Şimdi Ara

Microsoft Edge yakında iOS ve Android platformuna gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Edge yakında iOS ve Android platformuna gelebilir

    Microsoft'un Windows 10 için hazırladığı yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge, yakında iOS ve Android için yayınlanabilir. Söylentilere göre yazılım devi Edge tarayıcısını bu yılın sonuna kadar çok platformlu hale getirecek. Ancak şu an için Microsoft'un, Edge'i Android ve iOS platformlarına taşıyacağına dair resmi bir açıklama gelmiş değil.

     

    Ayrıca Bkz.Google Home Mini ve Home Max resmen tanıtıldı
    Artık iyice gözden düşmeye başlayan Internet Explorer'ın ardından sahneye çıkan Microsoft Edge, Windows kullanıcıları tarafından iyi karşılandı. Yazılım devi son bir yıldır Edge'in özelliklerini geliştirmeye ediyor. Kullanıcılar da şirketin tarayıcıyı iOS ve Android platformuna taşıma planının olup olmadığını merak etmeye başlamış durumda.

     

    En son söylentilere göre Microsoft, Edge'i bu yılın sonuna kadar bahsi geçen mobil platformlara getirmeyi düşünüyor. Bu bilgiler ışığında web tarayıcısının iOS ve Android sürümlerinin çıkmasına üç ay kaldığını söyleyebiliriz. Ayrıca, iOS ve Android'deki Edge uygulamasına sayfa çevirisi ve web araması gibi tüm Bing servislerinin entegre edileceğini de belirtelim.







  • Gelsin bakalım pil yönetimi iyi oluyor eklenti desteği de olursa tadından yenmez.

  • gerek yok, telefonda chromeyi mağzalardan direk indirebiliyoruz

  • Microsoft'un tarayıcı işini seneler önce, ilk rakip çıktığında bırakması gerekirdi. Web siteleri dünyasına bir lanet gibi çöktü. Diğer tarayıcılar olmasaydı hala web siteleri 20 sene önceki gibi olurdu.www.caniuse.com a falan bir bakın ya. Bu ne rezalettir. Firefox'un, Chrome'un 20 versiyon önce öğrendiği kodu ancak öğreniyor ya da onu bize bozuk gösteriyor. Kaç sene geriden geliyor, hala da öyle. İsmi edge olunca, ikonu değişince bir şey değişmiyor. Algı özürlü. Kaç sene önceki css kodlarını ancak zor zar çalıştırıyor.

  • Microsoft, Edge'le beraber altyapı olarak kendisinden beklenmeyecek derecede iyi bir iş çıkardı. Ama Microsoft'un son kullanıcıya yönelik ürünleri bir türlü tam becerememesi sebebiyle garip hatalar, çöküşler, performans sorunları ve en önemlisi telefonlarda olmayışı kullanıcı tecrübesini kötü etkiledi. Bu da başlarda Chrome'dan soğumuş Edge'e ilgi duyan kullanıcıların uzaklaşmasına sebep oldu.
    Web geliştiriciler için "Developer Tools"a da çok odaklandılar, yatırım yaptılar fakat, kod tabanı Internet Explorer'dan alınınca sonuç yine aynı oldu. Ordaki odağı şimdilerde Visual Studio Code'a kaydırdılar.
    Haberdeki tarz bir hamle ve artacak eklenti desteği uzun vadede Edge'in kaderini nasıl etkileyecek merak ediyorum açıkçası. Chrome'la rekabet bütün web dünyası için çok büyük önem taşıyor.

  • Allah'ını seversen gelme. Böylemi internet özürlüsü bir tarayıcı yapılır.
  • .crx eklenti desteği olsaydı ben şu anda edge kullanıyordum. fakat eklenti yüklenmesi bile ayrı dertken, tarayıcı kapandıktan sonra eklentilerin silinmesi beni yıldırdı

  • Chromedan ne isteniyo bilmiyorum. Her şeyim aktif senkronizasyon içinde. Öneriler bana göre pcde mobilde gayet güzel. Format atsam bile hiç arkama dönüp bakmadan atıyorum . Harika eklentiler var kimseye guvenmeyenlerin için google kendiside uygulama eklentiler yapmış. Masaüstü için google keep. Online office vsvs tonla eklenti var ve hepsi uyum içinde.. Ne istiyorsunuz anlamadım ? Hohoho beyler fbi cia googil beni izliyo .. he abim he aynn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mianfei -- 5 Ekim 2017; 9:37:23 >
  • çok lazımdı , hemen gelsin :)
  • Firefox 57 Quantum dedikleri önümüzdeki ay kararlı sürüm yayınlanacak. Bazı konularda Chrome'dan hızlı. Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 6 Ekim 2017; 16:12:54 >
  • gayet severek kullanıyorum. hafif pc yi yormuyor. lumiada da güzeldi edge, aynı başarıyla gelirse mobldede kullanırım

  • Yavaşlamaya niyetimiz yok valla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome çok iyi, iyi olmasına da. Telefonda Samsung'un tarayıcısını kullanıyorum. Mesela Chrome da Aras Kargo takip sayfası hata veriyor. Samsung'un kendi tarayıcısı hem çok daha hızlı çalışıyor hem de hata vermeden açıyor. Telefonum LG G4.
    Sadece deneyin:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.app.sbrowser.beta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 5 Ekim 2017; 15:27:5 >
  • Gelince size ne zararı olacak? Ben şu an bilgisayarda kullanıyorum ve telefonumda da olması senkronizasyon açısından bayağı işime yarar.

  • Gelsin Chrome çok şarj yiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefox Forever ama gelsin yinede Firefox un IOS versiyonu çok kötü Edge Windows 10'da harika çalışıyor IOS'da da Safari'ye iyi alternatif olur.

  • Microsoft Edge denince herkes önyargili yaklasiyor. Ancak Edge IE nin yerini alacak ve bircok firmalarin web uygulamalari Edge uzerinde calisacak. edgenin Android ve iOS platformuna gelmeleri demek firmalarin bu uygulamalar icin artik Android veya iOS tablet kullanabilmesi anlamina geliyor. Bu yönden önemli bir gelisme olarak görüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek yok,burada da kullanan olmaz seni!

  • Chrome, Opera, Firefox, Samsung Internet gibi kat kat daha iyi tarayıcılar varken bunu kullanana gülerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Microsoft Edge denince herkes önyargili yaklasiyor. Ancak Edge IE nin yerini alacak ve bircok firmalarin web uygulamalari Edge uzerinde calisacak. edgenin Android ve iOS platformuna gelmeleri demek firmalarin bu uygulamalar icin artik Android veya iOS tablet kullanabilmesi anlamina geliyor. Bu yönden önemli bir gelisme olarak görüyorum.

    Ama daha telefondan bilgisayara veya bilgisayardan bilgisayara şifre bile yedekleyemiyor.
    IE'de olan şey Edge'de nasıl olmaz?
    Her format attığımda şifreler silinecekse niye kullanayım ki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.