Şimdi Ara

Şehirlerarası yollarda hangi LPG istasyonları güvenilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ben aracımla uzun yola çıkmak istiyorum ama LPG depom beni en fazla 300 km götürüyor. Ankara'dan İstanbul, İzmir ve Eskişehir'e gidiş ve dönüşlerde LPG doldurtmak için hangi istasyonları önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PyroOnFire -- 26 Ekim 2013; 14:26:17 >



  • en ucuzu
  • Ucuz olan güvenilir de olacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PyroOnFire

    Ucuz olan güvenilir de olacak mı?

    Olacak tabi kardes. İstemezsen en ucuzi ve en pahalisini dene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam , ankaradan izmire giderken, salihlide milangaz var..direk milangaz a.ş ye ait onlara güvenebilirsiniz...ayrıca uşağa girişte bizimgaz var..onlarda güvenilirdir...pamukkale gaz da var ama ordan yakıt denemediğimden yorum yazamıyorum..
  • burkay0664 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, yola çıkarsam dikkat ederim oralara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PyroOnFire

    Merhabalar, ben aracımla uzun yola çıkmak istiyorum ama LPG depom beni en fazla 300 km götürüyor. Ankara'dan İstanbul, İzmir ve Eskişehir'e gidiş ve dönüşlerde LPG doldurtmak için hangi istasyonları önerirsiniz?

    Madem 300km gidiyor, o zaman size hem ekonomik hem de güvenli bir kaç yer önereyim.

    Ankara dışına çıkınca LPG fiyatları aşırı şekilde artıyor malumunuz üzere...

    Ankaradan İzmir-Eskişehir yönüne giderken merkezden dolu depoyla çıkmanıza gerek yok. Polatlı'ya kadar gidin, Polatlının çıkışındaki son ışıklara varmadan karşı şeritte yani sol tarafınızda kocaman bir AYGAZ totemi görürsünüz. Orada Aygaz fiyatı Ankara fiyatlarını bile altındadır. Ankarada şu an 2,55 TL iken o Aygazda 2,51 TL dir. Ankara >>> Eskişehir-İzmir hattında gazın en ucuz olduğu son nokta Polatlıdır ve tavsiye ettiğim yerin fiyatı Ankaranın bile altındadır. Oraya gitmek için Polatlı çıkışındaki son ışıklardan (küçük sanayi girişindeki ışıklar) U dönüşü yapacaksınız ve geri dönüp yola paralel ilerleyen yan yola girip 400 metre kadar geri geleceksiniz. Aygaz totemine doğru gidin gerisi kolay. Temopet diye bir benzin istasyonu içinde Aygaz satıyorlar. Opek kart geçmez bilginize... İStasyonun tam yeri için:
    Google Maps e girip şu koordinatları kopyala-yapıştır ile alıp aratın:
    39.572333,32.131936
    http://maps.google.com

    Ankaradan >>> İzmire giderken Salihliye varmadan Kula adlı ilçenin hemen çıkışında bir Opet-Aygaz istasyonu var. Opet Yumakalanı Petrol. Ankarada Aygaz 2,55 TL iken orada 2,65 TL idi.
    https://plus.google.com/103242087056076430552/about?hl=tr

    İzmirden >>> Ankara yönüne giderken Kula çıkışında STR dinlenme tesislerinde SHELL Autogas 2,61 TL falandı. (Ankarada Shell 2,56)
    https://plus.google.com/105665352492501403906/about?hl=tr

    Bir de tam İzmirden çıkınca yokuşun ortasında bir Opet-Aygaz vardı, oranın fiyatı şehiriçindekilere göre iyiydi. Sanırım şurası:
    https://plus.google.com/103265135011060437669/about?hl=tr



    Salihlideki BP istasyonunu tavsiye etmem. Bazen Milangaz ile rekabete tutuşurlar. Depo başına yaptırdığı kilometre azdır ve aracın çekişini Milangaz gibi düşürür. BP deyipte güvenmeyin yani. Gerçi depo başına en fazla kilometreyi geçen yıl Shell Autogas ile bu yıl Aygaz ile yapıyorum. Defalarca denedim sonuç aynı.


    İzmirden Ankara yönüne gelirken Turgutlu ilçesi tarafındaki USPET içerisindeki Milangazıda tavsiye etmem. Kuladan çıkıp Salihliye gelmeden Kasaplı denen mevkide bir Demirören Milangaz var orayıda tvsiye etmem. Aslında Milangazların çoğunu tavsiye etmem çünkü enjektörlü-sıralı sistemli araçlarımın hiçbirinde iyi sonuç vermedi. Çekişi düşürdü. Alırken çok ucuzdu fakat depo başına yaptırdığı kilometre de ona oranla azdı. Milangazın kilometre başına maliyeti Aygaza göre sadece %3-4 düşüktü ve o kadarcık tasarruf için o çekiş düşüşünü ve o rezilliği çektiğime değmedi.
    Karbüratörlü araç kullananlar için ise nedense Milangaz-Aygaz çok farketmiyor. Onlar Milangazda daha çok tasarruf yaptığını söylüyorlar.




  • PyroOnFire kullanıcısına yanıt
    Ankara-İzmir hattında Afyondan almayında nereden alırsanız alın diyebilirim. Sanırım iç bölgede kaldığı için LPG nin en pahalı olduğu yerlerden biri.

    Polatlıdan depoyu doldursanız Kulada bahsettiğim yere kadar en az 360 km var, yani 1 depoyla gidemezsiniz. Salihli 415 km falan. O yüzden arada bir yerlerde otogaz almanız gerekecek. Polatlı-Salihli hattında Afyondan almak yerine Uşak ilini tercih edebilirsiniz. Uşakta otogaz fiyatları Afyona göre daha düşük diye biliyorum.

    Ben sıralı sistem kitinin ve filtrelerin sağlığı açısından Aygaz-İpragaz dışında otogaz almıyorum bu da benim tercihim. Milangazdan geçmişte 4-5 depo aldım, ilk LPG sistemi bakımında filtre resmen kahverengiye dönmüştü. Bir başka arkadaşta Focus aracına Ostim Gül otogazdan 6-7 depo Milangaz aldıktan sonra servise gitmek zorunda kaldı. LPG filtresi kararmıştı ve içinden metal çapaklar çıktı. Gaz aldığı yerlerden birinin deposu demekki hem çok kirliydi hemde filtrelemeden gaz basıyorlardı.
    Bu yüzden işi bilen bir çok LPG servisine danıştım, hepside bir kaç markayı önerdi elbet ancak hemen hepsinin ortaklaşa tavsiye ettiği 2 marka Aygaz ve İpragaz idi. Bunlar temiz gazlar.

    Rafineriden çıkan gaz aynı. Ancak her marka o gazı aynı şekilde bayilerine yani akaryakıt istasyonlarına aynı kalitede ulaştıramıyor. Taşınırken kirli depolu tankerlerle taşıyanı var, satış yerindeki yer altı tankerinden kaynaklı kirlenmeler var, pompa bakımlarını ve filtrelerini değiştirmeye dikkat etmeyenler var...... Hatta bütan/propan oranı daha niteliksiz olan Dökmegazı otogaz diye satanlar var. Pompa-depo basınçlarıyla oynayıp normalde maksimum 45 litre alan depoya 50 litre gaz basıldı gösterenleri var. Var da var. Kimi markalar ir miktar katkı atıyor (Aygaz gibi), bu çekişte farkettiriyor. Temelde rafinerinden çıkan gaz aynı. Ancak o otogaz sizin aracınızın deposuna basılana kadar ne şekilde taşınıyor ve ne şekilde saklanıyor bu çok önemli.

    Son LPG bakımından bu yana sırf Aygaz ve mecbur kalıncada İpragaz alıyorum, 15bin km bakımında filtreler çiçek gibi çıktı. LPG sisteminin garantisi bitsin, o zaman 25 bin km de bir bakıma gideceğim. Eski aracımdaki BRC sistemin garantisi bitikti. 30 bin kilometrede bir bakıma giderdim ve filtreler çok hafif koyulaşmış halde çıkardı. Aynı araçla karma olarak Milangaz-BP gaz-Aygaz alırken 15 bin kilometre bakımında bile filtreler daha çok kararırdı. Aygaz-İpragaz ikilisinden şaşmayınca aynı filtrelerle 30 bin kilometre gittim ve çok kirli değildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigasyonel -- 29 Ekim 2013; 1:11:26 >




  • Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.