Şimdi Ara

Bir araba bile alamayacaksam niye üniversite okudum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
5
Favori
9.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaş 24 yaşındayım geçen ay üniversiteden mezun oldum zaten iş yok iş bulsamda 3.000 tl vericekler. Şuan ona bile muhtacım ayrı konu 3.000 tl maaş ile eli yüzü düzgün bir araba için 50 bin tl kredi çeksem ayda 1800 1900 tl ödemesi var. Alacağım arabada 25 30 yıllık bilmem kaç kişinin kaza atıp takla attırdığı araba. Ben bunun içinmi üniversite okudum? ulan avrupada amerikada 16 yaşında veletler bizim burdaki beyaz yakalıların bindiği arabaya biniyor lise mezuniyet hediyesi. Her güne lanet okuyarak uyanıyorum keşke hiç doğmasaydım. Evde alamıyorum bir ev olmuş 350 400 bin tl kredisine girsem 10 yıllık geri ödemesi ayda 3500 - 4000 tl maaşım kadar. 35 bin tl kyk borcum var daha 2 seneye başlayacak. Evlenmek istesem bile evlenemeyeceğim artık fakir olduğumu kabul edip sevgili bile yapmıyorum çünkü evlenemeyeceğim. Belki 35 40 yaşına kadar hayatım bir şekilde borç ödemekle geçecek. Anadan babadanda ne araba ne ev hiç bir halt yok kalmayacak ilerde. Sanırım en sonunda intihar edicem o noktaya geldim.


    Evet arkadaşlar 24 yaşında geleceğe umutla bakamıyorum çünkü en temel ihtiyaç olan bir araba bir ev alacak durumum yok işe girsemde alacak durumum olmayacak bu faiz oranlarıyla. Gidip amerikada çöpcü olsam şu halimden iyi yaşardım gençliğini çaldınız lan bir neslin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart65898 -- 12 Ekim 2021; 19:22:36 >







  • Maasin 10 k da olsa araba alamazsın 30 yaşında olsanda alamazsın odtuden mezun olsanda alamazsin. Dünyanın araba alma ve yürütme maliyetinin en yüksek olduğu ülke Türkiye dünyada.. 2. Değil birinci. Yıllık gelirinin sadece %700 ile araba alabiliyorsun. Amerika da bu %35 lerde.

    Surda atıp tutanlar babadan kalma miras yediler ya da kolay para kazananlar genelde.

    Yorumları hayretle okuyorum. Berbat bir üniversiteyi bitirmiş olsa ne fark eder? Vasıflı insanlar -çoğunluk itibariyle- hak ettikleri ücretlerle ve pozisyonlarda mı çalışıyor bu ülkede?


    Emeğe saygı olmayan bir ülkede yaşıyoruz ve de ne yazık ki bunlar iyi günlerimiz gibi görünüyor.

    Tuzu kurular ve Türkiye'nin iyi olduğu 2003-2013 yılları arasında bir yerlere gelenler yorumları doldurmuş yine. Neymiş, neden üniversite okumuşmuş? Dil öğrendin mi üniversite hayatını nasıl geçirdin diye soruyorlar birde! Tamam kardeşim hepiniz süper kariyerlisiniz, bilinçlisiniz ve vizyon sahibisiniz. Hepinizi aileniz harika yönlendirmiş, eğitim aldırmış ve üniversite tercihinizde hata yapmamışsınız.

    Noktasından virgülüne kadar aynı durum ve yaştayım. Tuzu kurular sizlere soruyorum: Ailesi, çevresi ve öğretmenleri ilgilenip yönlendirmediyse 17 yaşında bir çocuk ne kadar sağlıklı bir şekilde üniversite ve bölüm tercihi yapabilir? Herkes sizin gibi über şanslı insanlar değiller. Bütün yaşıtları okurken ve anne-babalarımızda "oku evladım da kendini kurtar, tahsilli ol" düşüncesi hâkimken, üniversite okuyup da ne yapacaktı?

    Yazıda asgari ücretli bir işe bile muhtacım diyor, yani vasıfsız eleman olarak çalışacak. Normal ülkelerde asgari ücret vasıfsız, eğitimsiz ve işe yeni başlayan elemana verilir. Oldu olacak Microsoft Office programlarını bilsin İngilizce'nin yanında?

    "Görüyorum ki, çaresizliği tatmamışsınız hiç hayatınızda." sayın tuzu kurular. Şu anda üniversite mezunu olup işsiz olan ve "şanslı" olup asgari ücretle çalışan milyonlarca insan var. Anne-babalar maddi-manevi yatırımlarını alamamış durumda.

    Devlet hiç suçlu değil mi peki? En büyük suçlu hükümet."Her ile bir üniversite" projesi ile genç işsizliği itelediler ve bölge esnafını kalkındırıp oy topladılar. Olan bizim gibi hayatı kayan gençlere oldu.
    Bir araba bile alamayacaksam niye üniversite okudum!!!









    .


    Ülkenin her şeyini yok etti talancılar, yalancılar, namussuzlar. gençlerin de geleceklerini çaldılar. bunlar daha doğmamış bebelerin bile geleceklerini çaldılar. ileride çernobilimiz olacak nükleer santralleri inşa ettiriyorlar.


    gençleri bilerek işsiz yapıyorlar ki uzman er yapalım, onları ölüme gönderelim. cenaze törenlerinden de oy devşirelim. Lan Kahpesiniz siz var ya.


    tuzu kurular, vicdansızlar, kendinizi kurtardınız ya bu gençlere bir de akıl verirsiniz. siz de aynısınız lan.

    Hastayim boyle ust perdeden konusanlara. Ulkenin bu halde olmasinin sorumlusu 24 yasinda x bi universitede okul okumus biri degil. Ben subat ayinda diplomami aldim. Bugun 12k aliyorum ve ben de araba alamiyorum. Dun bankadan geri dondum. 6 yasinda buzdolabindan hallice her yokusta aglayacak bir arabaya neden 3 yil boyunca borc odeyim dedim. Istedigim arabayi bu sartlarda almaktansa bir 6 ay daha yayan devam edip yurt disina cikmak daha makul geldi. Bu ulkede cebinde paran varsa o paranin en mantikli harcanma yolu cikmak icindir.


    Bu insanlara calis, kendini gelistir diye ust perdeden konusmak cok yanlis. Ben dedigim gibi cok sukur ulke sartlarinda yeni mezun bir muhendis olarak duzgun kazaniyorum ama bu kimseye akil verme hakki vermiyor bana. 3 yil once erasmusta oda arkadasim Ispanyoldu. Hayatimda tanidigim en bos insandi. Geziye giderken telefon ve cuzdani yurtta unuttu. Oyle son dakika filan cikmadik baya baya biz her seyimizi kontrol ederken bu eleman bu sekilde cikti. Ufak bir ornek onlarca seyi var boyle sorumsuzluk. Almanya'daki her genc, Ispanya'daki her genc kendini gelistirdigi icin iyi sartlara sahip olmuyor. Devlet siradan insanlarin da insani hayat sartlarini temin edebilmek zorundadir. Milyon milyon ihaleleri indirip, halkin vergisiyle abad olup millete akil vermek sacma sapan bir is. Avrupa'da Amerika'da her genc araba sahibi olmak isterse olabilir. Hepsi de cok kendini gelistirmis insanlar mi? Kendini emek verip kurtaranin az emek vermis insanlara ben gibi ol demesi yanlis. Ben kimseye boyle demiyorum acikcasi. Benle ayni bilgi birikime sahip California'da calisan yazilimci Ferrari icin para biriktirirken ben niye Clio icin biriktireyim diyorum. Ben Clio gibi bi buzdolabi alabildim sende ders calisaydin alsaydin demiyorum. Su mantiktan kurtulmak lazim.

    Bu da birkaç senedir yeni çıktı. "Türkiye'de üç-beş üniversite dışında üniversite yok." tezi. Tamam kardeşim doğru diyelim de bunun çözümü nedir? Gençlere umut satılacağına devlet kapatsın o zaman 200 tane üniversiteyi de geriye 10 tane köklü üniversite kalsın olur mu? Hem "iyi" okullardan mezun olacakları için iş bulma şansları olur? Peki sınavda iyi bir derece yapamayan, taşra üniversitesinde okuyan gençler ne yapacak? İşsizlikten ve aşsızlıktan kıvransınlar mı?

    Kolay değil öyle sen üniversite okumamışsın ki demek. Herkes o kadar bilinçli ve şanslı olamıyor 17-18 yaşında.

    Evet ülkede her şey çok pahalı, yaşam standartları düşük. Kimse böyle olsun istemezdi ancak bir de Türkiye gerçekleri diye bir durum var. Tüketimi üretimden fazla olan geri kalmış toplumlarda maalesef ev araba vb statü sembolü olduğu için bu tarz ürünleri almak her zaman zor olacaktır.


    Ancak bizim insanımız isyan ederken şöyle bir durumu da gözden kaçırıyor, herkes her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyor. Maalesef öyle bir Türkiye ve dünya yok. Çünkü biz Amerika, Almanya ya da Japonya gibi gelişmiş bir ülke değiliz bu birincisi, ikincisi de insanımız o kadar gelişmiş değil.


    Çok şey anlatırım çok şey yazarım, iş mülakatlarında nelerine denk geliyorum bu yüzden bir işveren olarak sizlere hem üzülüyorum hem de bu tarz refahı hak etmediğinizi düşünüyorum, çünkü refaha kavuşmak bu coğrafyada bu kadar kolay değil maalesef kusura bakmayın.

  • Ne bitirdin kardeşim?
    Hangi uniden mezun oldun ?
  • okumasaydın biz mi dedik oku diye

  • Üniversite okumamışsındır, üzerinde üniversite yazan yüksek lise okumuşsundur. Bırak 3000 lirayı, yeni mezun olup 5500-6000 liradan aşağı işe başlayan düzgün üniversite mezunu tanıdığım yok. 6000 alan ise zaten az maaş aldığı için yeni iş bakıyor.
  • Hangi bölüm, hangi üniversite? Yabancı dil seviyen nasıl, öğrenci iken ne tür sosyal etkinliklere, kulüplere katılıp etkin rol aldın?


    Gidip de Şırnak'ta iktisat falan okuduysanız ben üniversiteyi bunun için mi okudum diye isyan etmeyin boşuna. Her ile bir üniversite kampanyası ile normalde üniversite mezunu olmaması gereken insanlar da diploma sahibi olduğu için bu kadar "diplomalı" genç işsiz var aslında.


    İstihdam sağlamadan her ile üniversite olmamalı, 3 hoca ile bölüm açılmamalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 12 Ekim 2021; 21:53:21 >
  • Evet ülkede her şey çok pahalı, yaşam standartları düşük. Kimse böyle olsun istemezdi ancak bir de Türkiye gerçekleri diye bir durum var. Tüketimi üretimden fazla olan geri kalmış toplumlarda maalesef ev araba vb statü sembolü olduğu için bu tarz ürünleri almak her zaman zor olacaktır.


    Ancak bizim insanımız isyan ederken şöyle bir durumu da gözden kaçırıyor, herkes her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyor. Maalesef öyle bir Türkiye ve dünya yok. Çünkü biz Amerika, Almanya ya da Japonya gibi gelişmiş bir ülke değiliz bu birincisi, ikincisi de insanımız o kadar gelişmiş değil.


    Çok şey anlatırım çok şey yazarım, iş mülakatlarında nelerine denk geliyorum bu yüzden bir işveren olarak sizlere hem üzülüyorum hem de bu tarz refahı hak etmediğinizi düşünüyorum, çünkü refaha kavuşmak bu coğrafyada bu kadar kolay değil maalesef kusura bakmayın.





  • Yorumları hayretle okuyorum. Berbat bir üniversiteyi bitirmiş olsa ne fark eder? Vasıflı insanlar -çoğunluk itibariyle- hak ettikleri ücretlerle ve pozisyonlarda mı çalışıyor bu ülkede?


    Emeğe saygı olmayan bir ülkede yaşıyoruz ve de ne yazık ki bunlar iyi günlerimiz gibi görünüyor.

  • Bir araba bile alamayacaksam niye üniversite okudum!!!









    .


    Ülkenin her şeyini yok etti talancılar, yalancılar, namussuzlar. gençlerin de geleceklerini çaldılar. bunlar daha doğmamış bebelerin bile geleceklerini çaldılar. ileride çernobilimiz olacak nükleer santralleri inşa ettiriyorlar.


    gençleri bilerek işsiz yapıyorlar ki uzman er yapalım, onları ölüme gönderelim. cenaze törenlerinden de oy devşirelim. Lan Kahpesiniz siz var ya.


    tuzu kurular, vicdansızlar, kendinizi kurtardınız ya bu gençlere bir de akıl verirsiniz. siz de aynısınız lan.





  • Çocuk yapmayı düşünen arkadaşlara ders olsun bu başlık. Çocuğunuza en azından bir ev ve iyi eğitim veremeyecek durumdaysanız lütfen hayata getirmeyin. Diyelim getirdiniz bu durumda saçma sapan yerlere(arabaymış telefonmuş tatilmiş) para harcayacağınıza çocuğunuza dikili bir ağaç bırakabilmek için fedakarlığı göze alın. Hem çocuk yapayım hem hiç bir lüksümden feragat etmeyeyim ilerde çocuğum çalışsın hayatını idame ettirsin diye düşünmeyin.
  • Kabullenmekten başka çaren yok üzgünüm ben kabullendim.Bu Ülke herzaman böyleydi böyle olmayada devam eder.Coğrafya kaderdir.Bu Coğrafyanın bu cahil halklarından bir halt olmaz olmuyacakta boşa nefesini tüketme savaşma yaşım 31 karın toklluğuna ot gibi yaşıyorum muhtemel 40 yaşlarında intihar edicem.Böyle nereye kadar devam eder hiç bilemiyorum.
  • üniversite okuyan boşuna okudu burası finlandiya değil yok öyle herkese masabaşı iş, amele lazım çöpçü lazım temizlikçi lazım tamirci lazım ama firmalar ara eleman bulamıyor.Herkes mühendis olursa tabi birileri işsiz kalacak herkesi istihdam edecek kadar altyapı yok, her köşe başına üniversite kurdular ve sonuç bu.

  • 24 yaşındayım lise mezunuyum okumadım


    150-155 bin liralık arabam var


    Kenarda 60 bin civarı birikimim var


    Maaşımda 5 k

  • ben de bu olayı anlamıyorum adam gitmiş çankırı da biyoloji, osmaniyede çalışma ekonomisi veyahut ağrıda diyetisyenlik okumuş gelmiş diyor ki ben bunun için mi okudum üniversiteyi, ben a101 de burger kasiyer olmak için mi çabaladım falan filan.. bilader zaten senin üniversite dediğin şeyin sadece tabeladan ibaret olduğunu bilmen lazım en başta. eskiden üniversitelerin bir şerefi vardı. en yenisi bile 30/40 yıllıktı ve iyi de olmasa oturmuştu, işe yarar bölümleri vardı.


    şimdi üni. sayısı 250/300 civarı sen ne kalite beklersin burdan. ceketini atsan mezun oluyorsun. hele aöf olaylarına hiç girmiyor. orası tam bir xxx..


    son olarak;


    Bir araba bile alamayacaksam niye üniversite okudum!!!




  • Örnek bilgisayar mühendisliği programına 520 ile de giren var 300 puanla da asıl kötüsü 180 alıp 4 yıllık bölüme giren kendini 500 puan alanla bir tutuyor lise yıllarında emek edip çalışanla saz çalıp yan gelip yatan bir olmuyor zamanında emek etseydin şimdi bu halde olmazdın
  • okumasaydın, türkiyede aylık 360 dolar -450 dolar aralığında çalışacaksın bunu bilerek çalışma hayatına hazırlanmak istiyosan hazırlan. ben aylık 2 bin dolar altına çalışmazdım şahsen. bence amerikada dil okuluna yazıl ve kaçak olarak türklerin yanında saati 14 dolara çalış

  • Maasin 10 k da olsa araba alamazsın 30 yaşında olsanda alamazsın odtuden mezun olsanda alamazsin. Dünyanın araba alma ve yürütme maliyetinin en yüksek olduğu ülke Türkiye dünyada.. 2. Değil birinci. Yıllık gelirinin sadece %700 ile araba alabiliyorsun. Amerika da bu %35 lerde.

    Surda atıp tutanlar babadan kalma miras yediler ya da kolay para kazananlar genelde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 13 Ekim 2021; 14:32:0 >
  • Genel olarak psikoloji çökmüş durumda gençler durumlar vahim.
  • kuzen hollandada mali müşavir 25 senelik kredi çekti ev için. ev 150 m2 dubleks. giriş katı buna ait üst kat başkasının. aşağı yukarı 2500 euro ödüyor her ay. mezun oldun al ev araba sana diyen herhangi bir ülke var mı?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.