Şimdi Ara

1 Günde Gördüğüm Sahtekarlıklar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
10
Favori
20.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 27 Nisan 2021; 21:12:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7E2A7C465

    ...

    sanırım ülkedeki adalet ve ceza sistemi bunda etkilidir tabii insanların olaya bakış açısı ve bilgi düzeyi bunu etkiliyor. Emlakçıların bir odası vs yok mu oraya bildirilebilir belki bir süre sonra şikayetler üstüne belki bir gelişme sağlanabilir.


    ilanda konum bilgisi sıkıntı ve ilanda genelde ihtiyaç duyulan bilgiler bulunmuyor bunları ilan sitesine bildirebilirsiniz. Tabii seçim sizin çürükleri ayıklamak gerek.

  • emlakçılık tarihin en eski üçüncü mesleği olduğu için* (ikincisi taksicilik, birincisini zaten biliyorsunuz) gayet normal olan şeylerdir bunlar. artık o raddede normal ki öyle sahtekarlık vs addetmeye/nitelemeye dahi gerek yok. zira ülkemizdeki emlakçılık tam olarak bu başlığa konu olan gibi bir şey halinde.

  • Benim de yazmak istediğim çoook şeyim var bitmeyen sahtekarlıklar konusunda ama amaaaan ne değişecek ki sanki.

  • Sahibinin 500k ya sattığım dediği yere emlakçı 600k ya sattım demesi. Bunu yaşamayan yoktur. Bu sektörü düzene koymak basit. Tıpkı galericiler gibi. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi daire ilana çıkmadan önce ekspertiz yapılır ve o rapor fiyat kısmı hariç şlana konur. İlana şok şok şok, ilk gelen alır, yok saray yavrusu gibi şeyleride yazamazsın. Sadece ve sadece ekspertiz raporu. Onuda spk lisanslı değerleme firmasından almak zorunlu olacak. Emlakçının tek yapabileceği şey fiyatını belirlemek. Bu sistem harici emlakçıdan ev almak yalan bombardımanına hazır olmak demektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    Araba mı aliyorsun? Napacan geniş resmi dar resmi ev bu 4 tane duvar , napacan içinde eşya ile üst kat çekilse ne olur aynı daire değil mi


    Konumu doğru koymasa ne olur? Beğendiniz mi evi arayın alın adresini


    Sadece ilanlarda evlerin dışarıdan fotosunu koymuyorlar o kötü gerisi ev işte neyine takildiniz bu kadar


    Edit : Vurmayın lan roket felan atın ben daha ölmedim :)

    Geçen bir emlakçıyı dövmüşlerdi sen miydin o?

  • Bende ev arayan biri olarak konuyu açan arkadaşa kısmen katılıyorum eğer ev baktığınız bölgeyi az çok biliyorsanız en ufak dış fotoğraftan bile evin direk konumunu bulabilirsiniz. Bu konuda iyice proflaştım dış cephe fotosu veya balkon fotosu olmadan bile mutfak camına yansıyan tabela isminden direk ev buluyorum o derece 1 Günde Gördüğüm Sahtekarlıklar  Geniş açı fotoğrafa geçiş ise bence ezelden beri olması gereken bişeydi bu zamana kadar okadar çok kötü sunum fotoğrafları gördümki adam normal açı ile parkeleri çekmiş ( evet bildiğimiz parke) şimdi bu adam geniş açıyla yeri çekince ister istemez ucundan odanın geri kalan kısmınıda görebiliyorum. Veya duvarlardan biri tadilat gerektircek diyelim geniş açıda ister istemez belli oluyor. Asıl parmak basılması gereken konu metre kare ölçümü. Evin fiyatının metre kare oranı düşük çıksın diye eve 5 10 metre kare ekstra ekleyip ilana koyuyolar. İlana bakıyorum ev 100 metre kare gidip görüyorum ev 60 metre kare. Soruncada abi biz orda brütü yazdık diyolar. Kardeş 40 metre karelik duvar kalınlığı veya balkon nerede var. Burdaki maksat evin metre karesini x fiyata aldık algısı yaratmak. Tüm bunların sebebi çok emlakçı olması tüm vasıfsızlar genelde hep emlakçılığa yönelir. çünkü kazancı yüksek herkes deli gibi ev alma veya kiralama düşüncesinde haliyle dükkana biri girsede düdüklesek diye bekliyolar. Şimdi bu dediklerime eminim forumdaki emlakçı arkadaşlar tepki gösterecektir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: PoSSiBiLiTY

    Fotolarda filigranı var zaten

    Vurgulamak için dedim, hep indiregandi işlerin altından çıkıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 8 Nisan 2021; 11:35:27 >
  • girip bir bakayım ilanlara dedim bu genişletme lobisi neymiş ya 1 Günde Gördüğüm Sahtekarlıklar 

    1 Günde Gördüğüm Sahtekarlıklar


    duşa kabine bak sıra gecesi yaparsın içinde 1 Günde Gördüğüm Sahtekarlıklar 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 8 Nisan 2021; 11:58:58 >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

    Yanlız bu fotoğraflar "geniş açı" fotoğraf değil,"genişletilmiş fotoğraf".İkisi apayrı terimler.


    Geniş açı fotoğraf:


    1 Günde Gördüğüm Sahtekarlıklar



    Genişletilmiş fotoğraf:


    1 Günde Gördüğüm Sahtekarlıklar




  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Altına imzamı atarım.

  • Klozete 3 kişi aynı anda oturur1 Günde Gördüğüm Sahtekarlıklar 

  • 1- Gittiğiniz emlak ofisinin yetki belgesi var mı?

    2- Görüştüğünüz danışmanın mesleki yeterlilik belgesi var mı?


    Soruların cevabı evet ise:


    Gördüğünüz tüm yanlışları emlakçılar odasına, ticaret odasına ve gerekli tüm mercilere şikayet edin.Yeni yasa gereği bu şekilde işlem yaparak insanları kandırmaya çalışanların lisansları (bir kez uyarı,2. kez kısa süreli, 3.de tamamen) iptal ediliyor.


    Cevaplar hayır ise:


    Direk cimer, belediye, ticaret odası vs nereye aklınıza geliyorsa şikayet edin.Bu belgeler olmadan işyeri/çalışan çalıştırmak yasak.




    Konum konusuna gelince: Hiçbir zaman yanlış konum işaretlemedim, ancak çok yakın konum işaretlediğim olmuştur(kaldı ki bu da müşterinin gizliliği açısından talep edilmiştir - otel sahibi tam konumu direk herkesin bilmesini istemez)


    Nedeni ise bizim insanlarımız.Doğru konum olduğunu bildiği için gece 11 de evin kapısına gidip evi göreceğim diye mahalleyi ayağa kaldırabilecek seviyede görgüsüz insanlarımız var bizim. Satacak olduğum işletmenin içerisine gidip, restorantı satıyormuşsunuz diye müşterilerinin önünde ortalığı karıştırabilen insanlarımız var.


    Emlak ofisi ile görüştüğünüzde net olarak cevap vermiyorsa, çok büyük karla bile alacağınız varsa almayın arkadaşlar.Yarın öbür gün söylemediği bir şey yüzünden içinizde kalır, beddua edersiniz.Net yanıt vermeyen insanlarla, orası burası oynayan insanlarla ticaret yapmayın.





  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum.

    Ülkemizde kasıla kasıla gezen yaşlı başlı tecrübeli mimarlar da dahil olmak üzere mimar yetişmiyor ne yazık ki.


    Üzerine bir de üçkağıtçı müteahhit ler devreye girince sonuç ortada.


    Bir tek 8 yaşındaki çocuk odasında TV nin olmamasi lazım.


    Çevre Bakanlığı'nın (belediyelerin değil) mutlaka bir denetleme mekanizması kurması lazım.


    Kökten bir değişik gerekiyor.

    Ömrümüz bu gerizekalılarin yüzünden daracık evlerde geçiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben sero

    Sahibinin 500k ya sattığım dediği yere emlakçı 600k ya sattım demesi. Bunu yaşamayan yoktur. Bu sektörü düzene koymak basit. Tıpkı galericiler gibi. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi daire ilana çıkmadan önce ekspertiz yapılır ve o rapor fiyat kısmı hariç şlana konur. İlana şok şok şok, ilk gelen alır, yok saray yavrusu gibi şeyleride yazamazsın. Sadece ve sadece ekspertiz raporu. Onuda spk lisanslı değerleme firmasından almak zorunlu olacak. Emlakçının tek yapabileceği şey fiyatını belirlemek. Bu sistem harici emlakçıdan ev almak yalan bombardımanına hazır olmak demektir.

    Bu sistem de doğru olmaz.Birincisi ülke genelinde SPK lisanslı da olsa rüşvet alarak rapor çıkartanlar var, bunların sözde denetimi var ancak 10 yılı geçen bir süredir bu işi yaptığım için bizzat şahit oldum.Tutmuyor bu yöntem.


    Hadi diyelim bir değil, birkaç eksperden rapor alıp ortalama değer üzerinden verilen rakam yazılsın, bu sefer de hem ekspertize ödenen ücret hem de bölgeye hakim olmayan eksperler yüzünden doğru rakam çıkmıyor.


    Defalarca aranıp, bu bölgeyi bilmiyorum, rayiç nedir diye sorulduğunu hatırlıyorum.



    Devletin esas yapması gereken tapu harç bedellerinde alıcı ve satıcıdan aldığı binde 4 olan rakamı toplamda 1e çekmektir. 0.5 + 0.5 olarak düzenlendiği takdirde kimse yüksek rakama aldığı evi düşük göstermeye çalışmaz.Bu durumda da tüm para transferi bankaya yapılır.Su kadarı bankaya geçecek şu kadarı elden olacak mevzusu bittiği anda kimse üzerine 100.0000TL koyup satamaz.


    Neden satamaz diyorum, çünkü hiçbir akli dengesi yerinde insan 600 e satacağı şeyden 100 lira başkasının kazanmasını kabullenmez.Hele ki bizim gibi ticari zekası gereksiz yüksek olan bir ülkede.





  • Haramidere mi ora? Beylikdüzü'nde ki tüm satılık evler metrobüse 10dkdir her ilanda metrobüs resmi bulunur. Değişmez kaidesi bu buranın. Yüzde 95i yalan 10 dk dediği arabayla belki 10 dk olur :D durakla arasında herhalde min 4km vardır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakıyorum herkes mimar kesilmiş. Bugüne kadar en az 200 mal sahibine teklif vermişimdir 1 tanesi çıkıp m2 önemli değil kullanışlı olsun demedi. Ülkemizin sorunu para. Daha 2 gün önce 7m2 odalı plan çizimi yaptım. Sıf 3+1 daha değerli olduğu için kimse 2+1 olsun geniş olsun demiyor, 3+1 olunca ilgisini çekiyor. Diğer problem hazır eşyalar ile döşüyorsunuz evlerinizi. Yerinde çözümler ile projelerde gayet güzel çözümler oluşuyor örnekleri mevcut. Dediğim gibi olayın aslı para. Beykoz'da villa projesinde 8m2 giyinme odası tasarlıyoruz, Kozyatağı bölgesinde 9m2 oda çıksın diye her yerden emsal artsın diye incik boncuk kaçıyoruz. Esenyurt'ta oturanlar çıkın ortaya bakıyım hele kaçınızın salonu daha sonradan çelik profil bina cephesinde kaçak birleşim mevcut ? Ben söylüyorum hepsinin. Maltepe de yangın merdivenlerinin tamamı ebeveyn tuvaletine çevriliyor. adamın binası çürük içerisinde yıkılması gerekiyor mevcut durumda 120m2 miş yeni bina olunca 95m2 düşüyor aynı odaları istiyor nasıl olacak bu iş ?



    Resim ve konum olayı ise normal değil mi ? Yalan ekspertiz araçlar, instagram da filtreli fotoraflar, satılan bıçakların sertlik derecelerinin sallanması vs. gider bu liste. İşin garip kısmı bu geniş resim çekenlere ilgi daha fazla ve insanlar bunlara yöneliyor. Güzel ve geniş durduğu için değil, algı bu yönde. Otopark kanunu daha 1 ay önce değişti. 4 aydır taslak halindeyken çok fazla itiraz edildi, edenlerden biri de benim. Fakat yasalar sadece büyükşehir için çıkmıyor tüm Türkiye kapsıyor. Bunun en güzel örneği İBB planlı imar yönetmeliği. Fakat onu da düzeltmiyorlar. Bırakın 1 aracı bence en az 2 araç olmalı her daire. Hatta bunun vergisinden düşülmesi gerektiği gerekirse müteahhite avantaj olarak emsal verilsin dendi ama vergi filan hak getire. Emlakçıların düzgününe daha denk gelmedim. Dayım emlakçıdır. Dürüst emlakçı para kazanamaz demişti zaten. Evleri kiraya verirken adama gönderdiğim ücreti fatura kes diyorum gider çıkıyor diyor. Şikayet ettim maliyeye sonuç 0.


    Kısaca yapı konusunda olay tamamen müteahhit ve mal sahibi konusunda dönüyor. Proje müelliflerinin bu konuda hiç bir söz söyleme durumu yok. Zaten dikkat edin bütün yapılar artık birbirinin aynısı.





  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki burada suç mimarlarda değil, inşaatı yapan firma, müteahhit ve toprak sahiplerinin olmayacak alana, olmayacak şekilde plan istemelerinde. Eşim mimar(dı) ve bu durumu çok iyi biliyorum. Adam gelmiş 100m2 bina oturum alanına çift daire 2+1 istiyor ve başka bir şeye de ikna olmuyor ve dolayısı ile ortaya böyle şekilsiz, küçük, yaşanmayacak binalar çıkıyor.

  • Denetim ve yaptırımın olmadığı her yerde mutlaka hırsızlık ,arsızlık vardır. Nettir.


    İster iş , ister eş, ister dost olsun .Denetim ve yaptırım olmadığı sürece insan çalar.


    Namus sahibi ,sözünün ve işinin eri güzel insanlara selam olsun , hayat sizinle güzel.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.