Şimdi Ara

Ucuza Eski Japon mu, Piyasa Arabası mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    Ailemde 89 yılından beri kullandığı Ford taunus mevcut. Malum kullanması yaşlı insanlar için biraz zor olmaya başladı artık. Hele de izmir gibi bir yerde klimasız vs.

    Araba tek kişi tarafından kullanıldığı ve bakımları aksatılmadığı için gayet iyi durumda aslında fakat kullanması kolay 90 ların klimalı japon arabalarından bi tane alsam mı diyorum:

    Sanırım o fiyatlara : (12-13 bin tl)
    1- mazda 323 sedan
    2- Honda accord -civic
    3- mts lancer
    4- nissan micra
    5- Manager- optima-concorde

    gibi araçlar var. alıp 2-3 bin harcayıp sorunsuz binebilirler mi. düzgünleri bu fiyatlara bulunur mu acaba. zaten yılda 1000 km bile yapmayacak.

    diğer bir sorum ise bu 88 1.6 taunus ne kadar eder? arabada belki birkaç boya çıkar belki çıkmaz. hiç kaza yapmadı ama belki 30 yılda unutulan söylenmeyen şeyler olmuş olabilir. aracın durumu gaye iyi yani. 4 bine de var 12 bine de. sizce doğru fiyat nedir?

    şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.







  • Şöyle söyliyim yakın dostum 12.000 tlye Mazda 626 aldı. Klima abs 4 disk fren 4 cam otomatik full araçtı. Aracı muayeneye sokarken başka araçlarda max 200 tlye çıkabilecek masrafı tam 1.000 tlye anca çıktı. Aracın fren disklerini bulamadı Ankara'dan çıkma getirtti ve 1.000 tl 4 disk+ 4 balata fiyatı ödedi. Üzerine küçük küçük şeylerin parçalarına da ekstradan 1.000 tl ödedi. Sonra da zararına sattı. Tavsiyem şu olur büyük şehirde ikamet ediyorsanız alabilirsiniz. Ama küçük bir ilçedeyseniz Renault-Fiat tercih edin.
  • piyasa arabası daha uygun bence de
    masraf açınca japonlar üzüyor genelde parça kıtlığından
    ama bir renonun parçası genelde her sanayide bulunuyor, özellikle çıkması veya yan sanayisi
  • Söylediğin bütçede kliması düzgün çalışan bir araç bulamazsın. Klima motorla beraber en çok yıpranan parça ve işin kötüsü o rakamlardaki araçları kullananlar klima bakımını ihmal eder. Sıfırdan aldığım aracı on yaşında sattım ve ağır bir klima bakımı geçirdi o araç bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lego95

    Şöyle söyliyim yakın dostum 12.000 tlye Mazda 626 aldı. Klima abs 4 disk fren 4 cam otomatik full araçtı. Aracı muayeneye sokarken başka araçlarda max 200 tlye çıkabilecek masrafı tam 1.000 tlye anca çıktı. Aracın fren disklerini bulamadı Ankara'dan çıkma getirtti ve 1.000 tl 4 disk+ 4 balata fiyatı ödedi. Üzerine küçük küçük şeylerin parçalarına da ekstradan 1.000 tl ödedi. Sonra da zararına sattı. Tavsiyem şu olur büyük şehirde ikamet ediyorsanız alabilirsiniz. Ama küçük bir ilçedeyseniz Renault-Fiat tercih edin.
    Ufak tefek iç ortam parçaları neyse de, fren disk ve balatasını google'da arattığım an buldum.
  • Suzuki swift ,proton 415 olabilir eğer uzun süre kullanacaksanız ve usta da varsa bu aracın bakımını yapabilecek japon tercih edebilirsiniz bence
  • o paraya hyundai excel'de bulunabilir. mitsubishi motorlu bir araç. sağlamdır. klimalısı da vardır.
  • Konu 2008'den falan kalmış da hortlatılmış sandım uzunca bir süre , tarihlere bakmama rağmen inanmadım ama 12.000 TL'ye motosiklet bile kalmadı artık kardeşim araba mı var o paraya.
  • 94 model civic el sahibi olarak parça sıkıntısı diye bir sıkıntının civicler için söz konusu olmadığını söyleyebilirim. Elbette ufak şehirlerdeki Japoncularda bulamazsınız parçalarını, ama bir telefonla bir günde büyük şehirlerdeki parçacılardan getirtebilirsiniz.

    Yalnız temizleri fiyat olarak 15'in üstüne çıktı son zamanlarda. Bu rakamın altındakiler oldukça bakımsız.
  • buyuk sehirdeyseniz. rover olabilir honda motorlu olanlardan ben gecen sene 10 bine aldım motoru iyi olmayan . 6 bine motor yaptırdım kendim binecem diye 1 yıldır sorunsuz biniyorum. aksine roverin ben parçası bulunmaz pahalı sanıyordum. inanın fiat ideadan daha ucuz ve her parcası bulunabiliyor.
  • teşekkürler yorumlar için. elimden araba toplama işi geliyor. önemli olmayan dokunmaya korkmayacağım ve özel alet gerektirmeyen her şeyini yapabiliyorum. :)

    Ford taunusu toparlamaya başladım. Zaten düşük km li olduğundan ve kullanılmamaktan yorulduğundan gayet de basit oluyor.

    sanıyorum 7 bin lira gibi bir değeri var.

    rover ve peugeot 405 lere yönelmiş durumdayım. sonucu bildireceğim. teşekkürler yardımlar için.
  • Eski corollalar taş gibi, bu bahsettiginiz araçların ufak sıkıntı çıkarması halinde alabileceği vaktiniz çok olabilir. Parçası kolay bulunan araçlara yönelin
  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    son sahibi olursun... Parçasını bulmak çok zor. Japonları aratır...

    Biraz daha maddiyat çıkar, 2000ler japonlarına bak. Misal nissan primera. corolla ve civic bakma, ne var da piyasası böyle bu saçma arabaların bilmiyorum...
  • https://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-ford-taunus-1-6-s/2-sahibinden-muayeneli-temiz-taunus-1-6/9955812

    taunusun durumu bu şekilde. hala satsam mı satmasam mı diye düşünüyorum. biçtiğim değer de bu şekilde. toplamaya değmez diye düşünüyorum ama yinede her gün bi eksiğini yapıyorum.

    selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.