Şimdi Ara

istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
8
Favori
11.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üç büyük şehirde de yaşadım İzmir her yönüyle diğerlerinden üstün, ancak son zamanlarda burası da çok bozuldu. Her taraf göçmen kaynıyor, agora da satıcılar dükkan kapılarında nöbet tutuyordu, Suriyeliler kıtlıktan çıkmış gibi her şeye saldırıyor, yüksek sesle konuşuyor ve toplumu rahatsız ediyorlardı.
  • Suriyeliler kanayan yaramız zaten her şehir aynı durumda onlara da yazık bize de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oglum teog sınavına girecek iyi bir lise olur inşaallah izmir in ilçelerinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmirin de aksam is cikisi karsiyaka istikameti trafigi efsaneymis. Direk bornova dan cevreyolu tek umudumuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Çevreyolu da yoğun olabiliyor iş çıkışı KSK yönünde. Sonunda İzmir'in gerçek yüzünü görmeye başladınız. Asıl şimdi hoş geldiniz. (Not: hala İstanbul'la kıyas bile edilemez)
  • Efsane dedigim trafikte bile dur kalk yapmadim. Hizim 40 50 lere dustu ama gitmeye devam edebildim. Mavisehire kadar kesintisiz gittim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın ama bu düşünceyle izmire gelen arkadaşlar trafik sıkışıklığına neden olmaya başladı,çevre yolu bile artık neredeyse sürekli tıkalı gibi
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Okullar açılsın, yazlıkçılar dönsün, bir yorum daha yazın lütfen.

    Ama elbette İstanbul trafiği gibi olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyuphanfirat

    Oglum teog sınavına girecek iyi bir lise olur inşaallah izmir in ilçelerinde

    Hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyseki toplutasima cok iyi. Isyerim konakta. Mavisehirden 5 dk da bostanli iskelesine parkediyorum arabami vapurla 15 dk da konaktayim. 5 ayda sadece 1 kez is cikis saatinde araba kullanmak zorunda kaldim. Araba kullanmama sansim var ise kullanmamaya gayret eden birisiyimdir. Herkes benim gibi dusunse zaten trafik diye birsey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Keşke herkes sizin gibi düşünse ve yapsa.

    Ama keyfine düşkünlük had safhada insanımızda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gün her yer İstanbul olacak sanırımytrafik konusunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son yıllarda İzmir de aşırı yoğunlaştı. Yani 10 yıl öncesiyle, şimdiki zamanı kıyaslarsak büyük fark var.
    Arkadaşın dediği gibi 10 yıl sonra İstanbul'dan farksız olacak.

    Devletin tarımı ve hayvancılığı teşvik etmesi lazım. İnsanlar tekrar köylerine dönmeli.
    Büyükşehirlerde bakıyorum, belediyeler en merkezi, en yoğun yere yatırım yapıyorlar. Karşıyaka, Alsancak vs. vs.
    Ulan buralar zaten olmuş, buralar zaten insan topluyor, herkes memnun. Sen kırsal bölgelere çalışacaksın ki adamlar merkeze gelmesin.

    Konunun temeline dönersek, İzmir İstanbul'a göre tabiki daha rahattır ama yüzde 100 mutluluğu burada bulabilir misin bilmiyorum. Ben daha kırsal bir yerde oturmak istiyorum şahsen. Mesala Aydın gibi.
  • Önemli olan iş olanakları. O yoksa İzmir'in de anlamı kalmaz. Özel sektör açısından İstanbul, İzmir ve Ankara dışında geçinilecek şehir de yok zaten.
  • bursa izmir'in yarısı kadar ve biz günün her saati trafik sorunu yaşıyoruz.
    eskiden sadece sabahları osmangazi'ye gidiş, akşamları da nilüfer'e dönüşte trafik olurdu. şimdi gece yarısında bile trafik var.
    alternatif yollar açmayan büyükşehir'i veya karayollarını (kimin görevi bilmiyorum) kınıyorum.
    izmir'i tebrik ediyorum.
  • Izmiri trafikten kirtaran yegane sey deniz ve dogal korfez sekli.
    izmirin bir ucundan bir ucuna feribotla gecebiliyorsunuz. Neredeyse her noktasina da vapurla gidebiliyorsunuz. Tren ve metro agi neredeyse temelde gidilmesi muhtemel her yere gidiyor. Otobusler genelde aktarma merkezlerine calisiyor. Basarili bir toplu tasima haritasi var ve alternatif olarak deniz kullanilabiliyor.

    Misal istanbulda da deniz var ama istanbul ince uzun oldugundan korfez sekli olmadigindan deniz sizi ya sadece kopru trafiginden kurtariyor ya da sadece otobusle gideceginiz yolu denizden almanizi sagliyor. Ama izmirin c bicimindeki sekli deniz yolculugunu aslinda kestirme bir sekle sokuyor. Mesafeyi kisaltiyor. Istanbulda deniz hicbir mesafeyi daha kisa yapmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gün önce İzmirdeydim. İzmire hayatımda 2.gidişim. Ankara'da 18, İstanbul'da 7 sene yaşamış biri olarak İzmir'in trafiginde zorlandım. Bodrumdan İzmir'e girerken sanayi gibi bir yerden geçtik. Allah'ım 100m de bir trafik lambası ve anayol size 15 sn yeşil veriyolar herhalde 1 dk kirmizi veriyorlar arkada suni bir trafik oluşuyor. Neyse o yolda dur kalk dur kalk ilerledik karabaglardan alsancaga gidiyorum tekrar lamba rezaleti ve yine dur kalk. Millet birbirinin tepesine binecek. Bir de gittigim vakit iş vakti ve haftaici. Zar zor alsancakta bi otopark bulup kendimi attim yoksa lanet edecektim izmirden. Kimse İzmirde trafik yok demesin aksine daha rahatsiz edici trafik var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmirde belli basli trafik noktalari var. Karabaglar gaziemir trafigi cigli trafigi gibi. Genelde buralarda olmamamaya calismaniz transit gececekseniz de cevreyolunu kullanmaniz onerilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    quote:

    Orijinalden alıntı: zorradam


    quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

    bencede izmir bozmuş iyice gerci bozulmayan nerwsi kaldı.

    buyuk sehirlerden.en.sevdigim yer samsun.sahilide yapildi artik .trafik yok denecek kadar az. nerde olursaniz olun 5 dk da sahildesiniz.500 bin3 denize sifir evde yasayabilirsiniz 200 bine 5 dk yurume mesafesinde hayat ucuz .

    kesinlikle tavsiye ederim dolmuscular disinda abuk subuk arac kullananda yok.



    Izmirde ankarada istanbulda samsunda trabzonda bir çok yerde yasamis 81 il görmüş biri olarak bende tr de olsam Samsun tercihlerim arasında olur

    5 ay önce bende kendi tercihimle samsuna taşındım ve cok memnunum gerçekten güzel bir şehir heleki benim gibi hafta sonu evde oturamayanlar için bire bir.

    Sinop'a gittiniz mi?

    Gitmediyseniz, mutlaka gidin. Hiç unutamadığım anılara sahip.
    Rahmetli babam 3 yıl kadar görev dolayısı ile orada bulunmuştu, benim 10-12'li yaşlarıma denk gelir.

    İlk fırsatta gideceğim hatta Sinop'ta gezilecek kalınacak yerler ajandamda planlı, şu ana kadar Samsun'un yakın çevresini gezdim. Sıra çevre illere geldi ama nisan ortasına kadar is icin ankarada yim. Sonrasında ise 3 günlük bir Trakya turu planladım eğer gidebilirsek lüks bir araç kiralayacagim keyfim yerinde olursa eski konular gibi bir konu açarım belki.

    Konu açmasan da Sinop gezisi hakkında 1-2 küçğük yorum/detay PM den isterim.

    pm den fotoğraf gönderilmediği için buraya yükleyeyim dedim
    konuştuğumuz meydan burasımı bilmiyorum ama



    birde merkezdeki sokaklardan bir görüntüler ekledim






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 6 Eylül 2015; 8:49:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_

    Hoşgeldiniz hocam. Kendiniz, eşiniz ve çocuğunuz adına çok doğru bir karar vermişsiniz. İstanbul'dan geldiğiniz için inanılmaz rahatlamışsınızdır gerçekten. Ancak İzmir'de yaşayan biri için son 3-4 yıldır trafik çok arttı malesef eskiye göre. İnsanlar İzmir'e taşınmak için sebep arıyor, bulanlar hemen geliyor. Böyle giderse yakında İstanbullaşacak iyice.

    Bir de, İzmir'in asıl sorunu araç sayısı değil, saçma sapan tasarlanmış yollar, kavşaklar. Asıl trafiği onlar yapıyor. Bir uyarı, trafikte 45 plakalı gördüğünüzde İstanbul'da 41 plakalı gördüğünüzde ne yapıyorsanız onu yapın. Türlü türlü süprizler sizi bekliyor olabilir.

    Yazın İzmir merkez inanılmaz rahatlayacak. Hele hele hafta sonları hayalet şehir gibi olacak. Siz de Çeşme, Alaçatı, Foça vb. yerlere gitmezseniz bomboş yollarda keyifle dolaşabilirsiniz.

    Akşam trafiği 30 dakika sürmüyor malesef. Bornova'da 3-4 gibi başlıyor, 8'e kadar sürüyor yoğunluk. Ancak dediğim gibi genelde belli başlı kavşaklar yüzünden oluşuyor bu yoğunluk. Özellikle Ege Üniversitesi hastanesi önündeki kavşakla henüz tanışmadıysanız dünyanın en saçma kavşağına bir merhaba deyin. :) Hafta sonları 14.00-20.00 saatleri arasında Forum Bornova ve civarından uzak durun. İnanılmaz bir kaos oluyor hem yol üzerinde hem de otoparkında. Ayrıca yağmur yağınca İzmir direkt kilitleniyor nedense. Yine de İstanbul'dan gelen biri için pek bir şey değil bunlar.

    Trafik dışında, İzmir insanının güleryüzlülüğü ve sıcakkanlılığına bir süre alışmakta zorluk çekeceksiniz. Siz de güleryüzünüzü insanlardan esirgemeyin, güleryüzlülüğün getirdiği mutluluk halkasına katılın. İzmir'de size sıkıntı verecek insanların %98'i İzmirli değil İzmir'e belli yerlerden göç eden biri olacaktır. Futbol konusu hariç tabi. Konu futbol (Göztepe & Karşıyaka) olunca o nezih insanlar insanlıktan çıkıyor, görebileceğiniz en vahşi holiganlara dönüşüyorlar malesef. Bunlar dışında İzmir'in tabiki çok sinir olduğum yönleri de var ama İstanbul'dan gelen birine bunları anlatsam dalga mı geçiyorsun der mutlaka. Bu yüzden hiç bahsetmeyim, İstanbul'dan kurtuluşunuzun keyfini çıkarın.

    Yanlış anlaşılmasın. Bende anne ve baba tarafından izmirliyim. Ama şu göçmen meselesine katılmıyorum. Madem hoşgörüden bahsediyoruz böyle bir hoşgörüsüzlüğü nasıl yapabiliyoruz? İnsanları göçmen ve yerli diye kategorileştirmekte hoşgörüsüzlük değil mi? Hem İzmirin yüzde kaçı gerçekten İzmirli ki, sorun yaşarsanız İzmirli değildir diyebiliyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 10 Eylül 2015; 20:54:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.