Şimdi Ara

Savunma sanayisinde kritik öneme sahip Baykar’da 'casusluk' iddiası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Savunma sanayisinde kritik öneme sahip Baykar’da 'casusluk' iddiası!
    Türkiye’nin savunma sanayisi için hem stratejik hem de ekonomik değeri oldukça fazla olan Yönetim Kurulu Başkanlığını Selçuk Bayraktar'ın yaptığı Baykar, bu sefer çok farklı bir şekilde gündeme geliyor. Aktarılanlara göre Baykar'ın Hadımköy'deki tesislerindeki bir sanayi casusluğu son anda engellendi.



    Baykar’da casusluk krizi



    Bayraktar Akıncı, TB3, TB2 gibi insansız hava araçlarıyla ön plana çıkan ve yine dünyanın ilk insansız savaş uçağı konumundaki KIZILELMA ile dikkatleri üzerine çeken Baykar’ın Hadımköy’de bulunan tesislerindeki casusluk operasyonu son anda engellendiği bildirildi. Patronlardünyası’nın haberine göre tesislerde çalışan bir mühendis, içerisinde teknoloji sırların olduğu bir hard diski bilgisayarın içerisinden çıkarırken güvenlik elemanları tarafından suçüstü yakalandı.



    Gözaltına alınan teknoloji casusu mühendis ile ilgili soruşturmanın Terörle Mücadele kapsamında yürütüleceği belirtildi. Şimdilik casusluk iddiası resmi merciler tarafından onaylanmış değil.



    Ayrıca Bkz.Yerli ve milli insansız deniz araçları kullanıma sunulacak



    Öte yandan teknoloji ve savunma sanayisi alanında veri güvenliği kritik öneme sahip durumda. Bilginin çalınması son derece ciddi sonuçlar doğurabileceği gibi bu tip şirketler için de yıkıcı olabilir. Bununla birlikte stratejik öneme sahip şirketlerin sistemlerine sızmak veya bu sistemlerden veri çıkarmak kolay bir iş değil. Bunların olmaması için çeşitli yazılımlar, protokoller ve fiziksel önlemler (CD, USB gibi araçların cihazlara takılamaması gibi) bulunuyor. Baykar’da yaşanan hard diskin çalınma girişimi de bu önlemleri ortadan kaldırma amacını taşıyor.




    Kaynak:https://www.patronlardunyasi.com/haber/hadimkoy-deki-baykar-tesislerindeki-casus-muhendis-sucustu-yakalandi/297393







  • ve yine dünyanın ilk insansız savaş uçağı :D
    sırların olduğu bir hard diski :D

  • Casusluk girişiminde bulunan o mühendisin Allah belasını versin! Sen gel bu ülkede eğitim al, yetiş. Sonra kendi ülkenin bir kurumundan muhtemelen başka bir ülkenin savunma sistemi için veri çal? Gün yüzü görmez İnşAllah!

  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Adama yurtdışında ev iş garantisi verildiyse çok rahat teklifi kabul edebilir.

  • kımyasal kullanıcısına yanıt

    Böyle basit 2 - 3 vaat için ülkesini satıyorsa, direkt hapis cezasına mahkum edilmeli...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar dünya gündemine gelen bir teknolojide casusluk faaliyeti kaçınılmazdır. Gerekli önlemlerin alınması gerek.

  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Herkesin bir fiyatı vardır. Bu vatan millet edebiyatları boş işler, duygusallığa gerek yok. Profesyonelce gereken önlemler alınmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 22 Kasım 2023; 12:39:13 >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Ne edebiyatından bahsediyorsun? Ben durumun ciddiyetini ifade etmeye çalıştım. Acaba bizim için çalışan ve başka ülkelerin bel kemiği kurumlarında bulunan casuslara sahip miyiz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke içerisinde kanı bozuk şerefsizler hiçte az değil.Dikkatli olmak ve gerekli, önlemler alınmalıdır.

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Tabi ki gereken önlemler alınmalı, Vatan Millet boş işler değil. vatanı vatan yapan vatan sevgisidir. vatan sevgisi yoksa uğruna can veren bir asker bile bulamazsın. vatana ihanet edene beddua etme hakkımızın olduğunu düşünüyorum. Allah vatanımıza ihanet edenlerin belasını versin.

  • Casusa gerek yok ben size evrenin ve hayatın sırrını açıklayayım. Sağlıklı olmak ve düzgün bir aile kurmak. Bitti

  • Haber inandırıcı gelmedi bana. Kurum bilgisayarlarının diskleri büyük ihtimalle şifrelidir ve söküp götürmek bir işe yaramaz. Hatta güvenlik için bilgisayarların içinde disk olmama ihtimali bile mevcut.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Siz yine beddua edin tabi, yeri geliyor caydırıcı cezalar da işe yaramayabilir. Yapılan iş sektörlere bölünmeli, kimsede işin bütünü olmamalı, binaya giren çıkan veri taşıyıcı cihazlar kontrol edilmeli. Bu şekilde olaya profesyonel yaklaşmak gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demir kubbeyi etkisiz hale getiren hackerı Malezya'da Mossad'ın kaçırması, bu sırada MİT tarafından telefonuna önceden yazılım atıldığı için yeri tespit edilesi, dağ evine götürülen hackerın Malezya özel kuvvetleri tarafın kurtarılıp MİT'e teslim edilmesi falan filan...
    Sanki film yapacaklar da önceden senaryo yoklaması alıyorlar. Olaylara bak :)

  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    Bu iş cezayla çözülmez, istersen idam cezası ver o kişinin aklını bir şekilde çelebilirler. Profesyonel bir şekilde veri koruma önlemleri alınmalı. Bizim casuslarımız da illaki vardır ve onlara karşı da o kurum tedbirler alır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kımyasal kullanıcısına yanıt

    Hem hırsızlık hem vatan hainliği bu kadar basit resmedilemezdi Savunma sanayisinde kritik öneme sahip Baykar’da 'casusluk' iddiası! 

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Şu eski bilgisayarlara Win11 yükllenemeyince herkes yaygara koparmıştı, oysa bitlocker'ın kullandığı TPM çiplerinin güncel olmaması idi sebep.
    Güvenlik, işleri zorlaştırdığında kapatılan ilk şey oluyor genelde. Baykar'da kapatılmaz da, diğer firmalarda olmuyor değil.
    Windows yerine de Linux olursa bir zahmet, daha iyi olur.

  • Eee normal bir durum. Çoğu gittiğim şirketteki eleman aklınca rakip firmakurmak için usb diske almasında sakınca görmüyor normal davranıyor. Muhasebenin teknik bilgilerle ne işi olur?
    Ayrı bir pislik durumda şu: Bir iş başvurusunda bulunduğunuzda portfolyonuz ve yaptığınız işlerden örnek verin diyor ik veya iş alımına bakan it.
    Bu çalışanda onun için almıştır. Suçluysa bu iş alımında belge isteyen itlerin temizlenmesi gerekir.

  • Vatan millet savdası olmazsa o mühendisler gecesini gündünüze katıp çalışır mıydı yada yağğ batıda rahat ederim ederim diyip memleketin ihtiyacı varken rahatını düşünüp doğup büyüğü yeri terketip gidip zalim batı için çalışırdı. Önlem alınması konusuna katılıyorum gerçi alıyorlardır zaten ama zayıf yönler varsa güçlendirilmeli tabiki.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.