Şimdi Ara

Bir araba bile alamayacaksam niye üniversite okudum!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
5
Favori
9.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Mevcut kapasitemiz nüfusumuzun tümüne refah yaşam sunamıyor.Bizim ülke kurulduğundan beri ithalat/ihracat dengesi hep sorun oldu.Rusya vs gibi bol doğal kaynağımız da yok ki en azından enerjide bağımsız olalım.Tek çözüm yolumuz ithal ettiğimiz ürünlerden pahalı mallar üretip satmak.Onun için de yolumuz var daha.Üstüne bizim ülkenin etrafı ateş çemberi.Bizim deli gibi askeri harcama yapmamız gerek.Romanya,Bulgaristan gibi ülkelerin bu denli askeri harcaması yok.Sıcak para musluğu da kesildi zaten.Bugünlerin geleceği belliydi iyi hazırlanamadık.Kara kışa don atlet yakalandık.


    Bu ülkede ahlaki olarak çok sıkıntı var.Gelişmenin önündeki en büyük engellerden biri bu zaten.İş ahlakı olmayan bir ülkede neyi ne kadar doğru yapabilirsin muamma.Bir tanıdığım anlatıyordu.Devlet yurtdışına toplantı için adam gönderiyor giden adam ingilizce bilmiyor.Adamlar meşhur Avrupa yapılarının önünde foto çekinip, yiyip içip geri geliyorlar.Bunun gibi çok şey dinlemiştim.Toplumsal olarak da değişmemiz lazım.Bunun tek çaresi de iyi bir eğitim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 20 Ekim 2021; 18:6:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cerade kullanıcısına yanıt

    O kadar da kötü değil. Yıllarca bize öyle anlatıldı.

    Şu ithalat dengesi 1946'ya kadar artıdaydı ama halk yine refahı bulamadı. Son yıllarda bazı yıllarda yine fazla verdi. Devlet kendi masrafından, lüksünden kesmez sürekli vatandaşa onu alma bunu alma der. 1984'te özelleştirmeye başladılar o kadar senede devlet küçülecekti masraflar düşüp vergiler azalacaktı ne oldu?

    Bir sürü kurum satıldı ama vergiler sürekli arttı durdu. Şu bulgaristan, romanya hadi bunlar ab ülkesi arnavutluk ve gürcistan gibi ülkelerde avrupanın ikinci el araçları cirit atıyor. Oranın vatandaşı ucuza lüks araçlara biniyor. Bu ülkelerin cari dengesi artıda mı? Değil. Dünyada bazı ülkeler hariç hangisi ihracat fazlası veriyor ki?

    Bizde 95 model şahine temiz diye 50 bin istiyorlar ve araç satılıyor. Böyle saçma bir piyasa başka hangi ülkede var?

    Bu devirde 1970'lerdeki gibi bir araç almak zor olmamalı. Altı üstü bir araba ya. Şu an parasıyla bile satmıyorlar bayiler karaborsa yapıyor. Motosiklet bile alamazsın sıraya yazıyorlar nedense hiç motor gelmiyor 4000 kişi var sırada. Ancak ikinci elde sıfırından pahalı bir sürü yeni motor var. Ortada hesap soran bir devlet yok.


    Askeriye deyip duruyorsunuz her sene bu aylarda bir sonraki yılın bütçesi belirlenir ve oylanır. 2021 yılında bütçenin %5'i askeriyeye ayrıldı. Hadi ekstra harcamalarla %10 yap. Öyle devasa bir para oraya gitmiyor. Zaten türkiyenin askeri harcamaları devasa miktarda değil. Yerli üretim bazı ekipmanlar, araçlar ve mühimmat dışında aynı uçaklar, aynı tanklar. Çoğu özaldan, demirelden, evren döneminden bile var. Askerde mühimmat sayımı yapmışlardı 1960'lardan kalma bir sürü havan depodaydı. Bütçede parayı yutan bir sürü bakanlık varken askeriye en önde değil.


    Ahlaki sıkıntı ayrı bir olay. O yüzden ben koalisyon yanlısıyım. Hiçbir partiye 2 dönemden fazla iktidar vermem. İlk dönem birşeyler yapar sonra yozlaşmaya başlar yine kazanırsa avantacılar sarar partiyi ve çalarlar.

    Hatta koalisyonu bilerek sağ-sol olarak yaparım ki kimse kendi adamına rahatlıkla yedirmesin. Yoksa acayip bir düzen oluyor.





  • arabayı üni mü alacak bu kafadan cıkmak lazım en basiti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik istatistiğini örtmek için üniversite okudun, okuyoruz, okuyacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 24 Mayıs 2022; 14:0:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudugun şey üniversite degil, lise 5. Önce bunu bil ondan sonra araba iste altına.

  • Öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturalım.


    Avrupa'da 2 yıllık teknik bir okulun, bizde ön lisans, bizdeki herhangi bir 4 yıllık okuldan daha iyi bir eğitim verdiği gerçeğini kabul edelim.


    İkinci olarak benim 45 matematik neti ile girdiğim Mühendislik Fakültesine bugün 5 netle öğrenci alındığını ekleyelim.


    Bunlar gösteriyor ki ülkede üniversite eğitimi sadece bir kağıttan ibarettir. hiç bir geçerliliği yoktur.


    Sonucunda adı Mühendis olan binlerce insanı piyasaya salıyorsun. iyi de ülkede mühendis ihtiyacı belli. yani arz çok çok yüksek ama talep çok çok düşük. bu ortamda maaşlar düşer.


    şahsen benim lise çağındaki gençlere 2 tavsiyem var.


    1. dil öğrensinler
    2. el ile yapılan bir meslekte uzmanlaşsınlar ancak tırışkadan uzmanlık değil. yaparız ağğbi, hallederiz ağğbi ustalığı değil. gerçek usta olsunlar


    neden?


    Avrupa'da devasa bir açık var. misal İngiltere yardır yardır tesisatçı arıyor. yok. ve çok sağlam maaşlar veriyorlar.


    yine İngiltere çok ciddi bir CNC usta eksiği var. yerine göre 30b-45b pound maaşlardan bahsediliyor. özellikle havacılık sanayinde hassas çalışabilecek ustalara çok güzel paralar veriyorlar.


    bundan sonra atlayın gidin yurt dışına. 4 sene üniversitede okuyup bir kağıt parçası alacağınıza o 4 seneniniz uzmanlaşmak için kullanın.





  • 350k-400k ev şimdi 700k-800k

  • artık hiçbir meslek grubu 0 dan başlayarak hiçbir şey alamaz türk halkı fakirliğe terk edildi istersen şimdi sanayi de çırak olarak başla ister doktor ol istersen başka bir şey eğer aileden kalan bir şey yok ise 0 dan başlıyorsan %99 ihtimalle ev vs hayal alamayacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet atlanan konu şu.


    Dünya üzerinde hiç bir üniversite veya dengi bir kurumun sana iş garantisi ve ya birşey alma garantisi verdiğini ne gördüm ne duydum.


    Hele Türkiye gibi artık baraj diye birşeyin kalmadığı elinin çarptığının ben üniversite okuyorum ya da mezunum ya denilen ülkede bir beklenti içine girmesi saçma sapan bir durum.


    2010 öncesi lise seviyesi artık üniversiteye döndü yani artık lisenin bir esprisi yok.Üniversitelerinde.


    Ha buna sebep olanda halk maalesef.


    Üniversite dediğin yer istihdam iş için okunmaz.Bakış açını değiştirmek kendini geliştirmek araştırma yapmak neyi nasıl yapacağını düşüneceğini veya sorgulayacağını görmek test etmek için okunur.


    Türkiye'de şuan hiç bir mesleğin iş garantisi yoktur.Varolanda efor emek/maaş bağlamında yetersiz kalacaktır.


    Bu aynı kafalar birde asgari artsın diye yakarıyor.Bak buda hata.Bu kafa ile herkes asgariye çalışır.





  • Araba almak için üniversite okuduysan boşuna okumuşsun. Normalde senin amele olman gerekiyordu.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.