teşekkür ederim :)
    Ben gerçekten araştırdım .Bazı arkadaşlarımız bu konuda kızmışlar. Bende isterim sunumu onlara atmak ama risk almak istemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.




  • Oysa ki ledli bir ekmek dolabı yapsaydın birinci olurdun.
  • Projeni yazda bir inceleyim ben.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem senelerini verdin neden yabancı dil öğrenmedin böyle olacağını az cok bilmen gerekirdi riske atmışsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F1AA365A6

    Bu mesaj silindi.
    Her fikir proje değildir. Doğru Ama tabi arıkovanı gibi platformların çalıntı projeleri desteklemesi de bir komedidir.https://arikovani.com/projeler/gamehub/detay mesela bu çalıntıdır.

    Şimdi gelelim diğer konuya Prototip için tasarım değişikliği yapmak istersem 1000 siparişi geçmemiz lazım bu da inidrimli fiyatıyla hesaplanırsa 6.000 USD yapar. Ama biz bunu tek cihaz için istedik ve ürteicimiz bu konuda destek olabileceğini söyledi fiyat farkı ile yani 150 dolara 1 cihazı yapacak ve tasarımı değiştirecek. Yada biz üretilen cihazımızı çıplak (kapaksız) bir şekilde alarak burada kaplayacağız. Benim yer alamadığım kısım ise bundan sonrası yani yazılım tarafı. Clavax şirketi ile görüştüm. Onlar ilk başta IoT yapamayacağını söyledi. Ardından Rohit Prashar ile görüştüğümüzde IoT Desteği artık verebileceklerini söylediler. min 7 ile 13 dolar arasında başlayan saat başı çalışma ile 1 aylık bir süreçte günde 7 saatlik bir çalışma yoluyla bitebileceği bilgisini aldık. Ortalam 2500 - 3000 dolar yapıyor bu fiyatlarla. Sadece mobil uygulamamızın ve sistemin entegrasyonu hepsi içinde. Web aplikasyonu farklı bir ücretlendirmeye giriyor. Ama o bu kadar fazla değil daha uygun fiyatlıydı. Ben sadece donanım kısmında çalışan ve yol haritasını çıkaran projeyi yazan ve üreten kişiyim. Yazılım bilmiyorum ve bunu yetkili kişilere sordgumda uygun olacağını ve yapılacağını konusunda hemfikir olduk. Bu arada bahsettiğiniz modül 88 Eurodur. NB-IoT modülü içinhttps://sixfab.com/product/raspberry-pi-cellular-iot-application-hat/ sitesine bakabilirsiniz. Yani sadece yazılım bilgim eksik. Gelelim pil konusuna... Biz pilleri gene yurt dışında ingiliz bir firmadan tercih ediyoruz. Markayı birçok arkadaşımız biliyor. biz 180mAh 3.7V tercih ettik. Bu cihazımızın çalışma süresini sadece 2 gün düşürüyor. Çünkü 320mAh 3.7V genelde tercih edilen. Bu sayede 7 gün değil sadece 5 gün çalışıyoruz. Son olarak kapsamı ulaşım alanı olarak geçmektedir. Kayıp eşyaları konumlandırma işlemi ve mobil aygıta yada web üzerinden uygulamaya bildirmek cok fazla fonksiyon ihtiyacı yaratmıyor. Seri üretim aşaması için ise 3 büyük havalimanımızı seçtik. Bunun süreci ise maksimumu 5 ay.

    Teşekkür ederim umarım yeterli olmuştur. Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F1AA365A6

    Bu mesaj silindi.
    "Sipariş sayısından anladığım kadarı ile kendiniz donanımı üretmeyip white label olarak ürettireceksiniz. O durumda zaten sıraladığın devlet kurumlarından destek almanız saçma olurdu."

    Biz ürünü geliştiriyoruz diye size yazmama rağmen neden ısrarla klon olarak görüyorsunuz anlamıyorum. Bu arada devletimiz diyor ki "ürün üzerine ufak bir yazılımsal değişim dahi olsa bu yeni ürün kapsamına girer" biz bunun peşinde koşmuyoruz farkındaysanız. Bahsettiğiniz olayı Qatar Airways ve THY farklı şekillerde VIP ve İş modeli yolcuları için kullanıyor diyeceksiniz eminim. Soruyorum o zaman size rica ediyorum hatta 1 Qatar Airways bileti alın bir uçuş yapın bakalım. Gerçeği 10 bin tl yi bir bilete bastıktan sonra eminim bu sistemi anlayacaksınızdır.

    "Yine prototip için bahsettiğim noktaya geliyoruz, bunu PCB olarak yapmana gerek yok. Eğer sixfabın o raspberry pi modülünü kullanıyorsan, prototipini raspberry pi veya yeterli ise arduino üzerinden yap, onu sun. Eğer kullanmıyorsan da, sadece çipe ihtiyacın var, Quectel'in modülü 28 dolarmış. Yazılım geliştirmeden pek anlamasan, üreticilerin örnek kodlarını bir araya getirerek bile prototip oluşturabilirsin. Alt tarafı yapacağın bakın bundan veriyi alabiliyorum, ürün bunun cafcaflı hali olacak diyebilmek."

    Bu durumdan bu kadar eminseniz gelin birlikte yapalım bunu ? Hadi deniyelim. Sizde destek olun. Sonuçta bir adım atmış oluruz ne dersiniz ? Hani klavye başından durumu iletmeniz sonuçta aynı şey değil. Bir de içeriye davet edelim sizi.

    "Bahsettiğim pil değil, seçtiğin mikroişlemci, transmitter, GPS modülü, vb. ve bunların enerji tüketimi açısından en verimli kullanımı. Örneğin standby konumuna geçip sadece gerektiğinde GPS verisini alması gibi. Veya kullanacağın mikroişlemci şimdi ve yakın zaman versiyonları için yeterli mi, yoksa hem parasal, hem de enerji tüketimi açısından maliyetli mi?"

    Sizlere pil üzerinden çalışma süresini anlatarak durumu açıkladığımı düşünüyorum ancak hala daha aynı soruyu ısrarla "kelime bolluğu yaparak" sorma amacınız nedir ? Bunları size detaylıca açıkladım zaten. Özellikle forum önünde bir bilgi üstünlüğü arayışı içindeyseniz daha net konuşabiliriz. Ben cevabımın yeterli olduğunu düşünüyorum.


    Donanım kısmında çalıştığından anlamamız gereken, donanımı geliştirme kısmı mı? Bu durumda yazılım geliştirme bilginin olmaması garip.

    "Bunu anlamanız da şaşırtmadı. Çünkü sizlere donanım tarafındayım demem yazılım bilme zorunluluğuna beni sokmaz. Neyi ne ile birleştirip çalıştırabileceğim beni ilgilendiren alandır. Hani teknolojiyi nerede seçeceğim. "

    Kapsam dediğim hangi alan değil. Projenin kapsamı, yani scope. MVP dediğim tam anlamı ile seri üretim değil. Prototip aşamasından beta kullanımına geçiş diyebiliriz.

    "Beta dan kullanıma geçişte 1 ürün mü üretiriz yoksa pilot bölgeler de mi deneriz ? Ben size ne cevap verdim hocam ? Durumu güzelce açıkladım size. Seri üretimi anlattım. Gene aynı şekilde işte :) canınız sağolsun."

    Yazılım için alternatif çok. Hem yerli, hem de yurtdışında yazılım için firma veya freelancer daha uygun ücretlere bulabilirsin.

    "Freelancer ile görüştük bir çok freelancera olay dağalıyor. Bir arayüz tasarımcısı, bir görsel tasarımcı derken iş uzayıp gidiyor" "Yerli yazılım şirketleri maşallah çok destek oluyor fiyat olarak da özellikle(anladığınızı düşünüyorum)" Bu arada bu kadar şeyi bilip Hindistanın yazılımda bir dev olduğunu bilmemek...


    Gamehub adlı projede, özgün bir fikir olmayabilir, ancak anladığım kadarı ile MVP seviyesine gelmiş bir proje söz konusu. Hazır bir kodu alıp sadece label ve logo değiştirip iki arayüz değişikliği ile kendi ürünü gibi sunmuyorsa çalıntı değildir. Örneğin, PlayStation da Xbox'da oyun konsoludur. Daha önceki teknolojilere ve ürünlere dayanırlar. İkisine de çalıntı diyebiliyor musun?

    "Gene şaka gene siz diyorum. O zaman bende hemen apple telefonu kopyalayıp Papple diye satayım MVP der beta der bakarız keyifimize nasıl hocam ? yakışır mı ? :D "

    O zaman size şunu öğreteyim azıcık bilginiz olsun belki uzaksınızdır bu konulardan "https://vortex.gg/ -https://www.paperspace.com/gaming falan daha bir sürü örnek verilebilir. Hala daha mı çalıntı değil ? Mesela geçenlerde Google Stadia duyuruldu ona neden çalıntı diyemiyoruz biliyor musunuz? Çünkü eş zamanlı olarak mobilden bile bu hakkı sizlere tanıyabiliyor.

    Özellikle biraz konuşurken mantıklı kaynaklara dayanırsak daha net olursak "MVP - Beta" gibi bilmediğimiz terimlere yönelmezsek daha iyi iletişim kurabilir. Sevgilerle.

    Son olarak Aynen siz haklısınız hocam :) Hayırlı forumlar.




  • Hakikaten bizim milletten bir bok olmaz. Sonra buraya gelip geçiş garantili köprüyü şikayet edersiniz.
    Evladım cevaplar mısın neden sana destek olalım?
    Ticaret kar etmek için yapılır ve sen de ticaret yapmak istiyorsun. Neden insanlar sana para yatırsın?

    Bi de böyle gelip dünyayı kurtaracak adam rolü yapmıyor musınuz deli oluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nickola Tesla

    Gerceklere hosgeldin genc kardesim. Zamaninda 5 gomulu sistem projesi geri cevrilen bir abinden tavsiye: Bu ulke icin bir sey yapma. Yaparsan onune tas koyarlar. Yurtdisindan kabul alirsa projen sahip cikarlar bizim diye. Bu is iki ucu b.klu degnege benzer kardesim. Allah yardimcin olsun ve cok cok sabirlar versin
    Kimse ülke için yapmıyor, para kazanmak için yapıyor. Dünya’da bir tane firma göster bana devlet için kurulmuş olsun :)
    İçi boş milliyetçi laflar. Sırf bu kafayı görmek bile para yatırmamak için önemli neden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sunumunla ilgili sorun olabilir. ben bu konularla ilgili biri olarak ne yaptığını anlamadım mesela. ayrıca örnek ürün olmadan böyle bir projeyi satma şansın yok.

    internet çağında yapamadım kelimesi çok manasız kalıyor. sen projeni modelle, ihtiyaç listeni çıkar sonra da maker gruplarında bu ihtiyaçlarını paylaş. birçok maker'ın fazla fazla malzemesi var ve malzemelerin paylaşıldığını görüyorum.

    ülkemizde nakit her zaman azdır. bundan dolayı fikre karşı para istemek işe yaramaz. fikrin ne kadar iyi olursa olsun pazarlaması da iyi olması gerekiyor. apple ne steve wozniaksız nede steve job suz kurulabilirdi. ikisinin bir araya gelmesi mükemmel karışımı oluşturdu.

    sana önerim. önce örnek ürün çıkartmak için ihtiyaçlarını belirle. sonra bu ihtiyaçları edinmek için çalış. örnek ürün çıktıktan sonra da pazarlamasına çalış.
    hem ürün hemde pazarlaması hazır olunca yatırımcıya başvur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 17 Mayıs 2019; 22:24:32 >




  • Uslubundan, tavırlarından ve yazdığın mesajın içeriğinden çok da iyi bir proje olmadığını anladım. İngilizcem yok demen de üzerine cuk oturdu. Kusura bakma, olmuyorsa zorlama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.