Şimdi Ara

Chrome’dan klavye multimedya tuşlarına destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Her ne kadar ram canavarı olarak bilinse de Google entegrasyonu, sistemler arası senkronizasyon ve kullanışlılığı nedeniyle en çok tercih edilen tarayıcılardan olan Google Chrome, bir yenilikle daha karşımıza geliyor.

    Önümüzdeki ay indirime sunulacak olan Chrome 73 sürümüyle tarayıcı klavye üzerinde yer alan çal, durdur, devam, önceki parça, sonraki parça, ileri sar, geri sar tuşlarına destek verecek. Destek yalnızca sekme bazında değil sistem bazında çalışacak. Örneğin, YouTube’da bir video izlerken başka bir uygulama açtığınızda, tarayıcı arka planda kalsa bile durdur tuşuna bastığınızda video oynatması duracak.
     
     
    Güncelleme ilk etapta Windows, MacOS, Chrome OS için yayınlanacak. Linux desteğinin ise ne zaman geleceği belli değil. Yayınlanacak API’yle geliştiricilerin tuşlar üzerinden farklı alternatifler sunması imkânı da tanınacak.

    Güncellemeyle birlikte Chrome, bu tarz bir özelliğe sahip ilk tarayıcı olacak. Özelliğin nasıl çalıştığı hakkında geliştiricilere bilgi vermesi açısından Google bir demo sayfası yayınlamış durumda. İlgi duyan geliştiriciler sayfaya buradan erişebilir.







  • Backspace işlevini kaldıran chrome mu bunu diyor... Güldürmeyin adamı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir yenilik de arkadaş masaüstü bilgisayarlar için klavye de şu fn tuşunu koyup tuşa 3. özellik olarak multimedia eklemek nedir.

  • O şekilde çok kullanışlı olmasa da kendi klavyemde F lerin üzerinde 1 satır da multimedya tuşu var. Oyun oynarken istediğim zaman alt tab yapmadan youtube dan çalan şarkıyı durdurabilmek veya değiştirebilmek benim için büyük kolaylık olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında backspace işlemi kalkmadı. AltGr+Sol yön tuşuna bastığınız zaman çalışacak şekilde yeniden oluşturuldu. Muhtemelen şikayetler üzerine böyle bir yol tercih ettiler. Ancak backspace tuşunu kullanmak isteyen olursa chrome mağazada zaten eklenti olarak duruyor. Müdahale edilmemiş ve kaldırılmamış durumda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sen yazınca fark ettim. hiç kullanıyordum kalkması iyi olmuş bence

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Sürekli laptop kullanan bünyeler için fn tuşu kullanmak daha pratik geliyor. Ayrı multimedya tuşlarını klavyeyi gereksiz yere büyüttüğü için sevmiyorum, ki zaten laptop da kullandığım için fn tuşunu kullanmak bana daha pratik geliyor. Tercih ve alışkanlık meselesi.
    Her iki seçenek de(ayrı tuş, ya da laptop tarzı) sunulmalı.

    Alt+sol yön seçeneği yeni gelmedi zaten vardı, giden backspace oldu. Windows explorer'dan miras. alt+<sol> geri, alt+<yukarı> üst klasör, alt+<sağ> ileri. Backspace'in kaldırılma nedeninin, özellikle metin girerken backspace yapınca bazen sayfadaki bir hata sonucu, bazen kullanıcının dikkatsizliği sonucu metni silmek yerine önceki sayfaya dönüp sorun yatarması olduğunu düşünüyorum. Normalde metin girişi yaparken öncveki sayfaya dönmek isteyince uyarı gelir ama her zaman bu gelemiyor. Özellikle bazen oluyor, imleç inaktif olmuş hatalı yazıyı sileyim diye basıyorsun önceki sayfaya dönüyuor, sorun yaratıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Mart 2019; 9:54:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://chrome.google.com/webstore/detail/key-socket-media-keys/fphfgdknbpakeedbaenojjdcdoajihik

    Şu eklenti ile 1 yıldır kullanıyorum, güncelleme gelene kadar isteyen arkadaşlar deneyebilir. Oyunda vs çalışıyor. Youtube, twitch, netflix, spotify vs. çoğu platform için desteği de var.
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    sayfaya yazı girerken, sayfadaki bir hata sonucu yazıyı silmek için backspace yapınca, yazılanı silmek yerine önceki sayfaya dönüp yazılanları çöp etmesi durumu var
  • Adres çubuğuna " chrome://flags/#hardware-media-key-handling " yazıp disable yaptım çok şükür kurtuldum şu saçmalıktan ama bu sefer de youtube videosu açıkken tarayıcıyı kapatıp açınca tekrar o videoyu açıyor chrome
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.