Şimdi Ara

7 yıllık ilişki ve yaşanan igrençlikler (mezhep, nişan, askerlik ve bir başkası ile evlilik) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
519
Cevap
8
Favori
98.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • "Bana niye gelince bilezik getirmediniz" bunu bana deseler hayırlı işler der bırakırdım zaten. Bence Allah'ın sevgili kuluymuşsun iyi yırttın.
  • valla çok güzel olmuş umarım çok mutlu olursun adam gibi sevmeyi biliyorsun umarım gösterdiğin değer kadar değer görürsün
  • 21. yy' da hala Alevi Sunni tartışması yaşıyoruz ve karşı tarafa (hangisi olduğu fark etmez) bakışımız o kadar sığ ki. Bir halt olmaz bu milletten.
    Anlattıklarına gelince genç kardeşim kızlar bu ülkede gerçekten fedakar erkekler olduğunu ne zaman anlayacak merak ediyorum. Elbette fedakar olmayan karakter olarak adama evrilmemiş yaratıklar da var ama bulunduğu ortam arkadaşları ve çevresi hal hareketleri onları zaten o yaratığı kolayca belli ediyor. Asıl AHMAK lık hala evlenirken ne kadar çok bilezik takıldığında olan, ona bunu taktılar sen bana bunu mu layık görüyorsun diyen KEZBAN' larda. KEZBAN' lar bilmez mi zaten olsa MECNUN onu da takacak ama YOK işte YOK!!!!!!
    Troll olmadığını ve samimice yazdığını varsayarak : Sen ADAMLIK yapmışsın o KEZBANLIK. Her nefis hak ettiği dünyada yaşar. Mutlu bir yuva kurarsın inşaAllah.
  • Güzel Hikaye, Boş işler Aşk meşk karın doyurmuyor, Kariyerinizi düşünün ilk önce, Sonra aşık olursunuz.
  • altın mevzuları en sevimsiz en iğrenç mevzular
  • Pek kokuluymuş..yol ver abim yol verrrr
  • 7 yıl çok uzunmuş, ben anca 5 ay verirdim bir yıl içinde evlen yada bas git derdim. Annesi haklı ancak kızda zaten yalanmış hayırlısı olmuş.
  • Olaylara gel
  • Alevilik Sünnilik İslam Dışı .
    Şaçma Sapan Şeyler
    Kimsenin Görüşü Beni Bağlamaz
    Ama Mezhebini Din Diye Gösterirsen
    Kuranda Olmiyanı Heleki Beni İlgilendirir
  • acısarap A kullanıcısına yanıt
    Usta headshot atmışsın ama çok sert biçimde ve nickinin hakkını vermişsin.

    Ben şunu anladım gençlik yozlaştı bunun içinde bizde varız bizde büyüklerde varda yani ortam değişip yozlaşmış öyle diyeyim arz-talep ilişkisi içinde herkes çok kafa yorup detaya hatta derinlere inmeye gerek yok bence.

    Kaliteli zeki kültürlü boş olmayan hemcinslerimizle ve karşı cinsle takılmamız çok mantıklı ve doğru ota boka para harcayan israf yapan hayatta tek amacı ve yeteneği sosyal medya kullanmak veya karşı cins düşürmek olan insanlardan uzak durmak mesela eskiden mey kültürü vardı şuan bunum bokunu çıkarmışlar ulan 2 kadeh içip müzik dinleyip kafa dağıycaktık onuda bok ettiler.

    Kısacası seni yoran seni aşağı çeken seni düşünmeyen insanlarla takılmayacağız abi olay bu red mi yedin geç yamuk mu yaptı geç biz Türk insanında bu var yanımızda habire birileri olcak olmasın abi kendinle vakit geçirip geliştirip zevk almaya bak nokta.

    Edit:İnsanlar evlencek çocuk yapcak ev alcak bilmem ne falan bu mevzuları herkes yaşayacal diye bir kaide yok varsın bi kitle de bunları yapmasın dünyanın doğanın bunlara ihtiyacı yok yani.




  • Benim arkadaş askerde sevdiği yüzünden saç döktü. Şuan aynı roben gibi kel. Onulla evlenecekleri, asker öncesi tekmeyi basmış. Çocuk diyordu ki Ferdi dinleyerek günlerce ağladım orada. Asker ortamında Ben de öyle çok aşk acısı çeken insan gördüm. Ne oluyorsa kızlara hep askerdeyken terk ediyorlardı. Askerliğini yapan herkes bilir ki oradaki stres neredeyse hiçbir yerde yoktur. Bir de üstüne bu eklenince İnan zindanları atılmış işkence ediliyor gibi hissediyorlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 16 Ağustos 2019; 23:35:48 >
  • Bence bu yazı (1.sayfa 1.yazı) ego tatmini içerisinde yazılan bir senaryo.
    Alevi olmayanlar çaktırmadan aşağılanmış. Geçin bunları kardeşim. Bırakın bu laf oyunlarını.
    Üniversitede bir kız ile evlilik planları yaparak yaşıyorduk.
    1 sene sonrası için evlilik tarihi belirledik.
    Kızın anne babasıyla telefonda konuşmuşluğum vardı.
    Bir yaz kızın ailesi ile bizzat tanışmak için köylerine gittim.
    Bana çok iyi davranıldı,ilk tanışmamda melek gibi insanlar sanmıştım. Sürekli insanlıktan,dürüstlükten bahsediyorlardı annesi-babası. Hz.Ali'nin hayatı çok anlatıyorlardı. Ben tabi alevilik-sunnilik ayrımını bilmediğim için,alevilik sıradan bir farklılık sandığım için olacakları öngörmüyordum.
    Ailesine orada,şu tarihte kız isteme olsun,şu tarihte nişan şu tarihte kına düğün ve saire anlattım. Kız ile bu tarihleri planlamıştık. Ben alevilik nedir,ayrım nedir bilmediğim için kızın alevi olduğunu bilmiyordum,söylemedi de,anlatmadı da. Anlatsa da sorun olmazdı ama tebdirli olurdum.
    Kızın ailesine evlilik planlamasını anlatırken bir olumsuzluk sezmiştim ama 25 yaşında üniversite mezunu 2 yıldır flört ettiğimiz bir birliktelikte önemi olmayacağını düşündüm kızın ailesinin kararının.
    Kız ile İstanbul'a döndük,kız o hafta çok üzüntülü,sürekli ailesi arıyor.
    Uzatmak istemiyorum. Kız durumu anlattı,sen alevi olmadığın için "annem" istemiyor dedi. Ben halâ meselenin büyüklüğünün farkında değilim tabi. Oysa önemli bir etkenmiş evlilikte alevi ile alevi olmayanın evlenmesi. Açıkcası deliler gibi aşık olan biri değilimdir,hiç bir kız arkadaşıma aşık olmam,hoşlanırım beğenirim ama olmazsa olmaz değildir benim için.
    Kıza, bak ben kararsızlıklarla uğraşamam,seninle 2 yıldır yatıp kalkıyoruz,kiminle evleneceğine annen karar verecekse beni unut annenin seçtiğiyle evlen dedim. Hayır ben karar veririm dedi. Sana 1 hafta,hatta karar veremezsen 1 ay süre dedim. Madem annen alevi olmayana kızımı vermem diyor,ya aileni karıştırmazsın ve evleniriz,yada bitirelim anneni üzme sevinsin dedim.
    Kız arkadaşım 1 hafta olmadan 2.gün mekanıma geldi ağladı hemen evlenelim,hatta bu ay evlenelim dedi. Hayır dedim,çok duygusalsın. 1 ay düşün,annenleri ikna etmeye çalış git köye dedim. Annenin sende hakkı var,onu ikna ederek olsun bu iş,ben düğünde aileni görmek istiyorum dedim. Köye gitti,1 hafta durdu geldi. Babam kızım sana güveniyorum,çocuğu da çok sevdim kiminle istersen evlen kabulümdür demiş. Kızın annesi evlenirsen bu köye ayak basma demiş. Hakkımı helal etmem demiş.
    Kızın dönmesine 2 gün kala kızı istemeye gelen olmuş,kız arkadaşım boşuna beklemeyin asla olamaz demiş,kızın annesi ben veriyorum demiş,kız demiş olmaz. Babası kızım ne derse o olur demesine rağmen annesi illa istemeye gelene veriyoruz diye bastırıyor.
    Kız arkadaşım annesine rest çekip evli olan ablasına gidiyor o gece orada yatıyor.
    Kız arkadaşım İstanbul'a geldi ve artık ailesiyle görüşmeyeceğini,bir an önce evlenmek istediğini söyledi. Kabul etmedim,3 ay sonra Ağustos'ta evlenelim dedim. Çevreme düğün tarihini duyurmak,organizasyon,ev tutmak,eşyaları yerleştirmek vs. en az 2 ay lazımdı. Zaten geniş kapsamlı bir düğün ve evlilik organizasyonu hayalim vardı.
    Biz bu konuşmayı yaptıktan 1 hafta sonra kızın annesi aradı,beni köye davet etti konuşmak için. Kıza söyledim,hayır asla gitme sana birşey yapabilirler dedi.Kızın haberi yokken annesini aradım gelemeyeceğimi söyledim,bana ben geleyim dedi ev adresimi istedi. Adresi verdim. 2 gün sonra 4 erkek geldi,annesi yok. Durumdan şüpelendim,eve almadım. Bir arkadaşımın sahibi olduğu restaurana getirdim. Konuşmaya başlayınca bak bizde alevi olmayana kız verilmez dediler. Ben de kararı kız verir deyince,tehditler başladı. Ses kayıdı açmıştım. Asla tehdite santaja gelmeyen biriyim. Planlı olarak ortamı gerdim. Beni ölümle tehdit ettiler. Kimle dans ettiklerini bilmedikleri için hem dayak yediler hem 2 geceyi karakolda geçirdiler.
    Annesi 2 kere arayıp evlenirsek ikimizi de vurduracağını söyledi. Kızın işyerine kızın yıllardır görmediği akrabaları sürekli gelip gitmeye başladı. Kız rest çekti,vazgeçmedi ama ben araştırmalarım sonucu evlendiğimizde huzurum olmayacağına karar verdiğim için ben vazgeçtim.
    Çok zor oldu,kızın üzülmesine üzülüyordum ama ben bu şekilde evlilik istemedim. Kızın üzülmesine üzüldüğüm için hayatımın en kötü günlerini yaşadım. Kız arkadaşım intihara kalkıştı,1 ay rol yaparak evlenecekmişiz gibi yaptım. Annesinin tehditleri ileri derecede devam ediyordu bu arada. Sonra öğrendim ki annesi inatçı,ben ne dersem olurcu,köyde de pek sevilmeyen biri.
    Ben 3 ay içinde farklı taktiklerle kızdan uzaklaştım.
    1 yıla yakın bir süre sonra başka bir kız arkadaşımla evlenmeye karar verdim ve evlendim. Evlenemediğim önceki kız arkadaşım evleninceye kadar engellemek için sürekli önüme çıktı,şuan hala da çıkıyor. Annesiyle de görüşmüyormuş,konuşmuyormuş. Çok zor durumlar yaşadım. Evlendiğim kız,önceki kız arkadaşımın tanıdığıydı. Birgün bizden rica etti,yalvardı aynı evde yaşamak istedi. Yoksa yaşamak istemediğini belirtti. Ben kabul etmedim,eşim kısmen kabul etti eski iyi bir arkadaşı olduğu için. Bana yardımcı olalım sana güveniyorum bişey olmaz dedi. Aynı binada daire tuttu,yemekleri beraber yiyoruz bazı günler. Sonuçta değer verdiğim sevdiğim biriydi,üzülmesine çok üzüldüm hep,üzülüyorum da. Yaklaşık 5 yıl hayatımın en zor günlerini yaşadım. Buna bağlı olarak bir sağlık sorunu da yaşadım. Bu forumda hergün yazarken 5 yıl hiç yazmadım,1 kelime bile yazmadım bilenler bilir.
    Bütün bu yaşanılanların sebebi kızın annesinin ve köydeki alevi dedesinin "alevi olmayana kız verilmez" inadı oldu.
    Kız telefonda kız kardeşlerine,annesine,onu arayan akrabalarına defalarca batsın sizin aleviliğimiz,ben alevi falan değilim dedi. 12 yıl geçti,kız annesiyle konuşmuyormuş. Şuan halâ evlenmedi.
    Sonuç olarak sadece aleviye kız verilmez saplantısı yok,alevi olmayana alevi ailesinden kız verilmez baskısı da var.Sadece verilmezle kalmayıp ilk başta yüzüme gülen ama sonra bir sürü çirkeflik yapan bir anne var. Çirkef bir anneye rağmen kızına telefonda ağlayıp,"kızım evlenmek istiyorsan evlen,ben düğününe gelirim" diyen ama eşine engel olamayan iyi bir baba da var. Telefonda "baba ağlama,seni çok seviyorum evlenince evime gel" diyerek karşılıklı ağladıklarını unutmadım uzun süre. Çok ilginç bir anne tanıdım,şaşırdım çok şaşırdım. İkna etmek için defalarca konuştum ama alevi olmayana kız verirlerse köye rezil olacaklarını anlatıp durdu. Sonra duydum ki dede denilen kişinin kız kardeşinin oğluyla evlendirmeyi planlıyorlarmış yıllardır. A.dedesi sürekli sakın vermeyin diye annesini etkilemiş.
    Bu töre yüzünden köyde özellikle üniversite okumuş birkaç kız ailesine haber vermeden evlenmiş. Buna kocaya kaçmak deniyor o köyde.
    Ben alevi olan-alevi olmayan arasındaki evliliklerin sorunlu olacağını düşünüyorum,zira aileler meseleyi sürekli gündemde tutmak istiyor. Sürekli keşke keşke deniyor. Daha önce aynı durumu yaşayan biriyle konuşup biraz araştırıp evlenmemeye karar vermiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 17 Ağustos 2019; 3:27:59 >




  • Daha demin "Amcam arabamla kaza yapmış" konusunu okudum, şimdi de bunu. Ne şeref yoksunları var.
  • zehir olacak bir hayattan kurtulmuşsun, benim gibi genç arkadaşlara tavsiyem asla ve asla kültürsüz, üniversite okumamış bir kızla evlilik düşünmeyin ego ve kültür ters orantılıdır. hayatınız zehir olur...
  • Senin hayat görüşün hayatın ama, böyle bir kıza yazık etmişsin...
    Kızın hiçbir suçu günahı yok böyle bir anneye rağmen direnmiş, ama sen kalkıp kızı terketmişsin.
    Yetmedi arkadaşıyla evlenmişsin.
    Sadece kendi konforunu öncelemişsin, kızın kendi ailesinden de kurduğu evlilik hayalinden de olmasına zerre saygı göstermemişsin,
    bari mücadelesine saygın olsaydı.

    Senin kararın tabi ama zerre kadar erdemli bir davranış gibi gelmedi bana yaptığın, yazık olmuş kıza
  • EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    Yazıyı uzatmamak için her detaya girmedim. Evlendiğim bayan onun eski arkadaşı değildi,sadece benden dolayı tanıdığıydı ve benden dolayı arkadaş olmuşlardı. Sonra iyi arkadaş oldular o başka.
    Ailesine rest çekip evlenelim dedikten sonra arada kararsızlıklar yaşamaya devam etti. Ben bu kararsızlığın evlilikten sonra etki edeceğine karar verdim. Anlatmadığım bir durum da,annesi ve köydeki a.dedesinin evlendirmek istediği kişi iş yerine gelmiş ikna etmek için,köydem göndermişler herifi git bir konuş diye. Aslında olay büyü yapmaya çalışma amaçlı. Herifle konuşuyor,reddediyor ama bana söylemedi. Kızarsın diye söylemedim dedi. Oysa görüşmeden direk reddetmeliydi konuşmayı. Kızın ablası börek,kuruyemiş gibi şeyler göndermiş almış yemiş. Bu konuda kendisini uyarmıştım,köylerinde evliliklerde ayırmak amaçlı yada biriyle evlenmesini sağlamak amaçlı büyü yapıldığını kendisi de söylemişti. Ben sorunlu bir evlilik ile zaman kaybetmek istemedim. Şuan evli olduğum bayan çok önceden de seçeneklerimden biriydi. Şuan hiç bir şekilde keşkem yok,ama yaklaşık 5 yıl zor günler geçirdim neyseki eşim yardımcı oldu,anlayışlı oldu. Artık takmıyorum çünkü bundan daha iyi bir evlilik olmazdı diye düşünüyorum. Sevgili olmak,flört etmek farklı dünya,evlilik farklı dünya.




  • Vay anasını hocam sizde baya şey atlatmışsınız neler var ya evliliğe zaten çok uzağım bunları okuyunca hepten soğuyorum enerjim tükeniyor zaten yok
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.