Şimdi Ara

Şengör Popperci değil, bilimde Poztvst siyasette Hegelcidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apaçık ortada olan durum. Şengör ne eleştirel akılcıdır, ne de Poppercidir. Bir kere akıllı olsaydı kuantuma tapması gerekirdi neyse bu başka mesele. Ne diyoduk Popper üç ayrı dünya ve varlık alanı kurar. Dine yer açar. Metafizik karşıtı falan değildir, sadece tarih metafiziği karşıtıdır. Tarih metafiziğini de eleştirirken bilgi sosyolojisi, toplumsal inşaacı(social construction of reality kitabı okunabilir) bir kontextten yola çıkar. Yani aslında gerçekliğin olmadığını savunur gizli bir şekilde. Bunu da Kantçı ütopyalarla aşmaya kasar; yani ne diyor hakikat falan yok ama ilerlemeyle hakikate ulaşacağımız varsayalım. gibi muhabbetler çevirir. Neoliberaldir, demokrasi aşığıdır. Militarizm aristokrasi falan şeytandır onun gözünde.

    Şimdi tek bir soru soruyorum. Elinizi vicdanınıza götürün ve Şengör'ün bu adamla zerre alakası var mı diye sorun. Şemgör gibi aşırı bilimtaparcı felsefe bilmeyen bilim insanları onlara scientist, bilimci felan denildiğinde savunma amaçlı aaa ben pozitivist değilim Popperciyim, eleştirel akılcıyım gibi masallar anlatırlar. İnanmayınız efenim. Şengör'ün ne olduğu ortada.







  • Yahu ben biraz abartmışım Şengör'e yüklenmeyi. Bundan sonra tombik celal hakkında övgü haricinde başka bir yazı yazmayacağım.
  • Atatürk Lucretiuscu,
    Hz.Muhammed Marxcıdır.
  • Perceptron kullanıcısına yanıt
    Nooldu kutsallarınıza mı basıldı? Hemen syn. Atatürk'ten Hz. Peygamber'e hakaret etmelere geçilmiş. Bravo gerçekten.
  • GERÇEK Gandalff kullanıcısına yanıt
    Senin annene veya bacına hegelci dense hoşuna gider mi he?
  • Perceptron kullanıcısına yanıt
    Hegelci olmak adam olmaktır, king olmaktır, başgan olmaktır. Hele hele siyasette Popper kevaşesinin neoliberal kafa demokrasi tecavüzlerine tercih olunur. Ama anlayamazsınız...
  • Perceptron kullanıcısına yanıt
    Ana bacıda karıştırma edepsiz herif. Biyerinize basınca ya peygambere yada ana bacıya saldırıyorsunuz. Sizle daha fazla muhatab olamıycağım. Çünkğ bu sefer gerçekten sondu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GERÇEK Gandalff -- 20 Temmuz 2018; 7:23:30 >
  • Reddilmesi i kansız bir gerçek ama, gizli platoncular kuduruyor nedense bunu duyunca.
  • Bir seyi tespit ettim celal hoca hakkinda. Genellikle dinleri, metafizik inanclari siddetle elestirip reddederken, diger tarafta da her defasinda siddetle savundugu doga bilimlerini putlaştirdiginin farkinda degil. Dini eleştiriyorsun, inanclari yerden yere vuruyorsun ama pozitif bilimlerini dinselleştiren "pozitivist" bir tavir takindiginin farkinda degil sanırsam. Celal Sengor'u ilk once ne elitist olarak ne de aristokrat olarak tanımak lazım. Onun düşünce yapısı kesinlikle sığ bir pozitivistin düşünce yapısıdır.



    Sosyal Bilimleri de gereksiz yere yerden yere vurması, tam olarak sığ bir materyalistin yapacağı bir iş. Mesela bir demecinde "Bu ülke sosyal bilimlerle -sosyolojiyle, iktisatla, tarihle- değil, ancak ve ancak doğa bilimleriyle gelişebilir" diyordu. Bu cografyanin insaninin kulturel ve siyasi anlamda mureffeh olabilmesi icin oncelikle Sosyolojiyle, iktisatla ve tarihle egitilmesi ve bilinclendirilmesi gerekir. Toplumu duzene oturtacak en atesli gereksinimimiz sosyal bilimlerin etki alaninin buyumesi olacaktir. Dolayisiyla doga bilimleri arkadan gelmelidir. Sosyal bilimlerin katkisiyla gelismeden, doga bilimine yonelmek budalaliktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 20 Ağustos 2018; 15:28:15 >




  • Schwartzenius kullanıcısına yanıt
    Afedersiniz Alaman mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GERÇEK Gandalff

    Afedersiniz Alaman mısınız?
    Coğrafya engel değildir.
  • Schwartzenius kullanıcısına yanıt
    Coğrafya kader değildir, ama alaman olunmaz alaman doğulur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.