Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (372. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.482
Cevap
199
Favori
1.209.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aranıza ben de katıldım. 1 ay önce elimde sedef hastalığı var diye doktora gittim. 1 ay sonra kontrole yine gel dedi saçımı gösterdim bu da sedef dedi. Bu zamana kadar kepek diye bildiğim şey sedefmiş. Doktor biraz ilaç yazdı. Hap aşamasına sonra geçeriz dedi. Vichy yeşil şampuanı söyledim o da sonraki aşama önce saç derinin temizlenmesi lazım dedi. Konuyu bir okuyayım umarım birbirimize yardımımız dokunur
  • bende ve kızımda var,
    kızımın kulağının arkasında çıkıyordu, eczacı bir karışım yaptı iyi geldi, travzol geçirmemeye başlamıştı kulak arkasındaki egzamayı,

    bende de göğüste var, burun kenarlarında var ama çok az, saçta baya kepek oluyordu , yine eczacının kızıma verdiği sabunu kullandım şu an saçlarda pek sıkıntı yok gibi.


    tavsiyem şampuan kesinlikle kullanmayın arkadaşlar, kimyasal tetikliyor,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 20 Ağustos 2020; 12:37:3 >
  • ottoman984 kullanıcısına yanıt
    üstelik deniz fark etmiyor. akdeniz, marmara, karadeniz nerede girsem iyi etki etmişti. sanmıyorum ama bir gün ilacı çıkarsa kesinlikle deniz özlü bir şeyler olur.
  • zifiri34 kullanıcısına yanıt
    bana da öyle geliyor hocam ama bu tip şeylerin kesin tedavisini bulmazlar. silah sektörü gibi.. kortizonlular tarihe karışacak öyle olursa. Bir çok tedavinin bu sebeple bulunmadığı kanısındayım. Kortizon da başka rahatsızlıklara yol açıyor. Her yönden kazanıyorlar
  • Selam arkadaşlar yeni
    bir çözüm önerim var ve gerçek anlamda işe yarıyor birincisi Dalan roxy beyaz sabun sonra yine Delan kepek şampuanı bunu kepek şampuanı olduğuna bakmayın zincpritione yok içinde cicklopirox olamine var ve çok güçlü 2 hafta zaman verin şampuana ne kadar işe yaradığını göreceksiniz ben bu şekilde kurtuldum hatta tam kullanımım 2 defa sabunla yıkıyorum kafamı sonra 2 defa bu şampuanla unutmayın dalan rooxy banyo sabunu ve kepek şampuanı

    https://www.adamerkozmetik.com/dalan-sampuan-zeytinyagli-kepek-karsiti-400-ml/https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fwww.alniaciklar.com%2Fi%2Fl%2F000%2F0007564_dalan-roxy-sabun-600gr-banyo-klasik.png&f=1&nofb=1

    Bu ikisini deneyin şampuan çok hafif ilk zamanlar temizlemiyor gibi hissedebilirsiniz ama zamanla göreceksiniz hatta bi kaç arkadaş yorum yapmıştı bunu kremiyle birlikte kullanıdğında daha iyi etki ediyor diye araştırabilirsiniz




  • Seboreik dermatit veya yağlı egzama diye isimlendirilen bu hastalık, saçlarda; dökülme, pullanma, kepek yapıyor. Yüzde ise burun yanları, çene gibi yerlerde kabuklanma yapıyor. Çözümü ne yazıkki yok fakat iyileşmesenizde geçici çözümler var.
    Gitmedik doktor, kullanmadık şampuan bırakmamıştım, önce saçlarımda kepek var diye başladı sonra soyulmalar oldu sanki güneşlenmişim de sonrasında derimi soyar gibiydi. Yol üzerinde eczane önünden geçerken saç analizi yapılır yazıyordu girdim, Vichy ürünleri satan birisi saçıma kamera ile yakından bakıp gösterdi, elime "Vichy Dercos Anti Dandruff Kepek Karşıtı Şampuan"ı tutuşturdu, yanında da ne olduğunu bilmediğim küçük tüpler verdi mavi renkli sıvı vardı içinde, önce bunları bi kullan sonra şampuanı kullan sorun kalmaz dedi ve o hafta saçımdaki bu problemden şükür kurtuldum. (Yıl 2011)

    Saç için çözüm: Vichy Dercos Anti Dandruff Kepek Karşıtı Şampuan (Kuru saçlar için olanı kullanıyorum, sensitive bende işe yaramadı)

    Yüz için ise durum pek iç açıcı değil, saçımdan çooooook sonra oluştu bu burun kenarlarında çıkan kızarıklıklarım. Yüzümü nemli tuttum olmadı. (Vichy Aqualia Thermal Rich Nemlendirici Krem kızarıklık oluşumunu geciktiriyor gibi geldi bana deneyebilirsiniz, hem de krem bi harika) Yiyeceklerle ilişkilendirdim, perhize gittim yine olmadı. Perhize bi parantez açmak istiyorum; peynir, hazır yoğurt yediğim zaman anında ertesi gün yüzümde kızarıklık başlıyor. Peynir ve hazır yoğurt perhizi ile bu süreyi uzatıyorum, daha seyrek oluştuğunu söylemek istiyorum. (Ev yapımı yoğurt kullanıyorum). Tuz ile ilgili de olabilir, ya da ek başka bir besin de yapıyor olabilir (belki domates). Alerji testine girdim detaylı, alerjim çıkmadı. Kızarıklık başladığında ise çözüm her ne kadar beni mutlu etmese de cortizonlu bir krem.

    Yüz için geçici çözüm: Elocon Pomat (Gerçi eski turuncu kutusu ile aldığımda akşam sürüp sabahında düzelmiş oluyordum, sadece cildi 1 gün beyazlatıyor ertesi gün düzeliyordum, kremi suratımdan çıkarmak da yıkayarak kolaydı. Şimdi beyaz kutuya geçmişler, hem suratımdan çıkarmak için eşimin makyaj temizleme köpüğünü kullanmam gerekiyor, hem de 2 gece kullanınca anca geçiyor oldu içerik değişmemiş deseler de var bi sıkıntı)

    Kimisinde bu öneriler işe yarıyor kimisinde yaramıyor olacaktır, ama teşhisi iyi koymakta fayda var. Sedef hastalığı olanlar da kendini seboreik dermatit sanıyor. O yüzden yağlı egzama da denen bu hastalık için benim çözümüm budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expeditious- -- 23 Ağustos 2020; 17:48:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefer33

    ÇÖZÜM: Selam arkadaşlar, yazlıkta 2 aydır denize girmek,sakaldaki seboreik'e büyük oranda iyi geldi..Saç konusuna gelirsek: 40 senedir bitmeyen kepeklenme ve pullanma sorunu beni bezdirmişti(kullanmadığım kepek şampuanı kalmamıştı)..bu soruna tesadüfen çözüm buldum. Yaz başında 1 hafta kadar şampuan kullanmamıştım,sonra ani bir kararla Şampuanı kestim. Yaklaşık 2 aydır ne sabun ,ne şampuan..."hiçbirşey" kullanmıyorum..sadece su..evet sadece şebeke suyu ile saçımı yıkıyorum ve bolca tarıyorum..tarama işlemi saçın doğal yağı sebum'u saça yaymak ve beslemek için..kısaca şampuan saç derimizi olumsuz etkiliyor..şu an gayet memnunum..kaşıntı yok - kepek yok...yağlanma hiç yok...başlarda hergün yıkamanız tavsiye edilir....sıcak fön kullanmayın...ılık su ile,soğuğa yakın su ile yıkayın..denemekte bir zarar yok....şu bilgiyi de vereyim: şampuan kullandıkça sebum üretimi (yağlanma) maximum artıyor..çünkü şampuan saçtaki faydalı sebum üretimini sıfırlıyor...youtube da biraz gezindiğimde bu konuda onlarca video olduğunu gördüm...faydalandığım bir tanesini alta linkini vereyim..size bunları yazarak kendi tecrübemi paylaşmak istedim...karar sizlerin...herkese sıhhatli günler dilerim.

    Not: İnsanoğlu binlerce senedir şampuansız yaşayabilmiş. Düşününce ,doğar doğmaz bu şampuan dayatması nın anlamını çözmek gerçekten zor!

    9 Aydır Şampuan kullanmayan bir kadın'ın çektiği faydalı bir video:https://www.youtube.com/watch?v=BaRzW0pWYi8&feature=youtu.be
    Benim cildim karmadan yağlı babadan miras. Abiminde aynı. Saçımı çok fazla şampuanla yıkamamaya çalışıyorum günümüz iş koşullarında zor olsada.
    https://www.youtube.com/watch?v=gf-M_DpXDwA

    Bende şu videoyu izlemiştim önceden. Şampuan söylenildiği gibi yağlanmayı arttırıyor evet. Fakat asıl önemli nokta cilt tipi. T bölgesi yağlı yanaklar kuru. Hadi diyorum saçıma şampuan sürüyorum yağlanmayı etkiliyor diyelim. Sırtım, kulak içi bile yağlanıyor. Buralara şampuan sürmüyorum ama yağlanıyor. Çünkü vücut yağ pompalıyor.
    Kuru cildi olan biri istediği kadar şampuanlasın mesela saçını yağlanmaya çok fazla etkisi olmaz bizdeki gibi. Cilt tipi çok önemli burada. Şampuan vb. ürünleri kullanmayı kesip bir takım düzelmeler sağlanabilir belki ama içerden pompalanan yağı nasıl durdururuz o bilinmez. Cildi yağlı olan kişilerin genleri bunu destekliyor malesef. Genlerlede oynanma ihtimali olmadığı için doktorlarda çare bulamıyor. Günü kurtarmalık şampuan, yağ, krem vb şeylerle geçiştiriliyor. Ergenlikte aknetrent kullandım 6 ayda sivilceleri kuruttu. Gram yağlanmıyordu cildim. Şuan mesela aynı tarz hap kullanmaya başlıyım onun yanında saçımı hergün yıkıyım saçım yağlanmaz. Çünkü içtiğim hap içerideki yağlanmayı durduruyor. Yani demek istediğim sorunun büyük nedeni içerden geliyor, genlerimiz tetikliyor.




  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Selam, şampuanı bırakın ve hergün saçınızı sadece ılık su ile yıkayın(sıcak su değil)...sabundan medet ummayın,zaten ph'ı uygun değil,sade su size yeter...sıcak fön kullanmayın...yağlanma olmadığını görecek ve iyi sonuç alacağınıza inanıyorum.(ayrıca yağlanırsa yağlansın,kimin umurunda yahu? Seboreik'ten kaşıntıdan döküntüden anamız ağlamış,yağlanmaya çok takılmayın.) Ayrıca bir kaç mesaj üstteki post'umda video linki paylaşmıştım.lütfen izleyiniz.

    Not: hergün yıkama ve bol bol tarama önemli...neden tarıyoruz? Faydalı sebum'u saça yaymak için..herkese sıhhatli günler dilerim.

    Not2: tekrar yazıyorum,binlerce yıldır İnsanoğlu şampuan mı kullandı ? Dere suyu,şebeke suyu yetti de arttı millete..bir düşünmek lazım...Kimyasallardan vazgeçmeden kimse düzelme beklemesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 3 Eylül 2020; 16:16:5 >
  • Aylardır rahattım burnum bile tertemiz olmuştu ama maske yüzünden tekrar başladı hatta burnumun içine bile yayıldı. Yarın virüs ve maske gidecek ama bu hastalık daha da artmış şekilde bizimle kalacak.
  • sefer33 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur şampuan zararlı ama eğer ki sabun veya şampuanla temizlemezsem aşırı yağlanma ve dayanılmaz kaşıntı yapıyor. Kaşıya kaşıya kafam yara oluyor gece kaşıntı uyutmuyor.
  • Arkadaşlar mevsim geçidinden mıdır nedir yine coştu bendeki problem, sirke uyguladım kurumaya ve uç kısımları dökülmeye başladı, bu şekilde olması iyi mi kötü mu onu bilmiyorum
  • dimenticar D kullanıcısına yanıt
    Yıllar yıllar once yazılan bu mesajı gördüm, bende normalde hiç tuketmememe rağmen bir süredir kefir içiyordum bu yazıdan habersiz, direk onunla mi alakalı yoksa başka sebep var mıdır bilmiyorum ama hakikaten bu sıralar fena coştu bende bu hastalık, bu yazıyı görünce kefir, yoğurt vb gıdaları kesip salataya yüklenmeyi düşünüyorum
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Sirke o şekil geçiriyor bende bida hastalanmıyo 4 5 gün yıkamadan öyle sirkeli bırakıyorum su sabun bu hastalığı azdırır.
  • glumerna G kullanıcısına yanıt
    Sizde de fena derecede kaşıntı yapıyor mu peki, sirkeyi direk kafaya dökerek uyguluyorum siz suyla mi karistiriyorsunuz, yardımınız için teşekkürler
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Pamuğa döküyorum güzelce egzamalı yerleri siliyorum sirke ile bastıra bastıra
    silince biraz kızarıyor ve asla yıkamıyorum
    1 2 güne tertemiz egzamasız deri düzeliyor egzamalar kabuklanıp atıyor kısacası en ufak ilaç kullanmıyorum 3 4 yıldır sirke rulez.... Kaşıntı anında keser sirke
    kaşıntı çok oluyor sürmezsem yoluyorum bazen. Egzamalarımı seviyorum alıştım artık 10 12 sene olmuştur heralde arkadaşlığımız. Vakit geçiriyorum ayıklayıp pullananları gayet güzel oluyor.
  • glumerna G kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel anlattiniz bizim bitmeyen derdimizi ve peşimizden ayrılmayan dostumuzu, benim daha 5-6 sene oldu ama ömrümüz ne kadarsa da pek ayrilmak istemeyecek gibi o süre boyunca, sizde saç derisinde mi acaba, sirkeyle ilgili okuduğum yazıya göre de bizim gibi rahatsızlığı olanların ciltlerinin ph dengesi bozulduğundan bu sorun oluyormuş sirkede o dengeyi aşırı bir tedbirde olsa tekrar sağladığı için sorunu kısmen de olsa düzeltiyor sanırım. Ah şu lise zamanlarında her gün saçımı yıkayan elime bilmem ne yapayım ben
  • Belki biri bakıp faydasını görür diye yazıyorum, vücudun neresinde olsun ketoral şampuan silip süpürüyor, hapı da varmış yeni öğrendim
  • _Ulquiorra Schiffer_ kullanıcısına yanıt
    Ketoral 1 yıla kalmaz hiç etki göremezsin hepimizin ilk şampuanı gibi bişey 😁 ketotal konazol falan bi iki türevi var etki etmemeye başlarsa hed and şoldur clinikal strenght
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Sebolarınla arkadaş ol çok kişi tanıdım 55 60 yaşında hala çekiyor negüzel oluyor ayıklaması boş vakit yok dert yok sıkıntı yok 😁😁😂😂 sirkeyi bas kabuğu ayıkla
  • Ben kendimce şöyle bir çözüm geliştirdim eskiye göre daha iyiyim. Bir şampuanı sürekli değil de çok şampuanı dönüşümlü kullanıyorum. Şimdi bende konazol, vichy dercos yeşil, hs clinical, tto seboreik dermatit, katranı sabun var her banyoda saç yıkamada sırayla başkasını kullanıyorum. Bu sayede egzama ilaca daha geç alışıyor. Yine tamamen geçmese de büyük ataklar neredeyse hiç olmuyor. Öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.