Şimdi Ara

Trump yönetimi aromalı elektronik sigara likitlerini yasaklamayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Trump yönetimi aromalı elektronik sigara likitlerini yasaklamayı planlıyor
     
    Trump yönetimi, gençlerde elektronik sigara tüketimini azaltmak için aromalı elektronik sigaraların satışını yasaklayabileceğini duyurdu. The New York Times gazetesinde yayımlanan bildiriye göre Department of Health and Human Services (HHS) kurumu, FDA kurumunun, tütün aroması içermeyen elektronik sigara ürünlerini pazardan çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. FDA'nın önümüzdeki haftalarda konu hakkındaki güncel durumu paylaşması bekleniyor.

    Genç bireylerin elektronik sigara tüketim oranı artıyor

    Trump yönetimi aromalı elektronik sigara likitlerini yasaklamayı planlıyor 

    Yeni karar; genç bireylerdeki elektronik sigara tüketimi artışı sebebiyle verildi. National Youth Tobacco Survey anketi verilerine göre lise öğrencilerinin 4'te birinden fazlası elektronik sigara tüketiyor ve bu kullanıcıların çoğunluğu meyve ve nane aromalı ürünleri tercih ediyor. Trump yönetiminin meyve aromalı ürünleri kaldırmayı planladığı ve elektronik sigara pazarını bu ürünlerden arındırmak üzere çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor.

    Elektronik sigara tüketiminin sonuçları yeni ortaya çıkmaya başladı. Raporlara göre sayısı 450'yi aşan kişide elektronik sigara tüketimiyle ilişkilendirilen ileri derecede akciğer rahatsızlığı ortaya çıktı ve 3 kişi hayatını kaybetti.

    Michigan eyaleti aromalı elektronik sigaraları yasakladı

    Trump yönetimi aromalı elektronik sigara likitlerini yasaklamayı planlıyor 

    Michigan eyaleti aromalı elektronik sigaraları yasaklayan ilk eyalet oldu ve geçtiğimiz günlerde Juul adlı elektronik sigara şirketi, elektronik sigaranın güvenli olduğunu iddia ettiği gerekçesiyle FDA kurumu tarafından sert bir dille uyarılmıştı.

    Yeni atılan adımlar umut vadetse de aromalı likitlerin yasaklanmasının gençlerdeki kullanım oranını düşürüp düşürmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor.

    Ayrıca Bkz.Juul adlı elektronik sigara şirketi FDA tarafından kınandı

    FDA'nın planı henüz kesinleşmemekle birlikte bazı ürünlerin piyasa onayı alması halinde pazarda yer alabileceği düşünülüyor.







  • asıl sigarayı yasaklayın

  • Söz konusu gençlerin sağlıklı olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden tütün sigarası değil de elektronik sigara yasaklanıyor acaba? Mantıklı bir açıklaması var mı?

  • Sigara yasaklansın arkadaşlara şunu diyorum.
    Sigaradan alınan vergi nerdeyse başka hiçbir şeyden alınmıyor. Bugünden yarına insanlar sigarayı bıraksalar, bakın öbür eşya ve tüketim vergiler nerelere kadar çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Belgeseli var sigara tarihinin izlerseniz fikir sahibi olursunuz sanırım.
    50-60 larda az sayıda bilim adamı sigaraya savaş açmış. Sağlığa zararlı olduğunu kanıtlamış. Kapitalist sigara baronları o dönem bunları susturmuş. Mesele çok açık özetle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SergeantMajorT

    Sigara yasaklansın arkadaşlara şunu diyorum.
    Sigaradan alınan vergi nerdeyse başka hiçbir şeyden alınmıyor. Bugünden yarına insanlar sigarayı bıraksalar, bakın öbür eşya ve tüketim vergiler nerelere kadar çıkıyor.
    Getirisi götürüsünü karşılamıyor. İlgili bakan bununla ilgili son zamlarda rakamları verdi. 40 milyar vergi topluyorsa atıyorum 60 milyar sigaradan kaynaklı sağlık sorununa ödüyoruz diyor.

    Bu durumda sigaranın da yasaklı narkotik torbasında yerini almaması gerektir.
  • Sigaranin cok pis bir tadi var, ilk icen birini kusturabilir, ama elk sigaralar oyle degil. Kesinlikle yasaklanmalari lazim..

  • bütün olay sağlık ve ilaç sektöründe bitiyor e sigaranın en kaliteli vgliserin ve nikotinle yapılanı aromasız tabi bu sigaraya göre binde bir zararı ama insanlar kalitesiz ve agır tartar yapacak aromalı likit tüketirse kalitesiz tel kullanırsa ciğerlerini mahvederler bunun e sigara ile alakası yok.bu biliçsiz kullanıcıların hatasını saglık ve ilaç sektörü iyi kullanmış neden sigaradan alınan vergi sağlık ve ilaç sektörüne akıyor akciger rahatsızlığı olan insan sayısı aşırı fazla sigara tüketimi sayesinde ama e sigarada saglık bakımından sigaradan avantajlı bu işlerine gelmiyor dolaylı olarak kazanamıyorlar hem ilaçtan hemde sigaradan gelen vergiden e e sigaradayasal olmadığından vergisiz giriyor ülkeye bi türkiyenin sorunu değil bu ilaç sektörüde kenevirin yasak kalmasını istiyor neden kenevirdeki bileşiklerin sentetik olarak sahtesini yapıp ilaç diye satıyorlar kenevirden yapsalar ilacı dikeni ekeni belli olmayacak vergiyi nasıl kesecekler bncede herkes üretememeli yada satamamalı tamam kendileri neden üretmiyor çünkü sentetiğini üretmek daha maliyetsiz.gelelm likitlerin içinde ne oldugu belli değil diyenler var bilmek mi istiyorsun araştır en iyi kimya devinden vg pg al bunlar dogal bileşikler .bu kimya devleri saf gliserin üretiyor saf nikotin ki nikotin yediğiniz yiyeceklerdede var hem midenizden hem akcigerinizden kana karısıor kafein gbi yani vücuda zararıda kafeinden farksız herneyse gliserin buharlaşan bi bileşik su gbi su soguk bir yüzeye çarparsa yogunlaşır gliserinde öyle şimdi ciğerde birikiyor diyorlar cigerimiz zaten soguk bi tabaka değil orda kalmıyor buharlaşıp cigerdende çıkıyor suyu bi bardaga koy soguk bir yerdede buharlaşır 2 3 gün bekle bardakda su kalmaz aksine bu buhar cigerimize havadaki nemim grmesini engellediğinden cigerimiz kuruyor bu yüzdende e sigara içenler çok susar.son olarak rahatsızlık geçirenler bilinçsiz kullanmış.teli çok ısıtmamak pamugu yakmamak daha bunları saymadım bile e sigarayı kullanmayı bilen bu rahatsızlıkları yaşamaz . biride gelmiş sigara yasaklansın diyorsunda onun vergisi sayesinde diğer şeylere vergi vermiyoruz flan sigaradan alınan vergi akciger rahatsızlığı olan hastaların tedavisine yetmiyor sigarada dışardan ilaçlarda dışardan sigaradan vergi alınıyor tmmda hortumlada ilaca sigaraya para gidiyor insanından vergi al sonra yurt dısından ilaç ithal et sigara ithal et saglık sektöründeki çalışanı temilikcisine kadar saymıyım oranın elektirigi suyu araç gereci yatagı çarşafı sigara yuznden yatalak kalan insanın bir polis bir postacı en kötüsü bir doktor olması yapacağı hizmeti yapamaması sence hangisi devlet için kazançlı





  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Çünkü olay milledin sağlığı degil. Asıl olay elektronik sigaraların Çinde ürelilsemi.

  • İnşallah ülkemizdede yasaklanır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 231407

    İnşallah ülkemizdede yasaklanır.
    Bunu sigara için söylüyorsundur inş dışarıda yeterince cahille uraşıyoruz zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    henüz e sigaradan vergi alabilmenin yolunu bulamadıkları için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.