Şimdi Ara

Seboreik dermatit egzema'yi yenen arkadaslar gelsin konuya (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
7
Favori
18.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar benim ki cok ileri seviye degildi ama kasinti ve kepek vardi prozinc mor olan sampuani kullandim gecirmisti
    Sacim yagli oldugundan moru kullandim siz sac tipinize gore secersiniz

    Deneme maksatli 150ml olani alin pahali ama denemekte fayda var belki sizde de duzelir.
  • Merhaba, öncelikle geçmiş olsun ben de aynı dertten muzdarip olanlardan biriyim. 39 yaşındayım ve ergenlikten beri bu sıkıntıyı çekiyorum. Benim saç diplerimde kalıp kalıp pullanmalar oluyordu, onları temizliycem diye saçlarım aşırı seyreldi. İlk başlarda ayda 1 zetion denen asit gibi saç derimi yakan bir ürün kullandım, sonra ketokonazol içeren şampuanlar (ketoral, konazol) kullandım haftada 1-2 kez. Vücut bunlara alışınca günlük olarak bu şampuanları kullanmaya başladım ama ne yapsam geçmedi. En son haftada 2 kez prozinc (lila renkli yağlı saçlar için) şampuan kullanmaya başladım. O da yetmeyince prozinc günlük şampuanım, konazol' de duş jelim oldu. 11-12 yıldır böyle devam ediyorum, 1 gün banyo yapmasam hemen egzama geri geliyordu. Sonunda öyle bir yöntem buldum ki, bulduğuma mı sevineyim, yıllardır bu çileyi boşa çektiğime ve giden saçlarıma mı üzüleyim bilemedim.


    Lafı uzatmadan direk uyguladığım yönteme geleyim; Sabahları aç karna 1 su bardağı suya 1 silme çay kaşığı karbonat karıştırıp içiyorum. Sonuç yüzde 90* azalmış egzama. Hem de hiçbir özel şampuan kullanmadan. İlk başlarda her gün karbonatlı su içtim ve tamamen geçti diyebilirim, daha sonra 2-3 günde bir içmeye başladım ve arada bir kaşlarımın arasında çok hafif egzama beliriyor. Bu sonuç benim için yeterli zira egzama şampuanı kullanma derdinden kurtuldum.


    Nasıl oluyor derseniz, seboreik dermatit (yağlı egzama)' in oluşumundaki en büyük etkenlerden birisi beslenme, ancak asıl sorun bağırsaktaki "candida" denen bir bakteriden kaynaklanıyor. Karbonat bu bakterinin cildimizde oluşturduğu negatif etkiyi bastırıyor. Konunun detaylarını bir dermatologtan öğrenmeniz daha sağlıklı olacaktır.


    Yazdıklarım bilimsel bulgular değildir, her zaman olduğu gibi muhakkak önce bir doktora danışmanız gerekir. Fakat belirttiğim miktardaki karbonatlı suyun bilinen bir zararı olmadığı için birkaç gün deneyebilirsiniz. Uzun süreli kullanmadan önce lütfen doktorunuzdan onay alınız.




    * Bu benim aldığım sonuçtur, sizde belki tamamen geçirir belki hiç etki etmez.





  • MrRain M kullanıcısına yanıt

    hocam son durum nedir. yaşıyor musunuz hala  

  • ottoman984 kullanıcısına yanıt

    Selam hala yaşamaktayım ama son 1 aydır bir çözüm daha buldum onu yapıyorum şuan saçımda kaşımda bıyıkların sakalalrın içinde yok ve hatta kulak arkası içindede çıkardı oda yoktu çözüm olarak geceleyin kremi tüysüz yerlere losyonu ise saçlarıma sakallarıma ve kaşlarıma kullanıyorum. Böyle bir çözüm yolu buldum ama sakın duştan cıkarken yapmayın en büyük hata duştan çıkıp 30 dakika beklettikten sonra uygulamamız gerekiyor   Kullanılan İlaç MOMECON LOSYON(Muadilide olur ) bana dayanmıyor çünkü :D ve KREM Birde geceleyin 12 gibi yatmadan önce çak kaşıgı karbonat   Kesin çözüm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLFLyCris12 -- 30 Ocak 2022; 20:27:13 >




  • MrRain M kullanıcısına yanıt

    Hocam 2 senedir nerdeyse foruma girmemiştim HORT gibi ama bende şuan karbonat kullanıyorum işe yarıyor. NOT: Doktorlarında bilmedigi bir rahatsızlık bu sadece hastalıgın tanısını ve teşhisini bulabiliyorlar ama sorunu çözemiyorlar sürekli ilaç veriyorlar onun için doktor birisi varsa sorunun cözümü silme kaşıgı karbonat haberi olsun   Yukarıdaki Cevap Doğru

  • WoLFLyCris12 kullanıcısına yanıt

    Şu karbonatı hap falan yapsalar bari ya. Ben denemiştim geçen sene. 3.günden sonra baymıştım. 3.günde de herhangi bir tepki vermemişti vücut bırakmıştım.

  • Allah dermansız dert vermesin. Bende de var, ama düzenli duş almak kaşıntımı gideriyor o yüzden çoğu kişiye göre daha hafif sanırım. Saçlar, kulak içi, kaş üstü ve gözün alt kısımları. Kepek konusu da eskiden daha çoktu şu an o kadar fazla değil, ama yine de var.

  • momecon krem

  • Bence hiçbir çözümü yok tek çözüm stresten uzak durmak. Ben ne zaman strese girsem bu meret ortaya çıkıyor hayatım normale dönünce o da gidiyor.
  • Yaz başında azalıyor, yaz sonuna doğru çoğalıyor çok enteresan. demek ki bol güneşi veya denizi sevmiyor. çenemden dökülenler gözlüğüme düşüyor toz gibi. çok gıcık bir durum.

  • focusrite kullanıcısına yanıt

    Nemli bolgelerde yasayan insanlarda cilt hastaliklari ve astim gibi hastaliklar sifira yakin oluyor. Gunesten ziyade nem cok etkili.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonymousandy -- 17 Nisan 2023; 9:4:34 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.