Şimdi Ara

Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
22
Favori
21.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski bir diablo2 oyuncusu olarak bu başlığı açma gereği duydum. Olur da yeni nesil oyuncular oynamak isterse onlara bir rehber olsun. Öncelikle;


    Bu oyun neden remastered olarak yapıldı da remake yapılmadı?


    Cevap çok basit çünkü oyunun kaynak kodları kayıp.. (Evet blizzard north ayrılırken yanında götürdü) Zaten oyunun kaynak kodları olsaydı diablo3 bu halde olmazdı. (Bknz: d2'de mekanik derinliğin d3'de yüzeysel kalması) Bu yüzden yapabildikleri tek şeyi yapıp remastered olarak çıkardılar..


    Peki kötü mü oldu? Cevap hayır bence gayet güzel duruyor.. En azından şundan eminim bir Stormshild bulmak istediğimde neler yapacağımı biliyorum.


    Peki Diablo 2 neden bu kadar çok oynandı/sevildi?


    Bu oyun temelde pvp oyunu arkadaşlar. Her pvp oyununda olduğu gibi karakterinizin güçlenmesi, duel'lerde başarılı olmak hatta clanların kurulması ve clan maçlarının yapılması ve elbette para kazanmak için oyunu oynayan ve item satan insanlar..vb kısacası online bir oyunda görebileceğiniz her şey diablo2'de vardı. Asıl amaç ise single player deneyimini pvp'ye taşıyarak uzun soluklu bir oyun olmasını sağlamaktı. Yani blizzard mmorg'un aksine oyuna sürekli içerik sağlamak zorunda kalmadan ancak sürekli oynanan bir oyun yapmayı başardı.


    Peki oyunda ki bu sistem nasıl çalışıyor?


    Oyunun singleplayer ya da co-op olarak oynayabileceğiniz act5'e kadar 3 zorluk seviyesi var. Bunları bitirdiğinizde temelde oyun bitmiş oluyor ancak asıl olay bundan sonra başlıyor. Bundan sonraki amacınız single olarak oynadığınız ve geliştirdiğiniz karakterinizle bol bol duel/pvp yapmaya başlıyorsunuz. Pvp için her ne kadar bir sınırlama olmasa da (istediğiniz lvl ya da zamanda girebilirsiniz size kalmış) genel işlem bu şekilde yürüyor. (Zamanında karakterlerin max lvl10 olan turnuvalar dahi vardı) Neyse özetle karakterinizi ve itemlarınızı bu sinlge/co-op olarak oynadığınız bölümde buluyor,geliştiriyorsunuz.


    Bu oyunun looter üzerine mi odaklı?


    Kısmen evet ancak bu oyunda sürekli diablo ya da baal kesmenin amacı pvp için item bulmaktır. Diğer bazı oyunlarda ki gibi yahu ben deli miyim neden sürekli loot için uğraşıyorum demezsiniz çünkü amacınız pvp de üstünlük sağlamak. (ve buna gerçekten değiyor..)


    Nasıl yani Diablo ile Baal'ı kestikten sonra oyun bitmiş olmuyor mu?


    Aradığınız tek kişilik bir deneyim/hikaye ise evet bitmiş oluyor ancak dediğim gibi diablo2 pvp temelleri üstüne kurulu bir oyundur ve yıllarca oyunu oynayanların olması da bu yüzdendir. Call of duty'in single player modu başarılı mı sizce? İnsanlar pvp için oyunu alıyorlar ancak diablo2'de bu durum bütünleşik. Call of duty'in single playerında oynayarak karakterinizi geliştirdiğinizi ve daha sonra pvp sunucularına katıldığınızı hayal edin. Karakterinizi sürekli geliştirmek istediğinizde ise bir singleplayer deneyimi yaşamak zorundasınız. Diablo2'de durum bu aslında ancak ilk bakışta insana saçma gelse de oynamaya başladıktan sonra saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacak kadar bağımlılık yapıyor.


    Ben oyunu bitirdim hell'de ancak pvp sunucularında sürekli beni kesiyorlar/öldürüyorlar. Ne yapabilirim?


    İşte dananın kuyruğu burada kopmaya başlıyor. Öncelikle büyük clanlar co-op ile lvl 1 karakteri speed rune yaparak 6-7 saat'de lvl 75-80 yapıyorlar. Daha sonra daha önce bulmuş oldukları tüm itemlerı bu karaktere vererek pvp sunucularına bırakıyorlar. (Bu işi para ile yapanlar da var elbette)


    Tabi birde kulağınızı kaptırmak var. Evet karakteriniz öldüğünde kulağı da yere düşüyor ve hatıra olarak depo karakterlerde muhtemelen sergilenir hatta önemli biriyseniz elden ele para ile satışa bile çıkabilir. (Not: diablo 4 rogue sınıfı tanıtımında kesilen kulakları göstermesi aslında d2 pvp'ye yapılan bir göndermedir) Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu] 


    Eskiden battle.net'de para birimi soj (stone of jordan) yani oyunda bulabileceğiniz bir yüzüktü. Bu yüzükle insanlar itemler'ı oyun içinde takas yaparak ticaret yapardı.


    Hardcore karakter açmanın mantığı nedir?


    Asıl paranın döndüğü nokta burası aslında. Tek bir canınız var ve single player da ya da pvp'de ölürseniz karakteriniz gerçekten ölüyor ve sadece hatıra olarak ekranınızda kalıyor. Yani bulduğunuz tüm itemler, verdiğiniz zaman her şey gidiyor. Bu işe girişmeyin çok riskli.. Genelde bunu co-op clan/gruplar speedrune yaparak yapıyor ancak single olarak bunu denemek bence mantıksız ama aynı zamanda çok heyecanlı bir deneyim..


    Karakter ya da oyun rehberi okumak önemli mi?


    Singleplayer amaçlı da olsa karakter rehberlerine bakmanızı öneririm. Her karakter için yazılmış/yapılmış bir çok rehber ve skill/stats dağılımı var. Bir de genel bilgilendirici rehberler var.


    Örnek bir rehber;(Türkçe)


    Google'dan arayın mutlaka bulursunuz.


    Oyun çok detaylı mı?


    Amacınız Singleplayer takılıp oynamaksa sizi çok etkilemez ama pvp için oynayacağım derseniz sandığınızdan daha derin mekaniklere sahip bir oyun. Mesela /players 8 komutunun ne olduğunu ve neye hizmet ettiğini bilmeniz gibi zamanla öğreneceğiniz çok detay olacak.


    Kritik soru: Tek kişi item bulmaya çalışacağım ne yapabilirim?


    Doğru bilgilerle ilerlediğinde amacına ulaşırsın.


    Bundan 20 yıl önce sanane.com forumlarında bununla ilgili rehber hazırlamıştık. Onu buraya ekliyorum. Bu aslında diablo2'nin mekanik derinliğine dalmak gibidir. Üstelik bu sadece oyunun "item bulma" ile ilgili olan kısmı.. Tavsiyem oyunu bitirdikten sonra ve pvp ortamlarına dalacaksanız aşağıda ki rehberi kullanmanızı öneririm. Yolunuzu aydınlatması dileği ile;


    1-) Rehberin kullanacağı terimler ve rehberin mantığı

    Bu bölümde rehberde kullanılacak terimler ve bu terimlerin açıklamaları verilecektir. Ayrıca terimlerin tanımlanması sonrasında rehbere temel teşkil edecek olan rehberdeki eşya ( item ) bulma mantığını bulacaksınız.

    a) Terim ve Tanımlar

    İlk olarak en basit terimlerden başlayalım;

    İtem; Gem ve runelar hariçindeki oyunda çıkan her türlü eşyaya denir.

    Better chance to get a magical item ( MF ) ; Anlamı : daha iyi item bulmaktır. Daha iyi item bulmanızı sağlayan bir şans arttırıcı özelliktir. Bu özellik yine giyeceğiniz iteme bağlıdır.

    Treasure Classes ( TC ) ; Öldürdüğünüz canavarın üzerinde olan ve düşebilecek olan itemlerin toplamıdır. Her canavarda bu özellik mevcuttur ve Her defasında Treasure ( hazine ) 'undaki itemleri düşürür. Kendinde bulunmayan bir itemi düşüremez. Sizin levelinizin yüksekliği canavarların sahip oldukları treasure'u arttırmaktadır. Daha doğrusu sizin leveliniz arttıkca düşüremediğiniz itemler bir bir düşürülebilir hale gelir. Bunun en basit örneğini belli bir leveli geçmeden act 5 teki larzuk adlı silah satıcısından ancient armor alamamanız olarak gösterbiliriz. Burdan yola çıkarak treasure class'ın yani TC nin item bulmada çok önemli olduğunu ve item ararken öldürdüğümüz canavarların TC sine dikkat etmemiz gerektiğini söyleyebiliriz.

    Treasure Finding ( TF ) ; İtem bulmadaki en önemli ve üzerinde en çok durulması gereken terim treasure finding' tir. Anlamı item bulmaktır.

    Diabloda item bulma bir tür matematik sistemi ile sağlanmakta. Yukarıdaki yüzdeler bölümü bunu sadece bir kısmı, esası ise TF de yatmaktadır.

    TF kısaca ; sizin item bulma şansınızdır. Ama sadece size aittir. Hiçbir mf item kullanmadan item bulmanızı sağlar. Ne bulacağınız ve ne gibi özelliğinizin olacağı ; sizin öldürdüğünüz canavar sayısıyla doğru orantılıdır. Her karakterin( bundan kastım paladin, barbarian vs oynamakla alakalı ) kendine ait bir çeşit item bulma farkı vardır. Mesela barbarian ve sorcecresın bulacağı itemler çoğunlukla tam zıttır. En zor kendi özel eşyalarınızın iyi modellerini bulursunuz.

    Şu belirteyim, TF uniqe item bulma şansı değil , item bulma şansına denir!

    Yani TF herkesin kendi karakterinde olan bir item bulma şansıdır:

    c) Uniqe item bulmanın mantığı;

    Esasında bu mantık aynı zamanda bir taktik sayılabilir. Sadece uniqe item değil , iyi model superior itemler ( craft item yapabilmek için ) ve çok iyi rare itemler bulmanızıda sağlar. Mantık şu;

    İlk olarak bir örnekle başlayalım. Bu vereceğim örnek rehberin temeli olan mantığın bir aynası gibidir ; Bildiğiniz gibi bazı itemlerda " Chance to cast ..." özelliği vardır. Bu itemlerden giyer ve uzun süre bu item özelliklerine dikkat ederseniz iki durumla karşılacaksınız. Böyle bir silah aldığınızda bir ara hiç cast olmazken birden ard ardına olacak ve bu durum bittikten sonra bir süre ( ki bu uzun bir süre sayılabilir ) cast olmaz. Sonra birden hepsi birden cast olur ard ardına tekrar.

    Bu durum iyi item bulmadaki anahtardır!

    Yani ; siz uzun süre iyi item bulmaz veya minimum item bulur, yeterli canavar öldürür ve yeterli levele sahip oldursanız iyi bir item bulursunuz. Levelinizin yanında canavarın TC si çok önemli! İstenen itemin bulunma şansını TC belirliyor.

    c) Bazı özel durumlar

    1-) Nightmare ve Hell'e geçtiginizde

    adamlarda ki treasure otomatik olarak yükseliyor,

    Act 5 hariç , Act 4 e kadar hangi difficulty-deyseniz o classtaki UNIQ. ITEMLER gelir,

    Yani nightmare da iseniz Act 4 e kadar nightmare , act 5 te azda olsa hell tipi itemler düsmeye baslar.

    2-) Her levelde yaratıkların sahip oldukları itemler artıyor, bu her 30.uncu levele kadar her 6 levelde bir , 30 dan sonra her levelde karsıdakı adamın sahip oldugu item ve itemin classı ( normal , nightmare ve hell class ) artıyor!

    2-) Temel Taktikler ve TF Biriktirmek;

    Bu bölümde temel mantığa bağlı olarak ilk basit taktikleri, TF biriktirmeyi ve TF biriktirmenin tanımını öğreneceksiniz.

    a) TF Biriktirme

    Bunu şöyle tanımlayabiliriz ; her canavar öldürdüğünüzde kendi TF şansınızın bir bölümünü harcar ve TF şansı kazanırsınız. Zaten sadece Tf kazançı olsa her iki canavarda bir unq. ve benzeri itemler çıkardı.

    * TF şansı; yüzdeler bölümünde görülen yüzdeleri kullanmaya başlıyoruz. Kısacası toplam TF yüzdenizin diğer(uniqe ve rare item bulma dışındaki) yüzdeler dişinda kalan unq. ve rare itemleri bulma yüzdesinin daha ön planda kullanılmaya başlanması. Anlatmak için örnek vermek gerekirse ;

    Oyunda ilerlerken uzun süre iyi itemler bulmazsanız; item bulma şansınız içinden diğer item bulma şanslarını kullanıyor ve size yüksel oranda unq item bulma şansı kalıyor. Ne kadar TF şansı biriktirseniz o kadar çok Unq. rare ve iyi model superior item buluyorsunuz. . Bunu size basitlerştirerek anlatıyorum elimden geldiğince. Bu yüzden iki yeni terim daha eklemek zorunda kaldım. Bunlar TF kaybetme ve TF kazanma.

    TF kaybetme; her canavar öldürdüğünüzde TF nizin bir bölümünü kaybedersiniz. Bunun nedeni canavardan item çıkma olasılığını ister istemez kullanıyorsunuz. Bu oran canavarların treasure'undan çıkan itemin türü ile doğru orantılıdır.

    TF kazanma; Her öldürdüğünüz canavardan belli bir TF şansı alırsınız. Bu oran TF kaybeytmeden yüksekse, TF şansı yükselecektir. Yani TF'den kar edilecektir. Her TF kazanımı unq. ve benzeri itemleri bulmakta etkili olacaktır.

    TF kazanımı ne kadar yüksekse , o kadar çok TF şansı karı olacak ve biriken TF şansı size iyi itemler bulduracaktır. Yani bir tür Mf şansı gibi işleyecektir. Ama itemlerle alınan Mf den çok daha etkilidir. Bu bir tür şansdan daha çok bir kesinlğe dönüşür. Ama ne tür ve nasıl özellikte item düşeceğini yine TC belirler.

    Kısaca TF biriktirmek için;

    * Çok sayıda , çok exp veren , treasure classes özelliği yüksek ve levelinize yakın adamları öldürmeye çalışın.

    b) Temel İtem Bulma Taktiği

    Buraya kadar öğrendiklerinizle artık temel taktiğimizi ve bundan sonra göreceğiniz taktikleri rahatca anlayacağınızı umuyorum;

    * İlk olarak üzerinizdeki tüm mf veren itemleri boşaltın.

    * Sonra eliniden geldiği kadar bol bol canavar kesin , kasaları sepetleri ve vazoları açın. Açılan her kasa, her kesilen canavar size TF kazancı sağlar.

    * Unq. ve rare item bulmamaya çalışın ama aynı zamanda TC si yüksek adamları haklayın.

    * Yüksek Exp. aldığınız adamları kesmek size daha çok TF kazancı sağlar.

    * Unutmayın iyi item bulmamaya çalışın.

    * Sonra belirlediğiniz bir boss türü yaratığın yanına kadar gidin.

    * Boss türü yaratığı bütün mf itemlerinizi giyerek öldürün. Sonra çıkan itemlerin keyfini çıkarın.

    Bu en temel taktiktir. Ama diğer taktiklerde bu temel taktiğin üstünde şekillenecektir.

    c-) Önemli notlar;

    1-) Baktınız hedeflediğiniz boss size bekleğinizi vermedi. Hele birde hiç bir unq. ve rare item yoksa yaşadınız. Bu TF şansınıza TF katıldı demektir. Bu harika bir durum. Tekrar bir boss seçin ve hemen ona run yapın.

    2-) Mf giyinerek ilerlerken TF kazancınız mfnizin yüksekliğinde artar.

    3-) TF şansınızı gördüğünüz her canavarda kaybedersiniz, fakat gördüğünüz her canavarda öldürürseniz kaybınız kazanca dönüşür.

    Bu üç durumda aklınızın bir köşesinde bulunsun.

    Daha iyi item bulmak için uzun süre pek bir item bulmamasınız.

    Not: Rehberi anlaşılır hale getirmek ve rehberdeki anlatımları kolaylaştırmak için yukarıdaki terim ve kavramları geliştirmek zorunda kaldım. Bunlar benim orjinal terimlerimdir. Diğer sitelerde bu gibi terimlere rastlamayabilirsiniz.

    3-) Taktikler ve Tanımları

    Bu bölümde benim temel taktikleri ve TF-TC mantığı ile geliştirdiğim taktikler mevcuttur. Burdan item bulmaya giden kısa yolu başlıklar halinde göreceksiniz.

    Şu sözü unutmayın!

    * Çok sayıda , çok exp veren , treasure classes özelliği yüksek ve levelinize yakın adamları öldürmeye çalışın.

    a-) Boss kesme taktikleri

    Bu taktikelerin en büyük özelliği hem iyi bir TF şansı biriktirilerek

    * Bu taktikler üç türdedir.

    -1- Bosslara gitmeden önce belli bir alanı uzun süre keserek TF şansı biriktirmektir. Mesela Halls of ... veya anceint's way'i uzun temizleyerek gerekli TF birikimini sağlayabilirsiniz.

    Bol bosslu bölgeleri temizleyerek TF şansı biriktirmekte gerçekten iyi bir taktiktir. Bol TC özelliği gösterdiklerinden çok yüksek TF şansı verirler. Bu alan taktiğinin sonunda temel taktiği izleyerek kendinizi en bol TC li bossun önüne atın veya kendinize nasıl bir yol çizdiyseniz onu takip edin. Buna alan taktiği diyorum ben. Ben şimdi bir tane protatip yol vereceğim.

    85 levelde;

    Act 5 ' te Halls of ... + Bloody foolhits + Anceint way + Sonra Baal ve onun yaratıklarını mf ile öldürün.

    Veya kısa yoldan Ancient's way ve sahip olduğu tünelleri temizleyerek sonunda Baal , Prinskin veya herhangi bir boss.

    Daha sık item bulmak için sizden leveli daha düşük olan fakat TC si yüksek olan bölüm sonu bosslarından Mephisto ve Diablo size ilk olarak gerekli olan itemleri sağlar. Act5 te run yaptktan sonra bu adamlara uğrayabilirsiniz.

    -2- Çok çeşitli alanlarda TF şansı biriktirmek size daha değişik itemler sağlayabilir.Canınız sıkılırsa diğer actlardaki alanlarıda temizleyerek hem oyundan sıkılmaz hemde çok ve daha ÇEŞİTLİ itemleri giyebilirsiniz.

    -3- Boss run yapmak ( Monster run incelikleri ) ;

    Kesinlikle ilk başlarda nightmare seviyesinde yapmanız gerekli. Oyunu bitirip yeterli leveli geçtikten sonra ( 64 ) mephisto run yapın. Size level atlamak ve hellde rahatça ilerlemek için item sağlayacaktır. Ayrıca mf itemler giymek için ilk önce iyi mf li itemler bulmalısınız. Bunuda yine aynı taktikle gerçekleştirebilirsiniz.

    * Esasında en iyi TF biriktirme yöntemlerinden biri bossları kullanarak geçiyor. Yani hiç bir mf item giymeden yapılan mephisto veya diablo run size tahminlerin üstünde bir TF karı sağlıyor. Yanlız bu taktik çok iyi özelliklerinin yanında biraz ilginç bir yanı , hızla artan TF şansınızı kontrol edememeniz. Bu çok komik bir durum . Ben mesela paladinimle tam 36 kez buriza bulamam rahmen halen wf bulamadım. Çünkü Biriktirdiğim TF şansım belli bir orana gelince birden cast oluyor ve sürekli çıkabilecek en iyi yay şansımı kullanıp duruyorum. biraz daha TF biriktirebilsem gidip Frosentien kesip Wf gibi bir item bulacağım ama bir türlü kontrol edemiyorum. Şimdilerde kaç kere Mephisto kestiğimi sayarak ilerlemeye çalışıyorum

    * " Boss run yaparken etraftaki adamları öldüreyem mi ? " diyorsanız ben TF biriktirmek içinse sadece bossu, eğer item bulmak içinse gördüğüm her adamı öldürüm. Neden diye sorarsanız TF birktirmenin en kolay ve hızlı yolu boss öldürmek olduğundan diğerleriyle zaman kaybetmek istemem. İTem bulurken gördüğünüz her adama TF niz harçandığı için onlarıda öldürür sonra gerideki adamları öldürürüm.

    b-) Hiç MF giymeden item bulma taktikleri

    Hiç mf itemler kullanmadanda çok iyi itemler bulabilirsiniz. Bu Taktiklerin en önemli özelliği uzun süre iyi itemler bulmasanızda sonunda çok iyi elite itemler bulabilirsiniz. Örnek olarak bu taktiklerle Gf bulunduğunu biliyorum. Yanlız çok zaman ister ve çok sabırlı olmak gerekir.

    * Üzerinizde hiç mf item takmadan ve en güçü itemlerinizi giyerek Tüm haritayı baştan aşağı temizlemek. Evet yanlış okumadınız. Size zaman ister demiştim. ama Sonunda bulacağınız item çok etkili olabilr. Shafer's hammer gibi...

    Bunu yaparken bazen benim gibi çoşup act1 den başlarsanız olabilir bu.

    Bu taktiklerde Hem TF hemde TC yi çok daha etkili kullanıyoruz fark etmeden. İşte size TC oyunlarından biridir bu. Ben buna esasında TC taktikleri diyorum bazen. Herkesi öldürdüğünüzü düşünürseniz kalan son canavara (yani Baala veya artık ne seçerseniz) Oyundaki bulamadığınız veya bulabileceğiniz tüm itemler yüklenecek( tabii tüm haritayıda iyi itemler bulmadan temizlerseniz ) Sonunda mucizeler gerçekleşebilir. Size kendimden bir kaç örnek vereyim kısaca;

    Tüm harıta mf olmadan , son kalan canavar olan Baaldan 32 item , aynı taktik sonunda bu sefer MF leri takarak nihtalaktan 34 item çıkardım. Bunlar içinde bir çok unq ve normal ve superiour item vardı ve çoğuda çok iyi itemlerdi. Ama bunu yapmak bayağı zor. Hele oyun boyunca iyi item bulmamak ve oyunun sonunda iyi itemler bulamamak da ayrı bir üzüntü ve apayrı bir sevinç. Neden derseniz o kadar Tf şansı ile mfleri takıp alan kesim yaptığınızda her adamladan bişiyler düşüyordu. Valla tek seferde bir haritadan 50 ye yakın unq item buldum. Sanırım frigih highlands'ten çıktı bunlar.

    * Bu taktiklerin sonunda bişeyler bulmadan geçse bile sonunda mf leri giyerek taktiği devam ettirerek Temel taktiğin son bölümlerini uygulayabilirsiniz. Böylece iyi itemleri bulabilirsiniz.

    c-) Cow level taktikleri

    (UnDYinG'in Yardımlarıya)

    Bu yol ineklerin içinden geçer . Yane mö bölümünde hiçbirsey cikmaz ise gidin hemen baal kesin o zaman oldukca mükemmel item bulcaksaniz

    Yani olay makinenizi actiginizda direk inek kesin daha sonra fazla adam oldurmeden direk baal kesin(Neden adam oldurmeyin dedim çünü oldurunce kesin bi item cikiyo mesela dün ben yöntemle baal'a giden yerdeki adamlari oldurdum ve Thundergodvigor belt cikdi. Kendi kendime tüh dedim daha sonra gittim baal kestim ve simdiye kadar bulmadigim bi item buldum) Yane olay TF yi yüksek tutup birden bosaltmak ayni sekilde inek bölümünde bütün inekleri öldürüp en son cow king'i öldürürseniz oldukca iyi item düser ama sizin zarariniza olur cunku TF yukseltme oldukca zor.. Ayrıca bir daha açamazsınız cow leveli...

    * Cow levelin bossları ve adamlarının sayısı o kadar fazlaki TF şansınız mütiş bir hızla artar. Ayrıca TC leride fena değil. Bu yüzden Temel ve alan taktiklerinin en iyi uygulandıkları bölüm cow level diyebiliriz. Ayrıca cow level haritasında çok daha haoş ve cow kesmek çok daha zevkli oluyor.

    d-) Hire kullanma ve Multiplayers taktikleri

    Bu taktikler tamamen TF şansı biriktirmekteki inceliklerden geliyor.

    Hire taktiği; aynınıza alacağınız hire sizin gibi bir TF ye sahip . Ayrıca Kendi item özellikleride sadece kendine etki ediyor. Yani ona vereceğiniz mf itemler size etki etmiyor, yine mfleri kendisi kullanıyor. Şimdi diyeceksinizki eee.. o zaman neden yanımızda hire alalım. Cevabı şu ; sizin TF kaybetmenizin belli bir bölümünü üstleniyor. Öldürdüğü adamların ( öldüren vuruşu yapar ve o öldürürse ) TF kazancı size etki ediyor ( Daha doğrusu TC itelemesi oluyor). Ama Boss run yaparken iki TF şansının olması iyi veya kötü sonuç verebiliyor. Hire kullanırken onu sürekli yanınızda taşımak daha iyi oluyor. Neden ; çünkü arada bir yanınıza alırsanız tam ters etki yapıyor. (TFleriniz arası fark çok oluyor. Hire canavar öldürüse Zaman kaybı yaratıyor ve Onunda TF sinin dolmasını beklemek uzun sürüyor.)

    Taktiksel olarak boss run yaparken hire çok iyi sonuçlar veriyor. Hire şöyle kullanılmalı ;

    - TF birikimi sırasında yanınızda olsun.

    - İtem bulma için çıktığınızda görüdüğünüz canavarlardan item çıkma tehlikesine karşı son vuruşu hire'ın yapmasına izin verin . Böylece TF kaybı yaşamaz ve hire'ı da TF ile yüklersiniz yerine göre...

    - Son olarak Boss'u öldürün ve TF şansınızın hire'da mı yoksa sizdemi olduğuna karar verin ve öldürün! İsterseniz hire'i boss tarafından öldürtüp sonra geri alabilirsiniz. Paranıza güveniyorsanız tabi...

    - Eğer sırf İtem bulma için çıktığınızda görüdüğünüz canavarlardan item çıkma tehlikesine karşı hire kullanıyorsanız TF birikimi sırasında yanınızda gelmesine gerek yok. Sadece Son vuruşu yaptırıp sonrada öldürtebiirsiniz.

    Yanlız bir kaç etkisi var;

    - Sürekli yanınızda gezdirirseniz Daha fazla TF avına çıkmanız gerekebilir.

    - TF si yüksek değilse ve bossu o öldürüse hayal kırıklığına uğrarsınız.

    - İyi para istiyor ölüp durursa.

    - Ve Blizzard şuna bir komut kontrol sistemi yapsaymış köyle bırakıp gidebilirdik. Böylesi daha iyi olurdu.

    * Multiplayers ; Hire taktiği ile benzer . Tek farkı artık herkesin hire kadar aklısız olmaması ve TF kaybının çok büyük ölçülerde engellenebilmesi. Bu taktik üzerinde kısaca duracağım .

    - Her adam oyuna girmede önce yeteri TF sini biriktirsin. ( singleda )

    - Oyunda toplanıp seçilen canavara gidilsin.

    - Ne kadar çok olursanız o kadar iyi.

    - Fazla TF kaybetmeden Oyunda o sırada canavaın yanında olanların TF Şansları ile daha çok ve iyi item bulunabilecek .

    - Oyunladiler arasında levellerin yakın olması daha iyi olabilir. Yakın levellerde TC ler benzer olacağından daha çeşitli itemler çıkabilir.

    3-) Rehberin Anlaşılmasına Yardımcı Özellikler ve Öneriler

    a) Oyun da her item bulunur. Bulunmaz diyenler var , ama bulunur beyler , bulamıyorsanız baskaları bulunca edit diye önyargıyla yaklasmayın hemen .

    b) Hep aynı canavara yüklenmek ilk başlarda iyi bir taktik olsada sonraları hep aynı itemler bulunacağından sonraları başka bosslara run yapmak veya iyi bir taktik olan sırayla bölüm sonu yaratıkarını öldürmek daha çok işe yarar. Bunu yapmak için 3 bölüm sonu boss olan Meph. Dia. Baal'ı sırayla temizleyebilirsiniz.

    c) Eger sik sik sinek avciligi yapmaya baslarsaniz , bosslari birakin , gidin normal adamlar kesin , Bloody ideal bir yer mesela,

    Sonra gidin bir bossa , gebertin , görün neler çıkıyor.

    TF biriktirmek her levelde dahada zorlaşıyor. Daha Doğrusu az exp aldığınız adamlardan daha az TF alıyorsunuz. Her levelde de biraz daha az exp almaya başlıyorsunuz. Ama tam tersine leveliniz yükseldiği için TC özelliğini yardımıyla daha çeşitli itemler bulabiliyorsunuz. Biraz karışıkta olsa şöyle açıklayabiliriz. Level arttıkça boss ve normal canavarların verdikleri TF şansı arasında uçurumlar oluşmaya başlıyor. Niye .. Çünkü levelle birlikte bossların TC si artıyor ama normal adamların TC si zaten daha önceden tamamen verdikleri TF yavaş yavaş azalıyor. Bu yüzden leveller arası item bulmada şans farkı görülmesi mümkün.

    d)Aynı itemleri bulmanız, sizin yeterli treasure finding yüzdenizin o zamandan beri hep ayni kalmasındandır, tek çare daha fazla T-F( treasure finding ) biriktirmektir. Ayrıca sürekli aynı Monstera run yapıyorsanız bu da sürekli aynı itemlere rastlamanızı büyük ölçüde etkiler. Arada bir biraz değişiklik size daha iyi item buldurur.

    e) Eğer uzun süre sinek avlarsanız gidip bosslara TF şansı için run yapabilir veya gidip güzel bir alan temizliği yapabilirsiniz.

    f) Players arttırarak TC de bir fark elde etmesinizde Aldığınız exp.in artması ile düşük seviyede TF kazancı sağlarsanız. Bu kazanç Players 8 de %30 ve Players 8 den sonra maximum % 40 oluyor. Ama yüzlederin artışı sizi pek yanıltmasın. Sadece toplan unq. item bulma şansı değil daha fazla bir oranda normal item bulma şansıda artıyor. İtem bulmada az da olsa etkili diyebiliriz. Ama ben boşuna zaman kaybetmeyin ve fazla kasmadan etrafı temizleyin derim.

    g) Bir diğer taktikte , birkaç adamla yüksek levellere gelmek ,

    Bu taktik çok ise yarıyor , özellikle ben herkese ASSASIN BASLAMASINI TAVSIYE EDIYORUM .Iyi olmak zoruda değil. Fakat , birkaç adamla bulacagınız itemler , tek bir adamla bulacağınızdan çok daha çeşitli ve iyi olur.

    h) Nightmare ve Hell'e geçtiginizde adamlarda ki treasure otomatik olarak yükseliyor. Act 5 hariç , Act 4 e kadar hangi difficulty-deyseniz o classtaki UNIQ. ITEMLER gelir. Yani nightmare da iseniz Act 4 e kadar nightmare , act 5 te azda olsa hell tipi itemler düsmeye baslar.

    ı) Birde İtem bölünmesi var , bu da kısaca şu ; canarı öldürünce düşecek olan itemi siz düşüremiyor , yani leveliniz TC yi o itemi düşürecek kadar yüksek değilse , o iteme eş toplam yüzdede iki veya daha fazla unq. item düşüyor. Bu da gf bulmaya TC nizin yetmeyebileceği anlamını taşıyor.

    i) Oyunda çok fazla unq var ve biz sadece birini arıyoruz. Mesela gf bulamamanın üç nedeni var

    1.Leveliniz , 2. Karakter 3. Bir çok seçenek içinden en son hell tipi itemlerin düşebiliyor olması.

    Yeterli levelde ve yeteri kadar kasarak gf bulma zor ama gf gibi hell itemlri bulmak daha kolay Neden ? Çünkü Gf tek bir itemken Gf gibi itemlerin sayısı çok daha yüksek . Ama 99 levelde bile unq. sword düşürme yüzdesi %1 olan karakterler için gf bulmak oldukca zor. Kendi özel eşyalarınızın unq. tipleri ise gf kadar olmasada yinede zor. ( Griswold hariçine )

    MAX- ITEM BULMA YÜZDELERI

    Bunlar Tam Level 99 da ulaşilan YÜZDELER

    Bu yüzdeler üstteki item Bulma yüzdeleri bölümünün bir devamıdır.

    ARMORS ( ZIRHLAR )

    PALADIN ; normal % 65

    unq:

    Barbarian helms ; %3

    Body Armor: %2

    Belt; % 3

    Boot ; % 3

    Circlets; % 3

    Druid helms %3

    Gloves ; % 2

    Paladin sh, %1

    Shield % 2

    Shurken heads % 4

    rare item % 10

    AMAZON ; normal % 60

    unq:

    Barbarian helms ; % 1

    Body armor: %3

    Belt; % 3

    Boot ; % 2

    Circlets; % 4

    Druid helms % 3

    Gloves ; % 2

    Paladin sh, % 5

    Shield % 3

    Shurken heads % 4

    rare item % 10

    BARBARIAN ; normal % 65

    unq:

    Barbarian helms ; % 1

    Body armor: %2

    Belt; % 3

    Boot ; % 2

    Circlets; % 4

    Druid helms % 3

    Gloves ; % 4

    Paladin sh, % 3

    Shield % 3

    Shurken heads % 4

    rare item % 10

    SORCERESS ; normal % 60

    unq:

    Barbarian helms ; % 4

    Body armor: %3

    Belt; % 3

    Boot ; % 3

    Circlets; % 1

    Druid helms % 4

    Gloves ; % 3

    Paladin sh, % 4

    Shield % 3

    Shurken heads % 5

    rare item %10

    DRUID ; normal % 60

    unq:

    Barbarian helms ; % 3

    Body armor:%2

    Belt; % 2

    Boot ; % 2

    Circlets; % 3

    Druid helms % 1

    Gloves ; % 5

    Paladin sh, % 5

    Shield % 3

    Shurken heads % 4

    rare item % 10

    ASSASIN ; normal % 60

    unq:

    Barbarian helms ; % 3

    Body armor: %2

    Belt; % 3

    Boot ; % 1

    Circlets; % 4

    Druid helms % 4

    Gloves ; % 2

    Paladin sh, % 4

    Shield % 4

    Shurken heads % 6

    rare item % 10

    NECROMANCER ; normal % 65

    unq:

    Barbarian helms ; % 3

    Belt; % 3

    Boot ; % 3

    Circlets; % 3

    Druid helms % 3

    Gloves ; % 3

    Paladin sh, % 3

    Shield % 3

    Shurken heads % 1

    rare item % 10

    WEAPON ( SİLAHLAR )

    PALADIN , normal item ; % 65

    Uniqe ITEMS;

    Sword;% 1

    Axe;% 1

    Bows;% 2

    Claws;% 2

    Crossbows;% 2

    Daggers;% 2

    Javern;% 2

    Maces;% 1

    Orbs;% 2

    Polearm;% 2

    Skepters;% 1

    Spears;% 3

    Stafs; % 3

    Wands;% 3

    Amazon Weapons;% 3

    Rare ITEM ; % 5

    BARBARIAN , normal item ; % 65

    Uniqe ITEM ;

    Sword;% 1

    Axe;% 1

    Bows;% 2

    Claws;% 3

    Crossbows;% 3

    Daggers;% 1

    Javern;% 2

    Maces;% 1

    Orbs;% 3

    Polearm;% 1

    Skepters;% 2

    Spears;% 1

    Stafs; 3

    Wands;% 3

    Amazon Weapons;% 3

    Rare ITEMS ;% 5

    AMAZON , normal item ; % 65

    Uniqe ITEM ;

    Sword;% 2

    Axe;% 2

    Bows;% 1

    Claws;% 3

    Crossbows;% 1

    Daggers;% 3

    Javern;% 1

    Maces;% 2

    Orbs;% 3

    Polearm;% 1

    Skepters;% 3

    Spears;% 1

    Stafs; % 3

    Wands;% 3

    Amazon Weapons;% 1

    Rare ITEMS ; 5

    ASSASIN , normal item ; % 65

    Uniqe ITEM ;

    Sword;% 2

    Axe;% 2

    Bows;% 3

    Claws;% 1

    Crossbows;% 2

    Daggers;% 2

    Javern;% 2

    Maces;% 2

    Orbs;% 2

    Polearm;% 2

    Skepters;% 2

    Spears;% 2

    Stafs; 2

    Wands;% 2

    Amazon Weapons;% 3

    Rare ITEMS ; % 3

    DRUID , normal item ; % 65

    Uniqe ITEM ;

    Sword;% 1

    Axe;% 2

    Bows;% 2

    Claws;% 3

    Crossbows;% 2

    Daggers;% 1

    Javern;% 2

    Maces;% 1

    Orbs;% 3

    Polearm;% 2

    Skepters;% 1

    Spears;% 2

    Stafs; % 3

    Wands;% 2

    Amazon Weapons;% 2

    Rare ITEMS; % 5

    SORCERRES, normal item ; % 65

    Uniqe ITEM ;

    Sword;% 2

    Axe;% 1

    Bows;% 2

    Claws;% 3

    Crossbows;% 2

    Daggers;% 1

    Javern;% 3

    Maces;% 3

    Orbs;% 1

    Polearm;% 2

    Skepters;% 2

    Spears;% 2

    Stafs; 1

    Wands;% 3

    Amazon Weapons;% 2

    Rare ITEMS; % 5

    NECROMANCER , normal item ; % 65

    Uniqe ITEM ;

    Sword;% 2

    Axe;% 2

    Bows;% 2

    Claws;% 2

    Crossbows;% 2

    Daggers;% 1

    Javern;% 3

    Maces;% 2

    Orbs;% 2

    Polearm;%2

    Skepters;% 2

    Spears;% 2

    Stafs; %2

    Wands;% 1

    Amazon Weapons;% 3

    Rare ITEMS ; % 5

    TÜM YÜZDELERIN AÇIKLAMASI;

    Bu yüzdeler oyundaki Treasure Finding ( TF ) nin unq ve rare item bulma yüzdeleridir. İşinize yarıyacağını umarım.

    İlk bakışta göreceksiniz ki oyunda %100 e tamamlanmış bir çok yüzdeler grubu var. Bunların içinde Normal İtem dışında amulet-ring , superiour, hiç bir şey çıkmaması , jewel , soctet ve posions yüzdeleri bulunuyor.

    Böylece oyunda item yüzdeleri şöyle;

    % 1000 üzerinden ;

    % 200 rare

    % 300 normal

    % 100 amulet-ring

    % 100 armor

    % 100 weapon

    % 200 bir şey çikmasi üzerinden ; ortalama

    En kaba haliyle bu , fakat birde esas yüzdeler çok daha yardımcı olur umarım. Bunlarıda basitleştirdim elimden geldiğince.

    Treasure finding yüzdesi = %2000

    % 150 amulet-ring ( unq.ve set hariç )

    % 150 superiours

    % 100 jewel

    % 250 posion

    % 50 amulet- ring ( unq. ve set )

    % 250 soctets

    % 75 un.armors ( set items dahil )

    % 75 un.weapons ( set item dahil )

    % 200 b.çikmamasi

    % 100 rare ( tüm itemler dahil )

    % 150 charms

    % 350 normal

    Bu benim sizin için basitleştirdigim bir yüzdeler rehberiydi. ayrıntılı yüzdelerde ise içinde çıkılıması zor olan ayrıntılar var. Bu yüzden size bu şekliyle veriyorum. Birde dikkatlı okuyanlar rehberde runeların ve gemlerin olmadığını göreceklerdir.

    Rune-Gem; runelar öldürdüğünüz canavar sayısıyla alakalıdır. Bir item değildir. Rune bulmak için çok canavar öldürmek zorundasınız. Ayrıca runelar hellde act 5 te her adamdan düşebiliyor. Max levelleri 67 zaten. ( Rune item olmadığı için onlar hakkinda birşey söyleyemiyeceğim. Gem ise çok daha basit bir tür rune işevi görüyor. Gemlerde öldürülen adam sayısında çıkıyor. Gemin leveli ise zorluk seviyesi ile adamın leveli ile değişiyor. TC de olması lazım tabi. Artık Bunu söylemeye gerek olmasa gerek ama ben yinede bir hatırlatıyım yinede

    Rehber burda sona erdi. Bundan sonra iş size kalmış. Sorularınızı çekinmeden yöneltebilirsiniz.

    Rehberin Diğer diablo sitelerinden birkaç bilgi toplanmıştır. Fakak TF deki bazı terimler benim tarafımdan rehberin anlaşılabirliğini ve anlatmayı kolaylaştırabilmek için benim tarafımdan bulunmuştur. Gerekirse Rehbere yeni bilgiler eklenecektir.

    UnDY1nG 'İN Cow level ve Multiplayer item bulma taktikleri :

    Evet denemelerim sonucunda farkli bir yöntem daha buldum..Olaya inek bölümünden baslayacagiz..

    Öncelikle cow king hariç bütün inekleri kesin. Daha sonra baal'a kesinlikle gitmeyin çünkü gittiginizde baal'a varmadan uniq bulmus olursunuz ve emekler bosa gider..

    Bu nedenle ya psin'e yada direk meph gidip kesin..(Bu yöntemle ben meph'den -buriza ve 1.09 harleq 'i ayni andan buldum..)

    psin gitmenizi tavsiye ediyorum çünkü elite uniq bulma ihtimaliniz oldukca fazla...

    Evet beyler isde sonuclar..

    Taktik=Cow lvl takdigini kullandim.

    --[Buldugum itemler]--

    1-)sazabi armoru'hariç diger itemleri..

    2-)2 adet thunder maul(biri etheral ama uniq degil magical [max dmg-230] (açilmamis halleri)

    3-)9 adet uniq ring(soj-raven frost..vs)

    4-)Buriza-bartuck-shaftstop-harleq-grisarmor

    vampirgaze.. vs(bilinen itemler)

    Beyler bu itemleri bulmak için necro-barbar'i kullandim..

    Taktik:cow lvl girip bütün inekleri kesin..Daha sonra ack5'e gidip dolasin.(mümkünse multi destekli ben yapin ben öyle yaptim) barbar temizlesin necro son vurusu yapsin yöntemini yapin böylece oldukca iyi itemeler düsürebilirsiniz..

    Item bulma taktikleri:3-Multiplayers_game

    Evet beyler dedigim gibi multiplayer ile oldukca güzel itemlar da bulunabiliyor..Burdaki amac neyi arayip neyi bulmak istediginiz önemli..

    örn:doom lightsabre mi bulma istiyosunuz.? O zaman 1 kisi necro olacak yaninada bir yardimci olmasi gerek.(barbar mesela).Bunun gibi öncelikle ne bulmak istediginiz oldukca önemli.Bulmak istediginiz itemi bone clanin'in ilk basdaki rehberinde bulabilirsiniz.Peki burdaki olay nasil olcak?

    Öncelikle 2 karakter seçiyorsunuz(bulmak istediginiz item'a göre degisiyor tabi)Daha sonra 1 char ortaligi temizlerken digeride onun yaninda duruyor.. En sonunda mesela baal kescez baal'in az bir cani kaldigi zaman diger 2 char olaya girip baal'i olduruyor ve tabi baal'dan 2 chara göre item düsüyor.Bunu sürekli yaptiginiz taktirde istediginiz item'e kavusursunuz...

    NoT:

    1-)Benim anlayamadigim bir olay var onuda açiklayim. TF Multiplayer'da ayni exp gibi tf'yi de paylasiyor mu yoksa paylasmiyor mu?

    Ben bunu denedim ama bi kanaata varamadim.Çünkü 1 seferinde 1 adam bile oldurmeden necro ile meph kestim ve 3 uniq düsdü(harleq de içlerine dahil)

    Ama baska zamanda ayni yöntemle baal kestim Hiçbir sey cikmadi.. Yani bu olayi hala deniyorum Bir sonuca vardigimda buraya yazarim...

    2-)Her iki charinda mf'si yüksek olsun..(Bu önemli)

    Az önce 1 yöntem daha buldum Bunuda yakinda yazacagim.. Önce denemem lazim bakalim ise yarayacak mi ?








  • Diablo 2 tutkudur, aşktır,kalitedir olm 100 yıl geçsin ne fark eder?Adamların diffculty sistemi bile 20 yıl geçmesine rağmen efsane sistematik.Tam ayarında challange yapılacak sistemi adamlar 20 yıl önce icat etmişler.


    Diablo 3 çöpünden sonra ilaç gibidir.


    Diablo 4 de diablo2 kalitesinde olmayacak.Blizzard eskidendi.Diablonun orijini o eski kadrodur.


    Milanın 2006 kadrosu ve şimdiki kadrosu gibi .Üst marka var ama içi boş.


    Fiyatı eleştirenler tamamen haklı.Bi grafik yaması için bu paraları vereceğime eski usul devam ederim.

    Böyle bir oran yok. Değiştirmediler ise oyunda bölgelerin item düşürme seviyeleri var, monsterların item düşürme seviyeleri var. Bu limitler içerisinde yer alacak şekilde eşyanın leveline göre düşürme ihtimali hesaplanıyor. Karakter sınıf parametresi yok.


    Eşya bulmakta zorlanmanız zaten bu oyunun doğası bir karakter açıp sıfırdan başlayıp 2 ayda gece gündüz oynayıp karakteri dizmeniz imkansız. Bnette trade yapacaksınız yahut bir sürü karakter açıp senelerce single player oynayacaksınız. Diablonun olayı zaten item bulmak.


    İdare eder esya bulmak için hell de “pit” ile “ancient tunnel” kasın yarım yamalak doğrulttuktan sonra travincal - chaos sancture - baal minionları deneyin. Deneyin ucu açık bir kelime bakın süre kavramı yok ^^

  • Elim ayağım titriyor resmen, alfa beta farketmez bir an önce gelsin Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu] Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu] 

  • Muthis gorunuyor valla, warcraft 3 reforge gibi olmaz umarim. Geldigi gibi abaniyoruz bu sene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunun kaynak kodları ellerinde yoksa adamlar 20 yıldır nasıl yama çıkarmaya devam ettiler, kaynak kod olmadan remaster yapılmaz zaten, oynanışı değiştirmeden(1-2 ek opsiyon dışında) sadece grafikleri 3d'ye geçirmişler, zaten oynanışı değiştirseler büyük tepki çekerdi.


    PVP oyunu olması konusu ise tartışılır, ben 21 yıldır oynuyorum(en son geçen sene 3 kişi oynadık) ve PVP oynadığım belki 3-4 keredir...

  • Eski halini oynayabileceğimiz bir platform var mı acaba şu anda?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Freakk

    oyunun kaynak kodları ellerinde yoksa adamlar 20 yıldır nasıl yama çıkarmaya devam ettiler, kaynak kod olmadan remaster yapılmaz zaten, oynanışı değiştirmeden(1-2 ek opsiyon dışında) sadece grafikleri 3d'ye geçirmişler, zaten oynanışı değiştirseler büyük tepki çekerdi.


    PVP oyunu olması konusu ise tartışılır, ben 21 yıldır oynuyorum(en son geçen sene 3 kişi oynadık) ve PVP oynadığım belki 3-4 keredir...

    Öncelikle kaynak kodlarının kayıp olması durumu yıllardır bilinen bir gerçek.. Hatta son durum ne diye baktım ve daha dün pcgamer'da yayınlanmış haberi gördüm.


    Lİnk: https://www.pcgamer.com/diablo-2s-lost-assets-werent-really-a-problem-for-diablo-2-resurrected//


    Özetle diablo2 için remastered yapmak zaten sorun değildi ancak bu sefer görsellik açısından biraz daha ilerleme kaydetmişler gibi görünüyor ki yayınlanan video'da bunu gördük zaten. Tabi bizim için önemli olan oyun mekanikleri ki zaten isteseler de dokunamıyorlar oyunu bozmamak için. (Bu iyi haber çünkü bildiğimiz d2'yi oynayacağız) Dokunabilseler zaten remake yaparlar hatta remake'i geçtim diablo4'ü d2 mekanikleri üstünden geliştirerek çok daha iyi bir oyun yaparlardı.. Tabi bunlar hayal neyse..


    Single player deneyiminizi ise enteresan buldum. Bunun nedeni single player'da aslında ölümsüzlüğe yakın olma durumu var oyunda. Yani pvp odaklı oynasaydınız hani bunu %99 bilirdiniz diyelim. Hani hell'de bazı düşmanlara dek gelmişsinizdir muhtemelen üstünde hem "immune to physical" hem de "immune to magic" yazar. Bu düşmanları hell'de öldürmek işkencedir ama esas olay bunu sizin karakterinizin de yapabilmesi. Single player'da bunu yapmak %100 iken PVP'de %75 ile sınırlandırılmıştır. (Malum duel yapıyorsunuz) Bu nasıl oluyor derseniz mesela en basitinden Shaftstop armorunu kullanmak.


    https://diablo.fandom.com/wiki/Shaftstop


    Damage Reduced By 30% olduğunu görürsünüz ki bunun gibi itemlerı topladığınızda ve %100 yaptığınızda karakteriniz "immune to physical" özelliğine sahip olur. Artık single player'de fiziksel hasar almayacağınız için rahat rahat gezersiniz ki aynı şekilde yanında all resist veren çeşitli büyü/item/gem..vb kullanarak oyunda ölümsüze yakın olursunuz. Yani single player oynamak aslında basit ama işte önemli olan bu item'lara sahip olabilmek. Bunları da yukarıda ki rehberde bir MF karakteri açarak biraz da sabırla ulaşabilirsiniz.


    Bonus bilgi: https://diablo.fandom.com/wiki/Damage_reduction (Buradan item'lara da ulaşabilirsiniz)


    Özetle demek istediğim bu oyun pvp oyunudur bunun için dizayn edilmiştir. Single player için olsaydı muhtemelen bunun gibi itemlerı görevler yaparak elde edebilirdik. Yani buradan bile anlayabilirsiniz aslında..


    Sonuç olarak bende bekliyorum oyunu bakalım her ne kadar oyun biraz yavaşlamış gibi gözüme gözüksede. Yani pvp'de bunu avantaj/dezavantaj olarak mutlaka kullanırlar orası kesin. Bekleyip görelim.





  • undy1ng kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    "Yes, data losses happen," Gallerani said. "I wasn't there exactly to know what exact things disappeared. But we still have the code. I mean, the game still gets patched, right, even after all these years."


    hocam orada yazıyor işte kod kaybı yok, asset kaybı var, yani grafik/ses vb. kayıplar olmuş. zaten grafikleri komple yeniledikleri içinde bu durum bir sorun yaratmamış.


    adamlar pvp olsun pvm olsun güzel dizayn etmişler, ben ortalama bir oyuncu olarak tek başıma hell'de hayvan gibi zorlanıyordum, adam gibi item'da düşmedi, geçen sene 3 kişi birbirimizin açığını kapatarak nispeten kolayca baal kestik. zaten item için o kadar kasacak zamanımız yok artık herkes iş güç sahibi günde 3-4 saatle anca o kadar oluyor Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu] 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Freakk

    Alıntı

    metni:
    "Yes, data losses happen," Gallerani said. "I wasn't there exactly to know what exact things disappeared. But we still have the code. I mean, the game still gets patched, right, even after all these years."


    hocam orada yazıyor işte kod kaybı yok, asset kaybı var, yani grafik/ses vb. kayıplar olmuş. zaten grafikleri komple yeniledikleri içinde bu durum bir sorun yaratmamış.


    adamlar pvp olsun pvm olsun güzel dizayn etmişler, ben ortalama bir oyuncu olarak tek başıma hell'de hayvan gibi zorlanıyordum, adam gibi item'da düşmedi, geçen sene 3 kişi birbirimizin açığını kapatarak nispeten kolayca baal kestik. zaten item için o kadar kasacak zamanımız yok artık herkes iş güç sahibi günde 3-4 saatle anca o kadar oluyor  

    Hocam ya be tam olarak anlatamadım ya da siz anlamadınız.. Oyunun mod sürümü de dahil belli başlı araçları zaten kullanabiliyordu blizzard. Sizin de en başta belirttiğiniz güncellemeler oyuna eklenen/düzenlenen her şey aslında oyunu yönetmek için zamanında yapılmış mekanik asset ve programlardan ibaret. Yani oyunu bozmadan oyunu kontrol edebileceğiniz hazır asset ve programlar mevcuttu zaten blizzard'da. Yazı genelini okuduğumda aslında kendi geliştirdikleri programlar ile oyundan bu kodları aldıklarını anlıyorum ancak şöyle bir sorun var her şeyi alamıyorlar. Peki nasıl yapıyorlar dediğimde şu link dikkatimi çekti. Bu da yeni haber;


    https://www.polygon.com/2021/2/19/22289916/diablo-2-resurrected-blizzard-features-upgrades-updates


    Şu altıntı önemli;


    “This isn’t a remake,” said Fergusson. “We’re not reverse-engineering it; we’re not rebuilding it and trying to make it look and sound like [Diablo 2]. This is [Diablo 2]. [...] It’s right there, underneath the surface. The entire simulation, the engine for this game, that lifeblood of this game, is [Diablo 2] right underneath. So there’s a toggle switch, a legacy toggle, that when you press the button, you’ll see behind the curtains, and there is Diablo 2 in 2D sprites running right there, and you can play the way that you played 20 years ago.”


    Özetle biz bir arayüz geliştirdik ve bu arayüz sayesinde arkaplanda diablo2 çalışırken size remaster sürümünü göstereceğiz. Yani aslında 2 farklı program (biri diablo2 oyunu diğeri ise bizim eklediğimiz arayüz) aynı anda çalışacak ki sistem gereksinimlerinin yüksek olmasının nedeni de muhtemelen bu yüzden. Kendilerinin de dediği gibi sıfırdan bir yapım yok çünkü oyunun oyun motoru/kaynak kodları kayıp ancak bu kodları size geliştirdiğimiz arayüz sayesinde varmış gibi hissettireceğiz çünkü arkaplanda diablo2 olduğu gibi çalışıyor olacak.


    Bu çerçeveden bakıldığında aslında güzel bir çözüm bulmuşlar yani o kodları kullanamasalar bile yanılsama ile kullandırmış olacaklar bize.. Peki bu kodlara sahipiz demek olur mu derseniz bizim için sorun olmaz elbette biz d2 oynayacağız sonuçta. Yani oyunu oynamamızı sağlayacaklar. Bu da en başta söylediğim şeye geliyor remake yapamazlar çünkü kodlar kayıp ancak remaster ile yanılsama yaparak oynayabilirsiniz demek bu. Tabi bu kodların hala kayıp olduğu gerçeğini değiştirmiyor. En azından ben bunu anlıyorum.


    Diğer konuya gelecek olursam zamanında hardcore bir d2 oyuncusu olarak şuan sizinle aynı kaderi paylaşıyorum. Muhtemelen single takılırım çünkü zaman yok ama pvp yapmadan durabilir miyim bunu zaman gösterecek -)





  • Ben bu oyunu yillardir oynarim 3-5 kere pvp atmisimdir oda arkaşlar arasinda hatta ben paladin arkadaş scroses(büyücü hatun) paso tek yiyince bırakmıştım sonra hilesini buldum kendime hileyle full paladin itemleri dizmiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • undy1ng kullanıcısına yanıt

    Oyunda %50 damage reduction sınırı var, zaten öyle olmasa coa + 2 ber , verdungo, shaft + ber giyer herkes


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lisedeyken ne oynardık hey yavrum beee 20 yıl geçmiş .hüzünlendim laan . tnt 32mb ekran kartımla oynardık. zaman ne kadar hızlı geçiyor.

  • Oyunu Rus blizzard hesabımdan alayım dedim 187 TL fiyat verdi. 20 senenin oyunu fiyata bak almadım tabi. Diablo çok severim de keriz de değilim. İndirim beklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun. Alfa ya da Beta artık ne varsa erkenden dalmak niyetiyle.

    Daha geçen hafta nostalji olsun diye kurmuştum Diablo 2'yi. Şimdi görünce yine bi heyecan yaptı.

  • @reoix Evet oyunun şuan son sürümünde %50 olarak ayarlamışlar.. Ben 1.08 ve 1.09 sürümlerinde aktif olarak oynuyordum ki sonradan 1.10 ile sinerji gibi saçmalıklar(assassin'in ww çekmesi gibi) sınıfa özel olan tüm özellikleri başka karakterlere dağıtmaları ve ladder karakter açma zorunluluğu (yani her şeye baştan sıfırdan başlamak) yüzünden oyunu bırakmıştım.. (Daha önce bu durum %75'di) Gerçi ladder karakter olayının esas nedeni 1.08'de ki bazı itemlerin çok güçlü olması ve bu itemlerin 1.09'da kullanılabilmesiydi. (Pvp'lerde bu durum çok karışık sonuçlar doğuruyordu ki 1.08 itemlerine sahip olan insanlar akıl almayacak fiyatlara satıyorlardı) Hal böyle oluncada blizzard 1.10 ile buna bir son vermek istedi ancak aynı zamanda onlarca oyuna emek vermiş insanı da harcadı. Bende harcanan biri olarak sinirimden bırakmıştım -)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 22 Şubat 2021; 20:18:32 >




  • undy1ng kullanıcısına yanıt

    Oyunu yanlış yerde bırakmışsınız, asıl oyun / pvp 1.10 da başladı. Diablo 2 battle.nete kabaca 40-50 bin saat harcamışımdır ( bana 2 üniversiteye maloldu ) bunun yanısıra bilinen her mmo(rpg) oyununu oynadım ancak pvp söz konusu olunca diablo 2'ye hiçbirisi yaklaşamaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: reoix

    Oyunu yanlış yerde bırakmışsınız, asıl oyun / pvp 1.10 da başladı. Diablo 2 battle.nete kabaca 40-50 bin saat harcamışımdır ( bana 2 üniversiteye maloldu ) bunun yanısıra bilinen her mmo(rpg) oyununu oynadım ancak pvp söz konusu olunca diablo 2'ye hiçbirisi yaklaşamaz

    1.10 ile pvp'nin daha da yükselişe geçmesi doğal bir durum sonuçta oyuna reset atıldı. Bu da oyuna yeni başlayacak guild'ler için çok önemli bir avanaj sağlar.. Gerçi bu söylediğim neredeyse her mmorg için geçerli bile denilebilir. Bir bölüm insan oyunu bırakır çünkü iktidarı sallanmıştır diğer yandan büyük bir kesim yeni güç olmak için daha fazla saatlerini oyuna harcar.. Bu yıllardır gelen bir döngüdür desek yalan olmaz sanırım. Ben mmorg olarak en son atlas oynamıştım 3. sezonda bıraktım. (Yaklaşık 1500 saat) Yani bu tür pvp oyunlar bağımlılık yaptığı kesin bu konuda hemfikirim ancak d2 konusunda bu tür sinerji olaylarına hala karşıyım.. Bu birazda crpg'ye olan tutkum ile alakalı olabilir yani paladin benim gözümde paladindir. Aurası vardır kendine özel ama bunu farklı sınıfların da yapabildiğini görmek evet strateji olarak oyuna çok daha derinlik sağlar ancak sınıf seçme özelliğini de kısmen ortadan kaldırır. Yani bu birazda blizzardın sınıflar arası dengeyi biz pvp'de tutturamadık bir de bunu deneyelim demesi gibi bir şey. Neyse tabi bu söylediğim öznel bir durum kimisi de tersini düşünür çünkü oyun çok daha eğlenceli olur. Özetle bu konuda sanırım yaşlanan her birey gibi bende gelenekselci bir görüşe sahibim -)





  • Güncel iyi bir haber vereyim;


    Malumunuz çok sesimizi çıkarmasakda karakter tasarımları çok çirkin duruyordu. Yani insanların hayalini kurduğu amazon bile kaslı barbar gibi görünüyordu desem yeridir. Reddit'de bu durum paylaşılmış.


    https://www.reddit.com/r/Diablo/comments/lod96f/need_this_amazon/


    Blizzard'tan şöyle bir geri dönüş olmuş;


    "Hi all! The team has most definitely been seeing the feedback over the last day regarding some of the looks on the character models. There may be some changes in the future so we appreciate all the feedback on this. In the end, the game is a lot of ways your game and not just ours so we want to make sure we do get it right :)"


    İlgili resimler;

    Diablo 2 : Resurrected [Pc Anakonu]


    Belki de assassini de çinli yapmaktan vazgeçmiş olabilirler -)





  • undy1ng kullanıcısına yanıt

    Aslında sizi anlıyorum. 1.10 ile gelen yenilikler oyunu baştan değiştirdi, ki bence runewordler sinerjiden fazla etkiledi oyun akışını. Ama bu benim fikrime göre asıl pvpyi ortaya çıkardı. Mesela runewordler olmadan necromancerin sorceressa karşı hiç şansı yok çünkü mobilitesi sıfıra yakın. Sinerji ve runewordlerden sonra karakteri oluşturmak, pvpye göre dizayn etmek ( frame rate-damage reduction-stack/max res vb) çok ciddi hesaplama gerektirmeye başladı, tamamen perfect itemları doldurayım önüme geleni keseyim olayı olmadı. Sinerji/runewordleri sevmiyorsanız buglı itemları hiç görmeyin derim :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: reoix

    Aslında sizi anlıyorum. 1.10 ile gelen yenilikler oyunu baştan değiştirdi, ki bence runewordler sinerjiden fazla etkiledi oyun akışını. Ama bu benim fikrime göre asıl pvpyi ortaya çıkardı. Mesela runewordler olmadan necromancerin sorceressa karşı hiç şansı yok çünkü mobilitesi sıfıra yakın. Sinerji ve runewordlerden sonra karakteri oluşturmak, pvpye göre dizayn etmek ( frame rate-damage reduction-stack/max res vb) çok ciddi hesaplama gerektirmeye başladı, tamamen perfect itemları doldurayım önüme geleni keseyim olayı olmadı. Sinerji/runewordleri sevmiyorsanız buglı itemları hiç görmeyin derim :)

    1.10 ile gelen yenilikleri geçtim her bir version'da malum yerlere hexeditörler düştüğü için neredeyse her versiyonda her guild bu programlar sayesinde akla gelmeyecek stratejiler kuruyordu üstünlük sağlamak için. Yani bütün inventory'yi sallıyorum assassin all skill ya da belli skill gruplarına veren charmlarla doldurup 1 verdiğin skill'i 20 yapıp 20 yaptığın skill'i de 40 yaparak ütopik işler yapıyorlardı. Yani d2 pvp'de strateji ve derinlik sağlamak oyun mekaniklerinden dolayı insana inanılmaz şeyler yaptırıyordu. Bug'lı itemler eski sürümlerde de vardı bu arada mesela winforce'un delip geçme durumu gibi. Neyse özetle bu oyunda anlatılacak çok şey var ama yine de ben doğru zamanda bıraktığımı hissediyorum en azından bunun nedenini yukarıda zaten açıkladım.. Diablo 2 : Resurrected muhtemelen son sürümle gelecektir bu yüzden muhtemelen pvp tarafından biraz uzak kalırım gibime geliyor bakalım bunu da zaman gösterecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 22 Şubat 2021; 23:46:49 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.