Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (373. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
8.492
Cevap
199
Favori
1.209.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lamettrie

    Ginseng+enginar+deve dikeni tabletlerinden kullanıyorum şu an. Karaciğer için özellikle bu üçünden deve dikeni çok etkili. Cilt hastalıklarının çoğu karaciğer kaynaklı .Bu yüzden faydalı olacağını umaraktan kullanmaya başladım 2-3 haftadır. Sizlerede tavsiye ederim. 3-4 ay kullanmak gerekli sanırım.
    hocam,
    çözebildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilindiği gibi denize girdikten sonra bu egzema dostumuz nedense bir azalma eğilimi gösteriyor, bende bunu acaba evde kendimiz yapabilir miyiz diye düşündüm ve İngilizce kaynaklarda deniz tuzu veya Epsom tuzu ile egzema bölgelerini yıkamanın etkili olabileceğini öğrendim acaba bu yöntemi kullanan var mı Epsom tuzu satın almayı düşünüyorum etkiliyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 28 Eylül 2020; 18:26:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kaç senedir saçımda çıkmayan şey şu karantina döneminde sanırım evde durmaktan yine çıktı. Stresli değilim gerçi. Vichy Dercos kullanıyorum fakat değiştirme vakti geldi sanırım.

    Vichy dercos ve head shoulderslar aşırı pahalı. Daha ucuza kullandıklarınız var mı?
  • Önceki mesajları okumadım, muhtemelen çok kez yazılmıştır ama, Vichy DERCOS (yeşil kutu), semptomlarınıza iyi gelir. Daha ucuz olarakta Ceradolin önerebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar tekrardan. Bu hastalığı 5 yıldır çekiyorum. Öncesinde de vardır belki ama anlayamamış olabilirim. 5 yıldır başlangıçta, t bölgemde sonrasında ise sakal ve kulak bölgemde vardı bu illet. Ama saçımda hiç yoktu ve ben hep kendi kendime "iyi ya saçımda yok buna da şükür" diyordum. Ta ki 4 ay öncesine kadar. 4 ay önce saça da sıçradı sağ olsun.

    Yaklaşık 1,5 ay önce tesadüfen gittiğim sabun, cilt malzemeleri konusunda çok iyi olduğunu öğrendiğim Mardin'de ünlü bir dükkandan eşeksütü sabununun şampuan halini aldım. İlk 1 ay gerçekten çok memnum kaldım ama son 15 gündür her şey kötü gitmeye başladı. Kaşınmalar, kızarıklar ve kabuklanmalar tekrar geldi.

    Benim burada sizlere sormak istediğim; sizlerde de saçlarda sürekli olup olmadığı. Yani inanın anlayamıyorum. 5 senedir yüz bölgemde var bu illet ama mesela 3 hafta falan hiç semptom yaşamadığımı bilirim. Saçta ise o bahsettiğim 1 aylık şampuan macerası dışında hep ama hep oldu. Sadece belirli günler biraz daha hafifti.

    Bunların dışında bir de duş almaktan korkar oldum. Duştan sonra özellikle ilk 4-5 saat muazzam bir kuruluk, kabuklanma var. Saçımı eskiden beridir 3 numara kesen biri olduğum için baya belli de oluyor (bu arada saçı kısa tut baya rahatlarsın diyenlere inanmayın, yok öyle bir şey maalesef). Tek yapabildiğim duş sonrası çok belirgin olan kabukları saçıma minimum zarar vererek koparıp saçımı biraz suyla ıslatmam oluyor. Böyle yaparak kötü görüntüyü minimuma indiriyorum.

    Allah aşkına bir yardım edin, tavsiyede bulunun. İyice kafayı yedim artık...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    hocam,
    çözebildiniz mi?

    Alıntıları Göster
    SEDEF HASTALARINDA BESLENME NASIL OLMALIDIR?

    Sedef hastalarının beslenmelerine dikkat etmesi gerekiyor. Glutensiz diyet uygulayanlarda lezyonlar geriliyor.
    Sedef hastalarında metabolik sendrom diğerlerine göre daha sık görülür. Yağlanmanın artması, fazla kilo ve obezite, sedefe yakalanma riskini artırır. Sosyal izolasyon, sağlıksız diyet alışkanlıkları ve azalmış fiziksel aktivite kilo alımına yol açabilir.

    Klinik çalışmalar, kilo vermenin belirgin şekilde semptomları azalttığını gösteriyor. Düşük kalorili bir diyet ve kilo kaybı, yaşam kalitesini artırıyor. Obezite cerrahisi uygulanan hastalarda hem semptomların hem de kullanılan ilaç dozlarının azaldığı ortaya çıktı.

    Alkol tüketiminin sedefi tetiklediğine dair kanıtlar var. Bu hastalarda alkolizm daha yaygın. Alkolizm, sedefin şiddetini de artırır. Sedef hastalarında tedavi direnci de daha fazladır. Alkolik hastalarda tedaviye bağlı karaciğer zehirlenmesine sık rastlanır.
    Doymamış yağ asitlerinin tüketimi sedefin semptomlarını azaltır. Bazı bilimsel çalışmalar, balık ve balık yağının semptomları düzelttiğini gösterirken, bu bulguyu desteklemeyen çalışmalar da var.
    Celiac hastalığı ve sedef bazen birlikte görülebilir. Bu hastalar glutensiz diyetle beslendiklerinde lezyonlar geriler
    Hastaların önemli kısmında folik asit eksikliği görülür. Folik asit seviyesinin düşüklüğü, hastalığın şiddetini artırır. Folik asit tedavisi, kalp hastalıklarından koruyucu etki de gösterir.
    Sedef lezyonlarında yüzeysel olarak kullanılan D vitamininin etkinliği iyi bilinir. Ancak oral alınan D vitamininin etkinliği tartışmalı. D vitamini tedavide kullanılan ilaçların yan etkilerini, metabolik sendrom semptomlarını ve kardiyovasküler riskleri azaltabilir.
    Sedef hastalarında artmış oksidatif stres ve kanda serbest radikallere rastlanır. Özellikle selenyum, E vitamini ve beta karoten gibi antioksidanlar bu oksidatif stresi dengeleyip ortadan kaldırabilir.
    http://psoriasisdernegi.org/menu/45/sedef-hastalar%C4%B1nda-beslenme-nas%C4%B1l-olmal%C4%B1d%C4%B1r




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmRipper

    Arkadaşlar 1 senedir her gün Elidel krem kullanıyorum. Kortizon içermeyen tek tedavi yöntemi bu.
    Prospektüsünde cilt kanseri uyarıları var. Ancak başka çözümüm yok, risk almak isteyen kullansın.
    Ayrıca kulak ve burun içine yanlışlıkla temas ederse yanma yapıyor. Bu tarz yan etkileri var.

    --
    İşin hikayesini okumak isteyenler buradan devam etsin;

    Şu an 28 yaşındayım, kendimi bildim bileli burun kenarlarımda bir kuruluk vs. olurdu. Pek önemsemezdim, yüzümü yıkadıkça daha fazla kuruluk olurdu bu yüzden yüz yıkamanın zararlı olduğunu düşünüp, yüzüme sabun/jel sürmezdim. Sadece suyla yıkayıp nemlendiricilerle idare ederdim. Saçlarımda kepek de olurdu, ama onlarla da bir şekilde idare ediyordum, hiç doktora gitmedim.

    Bu olay yıllar geçtikçe git gide ilerledi, kaşlarıma sıçradı vs. derken işi ciddiye almaya başlayıp araştırdım. Bunun Seboreik Dermatit olduğunu öğrendim. Eksisozluk'den, forumlardan vs. okuduğum çeşitli kremleri denedim, pek çoğu birkaç ay güzel idare etti, ancak sürekli etkisini yitirip başka şeyler kullanmam gerekti. Birkaç sene bu şekilde geçti, bu arada asla kortizonlu bir krem kullanmadım.

    Zaman geçtikçe seborik git gide daha fazla problem olmaya başladı. Kremler idare edemez duruma gelmeye başladı.
    En son bebek gibi bir cildi olan arkadaşımın da sohbet sırasında Seboreik Dermatit olduğunu öğrendim, ve ayda 1-2 gün kortizonlu krem kullanarak idare ettiğini söyledi.
    Ben de onun kullandığı kremi alıp 3 gün kullandım ve sonuç mükemmel oldu. Hayatımda ilk defa bebek poposu gibi bir cildim olmuştu.
    Bunca sene boşu boşuna çile çekmişim dedim. 3 günden fazla kortizonlu krem kullanmazsam bu şekilde idare ederim diye düşünüyordum.

    Aradan 1-2 hafta geçti ve yüzüm eskisinden daha sert bir şekilde tepki göstermeye başladı. Kortizon kullanmadan idare ettim.
    Sonraki ay tekrar 3-5 gün kullandım ancak kullandıktan 1 hafta sonra seboreik tekrar başladı.
    Derken en son iş daha da ciddileşti ve yüzümde kaşıntılı kabarcıklar olmaya başladı (sivilce gibi değil). (bu kortizondan hemen önce mi, yoksa sonra mı oldu emin değilim)
    Kremlerle idare edilemeyecek kadar ciddi bir durum olduğunu farkedince doktora gittim en sonunda.

    Doktor bana "kortizon da kullanmışsın zaten" diyip son çare 3-5 kutu Elidel yazdı. Her gün kullanmamı söyledi.
    1 senedir her gece yatmadan kremi kullanıyorum. Son Elidel'im bitmek üzere.

    Elidel kullanırken yüzüm kortizon kullandığım zamanki gibi bebek gibi olmuyor, ancak idare ediyor, "fena değil" diyebiliyorum.
    Son zamanlarda aşırı bir sivilcelenme olmaya başladı, bunun nedeni Elidel mi bilmiyorum, Corona karantina mevzularından sonra tekrar doktora gitmeyi planlıyorum.

    --

    Edit: Arkadaşlar aşırı sivilcelenmeden dolayı 15 senedir ilk defa şeker'i bırakmayı denedim. Elidel'i de kestim. 1-2 hafta geçti ve şu an Seboreik Dermatit %90 bitti gibi, inanılır gibi değil. Bütün olay şekerde bitiyormuş. Hala kaçamaklar yapıyorum, tamamen bırakırsam geçecek gibi.

    Hocam geçtiğimiz yıl göz kapağı ve göz altında çıkan egzamalar nedeniyle 7 ay falan bu kremi kullandım. Bu yıl göz kapağımda yine egzama çıktı. Doktora gittim, önce kortizonlu kullan sonra bunu kullan yine dedi. Geçene kadar sür falan dedi. Eczane de aynı şekilde bunu 1-2 yıl kullananlar var dedi. Şimdi ben krem hakkında araştırmalar yaparken bu ciddi yan etki ile karşılaştım ve aşırı derecede moralimi bozdu. Bu ilacı toplamda 7 aydan fazla kullanmamışımdır, sizce ben de sıkıntıya girmiş miyimdir? Yarından itibaren kullanmayı düşünmüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gncbilgi_Gnc

    Bu mesaj silindi.

    Hocam bu ilacı toplamda 6-7 ay kullandım geçen sene. Bu yıl göz kapağında çıkan egzama nedeniyle doktor önerisi üzerine yeniden başladım ancak ilk defa korkutan yan etkiyi okudum. Nadiren görülür demiş ama moralimi çok bozdu. Açıkçası kafamı karıştırdı. Kullanımı durdurmayı düşünüyorum, siz ne önerirsiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

    Bu problemin asıl nedeninin şampuan kullanmak olduğundan artık adım gibi eminim, ama sampuansiz çok yağlı hissettirmiyor mu hocam özellikle saç derisi, veya bu bizim asıl sorunumuz seboreik kaşıntısı nuksetmiyor mu diyorsunuz, merak ettim denesem ilk 10 günde eminim bu head shoulders clinical strength kullanmazsam seboreik coşacak ama kullanmayinca geçer mi çok değişik bir öneri deneyebilirim şimdiden teşekkürler.

    Hocam şampuan kullanımı yüzünden demişsiniz ama mesela ben de uzun yıllardır var bu rahatsızlık ve saçıma uğrayalı 4 ay oldu henüz. Uzun süre yüzümde yaşadım. Şampuanların muhakkak olumsuz bir etkisi vardır ama dediğiniz gibi doğrudan bir etkisi olsaydı ilk olarak saçımda (hatta direkt olarak sadece saçımda) olması gerekmez miydi?


    Ha bu şampuanlar zamanla cildimizin pH'ını falan değiştiriyordur ve bu sadece kullanıldığı yer olan saç bölgesini etkilemiyordur falan orasını bilemiyorum tabii. Ama benim düşüncem, bu hastalıkta hem genetik yatkınlık var, hem de "içeriden" kaynaklı sorunlar var.


    Kullandığımız kremler, şampuanlar falan odadaki pisliği halı altına süpürmekten farksız. Sorun içeriden ama ne? En büyük muamma burada yatıyor. Modern tıbbın da bu konudaki çaresizliği (hatta sadece sd değil, normal egzama, sedef, roza gibi birçok cilt rahatsızlığında) insanın canını sıkıyor.


    Aslında belki sizlere saçma gelebilir ama aklımda tam olarak netleştiremediğim bir fikir var. Bu platform, ekşi sözlük, facebook grupları, youtube vs. buralardan ulaşabildiğimiz kadar kişiye ulaşsak ve insanların günlük olarak dolduracağı formlar hazırlayıp bu insanlara doldurtsak cidden işe yarar sonuçlara ulaşabiliriz.


    Bu formun genel şablonunda neler olacak derseniz; o günün tarihi, o günkü seboreik dermatit seviyesi (10 üzerinden puanlandırılabilir), o gün neler yenildi, neler içildi, stres durumu nasıldı, o gün duş alındı mı, su ne kadar tüketildi, kaçta uyundu, kaçta kalkıldı vs vs. sorular daha da güzel hale getirilebilir.


    Düşünsenize 5000 kişinin 6 aylık verisinin elimizde olduğunu. Bence her türlü olumlu sonuçlar elde edilir. Ama dediğim gibi uygulanması zor bir olay.





  • Yüzünüzde varsa maalesef maske kullanımı ile şiddeti artacaktır. Maske özellikle burna yapıştığı için ve dandik plastik kimyasal malzemeler olduğu için hastalığı ciddi şekilde azdırıyor. Aylardır yüzümde burnumda yara yoktu maske zorunlu olduktan sonra yüzümde yara olmayan gün yok. İşin kötü yanı yüzümde artınca kafamda da artıyor. Geceleri kaşıntı atakları oluyor dün gece sabaha kadar 50 defa uyandım. Hastalığın en şikayetçi olduğum yanı kaşıntı ve yanma.

    Şu maske saçmalığı kalkana kadar maske takmamak için sokağa pek çıkmayın. Cildin hava alması çok önemli eğer almazsa hastalık artıyor. Aynı şey saçlarda da geçerli. Saçlarım uzun olunca siyah tişörtüm beyaza dönüyor ama 3 numara kesiyorum sıfır kepek. Bu arada çok kepek yapan bölgelere vazelin iyi geliyor abartmamak şartıyla 1-2 defa sürünce iyi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 10 yıldır egzama var 1 tel bile dökülmedi genetikdir dökülme kellenme varsa 40 yıllık egzamalı tanıdığım var ondada saçlar gür hiç bir dökülme yok

  • Bilginiz gibi hücre Yada t Cell immün sistem hastalğı bu illet...hücre sürekli kendini yenilemek istiyor ve kızarıp kabuklanıp sonrada pul pul dökülüyor.

    Topiclin krem var içeriği tacrolimus denen bir madde imün sistemi baskılıyor ileri düzeyde bu hastalığı çekenler deneyebilir bana çok iyi geliyor.

    Bu maddenin ilaç formu organ nakillerinde kullanılıyormuş seboya etkisi mucize gibi birşey. Yan etkileri tam belli değil heralde 🙄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6A0E81963

    Bu mesaj silindi.

    Sebore dokulme yapmaz. Dokulmen kaliciysa genetiktir. Dayin, anne tarafindan deden vb. onlarca kisiden gecmis olabilir

  • Ben de aynı dertten muzdaribim. Maalesef hap hariç diğer hiçbir şampuan, krem vs bu sorunu çözmüyor. Çünkü bu sorun içeriden kaynaklı. Her zaman olmasa da ara sıra ilaç kullanmak lazım düzenli olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alın bölgesinde yanma kızarma var bunun için ne yapıyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    Sirkeyi nerden aliyorsun market mi ? Benim alın bölgesinde acaip yanma batma kızarıklık var. Orda da işe yarar mi acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ademts5561 A kullanıcısına yanıt

    Farketmez en ucuz market sirkesini kullanıyorum ben migros elma sirkesi a101 bim hepsi aynı işi gördü işe yarıyor bende yıkamıyorum sirkeli kalacak yıkarsan etkisi geçiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar, uzun süredir takip ediyorum ama yazılanlara herhangi bir ekleme yapmadım.


    ben bu illete çözümü zetion şampuan ve hametan krem ile buldum. duşta sadece zetion kullanıyorum ve duştan çıkınca yüzüme hametan sürüyorum.


    bu ikisini yapmadığımda 3. gün başlıyor tekrar. oldukça ekonomik bir çözüm bu arada.

    bilginize.








  • Saç dökülmesinin fazla olması kelleşeceğiniz anlamına gelmiyor. Erkek tipi kellikte(androgenetik alopesi) saçlar dökülmeyle birlikte zayıflayarak aşama aşama incelir ve sonunda kelleşme ortaya çıkar. Dökülmeniz seboreik dermatit kaynaklı ise kelleşmeye yol açmaz yerine aynı kalitede kalınlıkta yeni saç telleri çıkar diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 4 5 yıl önce olmuştu sonra atlatmıştım

    Sonra son 6 aydır ara ara oldu hiç önemsemedim

    Sonra 3 ay önce canıma tak etti gittim konozal şampuan aldım yıllar önce iyi gelmişti .. şimdi 2 hafta var 2 hafta yok derken şampuansız tekrar gitti


    Ne değişik şey anlamadım neye göre çıkıyor çıkmıyor .. Yemek desem aynı stres desem aynı

    Yalnız son 1 yıldırda saçlaırmın önü seyreldi biraz eskiden çok gürdü ama bu ayrı sorun galiba

  • 
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.