Şimdi Ara

Silinebilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anlayamıyorsun ki. Kapasiten mi yetmiyor, algılarda mı zayıflık var bilmiyorum. Ama anlayamıyorsun. Hayatımda honda araç sahibi olmadım. Hondanın boyasının kaliteli olduğunu zaten söylemiyorum. Kendi aracım subaru. Benim aracın da boyası dandik. Taş izleri var. Taş gelince boyası atıyor. Plastik siyah kısımların rengi soldu. Yazdım zaten. He japonyadan maaş veriyorlar, mikimmil tanı koydun. Bu yoruma da prim verirler mi?


    Honda hakkında da yapayım yorum. Honda aracım olmadı ama iki farklı honda motor aldım. Birisi yağ yaktı, motor kitledi. Garantiye de girmedi. Diğerinde de arızalar yaşadım. Honda motor bir daha almadım, tavsiye etmedim. Tr'nin en rezil distribütörü de bence hondada. Doğuş oto kazıkçı diyoruz ama honda ondan da kötü. Son yıllarda hepten rezalet. Sırf bu yüzden bile alınmaz honda. Bu yorum için de kapar mıyım bir prim?


    Klasik vututu seviyesizliği de son paragrafa cuk oturdu. Bu kafada birinden ancak bu tarz yorum beklenir. Bloklayabilirsin, ben sana ağır gelirim zaten Silinebilir 





  • Narsisizm forumda son günlerde revaçta. Laflara bak Silinebilir 

  • Bu arabani. C sutununun durduk yere goctugu haberi tv lerde boy gosterdikten sonra millet daha fazla bu aractan almaya basladilar. Belki de bizimki de gocer de honda arabalarini sifirlarlar diye mi dusunduler bilinmez ( hepsininki goctu, honda yeni arac vermedi birkac istisna haric). İnsaat kopugu sikip geri gonderiyordu en son sanki c sutunlarina.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 model FC5 sahibiydim. daha 1,5 sene olmak uzereyken boya atma, soyulma sorunlari meydana gelmeye başladi.Hemen sattim. Ozamanin piyasasi 90kya satmiştim.şuan 260k civarinda bu aracin piyasasi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılan gibi eskidikçe boyasını atıyor, altan yeni renk gelmiş Silinebilir 

  • Yahu birileri adeta ne yapacakları şaşırmış, her tuşa basıp bölüm geçmeye çalışanlar gibi savunmanın derdinde.

    Şu görünen tablo KALİTESİZLİĞİN bir tezahürüdür, kaportanın kendi kendine yamulması başlı başına GÜVENLİĞİN SIFIR olduğunun kanıtıdır.

    Kimse kusura bakmasında Allah’ın verdiği rızıkla bir araba alacağım ve bu tabloyla karşılaşacağım, gerçekten çok üzücü.

    Bir Golf, bir A3 ya da 1 serisi kadar bi premiumluk beklenemez elbette fakat en azından bi corolla ayarında olsun yahu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Bence ütopik değil kendiliğinden meydana gelmiş olabilir. Günümüz seri üretiminde kalite kontrol aşamaları minimal seviyede. Ha bir araç kalktı diye hepsinde olacak diye birşeyde yok. Konuda araç sahibinin ne yaptığı paylaşılmamış ama basit bir tespit davası ile fabrika hatası ise tespit edilir, aracın satın alınma tarihi ve fiyatına göre tüketiciye tanınan seçimlik haklardan en uygun olanına başvurulur. Sorun çözülür. Konudaki yorumlara gelecek olursak standart dh . Bir kısım honda (japon)alanları, bir kısım vw (alman) alanları , gerizekalı ve araban anlamayan ilan eder bir kısım da çekirdek ve kolası ile izler. Not: 2 yılı aşkın süredir fc5 civic sahibiyim hayatımdan memnunum. henüz boyası düşmedi ya da göçmedi ama olursa konu açarım. Boyası düşen arkadaş tarcanlardan sonra umarım bir avukata da gitmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    10 yıl civarı 2 farklı Ford C-Max bindim. Saarlouis, Ford Almanya fabrikasında üretilir. Boya kalınlığı 160- 190 mikron arasıydı. Sattım Avensis aldım. En kalın yerde 110 mikrondu. Fiat dobloda 90-105 arasıydı. Arkadaş doğru yazmış. Japonlarda boya ince oluyor.

  • teteni T kullanıcısına yanıt

    Daha kalın, daha kaliteli olduğunu söylemedim ben zaten. Şimdi gidin yeni focusa bakın, onda muhtemelen daha ince boya görebilirsiniz. Sadece boya değil, birçok yerde maliyet kısıyorlar. Focusun iç plastikleri, arka süspansiyonu vs eski kasadan daha kötü. Golf 8 aynı şekilde. Bunu yapmak zorundalar çünkü rekabet edemiyorlar ya da yeterli karlılığı sunamıyorlar.


    Japonların genel felsefesi bu yönde. İş görecek kadar malzeme kullanırlar, uyguna mal ederler. Civic corolla vs ucuz aile aracı. Sıkıntı bizim beklentilerimizde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Doğrusunuz. Yeni Focusa baktığımda çok yadırgamıştım. 2018 corollası olan bir arkadaşım var. Boya konusunda çok dertli. Boya çıtlıyor diyor. Benim C-Max ta bir tane çıtlama yoktu. Üstelik 2005 model olması sebebiyle yollar daha düzensiz ve kaplama asfalt daha çoktu.

    "çıtlama" tabiri olmadı ya anladınız siz onu idare ediverin Silinebilir 

  • teteni T kullanıcısına yanıt

    Çok takmaya gerek yok. Bu boya takıntısı bizim ülkemizde gereksiz fazla. Biraz da fakirlikten geliyor. Altı üstü birer araç. 40-50 bin olsa bu araçlar kim dert ederdi bunları? Amerikan şirketinde çalıştım bir ara. Takımın amerika tarafındaki kıdemli arkadaş iki maaşıyla focus alabiliyordu. Boyası atsa verir servise yaptırır geçer. Benim araçta da var. Her gören koruyucu yaptır, seramik kaplat diyor. Hiç takmam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabugu atinca icinden c180 falan çıkarmı acaba surpriz yumurta gibi arac

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşındaki hondamda böyle bir problem yok, cidden yeni araçlar kalite bakımından çok düşük.

  • teteni T kullanıcısına yanıt

    Boya çıtlaması ne demek? Eğer tamponlarda sıkça görülen boya çatlaklarını diyorsanız tamponun esnemesinden kaynaklanıyor. Arkadaşın araca biri çarpmıştır park yerinde vs. Eğer kaput ucunda var ise kaputu kapatırken elleri ile kaputun üzerine bastırıp kaputu esnetmiştir.


    bir arkadaşta fordda boya kalınlığı 160-190 vs demiş. Tarcanlar ekspertizin videolarını izlerseniz genel olarak araç boyalarının 120 mikronu geçmediğini 80-120 arasında olduğunu görürsünüz. Bu kalınlıkta olan araçlar boyalı araçlar oluyor.


    boyanın kalın olması daha iyi olacağı manasına gelmez bu arada. Tarcanları izlerseniz bmw, Mercedes de dahil 100 mikron boya kalınlığının ortalama olduğunu görürsünüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    İnsanı yalancı yerine koymaya çalışmak size ne kazandırır?

    Taş gelince boya çatlağı oluşmuş. Boya çıtlaması demek, taş geldiğinde boyanın ortada bir nokta ve çevresinde 4-5 tane damar damar çizgi şeklinde boya atması demek. Tampon olsa belirtirdim. Ayrıca çarpma vs. olsa neden okuyanları yanıltmaya çalışayım? Bildiğin marşpiyelin üstünde kapı çıtasının alt kesiminde boya taş sebebi ile "çıtlamış". Üstelik bu tek de değil. Çamurluklarda da var.

    160 - 190 mikron diyen arkadaşta benim. İletinizde bahsi geçen firmayı da bilir ve takip ederim. Aracım orjinaldi. Yani Fabrikasyon kalın boyalıydı.

    İspat mı istiyorsunuz? 2005 model bir C-Max bulun, fabrikasyon ve dış cepheye gelen bir yerinin boya kalınlığını ölçtürün. Yanlız pasta cila boyayı inceltir. Mümkünse bu işlemlere uğramamış olsun. Benimki Dizel Ghia idi. Haklı olduğumu görürsünüz.

  • teteni T kullanıcısına yanıt

    Öncelikle taş izinden zarar görmeyecek araba yok. Bundan dolayı ozellikle ticari araçlarda kaputun ön kısmı bez ile kaplanır. İkinci olarak arabanın kapısını kaldırıma surtmus muhtemelen. O kasa corollalarin kapı eşikleri alcak olur.


    Silinebilir


    Eğer damar şeklinde çatlaklar var ise ve bu çatlaklar hasardan kaynaklanmıyorsa aracın boyasında bir kusur var demektir. Madem 2018 model bir arac, yetkili servis ile sorunu çözebilir.


    benim aracım Toyota. Bir sürü tas izi var. Bir tanesinde bile oyle kılcal çizikler şeklinde uzayıp gitme yok. Anlattiginiz gibi tas nedeniyle boyanın cam gibi catladigini hiçbir aracta görmedim.


    Eğer boya kalitesini kalınlık ile ölçüyorsanız demekki yeni model premium araçlardan daha kaliteli bir boyası varmis o cmax in. Madem tarcanlari izliyorsunuz aracinizin fabrikasyon çift kat olabileceğini düşündünüz mu hic?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyaz araçların bir kısmında bu sıkıntı var zaten. Metalik boyalarda bu tür sorunlar pek olmuyor. Onlar da zarar görünce tamiri zor oluyor. Markadan cok renkle ilgili bu sıkıntı. Yuzbinlerce araçtan birkac tanesinde sorun çıkması kadar doğal bir şey yok. Önemli olan sistemin senin arkanda olup haklarını koruması. Sıfır sorunlu araç olsaydı diğer marka araçları kimse satın almazdı. Her sorunlu aracı buraya koyup bütün araçlara aynı kefeye koymak mantıksız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PrinceOfPersia kullanıcısına yanıt

    Böyle doğruları yazınca burada fanatik ilan ediliyorsunuz. Japonlardan maaş mı alıyorsunuz derler şimdi.


    Seviye yerlerde.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.