Şimdi Ara

Self Service Detaling Shop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun süredir forumu kullanmıyorum yanlış yere açtıysam başlığı affınıza sığınırım.


    Ankara'da insanların araçlarını benzinliklerde kötü şampuan ve sıra baskısı üzerinde keyfiyle yikayamadiklari ve benim de bu durumdan muzdarip olmam üzerine yeni bir konsept üzerine fikrinizi almak istiyorum.


    İçerisinde bir Detaling dükkanında bulunacak profesyonel malzemelerin bulunduğu( kaliteli basınçlı yıkama, köpük tabancaları kendi kopugunuzu ve sampuaninizi koyabileceğiniz, buharlı yıkama, güçlü ıslak kuru süpürge, koltuk yıkama, hava ile kurulama toollari vs.) Su veya zaman kisitiniz olmayan kapalı alanda rahatça arabanizin iç ve dış temizliğini yapabileceğiniz, aynı zamanda dünya Detaling markalarının ürünlerini de shop içerisinden satın alabileceğiniz bir konsept yaratmak istiyorum. Genel olarak bunu Türkiye ve Ankara da talep görüp görmeyeceği benim için bir merak konusu. Siz böyle bir işletmeye gelir miydiniz ve saatlik maksimum ne kadar öderdiniz?


    Fikirleriniz benim için değerli, şimdiden teşekkürler.


    Edit: Fikir vermesi amacıyla Amerika'da konsept örneği. Bahsi geçen işletme undan daha butik ve samimi bir ortam olacaktır.

    https://www.youtube.com/watch?v=RFylnrJM3Jk&feature=youtu.be




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minotor -- 27 Temmuz 2023; 11:19:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Minotor kullanıcısına yanıt
    Önceki şampuan ile yenisi karışır
    Sabit kaliteli şampuan olmalı
    Şampuan sizden ise 60-70tl verebilirim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aracı ne ile yıkadığımın önemi yok...

    kimyasalların çoğu berbat (%80 oto yıkama)


    araç günün sonunda tozundan pisliğinden arınıyor

    dış kısmı kolay ilacı sık pislik aksın...sonra şampuan ve durulama araç temiz... lastikleri parlat... bu kısmı 2-3€ aralığında avrupada

    bizde benzin istasyonlarında 35-40tl ortalaması...


    ve içini süpürme kısmı var...baktığın zaman 45-50₺ aralığı güzel olur, müşteri dolu olur...

    diğer taraftan muhite göre değişken iç dış yıkama 80-180₺ arası geziyor (250₺-300₺ isteyenlerde var onlarıda dışında tuttum)

  • İzmir iç-dış yıkama 150TL şu anki fiyatlar. Kendin yıkarsan jetonu 15TL gibi paralar oluyor. 4 jetondan aşağı yıkanmaz, 60TL diyebiliriz. Kısaca bunların arasında bir fiyatlandırma ile olur. O zaman da kaliteden ödün verilir diye düşünüyorum. 150TL'ye kalitesiz ama uğraş vermeden yıkamak mı aynı paraya uğraş verip kaliteli ürünlerle yıkamak mı? Ona karar vermek lazım. Yerinde yıkama hizmeti verenler de vardı pek büyüyemediler. İş fikri güzel ama iş fikrinin güzelliği kadar ortaya çıktığı zaman da çok önemli denir genellikle. Belki insanlar hala uğraşsız yıkamaya meyilli diyebiliriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 27 Temmuz 2023; 10:44:32 >
  • ben de geçen gün bir yerde yıkadım 15 lira jetonu opette 8 liraydı orada araç süpürmesi de vardı zaman sınırı olması kötü paspasları felan yıkama imkanım olmadı riskli bir iş eğer maddi olarak gücünüz varsa riske girebiliyorsanız tutarsa

  • Bütün yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Edit olarak bir video da ekledim. Biraz daha fikir verebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikir güzel ama bazı çekincelerimi yazmak isterim,


    - Aracını kendi yıkayanlar ya maddi durumu yetersiz olanlar ya da bu işe çok hevesli olanlar (bunların sayısı hayli az, hevesli olanlarında bu hevesi genelde maddi sıkıntıdan kaynaklanıyor)


    - Sizin bahsettiğiniz konsept hem çalışma tarzı hem sunulacak ürün gamı açısından bir defa uygun fiyatlı ol(a)mayacak


    - Fiyatlar fazla olunca oraya arabasını kendi yıkayan, maddi durumu yetersiz insanlar gelemeyecek


    - Maddi durumu iyi olan insan zaten arabasını kolay kolay kendi yıkamaz


    - Benim gözlemlerime (Ankara'da yaşıyorum) göre, arabasını kendi yıkayan gruplar genelde varoş semtlerde/ilçelerde (Keçiören, Mamak, Sincan, Altındağ v.b.) oturuyor ve bu insanlar benzinliklerde 3-5 tl atılan makineleri bile pahalı buluyorlar.


    - Ankara'da söylediğiniz konsepti kaldıracak belli başlı 3-5 semt/mahalle ya vardır ya yoktur ki oralarda da dediğim gibi kim gelip kendi aracını kendi yıkar, muamma.


    Fikir dediğim gibi güzel ve hatta gözlerim hep bu tür bir işletme arar durur. Lakin fiyat çok önemli, kaliteden ve zamandan kısmadan uygun fiyatlı (en azından belli bir kitleyi cezbetmeye yetecek kadar) hizmet sunulabilirse belki ama bana pek mümkün gelmiyor şöyle bir düşününce.


    Ama ticarette kuraldır, ilk olan, cesur olan ya kazanır ya batar. Yoksa benim gibi günlük hayatında bile hastalık derecesinde ihtiyatlı bir adama kolay kolay hiç bir yeni iş için "olur" dedirtemezsiniz.





  • Self servis yıkamaların en büyük dezavantajı yıkama yerinin üstü kapalı ancak kurulamaya geçtiğimiz alan güneşli böyle olunca güneş altında hem zorlanıyoruz hem de araba da kurulanmıyor leke kalıyor. Akşam vakti de aşırı kalabalık oluyor. Aynı şekilde aracın içini temizlerken de güneş altında kalıyoruz. Üstü komple kapalı olsa bence yeter de artar bile çünkü kaliteli self servislerde yıkamak şuan 80 lirayı geçiyor üst düzey bir yerde yıkamak istersek hem malzemelerin fiyatı hem de detailing kelimesi eklenince korkunç pahalı olur ve çoğu kişi fırçasız oto yıkamaya verir hem uğraşmaz hem de vakti kendine kalır ama böyle bir yer açılırsa vaktim olursa fiyatı neyse verir bir kere denerdim.

    Her araç için özel komple kapalı/izole bir alanda araç yıkamak isterdim. Yıkama, kurulama, süpürge ayrı olsun istememezdim.


    Su leke bırakmayacak, köpük kaliteli olacak hatta isteyene özel yıkama kovası vereceksiniz isteyen çift kova tekniği ile yıkayabilecek. Su ve köpük için süre kısıtlaması olmamasını isteriz ama çok fazla boşa giden su ve malzeme olacaktır o yüzden bir sınır olmalı ama bu sınır müşteriyi rahatsız etmemeli.


    Ön yıkama için özel köpükler var onlardan da olmalı. Sanırım tek bir makina ile hem su hem de köpükleri verebiliyorsunuz öyle bir makina koyarsınız her alana. Süpürge olur her alanda. Süpürgenin bakımı da önemli benzinlikteki kokmamalı.


    Buharlı temizlik detay işleri filan hepsini tek bir alana koymak ciddi bir maliyet oluşturacaktır. Yüksek emiciliği olan bezleri, jant fırçalarını de yıkama alanına girince kullanabilmeliyiz. Bezler her müşteriden sonra özel olarak yıkanmalı ve temiz olmalı. Mesela benim ortalama ürünlerim var ama böyle bir yere gideceksem piyasanın en iyi yıkama eldivenini ve bezlerini denemek isterim. Gyeon, Valet Pro gibi markaların ürünlerini deneyebilmeliyim.


    Bunların hepsi için bilet alıp yıkamaya girmeliyim. Sürem bitesiye kadar herşey sınırsızca kullanabilmeliyim. Kurulama bezi için jant fırçası için sıra beklememeliyim.


    Bir alanı da kendinize ayırırsınız isteyen ücretini verir yıkamayı siz yaparsınız. Bir bölümde de pasta cila seramik yaparsınız ya da birine kiraya verirsiniz.


    Yıkama alanında ışıklar benzinliktekiler gibi olmamalı özel bir aydınlatma olmalı detay yapan merkezlerdeki gibi. Hem aracını detay temizlemeye gelen hem de fotoğraf çekmeye gelen de olacaktır.


    Ancak dediğim gibi böyle bir yıkama ciddi anlamda çok pahalı olacaktır kaç kişi böyle bir yere gelir bilemiyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.