Şimdi Ara

w221 Almak (250 - 300 bin km'de)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
5.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar, yaş 30'lara gelince (hissedilen 50) insan bu tarz arabalara bakıyor. Şu an kullandığım Volvo marka aracımı 120 - 130 a satıp üstüne 100 bin daha ekler isem yazdığım kmlerde w221 alabiliyorum. Bu modelde ne gibi sıkıntılar yaşarım, kronik sorunları var mıdır bu serinin? Konu hakkında fikirlerinizi almak isterim. Hepinize iyi günler dilerim.

    w221 Almak (250 - 300 bin km'de)







  • Eğer şoför siz olmayacaksanız olabilir. Normalde 50 li yaşlarda insanlar daha sportif araç seçiyor diye biliyorum.
  • Şu ülke ekonomisinde tamamen fantezidir. Sanayiye girseniz bile buna bakan usta öpme odaklı olur.

    Ben kıçı kırık BMW e90 320i yi sokunca oo bmw, bmw tarifesi açalım kardeşimize gibi espriler dönerken bununla düşünemiyorum ne olur. Neyseki 2 kere sanayiye yolum düştü biri klima gazı dolumu biri de 10bin bakımı. Yakın zamanda ön disk tornası ve fren hidroliği(ekranda değişim uyarısı verdi) için gideceğim. Umarım başka büyük derdi olmaz...

    Yaşı gereği almanlar masraf açmaya müsait.
  • Takip
  • Mercedes eğer temiz kullanılmışsa ve bakımları düzenli yapılmışsa km çok önemli değil fakat s kasada kullanılan parçalar çok pahalı. Herhangi bir parça değişimi çok maliyetli olur. O paralara daha yeni e kasa daha mantıklı gibi geliyor bana.
  • yazanların hiç birisi ne s serisi ne w221 kullanmış insanlar. tipik türk hastalığı. bilmediğin konuya maydanoz olma durumu. bu konuyla ilgili en doğru bilgiyihttp://mbclubtr.com/ forumundan alabilirsiniz.
  • nasıl oldu alabildin mi hocam aracı :)
  • Ben 36 yaşındayım yaş ilerledikçe daha sportif araçlar ilgimi çekiyor
    Eskiden hiç bakmadığım tek kapı araba vs bakıyorum 😀
  • Gayet alınır binilir fakat tek dikkat edeceğiniz husus full yetkili servis bakımlı olmasıdır. Sanayide bakımı ve işlemleri yapıldıysa malzemeden kaçınılıyor ve yan sanayi parçalarla ve araçtan anlamayan ustalardan dolayı patlamaya hazır el bombası gibi düşünebilirsiniz.
  • Benim de ara sıra "acaba 2007 - 2008 modelini almak nasıl olur acaba?" diye düşündüğüm bir model.

    İnsan masraflarını göze alamıyor. MTV'si bir yandan, parça fiyatları bir yandan, kaskosu bir yandan. Bir de yakıt tüketimi var ki o bile masraflar arasında arka sıralarda kalıyor.
  • Şuanki yaşın için cok ağır kalır. 40 tan sonra düşün bence.
  • 30 yaşında bir adamın S-class la ne işi olur yahu ? Bi defa bu arabanın temizleri min 250 bin civarında hepsini geçtim şu zaman böyle borçların altına girip bu riskli arabaları alınacak zaman mı ?
  • Türkiyede aşırı yüksek 2.el fiyatı ve bakımları nedeniyle alması ultra mantıksız bir araç.

    Bir avrupa ülkesinde,Balkanlarda veya rusya gürcistan gibi ülkede olsanız alınırdı.
  • 30 yasindayim, A8 D3 aldim Golf'u satip. F segment gercekten cok ayri digerlerinden. Konfor, genislik, keyif olarak cok memnunum. W211 de kullandim, konfor olarak benim aracimdan cok daha basariliydi.

    S Class ayri tabi, w221 hayalimdi ama butcem A8e yetti. Gerci V8 atmosferik motor icin de A8e kaydim bir nebze ama sonucta S350 ya da S500 hedefimdi.

    Lafin ozu, eger sahibinden temiz kullanilmis bulunursa ve arabanin durumuna gore 20-40bin tl arasi bir agir bakim masrafi yapilirsa(ki arabanin durumuna gore sadece detayli bir temizlik bile olabilir bu masraf) cok memnun edecek bir arabadir. Ama ben benzinli motorlari tavsiye ederim. Yuksek km dizellerden her daim uzak durmusumdur.
  • Bunların 2006-07 modellerinde 3500cc benzinli motor var. Bu motor atmosferik mi, kompressor mu, turbo mu? Bilen yazabilir mi ?

    Örnek araç şu:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-seat-skoda-keleslerden-2006-s350-l-bayi-cikisli-hatasiz-780128469/detay
  • Valla hocam mantıksız olur. Çoğu kişi s serisi alınır tabi vs der kesin çevrenizden, ama bu kasa s class bulgaristanda 10-13 bin euro civarına alınabiliyor. Ülkemizde fiyatı saçma pahalı bukadar yaşlı ve sorun çıkarmaya müsait bir araç için. İllaki mercedes olsun derseniz o bütçeye 2015-16 e serisi alınabilir veya sıfır a serisi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeytinkoy

    Bunların 2006-07 modellerinde 3500cc benzinli motor var. Bu motor atmosferik mi, kompressor mu, turbo mu? Bilen yazabilir mi ?

    Örnek araç şu:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-seat-skoda-keleslerden-2006-s350-l-bayi-cikisli-hatasiz-780128469/detay
    Atmosferik. Lakin çok verimli ve ciğerli bir motordur. G-tronic ile uyumu ise mükemmel. Sıfır sarsıntı sıfır kasılma.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    yazanların hiç birisi ne s serisi ne w221 kullanmış insanlar. tipik türk hastalığı. bilmediğin konuya maydanoz olma durumu. bu konuyla ilgili en doğru bilgiyihttp://mbclubtr.com/ forumundan alabilirsiniz.
  • A8'de W221'de 30 yaşına göre gereksiz.

    Buldumcuk arabasi bunlar.
    Etrafınızdaki insanların size bakışları değişecektir.
    Pahasindan dolayı değil, mesela arkadaşlarınızla ya da 2aile bir ormana yürüyüşe gideceksiniz ya da ufak bir kamp gibi birşey, abi ben S serisi ile geliyorum...

    O parasi olanlar bile bu ne ya gibi bir bakışı oluyor, ki hakli bu arabaya hakkiyla binen insanlar o bölgeye o arabayla gitmiyor

    Adi uzerinde luks exclusive sedan... Orijinal amaci genelde şoförlü ya da ev-is-is seyahati arabasi... Mesela İstanbul'da yasiyorsundur Eskişehir'de fabrika vardir, ya da Ankara'ya git gel yapiyorsundur sıklıkla hani ucaga bin in vs zor oluyordur da şoför sabahtan alir seni 3,4 saate götürür...

    Ama maaş ile çalışan ya da bilgisayar başında 10-14 saat geçiren beyaz yaka bu arabaya binecek kadar kazanir ama beyaz çorapla sandalet giymek gibi kalir biraz. Hadi sen yakistirsan da kısa zamanda sıkici olmaya baslar. Bir de dünya elektriğe kayarken kişisel olarak da simplicity is the best yaklaşımı varken yeni nesil arasinda..
    ne bileyim ben bir siyah t-shirt bir kargo pantolon ile her seviyede istedigim toplantıya girerken en azindan benim firmam bu şekilde insanlar takim arkadaslarim ise garip kalir hybrid ya da saf elektrik arabaya binse daha mutlu olurum takim arkadasim.


    Türkiye'de bunun 2.eline binenler 2-3 nargile kafesi olan, ufak bir çapta nufusu olan insanlar genelde hizmet sektörü esnaflari ya da rantci tipler...

    Tabi bir de işletme maliyetinin yüksek olmasi var, yaktığı benzinden tut servis kasko vs...


    Tabi eni sonu zevktir, yapana hayırlı olsun ama benim fikrim bu yönde..
    Kişisel yorumumdur, imaj ön sözdür derler ya biraz öyle..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 18 Nisan 2020; 7:41:38 >




  • Kimisi arabaya bir mantık çerçevesinde bakar kimisi de zevk için. Mantık çerçevesinde bakanlar genelde sıfır yada genç araçlara bakar. Herkesin kendine göre haklı. Kimisi sıfır Passata, 3008'e biner kimisi benzer fiyatlara ikinci el W221'e.

    Burada bahsi konu araç bir S serisi, Bentley gibi özel araçları saymazsak döneminin en iyi en lüks aracı. Böyle olunca bir c serisi ya da e serisi gibi değil; konforu, kalitesi, donanımları, genişliği çok farklı. W221 benim istediğim bir araçtı W205 C180'ini mi sattım ve W221 aldım kullanıyorum. Mesela 4 koltuğunda da ısıtma, soğutma, hazıfa var, masaj sistemi, gece görüş sistemi, buzdolabı gibi keyifli donanımları var başka hangi araçta böyle birşey bulabilirsiniz.

    Hiç sıkıntısı mı yok derseniz evet var; araç gerçekten büyük ve uzun, sprinter minübüs kullanıyormuş gibi düşünün :) Makam aracı olduğu için şimdiye kadar hiç oturmasam da asıl keyfi arka koltukta..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.