Şimdi Ara

Sigaranın zararlarını bilseydik içmezdik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akciğerimizdeki bütün atomları anlık gösteren bir ekran olsaydı sigaradan her fırt çekişimizde hangi atomların bozulduğunu anlık görebilseydik tekrar kendini onarıp onaramayacağını bilseydik sigara içmezdik.

    Uzun zamandır sigara içen biri olarak söylüyorum sigaranın zarar verdiğini bildiğim halde içiyorum diyoruzya aslında bilmiyoruz



  • 3 ay önce bıraktım herkes bırakabilir bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corleone_ kullanıcısına yanıt
    Tebrikler dostum darısı bizim başımıza :)

    Buradan şöyle bir sonuç daha çıkabilir, yaptığımız hatalar işlediğimiz suçlar cahilliğimizden kaynaklı. Mesela hırsızlık yapan birini ya eğitemedik ya da hırsızlık suç değil.

    Her iki durumda da hırsızı cezalandırmak adil değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 2 Mayıs 2020; 13:49:45 >
  • Geberene kadar mokoko

    Yaşasın tütün
    Tütüne özgürlük i

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snurks1499 S kullanıcısına yanıt
    Atın ölümü arpadan olsun
  • Çevre ile çok alakası var, mesela sigara içmeyen bir topluma girerse sigarayı bırakır çoğu insan.
  • Cok pis bir sey bu yahu kokusuna bile tahammul edemiyorum. Bir de ilk ciktigi zaman bebeklere iyi geliyor falan diye hamile kadinlara bile icirmisler bunlari reklamlari vardi bir adam kosu yapiyor o sirada yanindan biri sigara icerek bunu geciyor falan. Redbull gibi bir etkisi oluyormus guya... Saglikli bir sey gibi pazarlanmis. Doktorlar da ise alet edilmisler. Bu zamanlarda doktorlar bile yalan soyleyebiliyor. Buyuk sirketler cok ac gozlu ne yazik ki insanlik nedir bilmezler.
  • Uzun zamandir ictigin halde olmediysen miktari 2 katina cikarda bir an evvel solunum vihazina mahkum kal ki forum rahatlasin..

    Memlekete full zararlisiniz.

    Ne zevk aliyonuz su sigaradan..

    Hadi guvec kuzu gerdan domus kaburga olsa..

    En fazla kilo aldirir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 17 Mayıs 2020; 5:26:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben içmiyorum. Pek güzel bir nesne değil ama tercih meselesi genelde. İçen insanlara da bir şey diyemem, kendince dertleri ve sebepleri var.
  • Yediğin ve içtiğin her şeyin vücuduna etkisini bilsen zaten yemekten içmekten kesilirsin bu kafayla. Hiç bir şey sadece faydalı değil, ve vücuduna sadece iyi şeyler yapmaz. Her aldığın besin vücudunu değiştirir, bozar. Beden zaten sürekli bir devinim halinde. O yüzden böyle cahillikleri bırakın. Sigaranın telomer zincirini uzattığı da tespit edildi. Bu bilgiye göre herkesin sigara içmesi lazım senin mantığına göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merhaba.. -- 29 Mayıs 2020; 18:21:15 >
  • Merhaba.. kullanıcısına yanıt
    Yemez içmezsen daha çabuk öleceğin için yanılıyorsun, cahillik yapma şimdi
  • Bir kısım bırakır ama bir kısım yine içmeye devam eder bence.

    6 ay önce etrafımdaki herkesin sigara içmesine rağmen sigarayı bırakmış biri olarak herkese zararlarını tek tek anlatsam dahi 5 kişi içerisinden sadece 1 kişiyi bıraktırabildim.

    Diğer 4 kişi hala daha deli gibi içiyor.
  • Sigara hem zararlı hem pahalı hem se tadı rezalet. Bağımlı oldugun şey çok sacma :D bırakması kolay olmayabilir tamam ama içmesi daha zor :D
    Saka bi yana bırakın hocam, sigara stres alsaydı içmeyenler ölür giderdi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • General Tao kullanıcısına yanıt

    zararlarını bir kenara bırakırsak seks ile sigara başa baş gider. bir kere alışınca eroinin birkaç alt kademesi gibi.

  • Ne kadar duman o kadar randıman 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Akciğerimizdeki bütün atomları anlık gösteren bir ekran olsaydı sigaradan her fırt çekişimizde hangi atomların bozulduğunu anlık görebilseydik tekrar kendini onarıp onaramayacağını bilseydik sigara içmezdik.


    Yine de o anki haz için sigara içmeye devam eden çok olurdu. Garanti sonuçlu aktüalite (haz elde edilebilecek mevcut an) solunum sistemi hastalıkları ve daha kısa bir ömür gibi uzak geleceğin olası sonuçlarına genellikle ağır basıyor. Tiryakinin eli haliyle sigaraya gidiyor. Bir yandan zararlı olduğunu bildiği veya gördüğü halde içen çok. Psikoloji literatüründe bu durum "bilişsel çelişki" adı altında konseptleştirilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Aklıma karadul geldi  canlılarda öncelik hayatta kalmak değilmidir? önce can sonra canan. Dişi, çiftleşmeden sonra çoğu zaman erkeğini yediğinden dolayı karadul olarak da bilinir.


    Her zaman yeseydi bence erkek örümcek çiftleşmezdi.

  • Sigaranın faydadan çok zararı var maladaptasyona yol açan bir ürün. Vücudun talepleri zaruri olarak adaptasyona hizmet edecek diye bir şey yok aslında. Hayatta kalma önceliği evrimin genoma ve organizmanın hareket örüntülerine kısmen yüklediği bir misyon, ancak nispeten kusurlu organizma her koşul altında adaptif veya optimal tepkiyi veremiyor. O an bulduğunu tüketmek evrimsel açıdan (kısmen) başarılı bir strateji ama erkeği, daha doğrusu kendi türünden bir bireyi yamyamlık vasıtasıyla ortadan kaldırma pahasına bunu yapmak misal bir kusur ya da işin maladaptif boyutu addedilebilir. Karadulun burada soyunu devam ettirip ettiremeyeceğini ve çiftleştikten sonra yeme adetiyle ne kadar avantaj ve dezavantaj yaratıp bunlar arasında nasıl bir kısmi denge kuracağını evrimsel bir matematik fonksiyonu belirliyor. Kendi yavrularını veya erkeklerini daimi olarak yiyen örümcek varyantları misal başarısız olup eleniyor; bir yandan hiç erkeğini veya o an önünde duran besini yemeyen örümcek varyantları da kendisi veya yavruları için yeterli besin bulamayıp eleniyor. Esasında bu oldukça karmaşık bir süreç. Örümcekler değil de insanlar söz konusuysa daha da karmaşık. Akıl almaz düzeyde karmaşık hem de.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zevk veren ve bağımlılık oluşturan bir şeyin bırakılmasının tek sebebinin zararının bilinip bilinilmemesine bağlamak doğru gelmiyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.