Şimdi Ara

Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
22
Favori
21.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Resurrected genel olarak çok yahşi duruyor. En çok hoşuma giden kısmı direkt eski oyunun üzerine yapmaları oldu (eski oyunun grid üzerine yapılması da ayrı şok) Ama Blizzard dan genel olarak ağzımız yanıyor artık, o yüzden yangın söndürücüsü ile bekliyorum oyunu.


    2021 de çıkar diyolar , çaktırmadan bayadır bununla uğraşıyorlardı demek ki.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Resurrected genel olarak çok yahşi duruyor. En çok hoşuma giden kısmı direkt eski oyunun üzerine yapmaları oldu (eski oyunun grid üzerine yapılması da ayrı şok) Ama Blizzard dan genel olarak ağzımız yanıyor artık, o yüzden yangın söndürücüsü ile bekliyorum oyunu.


    2021 de çıkar diyolar , çaktırmadan bayadır bununla uğraşıyorlardı demek ki.

    Ben UI'ı falan acayip beğendim. Oyunun grafiklerinin ve diğer görsellerin elden geçtiği çok belli. Skill ağacının görünümü, inventory sayfasının görünümü çok iyi olmuş ve oyun artık 3D.


    Bu işin başında " Vicarious Visions " isimli firmanın olması Blizzard'ın yaptığı en iyi iş olmuş bence. Blizzard belli ki Warcraft 3: Reforged'da yediği küfürlerden ders çıkarmış gibi gözüküyor. Kaldı ki Vicarious Visions yaptığı çok iyi remaster işler ile tanınır.


    Diablo 4 günün birinde illa ki çıkacak, çıksa dahi ben bizim gibi 40+ yaşını çoktan geçmiş insanların Diablo 2 oynamaya devam edeceklerini düşünüyorum. İnsanların Diablo 3 çıktıktan yıllar sonra bile ısrarla ve isyanla anlatmaya çalıştığı şey işte Vicarious Visions'ın yaptığı şeydi. " Grafiklerini yenileyin yeter " modunda idi herkes.


    Aksiyon RPG'den haberi olmayan Jay Wilson gibi adamlara Diablo 3 yaptırırsan sonucu da görürsün. Diablo 2'de sarı renk rare bir item bile düşse biliyordun ki o bir işe yarayacak ama gel gör ki Diablo 3'te " Crafting " denen şeyin bir numarasını göremedik. Sabahtan akşama Greater Rift yapmaktan ciğeri soldu insanların... Greater Rift 80 yapsan da 125 yapsan da aynı kalite eşyanın düşmesi zaten başlı başına bir saçmalıktı. Paragon muhabbetine zaten girmek bile istemiyorum.


    En iyi Diablo 2 oyuncularından birisi olan MrLlamaSC'nin yüzündeki ifadelerden bile bu kez işin doğru yapıldığını gördüm ben geçen stream izlerken.


    Bu arada acımadım satın aldım ben Diablo 2: Resurrected'ı ;)




    Adamın yüz ifadelerinden anlayabilirsiniz ne demek istediğimi :) 1:51:30'a gidin direkt oradan izlemeye başlayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 23 Şubat 2021; 16:19:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Resurrected genel olarak çok yahşi duruyor. En çok hoşuma giden kısmı direkt eski oyunun üzerine yapmaları oldu (eski oyunun grid üzerine yapılması da ayrı şok) Ama Blizzard dan genel olarak ağzımız yanıyor artık, o yüzden yangın söndürücüsü ile bekliyorum oyunu.


    2021 de çıkar diyolar , çaktırmadan bayadır bununla uğraşıyorlardı demek ki.

    Sibararmi kesinlikle katılıyorm hatta asıl bomba şu video. Ben bunu nasıl gözden kaçırmışım anlamadım. Adamlar resmen her şeyi anlatmışlar zaten.


       



    Yani soruları soran kişi kesinlikle bizden biri olmasını geçtim (25.000 saat oynamaktan bahsediyor) yüzündeki ifade ve heyecan bile neredeyse benim yüzümde ki ifade ile aynı ki sordukları sorular bile işte bu dedim. :) Hakikaten şu 46 dakikanın hiç bitmemesini istedim desem yeridir. Yani adamlar o kadar güzel ve ince işçilik ile çalışmışlar ki yapacakları her değişiklik için 40 kere düşünmek zorunda kalmışlar. Çünkü en ufak bir değişiklik bile oyunun dengesini gerçekten değiştiren bir unsur özellikle pvp'de. Yani önümüzde kendi oyun motorları ile yapılmış (arka planda d2 çalışan) koca bir "senkronizasyon" oyunu var. Hadi bunları geçtim blizzard north'un çalışmalarında ki ince işçilik hatta d1'de olup d2'de olan ama piksel'lerden dolayı kimsenin doğal olarak göremediği detaylara girmişler ki kendilerinin de deyimi ile cidden arkeoloji çalışmalarından farksız. Blizzard north'e bir kez daha saygı duruşunda bulundum bu sayede.  


    Vicarious Visions ekibini gerçekten ayakta alkışladım ne yalan söyleyim hatta gaza gelip yıllar sonra blizzard'dan bir oyunu önsiparişi ettirdiler bana. Yani blizzard'a kesinlikle güvenmiyorum ki Diablo4'den hiç bir umudum yok çünkü görsellik olarak evet d2'ye yaklaşıyor ancak asıl olay oyun mekanikleri ki malum d3'den farksız olacak gameplay'lerden görebildiğim kadarıyla. Yani kesinlikle önsipariş vermem hatta belki almam bile ama yukarıda ki videodan sonra d2:R için 1 dakika düşünmedim bile. :) Muhtemelen gelecekte bu oyun d4'ün önüne geçip d4 katili de olacak onu da şimiden söyleyim.


    Muhtemelen D2:R çıktıktan sonra Vicarious Visions ekibine "abi siz bunu başardınız acaba blizzard north'den zamanında 'd3 için geliştirdikleri o tasarımları alıp' (malum görüntüleri internete düşmüştü) act6 olarak oyuna ekleme falam yapabilir misiniz? (d2 mekanikleri yine aynı şekilde arkaplanda çalışarak) gibi sorular gündeme gelecektir diye tahmin ediyorum.


    Neyse şu oyun kazasız belasız bir çıksın da başka bir dileğim yok şimdilik :)


    Bu arada Hesperiush aynı linkin uzun versiyonunu paylaşmış şimdi onu izlemeye geçiyorum -)


    Bu da bonus video: (gameplay)






  • hemen çıksın, hemen oynayalım, takasa girelim ne bileyim parti filan yapalım. 35 yaşındayım çocuk gibi sevinçliyim.

  • Yeni blizzard ekibi kodlara dokunmayıp sadece grafikleri düzeltecekse oynanır.

    Gerçi ben blizzard ın şu an ki yazılım ekibinde olsam utanırdım aslında. Sen yapamıyorsun north un yaptıklarını tekrar ısıtıp oyuncuların önüne koymak zorunda kalıyoruz der gibi.

    Diablo2 nin bu kadar tutmasındaki en önemli sebep item çeşitliliğinin bir dengesi olması. Oyuncu oyunun içine girdiğinde ben bu oyunu çözemiyorum deyip soğumuyor. Bunu poe da ben yaşadım belki başka arkadaşlar da yaşamıştır. Oyun o kadar karışık ki ne yapacağını şaşırıyorsun. İşte bu dengeden dolayı diablo 2 çok tuttu. Ve bunu adamlar 20 küsür sene önce sundular.

    Bu oyundan d4 e göre kıyasla çok daha umutluyum. D3 faciasının bir benzeri d4 ile gelebilir gibi bir his var içimde. Gerçi artık ortada blizzard falan kalmadı. Blizzcon da arcade oyun paylaşan diablo 2 remaster ı immortal ı yepyeni oyunlarmış gibi gösteren bir blizzard var ortada. Kendilerinin utanması lazım bunları yaparken ama bilmiyorum artık ne diyeyim. Söylenecek şey kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 24 Şubat 2021; 0:8:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önsiparişle aldık ama nasıl bekleyeceğiz şimdi, beta testinede başvurduk bakalım şans bize gülecekmi.

  • David Brevik bombaları patlatmış..


    Soru: @davidbrevik How does the Diablo 1 engine compare with D2? Can it benefit from the work on D2R remaster?


    Cevap: D2 engine is a more-advanced version of the D1 engine. It could benefit, for sure. Many of the concepts for the way graphics were drawn are the same, though there was more assembly language in D1


    İlave önemli yorumlar;


    This would be almost as much work as creating a new game. It would be possible, but it would change a lot of the "essence" of D1. D2 has a much finer grid, a different skill system, different movement system, different item system. It would be hard to keep the D1 feel, I think.


    I think a D1 remake would be more difficult because of the huge grid and the way rendering was done. It would be hard for it to feel modern. Also, would they fix peer-to-peer and make it client-server to remove cheating? That would be a massive amount of work. But, you never know..


    Özetle Vicarious Visions'ın yaptığı remaster projesi d1 için de mümkün.. D2:R gerçekten başarılı olursa (ki benim öngörüm şuanki hali ile bile olmuş durumda) baktı blizzard d4 patladı imaj tazelemek için bu seferde D1:R yapabilir.. Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu] 


    Ulan blizzardın geldiği duruma bak ne diyelim.. Gidip anlaşsan şu blizzard north ile de ciddi ciddi yeni bir diablo oyunu yapsalar bizde d2'de ki düşünceyle kaldığımız yerden devam etsek ne güzel olur.. Ney diyelim hayırlısı.





  • OGZ roportaj yapmış ve baya da tuzak sorular sormuş..Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu]  Hayır böyle sorular güzel ancak adamların aklını çelmelerinden de korkmyor değilim.. :)


    OGZ: Peki ya kozmetik eşyalar? Şahsen ben kozmetik eşyaları seviyorum ve dürüst olmak gerekirse arada bunlara para harcadığım da oluyor. Diablo 2 Resurrected dahilinde kozmetik eşyalar olacak mı?


    Rod Fergusson: Burada sormamız gereken soru “Diablo 2'de böyle eşyalar var mıydı?" olmalı. Hedefimiz o eski deneyimi olduğu gibi vermek olduğu için bu tarz kozmetik eşyaları Ressurected için düşünmüyoruz.


    Tüm röportaj'ı okumak isteyenler tıklayabilir.





  • Diablo 2 : Resurrected için enteresan bir bilgi var. Oyuna 5 yeni dil ekleneceği söyleniyor..


    Hali hazırda olan diller;


    Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu]


    Gameplay videolarını izlerken fark etmişsinizdir karakterin isminin bir tanesi de "Leyla" idi. Bu Arapça ya da Türkçe dilinin eklenmesi tezini artırıyor sanki. Bir de youtube'da "Blizzard Türkiye" isimli bir kanal dikkatimi çekti. Offical mı değilmi bilmiyorum ancak video görsel olarak "Türkçe" olarak hazırlanmış. (Türkçe Altyazı ile de desteklenmiş..)


    İlgili video;

    Düz mantık olmuş bitmiş bir oyunun (artık güncelleme gelmeyeceğini varsayarak) D2:R için bir yerelleştirme çabası bence hoş bir güzellik olur. Tabi malumunuz Blizzard'ın yerelleştirme politikası genelde bir bütün olduğu için (bir oyuna bir dil eklenirse, bu bütün blizzard oyunlarına,sosyal medya, websitesi,youtube..vb eklemeleri demek) bu konuda D2:R için bir esneklik olur mu bekleyip göreceğiz.


    Güncelleme:


    5 dil eklendiği kesin..


    Kaynak:

    We added five more languages. So that's a feature to lots of other people who speak those languages.

    Rob Gallerani - Lead Designer


    27.05




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 28 Şubat 2021; 21:8:40 >




  • IGN roportajında malum eski save'lerin yeniden kullanılabileceğini söylediler ancak asıl bomba soru satır aralarında kalmış sanki.


    Will you have any plans to bring all-new content to Diablo II: Resurrected?


    Matthew: As of right now, we are only focusing on Diablo II and its expansion, Lord of Destruction.


    Sanırım oyun çıkışı ve başarısının durumuna göre oyunculardan gelen geri bildirimleri de toplayarak ile d2:R için act6 ya da modern bir act-"raid" haritası oluşturabilirler gibime geldi. İçimden bir ses nedense blizzard bunların kulağına "bizim para kazanmamız lazım her sezon yeni bir harita ile satış yapalım wow gibi olsun bu da" diyebilir.. Bakalım zamanla neler göreceğiz.

  • Oyunun revize olunmuş hali için kabataslak gözlemim baya güzel olmuş. Bir daha oynar mıyım bilmiyorum. Sonuçta Diablo 2'yi defalarca bitirmiş birisi olarak ne kadar revize etselerde kendi açımdan bana bıkkınlık verdi. Ama rpglere ilgi duyan kişilere özellikle bu oyunu şiddetle öneririm.


    Lise zamanlarında ne zevkle oynardım be bu oyunu. Şu revize olunmuş hali lise zamanlarımda olsaydı aldığım zevk 2 katı olurdu.

  • Gayet başarılı iş çıkarmışlar. Reforged faciasından sonra Blizzard bu ekibe Warcraft 3 Remastered sürümünüde yaptırsın bence.

  • Müthiş çalışma olmuş, Diablo 2 oynadığım kendi Prime Time'ımda bile bu denli düzenli bir bilgim yoktu. Zaten o zamanlar genel olarak çok bir bilgi yoktu biraz oradan biraz buradan okuyup birazda kulaktan dolma bilgiler ile oynuyorduk.


    @undy1ng




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeris -- 8 Mart 2021; 16:54:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aeris

    Müthiş çalışma olmuş, Diablo 2 oynadığım kendi Prime Time'ımda bile bu denli düzenli bir bilgim yoktu. Zaten o zamanlar genel olarak çok bir bilgi yoktu biraz oradan biraz buradan okuyup birazda kulaktan dolma bilgiler ile oynuyorduk.


    @undy1ng

    @Aeris Aslında yukarıda ki rehber buz dağının orta kısmını işaret ediyor.. Pvp'de daha derinlere indiğinde etherhal itemlerı bulma konusu ön plana çıkıyor.. Mesela şöyle düşün uniq collossus blade bulduğunda bunun grandfather olduğunu direk anlıyorsun. Yani identify etmene dahi gerek yok. Bir de şöyle düşün ethereal bir collossus blade buldun. Min max damagesi grandfather'a yakın lakin bulduğun item'e bir runewords yazıyorsun o da ne grandfather'dan daha güçlü (daha iyi) bir item haline gelmiş..vb


    Özetle yukarıda rehber daha çok Arreat summit'de özelliklerini bildiğin şeklini şemalini gördüğün itemlerı bulmakla alakalı. Bir de bunun ethereal'larını bulmak var ki o daha fazla matematik hatta daha fazla bilinmezlik içeriyor. Özellikle hardcore pvp'de ne denli cümbüşlere dönüşebileceğini sen düşün :)





  • Bende ek yapayım. Her yerde her eşyayı düşüremezsiniz. Alanların seviyeleri vardır. Örneğin A1 pit level e farm atılır çünkü gitmek kolay ve A4 cs kadar zor değil ama area lvli aynıdır, maksimumdur. Teoride en üst ilvl düşürülebilir. Burası örneğin A5 deki çoğu yerden daha üst leveldir(bosslar değil alan). Güçsüz bir acc ile A5 throne ugrasacagınıza A1 de pit gezmek daha kolaydır. Bu şekilde A1 pit level ve A2 Ancient Tunnel farmlayabilirsiniz başlangıçta.

    Birde multide boşuna sorc acmayın ilk hesabı tıkanırsınız, droplardan eşya dizen tamamlayan gorulmemiştir. Sırayla birkaç tane hesabı A4 rune questi için rushlayın ve düşen rünler ile hemen bir über smiter dizin(çok ucuza hem organ hem torch farmlayacak hesap diziliyordu). Torch farmdan daha hızlı bir şekilde birikim yapma imkanınız yok. Bot kullanmazsanız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TssdR -- 13 Mart 2021; 15:40:37 >
  • Teknik Alfa başladı malum videolar düşmeye başladı. Görsel olarak negatif bulduğum tek şey nedense hala "kartonumsu stil tarzı" oldu ancak çizim detayları harika. Yani health ve mana bar'da ki heykeller bile güzel olmuş dedirtiyor insana. Tek tuş ile eski oyuna geçiş imkanı olması hem karşılaştırma hem de eski havayı solumak için gayet güzel. Final sürümüne kadar baya cilalama yapacaklardır bekliyoruz bakalım.

  • MrLIamaSC D2:R için toplu geri bildirim anketi açmış.. (Kendisi "D2 Resurrected Deep Dive" videosunda ki arkadaş yani doğrudan developer'larla iletişimi olan biri)


    doldurup göndermeyi unutmayın.


    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScnFmtkib4chww7yoM67JYL-Vv-47VGnRcatD1JK09dW5yOWA/closedform




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 11 Nisan 2021; 18:36:53 >
  • Buradan alfa teste kabul edilen biri varmı burada ?

  • Key bakınıyorum ama kimsede yoktur herhalde?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.