Şimdi Ara

Şehir hastanesi ödemelerine sansür!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
5.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sandik hesap vermek degildir. Hesap vermek denetimle, seffaflikla olur.


    Yaptiklarinin maliyetini halktan kacirtarak, ortulu odeneklerden para sacarak olmaz.


    Dun 1 liralik butceyle 1 liralik hizmet veriliyordu diye bugun 100 liralik butceyle 3 liralik hizmet savunulmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulkibey

    Bu konuda ayni noktada bulusyoruz. Ikimiz de AKP'in millete hesap vermekten kactigi konusunda hemfikiriz.


    Alıntı

    metni:
    Size hesap verecek halleri yok -Qtrone


    Ben de onu diyorum, halk yerine gercek efendilerine hesap veriyorlar.

    İnsan fanatik olabilir ama bu üye gibi "eski chpliyim" falan deyip de şu tarz yazmak net art niyetli bir hakaret. O yüzden böyle kişilerden en fazla böyle cevap bekleyebilirsin zaten.

  • şebeke suyuna bir şey katıyorlar eminim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    Hocam niyetin kötü değil, o sebeple teşekkür ederim.

    Şimdi 1920 de ülkede 4 tane eczacı bir elin parmakları kadar doktor vardı. 1970 lerde bile göz, kadın doğum, üroloji, ortopedi diye doktorlar yoktu, sadece cerrah ve dahili diye 2 branş vardı. Bunları yazarken şu amaçla yazıyorum, suyu bile döksen olduğu yerde kalmıyor akıyor, zaman geçtikçe tabi ki iyileşmeler ve ileri gitme olacak.

    Sağlık sistemi ile ilgili olarak benim de takdir ettiğim olaylar var. Özellikle 3 çeşit hastanenin tek çatıda toplanması, evet ilaç ücretlerinin ve kuyruğunun azaltılması, kısmen aile hekimliği sistemi, doktorların vatandaşı sömürmesi (* sonra tekrar değineceğim) nin önüne geçilmesi vb.


    Sağlık sistemi popülizme kurban gitti. Hemen daha fazla hastane ile sorunu çözebileceğini düşünmüşsün, çok yanlış. Hastane sayısı gayet yeterli veya elimizdeki en az olan şey hastane değil. Esas sorun şu bu toplum neden bu kadar çok hasta. Neden bu kadar çok hastaneye geliyor. Uzman hekimlerin muayene ettiği hastaların yüzde kaçı gerçekten uzman hekim muayenesine ihtiyaç duyuyor (yüzde 25 bile değil). Acil servise gelen hastaların yüzde kaçı gerçekten acil (yüzde 10 bile değil). Elimizde en az olan şey koruyucu ve 1. basamak hekimlik. Bakınız covid de 1 ay önce tedbirleri gevşettik (koruyucu hizmetleri hiçe saydık) ve yeterli aşılama yapamadık (1. basamak hizmet ve koruyucu hekimlik) her yer hasta doldu. 2 misli hastane olsa bu şekilde davranırsak o da dolar. Ancak koruyucu hizmetler oy getirmez, düşün devlet seni koruyor, yediğin gıdanın kalitesini test ediyor, patronunu takip ediyor seni çok fazla stres etmesin diye, şehir içinde dizel arabayı yasaklıyor vb bir sürü alanda devlet vatandaşının sağlığını takip ediyor, vatandaş kanser hastalığına yakalanmıyor, şimdi bu vatandaş nasıl anlatacak hastaneye gittim de şöyle güzeldi böyle iyiydi diye. Böyle olunca oy getirmez. Birde senin iktidarının attığı adımlar 30 yıl sonra kişilere yansıyacak. Halbuki devlet görevini zamanında yapmadı, hastayı da çok daha pahalıya tedavi etti bir de kişi kansere yakalandı sağlığından oldu. Akıllı insan işi değil. Ancak işte biz bu sistemi çok iyi sanıyoruz, neden çünkü gözümüzün önünde ve gözümüzü daha iyi boyuyor.


    Sağlıktaki bu olay eğitimdeki akıllı tahta yaptık ancak eğitimin içi fos kaldı olayı ile bire bir benzer. Ancak nitelikli eğitim 20 yıl sonra oy getirmeye başlar. Akıllı tahta ve okul binası yapmak hemen oy getirir.


    Amacım siyasileri eleştirmek değil. Pek tabi hatalarını konuşur anlatırım, babam olsalar yaparım. Biz ne talep edersek siyasiler bize onu sunacak. Bu gün Akp yarın bir başkası. Bizler bilinçlenelim daha iyisini talep edelim. Bu amaçla yazdım, umarım aklınızda bir soru işareti uyandırabilmişimdir.


    *bu gün hastalar hekimleri sömürüyör, Afrikada çalışan bir doktor Türkiye'de çalışan bir doktorun tüm para birimlerinde 3-4 misli maaş alıyor. Tanzanya kadar bile kazanamıyorlar.


    Saygılarımla

    Hocam sağlık sektörünün içinde daha doğrusu organize kısmında yer alan biri olduğum için sizin sorunlarınızı naçizane az çok tahmin edebiliyorum. Burası siyaset ağırlıklı olduğu için bu yönde yazılıyor. Eksiklikler var ve olacak, bu kadar nüfusa ne doktor dayanır ne hastane, her şehre 3 hastane yapsan yine yetmez. Hastane yapmak da çözüm değil, doktorların da iyi eğitilmesi lazım, 5 yıldızlı otel ayarında hastane yap doktor tüm hastaları ameliyat masasında bırakıyorsa o hastanenin hiçbir değeri yok, bu yüzden yukarıda bahsettiğim gibi kongreler ve buralarda verilen kurs ve eğitimlerin artması herek bence. Doktorların çoğu da buraya yiyip içmeye geliyor biraz da onlar bu işin üzerine düşmesi gerekiyor aslında.
    Bunun dışında tedavi için verilen tetkikler çok hızlandı, geçen ay muayene için gittik, 3 tetkik; kan, röntgen, kalp iki saat için bitti hocam, sonuçları da doktorun bilgisayarına gitti, bu gerçekten muazzam birşey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla vergilerimizin gittiği yer olan hastanelerin varlığından memnunum. Helal olsun bu vergiler oralara.


    hepimiz hasta oluruz, partili partisiz dinli dinsiz herkesin yolu hayatında 1 kere bile olsa burdan geçer.


    övünebileceğimiz bir kurum aslında bizim hastanelerimiz. Tabiki her hizmetin bedeli var.


    ancak,


    ödemelr ve masraflar şeffaf olmalı, hatta herkese açık olmalı. Gizliliğe hayır!

  • Kac para?


    Hala cevap yok...

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Amac efendisinin emirlerine gore hareket eden emir kullarini kazanmak degil zaten, propaganda erlerinin foyasini ortaya cikartmak.


    Cehaletin sesi gur cikar, meydani bos birakirsaniz yayilir.

  • @winwin35 Bravo sana halkın şimdi halkın haberi oldu. 16 buçuk milyar gizlenmiş. Of ülen o para ile kaç kasa gazoz içer, kaç kfc yerim ben var ya sana hela olsun. Hem de torbadan çıkmış ama sansürlemişler.


    Vay anasını sayın seyirciler. Flaş flaş flaş.


    Hastanelerde kovid'ten yer yok. Adam hastanenin parasını devlet neden ödüyor derdinde hiç ameliyat olup hastanede rehin kalmamış ki. Bol keseden sıkıyor. Maaşallah

  • Aynen hocam, benim kedimde oversteer problemi vardı götürdük ABS'li Brembo marka mis gibi fren taktılar. Kostek olmayalım arkadaşlar sj.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bi zahmet alinmasın cucük kadar motorlu Clio'dan bile bi tane daha devlete aliyoz o kadar araba aliyom dvelete refakatçi parasi da vermeyeyim değil mi ? O zamanlar bi araba da devlete aliyo muyduk acaba ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir kişi yatiyo ama yatamayan kaç kişi var onu da düşün istersen. Hastaneler dolmuş taşıyo sen ne anlatıyon hocam ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Novagate

    Size hesap verecek halleri yok, 3 yatak atmaktan aciz, aşağıda gördüğün milleti hastanelerde yerlerde sürüm sürüm süründürenlere ne hesabı pardon?



    Bak burası da uzay üssü.



    Şaka şaka. Burası Ankara Şehir Hastanesi hastane bilgi yönetim merkezi, tüm hastaneyi kontrol eden digital network ağ altyapısı.

    Nasıl şahane değil mi.

    Alıntıları Göster

    hükümet her vergi mükellefine hesap vermekle yükümlüdür. hükümeti apartman yönetimi gibi düşünün,aidat veriyorsam hesabını yöneticiden sorarım. haa bu arada, şehir hastaneleri şirketin devletin değil, devlet kiracı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 10 Nisan 2021; 0:41:0 >




  • Ülkeyi şirket gibi yönetmek ne kadar kötü bir yaklaşım ise

    hastaneyi otel gibi hayal etmek - karşılaştırmak da aynen o kadar kötü bir yaklaşımdır.

    Açık açık yazmama rağmen sizde en ufak bir soru işaret canlanmadığını düşünüyorum.





    Ben size daha muazzam bir şey anlatayım şu anda Amerikadaki cerrah 5g ve davinci ile Londradaki hastayı Amerikadan ameliyat edebiliyor.

    Paristeki arkadaşımla görüntülü görüşme yapabiliyorum. Tahlillerde 2 saatte çıksın bir zahmet. Teknoloji çağındayız. Elimdeki telefondan dow jones da, nasdaq da işlem yapıyorum oturduğum yerden.


    Siyasilerin çokça sığındığı bir konu var, sistemin arızalarından hekimi sorumlu tutmak. Çünkü kolay olanı ve oy edeni bu. Kesinlikle işe yarayanı bu değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    Ülkeyi şirket gibi yönetmek ne kadar kötü bir yaklaşım ise

    hastaneyi otel gibi hayal etmek - karşılaştırmak da aynen o kadar kötü bir yaklaşımdır.

    Açık açık yazmama rağmen sizde en ufak bir soru işaret canlanmadığını düşünüyorum.





    Ben size daha muazzam bir şey anlatayım şu anda Amerikadaki cerrah 5g ve davinci ile Londradaki hastayı Amerikadan ameliyat edebiliyor.

    Paristeki arkadaşımla görüntülü görüşme yapabiliyorum. Tahlillerde 2 saatte çıksın bir zahmet. Teknoloji çağındayız. Elimdeki telefondan dow jones da, nasdaq da işlem yapıyorum oturduğum yerden.


    Siyasilerin çokça sığındığı bir konu var, sistemin arızalarından hekimi sorumlu tutmak. Çünkü kolay olanı ve oy edeni bu. Kesinlikle işe yarayanı bu değil.

    Bir senede bu ülkede kaç kongre yapılıyor biliyor musunuz? Hekimlerde bir zahmet o kongrelerde yiyip içmeye değil de kendilerini geliştirmeye gitsin o halde herşeyi devletten beklemek? Devlet elinden geleni yapıyor teknoloji çağında 3 tane tetkiki 2 saatte hallediyorsa 90'larda da bir odaya 3 tane daha yatak atsaydı o zaman neden atamadı.
    Doktorların sorunları var elbette, bu kadar insana hizmet vermek kolay değil, her mesleğin zorlukları var. Tüm bunlara rağmen ülkenin doktorlarının çoğu iyi niyetli ben bu tvlere çıkan hocaların da çoğunu da tanıyorum, Türkiye sağlık alanında dünyada kayda değer bir yerde bunu abstractlarda ve bilimsel makalelerde görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 9 Nisan 2021; 23:59:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün kan tahliline 144tl verdim. Aile hekiminde D3 vitamine bakılmadığı için, bir hastaneye gitmeniz gerekiyor. Özelde işim varken tahlili de aradan çıkarayım dedim :) güzel çıkardılar. sadece d3,b12, testeron için bu fiyat. Endoskopi olmam gerekiyordu aslında, şehir hastanesinde 2 ay sıra var, virüs var. Özel de patoloji de varsa 1060tl tutuyor :) o parayı vereceğime 36tl iki şişe gaviscon dikerim kafaya :) sağlık sistemine güzel diyene de "Allah sağlık sıhhat versin diyorum. Hastaneye düşenin vay haline

  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    Hocam ağzına sağlık ya. Evet biz sağlıklı nesil yerine hastalıkla savaşı seçiyoruz.Dediğinizz gibi hem oy hem para orada. İşin komiği de sürekli hasta olacağımızı düşünüyoruz. Ev ilanlarında yazıyor "hastaneye yakın". Abi neden hastaneye yakın oturmak isteyeyim? kronik hasta kiracı mı arıyorsunuz? Bir gareziniz mi var?


    Fransada kırsal diyebileceğim bir bölgeye gittim. Orta büyüklükte bir ilçe, orada komşu köylere de gittik. Bir tane klinik var başka bir şey yok. Duble yol yok, toki yok. Almanya'daki kuzenime ağrı kesici götürdüm. Doktor su iç demiş yazmamış. Antibiyotik isteyeni dövüyorlar :) Bizde hem doktor, hem hasta tarafında ciddi yanlışlık var. Bir doktor da sen probiyotik iç demedi. Ama bunun sebebi de yine batı kanaatindeyim. Benim kronik rahatsızlığımın esas nedeni 5 yaşımda yediğim 19 penisilin! sonra bademcik gitti, bir zamanlar modaydı. Soner yalçın'ın kitabında yazanları bizatihi yaşadım. sonra işler hep kötüye gitti tabi. son ameliyatta sanırım artık iflas etti zavallım :) 3 yıldır floramı düzeltmeye uğraşıyorum az kaldı. fonksiyonel tıpa sardım. Allah hastanelerden, hasta yatağından uzak etsin hepimizi. Çok merak edenler gidip yatabilir müşteri olarak.


    Bu arada yine ehliyet alamadım :)





  • Konu ödemelere sansür ama adam gelmiş övmüş övmüş övmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotifoti kullanıcısına yanıt

    Ehliyet açısından çok üzüldüm. Tekrar tekrar geçmiş olsun.

    probiyotik açısından aslında dünyanın belki de en zengin ülkesiyiz. Yoğurt, turşu, ekşi mayalı ekmek, yeşillik, hep bizim kültürümüzde olan gıdalar.

    Koruyucu hekimlik çok önemli. Mesela bu ülkede zayıflamak için Çin çayı sattılar, tarım bakanlığından onaylı idi. Ancak bu Çin çayını bitkisel ürün sanmayın. Bildiğiniz yeşil çay gibi bir bitki çayına Sibutramin isimli antidepresan ve iştah kapatıcıyı eklediler. Yani bildiğiniz ilacı bitki çayı diye iteklediler. Sonuçta güzel kilo verdirdi. Ancak ilacın düzgün kullanılmadığında yakın takip edilmediğinde kalp kasını çürütmek gibi ufak bir yan etkisi mevcuttu. Birkaç kişi öldükten sonra tedbir olarak Çin çayı ve Sibutramin yasaklandı. Sibutramin bazı hastalara gerekiyordu aslında olan onlara oldu. Vatandaşına değer veren, sağlığını koruyan bir ülkede böyle bir tablo ile karşılaşmazsınız. Çok ağır cezaları olur. Yurt dışına domates ihraç ederiz beğenilmeyen domates tekrar yurt içinde dolaşıma geçer. Her gün tvde mucize ürün pazarlanmakta, yahu 7 kavanoz bal 100 TL mesela. Acaba sağlığa ne kadar zararlı. Bu kadar kolay satışı yapılamamalı. Fonksiyonel tıp diye mantar gibi şarlatanlar türüyor. Evet bu bir bilim dalı ancak 7 kavanoz bal 100 TL olan versiyonları maalesef çok fazla. İyi örnekleri mutlaka var. Ancak insanları sömüren de var.

    yaşadığım şehirde 5 yıla kadar Çeşme suyu yeterince iyi arıtılmıyordu. Burada cahillikten şişe su içmek sosyetelik olarak anılır. Çeşme suyunda asbest ve arsenik var. İkisi de kanserojen. Ve bizim memlekette gerçekten çok ilginç kanserler var. Ayrıca bir dönem bakteri enfeksiyonu oldu, belediye Başkan yardımcısı kameralar önünde suyun temiz olduğunu iddia ederek 1 bardak da kendisi içti. Ertesi gün akşam acilde yarı baygın serum yedi. Bakın bu söylediğim şeyler sağlığa önem verilen ülkelerde olmaz. Bu tür şeyleri düzeltmek için yatırım yapmak toplumun sağlığını korur ancak göz önünde olmadığı için oy olarak dönmez.

    gıda ve su sanitasyonu, yaşamak için sağlıklı çevre, sağlıklı iş koşulları, daha ilk okuldan spor alışkanlığı edinmek vb birçok konu konuşulabilir.

    Bizim ülkemizde biz bunları talep etmedikçe siyasiler bize ar etmeyecek. O sebeple bilinçlenip talep etmemiz lazım. Bu kadar yazma sebebim de budur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.