Şimdi Ara

1 Günde Gördüğüm Sahtekarlıklar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
10
Favori
20.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnsanoğlu çok sahtekardır. Eniştem döner dükkanında çalışıyordu, dönerler taze taze diyip slogan falan yapıp milleti çağırıyorlardı.


    Bir gün dükkanı sabah açıyorlar domates sosunun içini koca koca hamam böcekleri basmış. Eniştemin ustasıda hamam böceklerini arıtmış sosdan hepsini çıkarıp müşterilerin dönerlerine dökmüştü. O günden itibaren dışardan yemek yemem.

  • Baştakiler sahte ve sahtekar olursa insanları da aynı olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exhume10

    Öyle sacma ismi olur. Yaparsiniz sözleşmenizi ev sahibiyle , ister kiracı ister alıcı profesyonelce yapın işinizi. Sahte konum koyarak insanların vaktini çalmaktan başka bir işe yaramiyor yaptığınız. İsaretlediginiz konum alıcı yada kiracı için uygunken bikac sokak ötedeki uymayabilir. Sizi önce arayıp evi görmeye gitsem etrafını sokağını vs begenmeyip eve girmeden biz vazgeçtik buraya bakmak istemiyoruz desek dahami hosunuza gider? Gider bakarız doğru konuma ,ilandaki gibiyse begebildiysede sizinle gorusurler . Sözleşme yapar bağlarsanız evi evsahibinide .

    Onu bana değil emlakçı arkadaşlara söyle. Ben sadece bu işin böyle olduğunu söyledim. Emlakçıyı aradan çıkarıp komisyon vermemek için 10 takla atan bir sürü insanlar var çünkü.





  • Özellikle avcılar Esenyurt Beylikdüzü bölgesindeki emlakçılara Allah düşürmesin dürüst emlakçı bulmak inanın çok zor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Malum sarı sitede ev beğendim emlakçıya gittim fiyatı uygundu.

    Gittim direk o evi sordum satıldı dedi bana başka evler göstermeye başladı. yok merkez yok şuraya yakın buraya yakın diye 30 yıllık binalardaki evleri gösterdi. Benim beğenip gittiğim evde yeni binaydı :)
    Ve o beğendiğim ev 3 ay ilanda kaldı müşteri çekmek için iyi evleri düşük fiyatlara koyup sonra gelen müşterilere alakasız evler gösteriyorlar.
  • ya sonra bu emlakçı, galerici tayfaya sövünce üzerine cullaniyorlar, %90ni kaliteli oç

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ayrıca bu sahibindene satıcılara yorum puanlama getirilmeli, bu gibi yalan dolanlari yorumlarda ifşa edilir, mağdur olanlardan haberimiz olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gıdalardan gramaj çalınan, elbiseleri internet ortamında sırf satılsın diye profesyonel ortamda çekipte ama ürünü alınca ışıktan kaynaklanıyor diye söylenen, milletvekillerinin x şirketinin sorumlusu olup da ekstradan senede 100000 avro dönemde yaşıyoruz. Bende 1.5 sene ev aradım ve evler çok güzel fakat çevresi çok kötü. Çoluğun çoçuğun yetişeceği çevre hiç görmedim. Namaz kılıp insanları aldatan insanları görünce utanıyorum. Beni sadece çok iyi tanıyanlar insan bilir yaptığım ibadeti. Artık devir o kadar bozuldu ki, anlatılmaz yaşanır tadında...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çalıştığı işi bıraktıktan sonra vicdana gelip dolandırılmayın diye konu açan çok sizde onlardan mısınız ?


    Evi gidip görmeden alan yoktur diye düşünüyorum.

    Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler:

    İskanı var mı

    üst alt yan komşu çok ses mi yapıyor bunların dikkat edilmesi

    bina içi malzeme kalitelimi sıva elektrik tesisatı kullanılan parke kapı

    hasarlı bina mı

    pencereler baktığı cephenin kapanma durumu

    kent dönüşüm olabilecek bir yer mi gibi gibi sürü şeyler var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 9 Nisan 2021; 1:15:48 >
  • ScarletOverKiLL kullanıcısına yanıt

    Namaz kılan kılmayan ayrımı yapmanızı doğru bulmuyorum. Sizin gibilerde şu düşünce hakim; bir insan ibadet yapıyorsa günahsız yada hatasız olmasını beklemek yanlış olur. Ayrıca çocuklarınızın yetişeceği ortam geleceğini belirleyemez. Çocuk suça meyilli ise suça yönelir. Çevremdeki arkadaşlarım sigara içiyordu ama ben içmiyordum alkol içiyorlardı ben içmiyordum zina yapıyorlardı ben gitmiyordum. İnsanları küçümsüyorlardı ama ben küçümsemiyordum iş anne baba da bitiyor kusura bakmayın. Senin her zaman iyiliği isteyen Kuran-ı Kerim'e göre yetiştir çocuğunu bak gör o zaman değişikliği. Sen küçük yaşta adidas ayakkabıları giydir cebine tonlarca para koy sonra o çocuk sen para vermeyince sana kinini hırsınızı ve acımasızlığını gör.

  • Arkadaş hakli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkyener

    Bu mesaj silindi.
    Yapıların çoğu müteahitler tarafından çiziliyor, mimarlar sadece imza atıyor. Mimarın çizdikleri de çizildiği gibi uygulanmıyor.

    Müteahitler eğitimsiz oldukları için malesef kendini çok başka yerde görüyorlar. O sebeple de mimara işini yaptırmıyorlar.

    Mimarlara gelince; Mimari dediğin şey yatak odasından ibaret değil. Sokakta yürüdüğün kaldırıma kadar geniş bir alanla ilgileniyor bu disiplin. Soruyorum sana, doğru dürüst kaldırım var mı yaşadığın şehirde ?

    Eskiden mimarlık diye bir şey vardı ancak şu an yok denecek kadar az. Hayatımızın her alanında ve anında mimarlıkla iç içeyiz. Sokaklar kaldırımlar parklar eğlence mekanları sinema peyzaj ev iş.... Türkiye de hepsi uyduruk yapılıyor ne yazık ki.

    Türkiye de lüx diye satılan bir çok yapıyı avrupada satamazsın. Satmayı geç yaptıramazsın bile. O kadar cahil toplumuz ki, güzeli çirkini bile ayırt edemiyoruz. Parlak malzemeler, altın varaklar, süsler... Talep bu. Çünkü doğu kültüründen geliyoruz, sanattan ve bilgiden uzağız; olduğumuzdan farklı görünmeyi gösterişi çok seviyoruz.

    Piyasada mimar olarak nitelendirdiğiniz belki de övdüğünüz adamlar mimar değiller... her yıl işsizler ordusuna binlerce mimarlık öğrencisi katılıyor. Bu şartlar altında mimarlık aranamaz. Aranabilecek olsa bile bu toplum iyi mimarı/mimarlığı/mimariyi seçemez...

    Velhasıl kelam, bu ortamda yapılan işlere laf edebilmek için daha öncesinde bambaşka şeyleri konuşmak gerek...




  • yagturbo kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Zaten muhit olarak da çok hoşumuza gitmedi. Kiracı olarak belki kısa süreli oturulabilir ama ev alınmaz kesinlikle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efendi insanı sıkıcı bulup uyanık insanı sevdikçe bu insanların özgüveni dahada artar.emek hırsızlığı yapiyosunuz diyince uyanık insanlara yooo bu bana ALLAH 'in nasibi diyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eve özellik seçerken hepsini seçiyorlar ki daha fazla kişi görsün, cephe seçerkende hepsini seçiyorlar bir ev nasıl olurda 4 cepheye birden bakabilir?

    Çevre muhitte cami, sinagog ve kilise var gözüküyor Ümraniyedeki evin, Kudüs merkezde sanırım, adam ne var ne yok seçmiş hastane okul lise karakol filan bunlara kanıp evi alan var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilana beylikdüzü yazıp esenyurt'taki evi kakalamaya çalışanlar çok fazla var malum sitede.


    esenyurt ve beylikdüzü aynı yerler değildir.

  • başlığı okuduğum an anladım böyle bir konu olduğunu.


    iki şey söylemek istiyorum.


    1- yalan ve abartı rakamlar değil de, gerçek rakamlar belirtildiği zaman; alıcı müşteri buna inanmıyor.


    neden mi?


    çünkü bir diğer emlakçı abartı rakamlar yazınca, müşteri ona gidiyor.


    bakın rakamlar yalan da olsa, gerçek de olsa, alıcı kişi, aa emlakçı 70m2 demiş o zaman kesin 50 m2'dir diyerek, gerçek de olsa oradan vazgeçip diğer abartı rakamlı yere gidiyor.


    bunu defalarca tecrübe ettim.


    2- bazı şerefli emlakçılar müşteri kapmak için fiyatı daha düşük paylaşır. o yüzden "fiyatı yükseltip yüksek komisyon almaya çalışıyorlar" gibi mesnetsiz ve yalan düşüncelere inanmayın.


    o yüzden, 10 yıllık tecrübem ile hiç bir emlakçıyı sevmem ve gerekmedikçe iş yapmam.


    not: emlakçı.

  • Adres farklı işaretlenmesi güvenlik için ama emlakcının güvenliği için yoksa gider ev sahibini bulur direk ondan alırsın oda komısyon alamaz :D

  • almamater kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle arkadaşa katılıyorum. tabiki eğitim kalitesizliği var ama burda mimarlara bok atmadan önce sisteme bir bakın . Cevap veren arkadaş her yıl yönetmelik değişiyor demiş . Neden değişiyor hiç sormuşmu ? Sorun en baştan en sona kadar devam ediyor zaten. yönetmelikler zaten küçük olan arsayı dahada küçülterek , müteahhitlerde bizi zorlayarak uber şeyler yapılması isteniyor . Malesef ortaya böyle mutfak ve odalar çıkıyor . Minimum ölçü bu yönetmelikte çünkü . Halbuki sistem ve müteahhitler bukadar zorlamasa zaten mimarların işide kolaylaşır, oraya büyük oda çizmesinide bilir . emin olun bu sistem ve bu kadar arsa alanı bırakılen yer ile onları yönetebilmek çok daha zor . ama elden ne gelir ? mütahhit ortada , arsa ortada , sistem ve kurallar ortada ...

  • Türkiye sınırları içindeki hiç özel ve tüzel kişiye güvenmiyorum.


    Tüketici Hakem Heyeti, Şubat ayında yaptığım başvuruyu, Temmuz ayında iade etmiş. Ancak dilekçe kanununa göre iade en geç 15 gün içinde, THH'nin kendini dahil ettiği kalite standartlarına göre ise hemen yapılması gerektiğinden, iadeyi, bilirkişi falan tayin edip, üstüne toplanıp karar alarak yapmış. THH'yi nereye şikayet edebilirim ki?


    Temmuz başında HB üzerinde bir satıcıdan aldığım duş setinde, herhangi bir hırdavatçıyı bırak, Koçtaş'ta bile bulamadığım 5/8" nipel yanlış gelmiş, 3/8 göndermişler, doğrusunu gönderelim deyip üzerine yattılar, komple iade ediyorum deyince gönderdiler. Sipariş ettiğim duş seti yerine başka marka model göndermelerini zaten şikayet konusu yapmıyorum, o kadarcık üçkağıtçılık, zaten ticaretin kuralı olmuş.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.