Şimdi Ara

Yabancı ülkedeki çekiliş ve hediye malın gümrük vergisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Çekilişle kazanılan, satış fiyatı 370€, Türkiye tahmini fiyatı 6500 TL olacak olan, sim kartı takılmayan (IMEI kaydı yapılması gerekmeyen) ve Türkiye'de henüz modeli bulunmayan bir taşınabilir elektronik cihazın, çekilişi kazanan Türkiyede'ki şahsa intikaline gümrükte vergi engeli çıkar mı? Kullanım ve katılım koşullarında konuyla ilgili bir ibare bulunmamasına binaen, çekilişi düzenleyen tarafın karşılaması talep edilebilir mi? Yoksa vergiyi, çekilişi kazanan şahıs mı ödemek mecburiyetindedir?


    Çekilişi yapan taraf Avrupa Birliği ülkesinde ve çekiliş ürünü satan şirketin sponsorluğundadır. Herhangi bir dolap veya dolandırıcılık sözkonusu değil, birisi sormadan önce belirtmeliyim. Ülkemin manasız ve katmanlarca vergileri ve kanunlarından ötürü cayarlarsa yapılabilecek hiçbir şey yok gibi duruyor. Belki de yanılıyorumdur, fakat konuyla ilgili araştırma yaptığımda hiçbir bilgi göremedim.


    Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkürler.








  • hocam gümrükte sokuyolar vergiyi. bana da çekilişle dron yolladılar 600 dolarlık ödettiler vergiyi

  • Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.


    Gümrük ücreti sponsor tarafça karşılansa dahi, özel tüketim vergisini malı teslim alan ödemek zorunda gördüğüm kadarıyla. Gümrük ve özel tüketim vergisi adları altında, piyasa fiyatının %40'ını haraç olarak kendine bağlayan ve bunu sineye çekmemizi bekleyen bir sistemi can-ı gönülden sevmemek ne mümkün, değil mi!?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.