Şimdi Ara

Son Yılların En İyi Aksiyon RPGsi - YS VIII: Lacrimosa of Dana

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son Yılların En İyi Aksiyon RPGsi - YS VIII: Lacrimosa of Dana


    Çoğunuz ilk kez böyle bir oyun duyuyorsunuz değil mi? Bazılarınızsa sağda solda denk geldi ama anime tarzı olmasından dolayı bu ne la, geç deyip oralı bile olmadı. Bense gelmiş bu oyunun son yılların en iyi aksiyon rpgsi olduğunu söylüyorum. Hatta dahada ileri gidiyorum ve YS serisinin en iyi "aksiyon rpg" serilerinden biri olduğunu söylüyorum. Bu alanda çok rahat ilk üçe girer. Ve bu oyun bu seri inanılmaz derecede underrated. Ben bugün bu serinin son çıkan oyunu olan Lacrimosa of Dana'dan bahsedeceğim ama seriyle ilgili ekstra bilgilerde vereceğim. Bu ekstra bilgiler daha çok serinin tarihi, hangi oyundan başlanmalı, hangi sırayla oynanmalı gibisinden olacak. Lafı açılmışken belirteyim; serinin diğer oyunlarını oynamadan Lacrimosa of Dana oynayabilirsiniz.


    Serinin kökeniyle başlayalım. YS serisi ilk oyunu 1987 de Ancient YS Vanished Omen ismiyle çıkmış olan japon Nihon Falcom firmasına ait bir oyun serisi. İlk oyundan buyana sadece 8 ana oyunu çıktı. Remakeleri, farklı platformlara çıkanları saymıyorum bunu derken. Örneğin Oath in Felghana YS 3: Wanderer of YS'nin yeniden yapımı ya da Memories of Celceta Mask of the Sun ve Dawn of YS'nin birleşiminden oluşan bir remake. Serinin şu ana kadar batıya gelmeyen ve benimde oynamadığım tek oyunu ise 5. oyun olan Kefin, Lost City of the Sand. Bu bilgileri verdikten sonra geçelim konu başlığındaki oyuna.

    YS VIII: Lacrimosa of Dana ilk olarak 2016da Japonya'da ps vitaya çıktı. Ardından 2017de hem ps4 versiyonu çıktı hem debatıya geldi. Uzun süren ertelemelerden sonra 2018'de pc versiyonu çıktı. Pc versiyonu ilk çıktığında bir çok teknik sorun vardı ama şu anda o sorunların hemen hepsi çözülmüş durumda. PC'de puanının ps4'e göre düşük olmasının sebebi de bu. PC puanına aldanmayın yani.

    Hikaye YS Seven'daki olaylardan 2 yıl öncesini konu alıyor. Serinin ana karakteri Adol Christin kankisi Dogi ile birlikte Lambordia isimli bir gemide Xandria'ya doğru giderken devasa bir yaratığın gemiye saldırıp gemiyi batırmasıyla Seiren adasına düşüp bir yandan diğer yolcuları da bularak bu adadan kurtulmaya çalışmasını diğer yandan da adanın gizemlerini çözmesini konu alıyor. Hikayeyi basitçe böyle özetleyebilirim. Ama bundan çok daha fazlası olduğuna emin olabilirsiniz.

    2 ana karakteri olan başka oyunlar illa ki vardır ama iki ana karakteri Lacrimosa of Dana kadar iyi işleyen, iki ana karakteri de YS VIII kadar sevdiren başka bir oyun olduğunu sanmıyorum. Ki yokta. Evet oyunda iki ana karakter var. Ve ikisi de birbirinden sağlam.

    Opening




    2 ana karakter olduğunu üstte belirttim. Diğer karakterlerden de kısaca bahsetmek gerekirse her birinin farklı kişiliği, farklı geçmişi, farklı amaçları var. Örneğin demirci olan karakterimiz adaya düştükten sonra ilk karşılaşmamızda "Bu çöp silahlarla nasıl bu kadar dayandınız" diyerek bize güzel bir nasihat çekiyor. Bir başka karakterimiz ektiğimiz bitkilerle ilgileniyor. Ya da bir başkası kampta yemek pişiriyor. Evet oyunda çadır kurup kamp yapabiliyoruz. Bir diğeri balıkçı. Hiçbir işe yaramayan uyuz soylumuz bile var.

    Oynanış olarak serinin diğer oyunları gibi son derece akıcı ve hızlı bir oynanışa sahip Lacrimosa of Dana. Öyle ki bu oyundan sonra bir çok oyun size slow motion gelecek. Geralt'a bile "kaldır la kıçını, amma yavaşsın la" diyerek sövebilirsiniz :) Oynanış süresi olarak serinin en uzunu olduğunu söyleyebilirim. Ekstralara da kasarsanız 100 saati bulan en az 50 saatlik dolu dolu oynanış süresi var.

    Toplamda 6 kişiden oluşan bir grubumuz var ve bunlardan 3 tanesini aynı anda kullanabiliyoruz. Her iki karakterde ortak olmak üzere 3 farklı ana yetenek var oyunda. Bu yetenekler Slash, Strike ve Pierce. Slash soft diye tabir edilen zırhsız düşmanlara karşı etkiliyken strike zırhlı düşmanlara, pierce ise uçan düşmanlara karşı etkili. Dövüşler esnasında karakterler arası geçiş son derece basit. Öyle ki uçan bir düşmanı pierce tarzı saldırırlar kullanan bir karakterle indirdikten sonra tek tuşla strike türde saldırılar kullanan diğer karaktere geçip zırhlı düşmanları onunla indirebilirsiniz. Zaten oyun bununla bilgileri veriyor size. Oyunun en iyi olduğu konuda bu. Yani oynanış.

    Oynanış




    Lacrimosa of Dana anime tarzı grafiklere sahip bir oyun. Bu özellikle gerçekçilikle kafayı sıyırmış, her oyunda crysis grafiği arayan tipleri rahatsız edebilir. Zaten oyunu da öylelerine önermiyorum. Grafik tarzından dolayı bu oyuna laf edecek adam uzak dursun bu oyundan. Yeter ki sağlam bir oyun oynayayım grafikler anime tarzı olmuş, cell shade olmuş hiç fark etmez diyorsanız durduğunuz hata. Bodoslama dalın Lacrimosa of Dana'ya.

    Aslında YS 8 yakın tarihlerde çıkmaları ve benzer türde, tarzda olmalarından dolayı en çok Final Fantasy XV ile kıyaslanır. Ben FF XV oynamadığım için bir kıyas yapamayacam ama her iki oyunu da oynayanların çok büyük kısmı (yüzde 80-85) YS'nin çok daha iyi olduğunu söylüyor. Buradan şunu çıkartabiliriz. Final Fantasy XV'i sevdiyseniz YS VIII'e bayılırsınız.

    Seriyi komple oynamak isteyen olursa diye -ki diğer oyunlarını da oynamanızı öneririm- sıralamayı yazayım.
    1-2 Chronicles - *Origin - Memories of Celceta - Oath in Felghana -**Kefin, Lost City of The Sand - Lacrimosa of Dana - Ark of Napishtim ve YS Seven


    *Kız-erkek sonradan açılan sıralamasıyle bitirmenizi öneririm. Esas karakter sonradan açılandır ve oynaması en zevkli olan da odur. Oyunu onunla bitirmedikten sonra oynadım demeyin. 10 saat civarına bitiyor zaten her bir karakterin hikayesi.

    **Çok eski ve batıya gelmedi. Snes için fan translation'u var. Oynayıp oynamamak size kalmış. Ben oynamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 6 Temmuz 2019; 16:45:11 >







  • Eksik bilgileri tamamlayalım uzun bir süre önce oyunun 500 bin kopya satışı geçtiğini yabancı sitelerden okumuştum. Oyun normalde 60 dolardı bildiğim kadarıyla Avrupa ve Amerika da gel gelelim ülkemizde fiyatı gerçekten çok uygun. Ps4 de 200 tl civarı bir fiyata sahip ama. Uzun bir oynanış , güzel bir hikaye , güzel müzikler , muhteşem boss fightları , ilerledikçe açılan bir sürü skill ,itemler ile gelen özellikler , efsane zorluk modları daha ne olsun. Sürekli aynı tarz oyunları satın alıp oynayan kişilere bu oyunu şiddetle öneriyorum bildiğiniz jrpglerden çok çok daha öte bir oyun. Psp de serinin bütün oyunlarını oynayıp bitirdim pc de de destek olmak için satın aldım. PSP de olup pc de olmayan bir tane hikaye odaklı olmayan oyunu var. Pc de olup psp de olmayan 3 4 oyunu var. Ys 9 da oyunun başarısından dolayı direk duyuruldu oynanış videoları gelmeye başladı 2 3 ay içerisinde Japonya'da çıkış yapacak batıya gelmesi epey vakit alır.Ön yargılarınızdan kurtulun ve bu oyuna bu seriye şans verin. Belli bir noktadan sonra oyuna artık mini Monster Hunter World gözüyle bakabilirsiniz npcler o derece hal alıyor. Ben oyunda sadece grafik ararım oynanış umurumda değil diyen kişilere göre bir seri değil onu da belirteyim bu oyun serisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorddddd -- 6 Temmuz 2019; 16:13:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.