Şimdi Ara

Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
83
Favori
40.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Breath of the Wild PC rehberinden sonra Tears of the Kingdom PC rehberi ile karşınızdayım. Oyunun ve emülatörlerin devamlı güncellendiği için şimdilik elimizde son sürüm tek paket yok fakat konfigüre edilmiş paketleri harmanlayarak sistemi birlikte kuracağız. Switch emülatörlerinde ben de yeniyim, araştırıp çözdükçe ekleme ve ayarlar ile konuyu güncelleyeceğim. Türkçe yamanın nasıl kurulacağını en altta açıkladım.




    İNDİRME İŞLEMLERİ


    Not: Hiçbir yükleme ve paylaşım bana ait değildir. Aşağıdaki talimatları izleyin:


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yamajustpaste.it
    The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - JustPaste.it
    https://justpaste.it/a2pfm

    İndirme %100 bittikten sonra sıkıştırılmış klasörü dışarı çıkartalım, biraz sürebilir. Klasörün ismini Zelda_TotK olarak kısaltalım. İçinde şunlar olacak:


    - TOTK [0100F2C0115B6000][v0].xci (oyun ana ROM'u)

    - Yuzu Switch Emulator for PC - Sin (emülatör)

    - Ryujinx Switch Emulator - Sin (emülatör)


    Oyun sürümü v1.0.0 yani güncellemeler dahil değil, emülatörler ayarlı değil. Altta yazanları da linkteki Additional Files kısmından indirelim:


    - vc_redist.x64 = Yuzu ve oyunların düzgün çalışması için gerekli

    - Yuzu Preconfig Pack = TotK için önceden yapılandırılmış Yuzu emülatörü (v3599EA)

    - Ryujinx Preconfig Pack = TotK için önceden yapılandırılmış Ryujinx emülatörü + v1.1.0 güncellemesi.

    - TOTK 1.1.1.nsp = Oyunun v1.1.1 güncellemesi

    - TOTK 1.1.2.nsp = Oyunun v1.1.2 güncellemesi

    - TOTK 1.2.0.nsp = Oyunun v1.2.0 güncellemesi

    - TOTK 1.2.1.nsp = Oyunun v1.2.1 güncellemesi


    Hepsini Zelda_TotK ana klasöründe toplayalım. İçi şöyle bişey olacak:


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama

    İlk olarak VC_redist.x64.exe'yi çalıştıralım ve kuralım, zaten kurulu ise işlem yapmadan kapatalım. Switch için Yuzu ve Ryujinx adlı iki emülatör var. İkisini de anlatacağım, sizde hangisi performanslıysa onu kullanırsınız.




    Yuzu Emülatör Rehberi


    Genel fikir TotK'un Yuzu'da daha iyi çalıştığı yönünde. Kendim denediğim kadarıyla Ryzen 2600 + RX 5700 ile kapalı alanda 50-60 FPS, açık alanda 40 FPS civarı aldım.

    _____


    Paket ile gelen Yuzu'yu değil, sonradan indirdiğimizi kullanacağız. Yuzu for TOTK - Sin.rar'ı buraya çıkart diyelim. Kontrolcümüzü PC'ye takalım ve Yuzu Early Access klasöründeki yuzu.exe'yi çalıştıralım.


    Klasör resmine çift tıklayalım ve ana ROM'un bulunduğu Zelda_TotK klasörünü seçelim. Aşağıdaki gibi oyunu görmeli:


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Add-ons'da görüldüğü gibi, v1.1.0 güncellemesi eklenmiş ve bazı modlar hazır kurulu geldi. Cemu ve BotW'daki gibi bir shader cache olayı pek gerekli değil sanırım çünkü Yuzu'nun Vulkan API'sinde "Async Shader Compilation" sayesinde stutter büyük oranda ortadan kalktığı söyleniyor. Yani cache'ler siz oynarken build edilecek fakat pek bir takılma hissetmeyeceksiniz. Yine de daha kusursuz olması için hazır cache'ler kullanılıyor mu araştıracağım.


    Aşağıdaki yolu izleyerek kontrolcü ayarlarını yapalım:


    Emulation > Configure > soldan Controls > Input Device > kontrolcünüzü seçin > profil ismi girin > Save > alttan OK


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Menü'den oyuna çift tıklayıp (yada sağ tık Start diyerek) çalıştıralım. Launching ekranı en fazla 1-2 dakika görünüp oyunun başlaması gerekiyor.


    Not: Epey beklemenize rağmen launching ekranı bitmez ve oyun başlamazsa şunu indirin ve TOTK_YUZU_FIX_v2.0.zip\load\0100F2C0115B6000 içindeki TOTKYuzuFix klasörünü ...\Yuzu Early Access\user\load\0100F2C0115B6000 konumuna yapıştırın. Yuzu'yu yeniden başlatın.


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Oyun açıldı. Ortalama bir sistem ile mevcut ayarlarda 40-50 FPS'ye yakın alabiliyor olmanız lazım. Sisteminiz iyi ise Emulation > Configure > Graphics kısmınan ayarları ve çözünürlüğü yükseltebilirsiniz.


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama
    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Yuzu nasıl güncellenir?


    Bazı aşamadığınız problemler varsa veya potansiyel performans artışları için emülatörü güncellemek isteyebilirsiniz. İndirdiğimiz Yuzu Preconfig Pack.rar içindeki Early Access v3599 sürümüdür ve program içinden kendini güncelleme imkanı sağlamıyor. Güncel sürüm, bunu hazırlarken Early Access v3635 idi. Yuzu'nun son çıkan Early Access sürümlerini şöyle indirebilirsiniz:


    ...\Zelda_TotK\Yuzu for TOTK - Sin\Yuzu\Pineapple Updater içindeki pinEApple.exe'yi çalıştıralım. Yuzu Early Access'i tikleyelim ve konum olarak yine Zelda_TotK klasörümüzü gösterelim. YuzuEA klasörüne kuracak şekilde ayarlayıp yükle tuşuna basalım. İndirme ve kurma işlemlerinin bitmesini bekleyelim.


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Güncel sürüm ...\Zelda_TotK\YuzuEA konumuna kurulmuş olması lazım. \yuzu-windows-msvc-early-access içindeki yuzu.exe'yi çalıştırırsanız şöyle bir hata verecektir:


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Biz, hazır yapılandırılmış emülatörler kullandığımız için şimdiye kadar hiç emülatör kurulumu yapmadık. Normalde, burada bahsi geçen prod.keys ve Switch Framework​ bileşenlerini ayrı ayrı edinip programa işletmemiz gerekiyor fakat yine yapmayıp eski programdaki yapılandırmaları çekeceğiz:


    ...\Zelda_TotK\Yuzu for TOTK - Sin\Yuzu\Yuzu Early Access konumundaki user klasörünü kopyalayalım ve ...\Zelda_TotK\YuzuEA\yuzu-windows-msvc-early-access konumuna yapıştıralım.


    Böylece, eski sürümdeki ayarları, oyun kayıtlarımızı, modları vs. herşeyi yeni sürüme taşımış olduk. Siz yine de eski emülatör klasörünü silmeyin, memnun kalmazsanız geri dönebilirsiniz. Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama 


    Not: pinEApple.exe çalışmaz ise, güncel Yuzu sürümlerini şurada bulabilirsiniz. GitHub linki


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama




    Ryujinx Emülatör Rehberi


    Ryujinx bana sıkıntılı göründü. TotK için ne ayar yaparsam yapayım hep 15-25 FPS civarı çalıştı. Oyun açılışı da yavaş, programı kapatırken hep donup kalıyor ve görev yöneticisinden sonlandırmak zorunda kalıyorum. Popüler olduğu için vardır bir kerameti diyerek kurcalamaya devam edeceğim.

    _____


    Paket ile gelen Ryujinx'i değil, sonradan indirdiğimizi kullanacağız. Ryujinx for TOTK - Sin.rar'ı buraya çıkart diyelim. Kontrolcümüzü PC'ye takalım ve Ryujinx.exe'yi çalıştıralım. Emülatörde güncelleme var diyecek, güncelleyelim ve yeniden başlatalım.


    Ryujinx çalışırken ayrı bir pencerede konsol ekranı çalışıyor. Bunu gizlemek için: Options > Show Log Console tikini kaldıralım.


    Oyunu tanıtmak için: Options > Settings > General > Game Directories > Add diyelim ve ana ROM'un bulunduğu Zelda_TotK klasörünü seçelim. Aşağıdaki gibi oyunu görmeli:


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Oyun v1.0.0 sürümünde, bunu v1.1.0 olarak güncelleyelim: Oyuna sağ tık > Manage Title Updates > Add diyerek Zelda_TotK klasöründeki TOTK 1.1.0.nsp dosyasını seçelim ve Save diyerek kapatalım. Version kısmı v1.1.0 olarak güncellenmiş olmalı.


    Not: v1.1.1 yapmıyoruz çünkü modların versiyonu ve shader dosyaları v1.1.0 için yapılandırılmış durumda.


    Aşağıdaki yolu izleyerek kontrolcü ayarlarını yapalım:


    Options > Settings > Input > Player 1 Configure > Input Device > kontrolcünüzü seçin > Add > profil ismi girin > OK > alttan Save x2


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Grafikler ve çözünürlük yüksek konfigürasyonda geliyor. Bunları normal seviyeye çekelim: Options > Settings > Graphics ekranından Resolution Scale = Native, Post Processing Effect = None, Anisotropic Filtering = Auto şeklinde ayarlayalım ve Save diyip kapatalım. Böyle bir deneyin, sisteminiz kaldırıyorsa siz sonra yükseltirsiniz.


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Default olarak 30 FPS modu ile geliyor. Bunu kaldırıp 60 FPS modunu kuralım: Oyuna sağ tık > Open Mods Directory > 30FPS klasörünü silin. Modpack_for_60FPS.zip dosyasına sağ tıklayıp buraya çıkart diyin ve tüm değişikliklere onay verin. Ryujinx'i yeniden başlatın. Ben oyun içinde hiç 30 FPS üstüne çıkamadığım için çalışıyor mu bilmiyorum. Giriş menüsünde 60 FPS'yi gördüm ama.


    Emülatörü paketleyen kişi kendi Save'lerini kaldırmayı unutmuş. "Bir bakarım" demiyorsanız şu şekilde silin: Oyuna sağ tık > Open User Save Directory > 0 klasörünün içindeki herşeyi silin. Oyuna New Game diyerek başlayın.


    Oyuna çift tıklayıp açalım. Sağ altta görüldüğü şekilde shaders taraması yapacak. Bu, ilk açışta CPU'nuza bağlı olarak biraz uzun sürebilir. Bittikten sonra bir kere daha sıfırdan doldurabilir. Sonraki girişlerinizde daha hızlı bitecek.


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Bittikten sonra oyun açılacak:


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama
    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Ryujinx TOTK FAQ/Tips:


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Shader cache ekli olmasına rağmen, programın mı yoksa benim sistemimin yetersizliği mi (yuzu'da iyi çalışıyordu) bilmiyorum ama bu emülatörden iyi bir performans alamadım.


    Ayrıca ...\Ryujinx\portable\games\0100f2c0115b6000\cache\shader klasöründeki vulkan_amd.data dosyası sürekli şişmekte. Henüz başlarda olmama rağmen 500 MB'a dayanmış.


    Bu iki emülatörü sizler de deneyin, karşılaştırın ve konuya geri dönüş sağlayın lütfen. Eğer Ryujinx herkeste böyleyse ve bir çözüm yoksa Ryujinx yerine Yuzu öneririz, en azından TotK için.




    TÜRKÇE YAMA KURULUMU


    Yama sinnerclownceviri.com sitesine aittir, oradan indirin. Henüz %94'ü çevrilmiş olup çeviri devam etmektedir. Neler eksik ve yama güncellemelerini ilgili siteden takip edebilirsiniz.


    Zelda TOTK yama Yuzu.rar dosyasını indirin ve dışarıya çıkartın. Klasör içi şu şekilde olacak:


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama

    Yuzu için adım adım kurulum:


    1) "Yama oyunun 1.2.0 ve 1.2.1 sürümü ile uyumludur. Başka sürümlerde ÇALIŞMAZ!" denmiş. Önce TOTK 1.2.0.nsp dosyasını en üstteki linkten indirin ve Zelda_TotK klasörü içine atın. Yuzu'dan File > Install files to NAND ile v1.2 güncellemesini kurun.

    2) Yuzu'dan oyuna sağ tıklayıp Properties diyerek ve System sekmesine gelin. Language = British English, Region = Europe şeklinde ayarlayın.

    3) İndirilen yama klasörünü açın, 7 farklı yama klasörü var. Kendi kullandığımız gamepad ve tuş dizilimine uygun klasörü kurmamız gerek. Üstte resmini attığım xbox kontrolcüsü için olan default tuş diziliminin adı XBOX-Standart 'tır. Bunu kuracağımızı varsayarak anlatayım; 2b-XBOX Gamepad Uyumlu Yama -Standart adlı klasörü kopyalayın. Yuzu'dan oyuna sağ tıklayıp Open Mod Data Location diyerek açılan yere yani ...\user\load\0100F2C0115B6000 konumuna yapıştırın.

    4) Oyuna tekrar sağ tıklayıp Properties diyin. Add-Ons sekmesinde yama ve Update v1.2.0 tikli mi kontrol edin. System sekmesindeki Language ve Region kısmını da kontrol edin.


    Bu işlemleri doğru yaptıysanız, oyunu açtığınızda Türkçe olması lazım. Tuşlar size ters geldiyse, önce Yuzu ayarlarından kontrolcünüzü ayarlayın sonra uygun klasördeki yamayı kurun.


    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama
    Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama



    Arama sonuçları için tag'lar: The Legend of Zelda Tears of the Kingdom'u PC'de Oynamak, Tears of the Kingdom PC Rehberi, Tears of the Kingdom PC'de Nasıl Yüklenir? Tears of the Kingdom PC'de Nasıl Oynanır? Tears of the Kingdom Türkçe Yama Kurulumu, Yuzu Emülatör Kurulum Rehberi, Ryujinx Emülatör Kurulumu Rehberi





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 16 Kasım 2023; 3:33:14 >







  • Elinize sağlık hocam. Sayenizde imkansız gibi görünen zeldayı oynamak artık mümkün oldu. Teşekkürler:)
  • Hocam elinize sağlık cidden müthişsiniz. Yakın zamanda Türkçe yama duyurusunu da alsak harika olur
  • Çok sağ olun hocam harikasınız cidden. Sayenizde breath of the wilde oynuyorum. Bitince hemen buna girişecem

  • Eline sağlık, switch de oynayacağım, keşke pc de olsa dediğim bi tek zelda lardı, sayende oynayacağız
  • Elinize sağlık güzel konu olmuş, derli toplu 👍🏻
  • Elinize sağlık hocam. Konu tamamlanınca arşivlik güzel bir rehber olacak. Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 24 Mayıs 2023; 21:32:4 >
  • Çok teşekkürler hocam. Büyük zahmet veriyorsunuz gerçekten.

  • Torrent bende önceki konudaki gibi dönüyor, ne yapmam lazım?

  • karma999 kullanıcısına yanıt

    İndiremeyenler için alta bir not eklemiştim: Şunu indir ve not defterindeki uzun tracker'li magnet linkini veya .torrent dosyasını dene.

  • Ryujinx rehberini de ekledim. Ayrıca görüşlerimi belirttim. Lütfen siz de iki emülatörü de deneyip karşılaştırın ve yorumlarınızı konuya yazın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 25 Mayıs 2023; 0:57:28 >
  • Eline emeğine sağlık hocam
  • Teşekkür ederim hocam. İhtiyacım olan rehber.
  • Eline sağlık hocam Zelda: Tears of the Kingdom | PC Rehberi + Türkçe Yama 

  • https://github.com/HolographicWings/TOTK-Mods-collection

    Bu modları da kurmayı unutmayın hepsi de çok önemli.
  • Vay be sanırım BOTW daha çok daha erken şekilde stabil hale gelecek.

    Daha bir kaç gün önce yuzu da denedim düzgün çalışmıyordu. Ryujinx ile bakayım diyordum konuya rastladım. Teşekkürler hocam ellerin dert görmesin.


    Edit: İyi-akıcı çalışıyor ama bende crash veriyor. Az biraz şans işi. Yuzu

    *Ryujinx ile denedim o daha da kötü. Yuzu ile farklı denemeler üzerinden gidicem.


    Edit 2: Yeni ekran kartı ile tekrar denedim aynı yerde crash vermedi. Hafif bir stutter var. Fps 30 olarak oynuyorum. İnce ayar ve modları ayarlarsam o stutter da gider eminim.

    Yeni mimari ve güncel driver etkisi. Tekrardan teşekkürler, eline sağlık.

    @XanthiN @aschil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 2 Haziran 2023; 13:53:55 >
  • Bende gamesir kontrolcüsü var. Onun gyro'sunu kullanabiliyo muyum?
  • Eline sağlık hocam 4K da 60 FPS stabil verdiğinde oynamaya başlayacağım bende.
    Sanırım 1-2 aya iyice oyunu optimize ederler PC için.
    Nintendonun gözü yaşlı :))
  • Emeklerinize sağlık

  • eline emeğine sağlık. botw bitsin geçicem. türkçe yama yakında çıkar inş.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.