Şimdi Ara

Star Ocean: the Last Hope International Paylaşım Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arama yaptım fakat bu oyunla alakalı PS3 bölümünde bir konu bulamadım.

    Star Ocean, tri Ace tarafından tasarlanan bir Square Enix oyunu. JRPG oyunları tarihini pek bilmem fakat önce Famicom daha sonra PSone ve PS2 ile tavan yapmış ve adını en iyiler listesine yazmayı başarabilmiş bir seri Star Ocean serisi.

    Serinin son oyunu Last Hope 2009 senesinde 360'a, daha sonra geliştirilmiş bir versiyonu ile 2010'da PS3 kullanıcılarına sunulmuş. Geliştirilmiş versiyonun (International) ilk ve en önemli artısı diskin içinde ingilizce dublaj ile beraber japonca orijinal dublajın da bulunması, 360 versiyonunun eksilerinden biri de bu idi, ayrıca birkaç yeni soundtrack de eklenmiş ve ps3 bluray kullandığından dolayı disk değiştirme gibi can sıkan bir özellik de yok.

    Ben serinin son oyunu Last Hope haricinde başka bir oyununu oynamadım.

    Öncelikle belirtmem gerekir ki, JRPG'nin ben turn bazlısı makbuldur arkadaş. SO'da combat'lar gerçek zamanlı oluyor, zaten serinin kendine has özelliği bu imiş. İlk başlarda ne oluyoruz lan, nerdeyiz bu kadar kargaşa içinde özellikleri nasıl kullanacağım diye bocaladım fakat sonra alışıyorsunuz. Gerçek zamanlı olmasından dolayı combat içinde özellikle boss savaşlarında lideri değişerek (ha bu arada 4'lü bir grup halinde dolaşıyorsunuz ve sadece liderinizi kontrol edebiliyorsunuz) kritik müdahalelerde bulunamıyorsunuz. Bundan dolayı combat öncesi taktik kısmında adamlarınıza tek tek ayar çekmemiz gerekiyor. Combat'lar zor değil fakat ne yaptığınızı bilmeyerek, x tuşuna spam'layarak ilerlerseniz boss'larda fena bocalayabilirsiniz. Ama henüz ikinci boss zorladığı için kısa sürede alışacağınıza garanti verebilirim.

    Combat haricinde haritayı gezerken diğer birçok örnekte olduğu gibi SO da haritada belli noktalara gidip gelen düşmanlarınıza temas etmenizle devreye giren combat sistemini kullanıyor. Dolayısıyla isterseniz sağdan soldan kaçarak, düşmanları pas geçebiliyorsunuz.

    Bunun dışında grafikler belki türün en iyi değil fakat rahatsız edici de değil, ben gayet memnun kaldım. Atmosfer çok iyi diyemeyeyeceğim bina içi gibi yerler haricinde dış mekanlarda birçok element eksik gözüküyor, sesler de ortalamanın üzerinde.

    Artı olarak gezegenlere geminizle yolculuk ederken mesleklerinizle alakalı, plan'lar, tarifler "icat" edebiliyorsunuz, bunun gibi "private action" gibi combat dışı birçok element sizin oyuna tutunmanızı sağlıyor. Hikaye de bir JRPG'den beklenecek şekilde ilgi çekici.

    Geçen hafta oynamaya başladım, toplam 12 saatte sadece 2 tane boss kestikten sonra oyunun en aşağı 40 saatlik bir oyun olduğu kanaatine vardım diyebilirim. :)

    Dolayısıyla benim gibi bu oyuna başlayan, tecrübelerini aktarmak isteyen veya takıldığı noktaları paylaşmak isteyenleri bu başlığa beklerim.


     Star Ocean: the Last Hope International Paylaşım Başlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wassermann -- 8 Haziran 2010; 20:40:57 >







  • oyun elımde mevcut fakat dıger rpg lerı bıtırınce baslayacam ve konusunu acacaktım senın actıgın cok ıyı olmus yazı ıcıın tesekkurler oyuna baslayınca ıcerık tanıtan bır yazı yazarım dıger serılerı severk bıtırmıstım
  • Bende uygun fiyata bulduğumda almayı düşünüyorum bu oyunu.Sevip sevmeyeceğimden tam emin değilim ama denemek lazım.J-rpg sonuçta.Konu güzel olmuş,teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şansal Çınar

    Bende uygun fiyata bulduğumda almayı düşünüyorum bu oyunu.Sevip sevmeyeceğimden tam emin değilim ama denemek lazım.J-rpg sonuçta.Konu güzel olmuş,teşekkürler.


    Ben thehut'dan aldım indirime girmişti, 17 Sterlin idi. Şu ana kadar çoktan o paraya değdiğini düşünüyorum. Her ne kadar oyunda aşırı grinding olsa da (hatta ikinci boss için buna gerek olabiliyor) beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Hatta options'da menu ve karakter profilleri için klasik veya modern diye iki seçenek var. Modern diyince karakter fotoları ve menu 3D oluyor, klasik diyince Anime'ye dönüyor, bu bile hoş bir ayrıntı.

    Grinding haricinde özellikle gözüme batan birşey olmadı henüz, bu oyunların düşük puan almasınını nedeni de popcorn diye tabir ettiğimiz oyunculara yönelik incelemeler yapılması. Bu oyunun Meta ve Gamerankings puaanı 75 fakat bana göre en az 85 olmalı. 15 puanı da, atmosfer ses vs checkpoint aralıklarının çok uzun olmasından dolayı verebilirim.




  • Serinin evvelki oyunlarını da oynamış biri olarak; senaryo bakımından azda olsa bir gerileme var diyebilirim. Onun dışınnda grafikler, combat sistemi ve karakter gelişimi bence oldukça yeterli ve kaliteli. En büyük artılarından biri kendi adıma japonca seslendirmelerin olması. Alışkanlık olmuş sanırım direk açar açmaz her oyunda bu özelliği ararım Meslekler ve crafting olayı da hoşuma gitti açıkçası. İlk başta combat sistemi biraz garip gelebilir serinin diğer oyunlarını oynamadıysanız ama alıştıkça çok zevkli bir hal alıyor. Ha birde unutmadan en büyük sıkıntı save noktalarının azlığı. Bazen resmen kıvrandırıyor save etmeniz gerektiğinde

    Şu sitelerin verdiği puanlamalar ve sağda solda forumlardan okuduğunuz yorumlar genelde gerçeği yansıtmıyor. Aynısı WKC içinde söylendi ama hiç tınmadan gidip aldım en ufak pişmanlık duymadım. Bu Star Ocean içinde geçerli,eğer RPG-J-RPG tarzınız ise hiç düşünmeden alabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa serinin diğer oyunlarını da oynayın derim

    Şansal ve Emre'yi gazlamaya uğraşıyorum WKC oynarken, Emre'de var oyun şimdi birde Şansal alsın tam muhabbetine geçeriz

    Konuyu açman güzel olmuş Wassermann dostum,en azından forumda kim ilgili,kim bu tarzı seviyor öğrenmiş oluyoruz,ilerki zamanda paylaşımlar için faydalı olur kanımca




  • Alıcam abi ya.Biraz daha ucuzlamasını bekliyorum sadece.J-rpg kaçırmam yani kolay kolay.Buarada bu gece müsait olursanız eğer wkc atalım 11'den sonra falan.
  • Tamamdır üstad,en kısa zamanda al da muhabbete ekleyelim bunu da Gece kısmet olursa girmeye çalışırım,zaten gece girebiliyorum biliyorsun saat 11'den sonra online olmaya çalışırım takılırız beraber
  • wkc yi bitiriyim buna da başlayacam inş.
    güzel paylaşım olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkarsilverblade

    Tamamdır üstad,en kısa zamanda al da muhabbete ekleyelim bunu da Gece kısmet olursa girmeye çalışırım,zaten gece girebiliyorum biliyorsun saat 11'den sonra online olmaya çalışırım takılırız beraber


    WKC'yi, Batı'ya çıkacak haberinden beri takip ediyorum fakat fiyatının inmesini bekliyorum. Birçok oyunu 17 sterlin'e inince yurtdışından tedarik ediyorum ama WKC'yi en ucuz 23 sterlin'e gördüm. O da merceğimde, alacaklarım sırasında. Aldığım zaman siz hala aktif olarak oynuyor olursanız, bir aktivite yaparız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wassermann


    quote:

    Orijinalden alıntı: Alkarsilverblade

    Tamamdır üstad,en kısa zamanda al da muhabbete ekleyelim bunu da Gece kısmet olursa girmeye çalışırım,zaten gece girebiliyorum biliyorsun saat 11'den sonra online olmaya çalışırım takılırız beraber


    WKC'yi, Batı'ya çıkacak haberinden beri takip ediyorum fakat fiyatının inmesini bekliyorum. Birçok oyunu 17 sterlin'e inince yurtdışından tedarik ediyorum ama WKC'yi en ucuz 23 sterlin'e gördüm. O da merceğimde, alacaklarım sırasında. Aldığım zaman siz hala aktif olarak oynuyor olursanız, bir aktivite yaparız.

    Biz oynuyoruz,kolay kolayda bırakacak gibi değiliz.Zaten level falan hızlı kasılıyor gelirsen bekleriz.




  • Oyun nedense bizim forumda pek ilgi görmemiş, ilgi gösteren arkadaşlar da zaten J-RPG hastaları. Tür bu nesilde bayağı bir sıkıntı içinde ve açıkçası çok az oyun çıktı önceki nesillere göre. Aslında türe şans vermek isteyenler için iyi bir başlangıç oyunu. Sıra tabanlı olmaması nedeni ile oynanışı biraz H&S türünü andırıyor...
  • SolidRock
    hocam tamda ben bu başlığı ararken yazmışsın. yeni oyun arayışındayım. oyunu oynayan arkadaşların düşüncelerini paylaşmalarını rica ediyorum .
  • Arkadaşlar hayatında daha önce rpg oynamamış birine hangi rpg'yi tavsiye edersiniz? Şu anda aklımda ff13 ve bu oyun var bir de white knight chronicles rpg oyunu mu?
  • @@sk8ata tarz olarak birbirine benziyor her iki oyunda. wkc de haritalar daha büyük, silah ve zırh çeşidi fazla, mmorpg tarzı büyük haritalarda geziyorsun. bendde wkc var takasa koydum zaten. bana uyan oyun olursa takas yapabiliriz ya da uygun fiyata satabilirim. nasıl istersen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigbooss

    SolidRock
    hocam tamda ben bu başlığı ararken yazmışsın. yeni oyun arayışındayım. oyunu oynayan arkadaşların düşüncelerini paylaşmalarını rica ediyorum .


    İnsanı terletecek seviyede uzun ve bazen kafa karıştırabilen dungeon'lar bulunuyor oyunda. Ayrıca save point aralıkları yine bazen çok uzun olabiliyor. Oyunun sonuna doğru da genel zorluk seviyesi artıyor ve oyun affedici olmayabiliyor. Bunların dışında hikayesi ilginç ve sürükleyici olarak ilerliyor bana göre, oyunun tam japon'lara yakışacak bir şekilde sonu olsa da genel olarak hikaye başarılı idi. Combat da bayağı keyifli ama oyun ilerledikçe boss'lara uzanan yolda sadece tuşlara hızlıca basarak düşmanlarını kestiğini farkedeceksin. Bunun haricinde oyun gayet uzun ve verdiğin parayı sonuna kadar hak ediyor bence. 50 saatlik oyun süresi sonunda oyunu bitirdim fakat oyunu bitirince daha önce girilmeyen yerler açılıyor ve level cap yükseliyor. Dolayısıyla 100 saati geçen bir oynanışa sahip diyebilirim.

    Son not olarak da trophy'ler aşırı zor, hatta yemeden içmeden kesilerek soluksuz 3 hafta oynamak lazım oyunu hepsini toplamak için.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.