Şimdi Ara

Saudi Telecom bugün Oger Telecom ile son anlaşmayı imzaladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 09-02-08


    Saudi Telecom, Türk Telekom'un % 55'inin sahibi olan Lübnan'lı Oger Telecom firmasının % 35'ini 2,56 milyar $ (9,6 milyar riyal) karşılığında satın almaya yönelik anlaşmayı bugün imzaladı. Şirketten yapılan açıklamada;


    Saudi Telecom bugün Oger Telecom ile son anlaşmayı imzaladı. Bu anlaşma Saudi Telecom'un yabancı ülkelerde genişleme çabalarının bir parçasıdır.

    denildi. En büyük Arap telekom şirketi olan Saudi Telecom, geçen yıldan beri yabancı ülkelerdeki telekom firmalarından hisse satın alıyor. Arap telekom firmaları 2002 yılında petrol fiyatlarının yükselmeye başlamasından bu yana yükseliyorlar ve yabancı ülkelerde genişleme hareketlerine girişmiş durumdalar. Bu kapsamda Dubai merkezli ama Lübnan'lı Hariri ailesine ait olan Oger Telecom, Türk Telekom özelleştirmesinde sunulan % 55 hisseyi 6,55 milyar $'a satın almıştı.

    Saudi Telecom'un aldığı fiyat üzerinden Oger Telecom'un değerinin 7,3 milyar $ olarak belirlendiği görülüyor.

    Oger Telecom'un Türk Telekom satış sözleşmesinde, 3 yıl süreyle kontrolün değişmeyeceği maddesi nedeniyle, Oger ile yaptığı anlaşmanın 2 katlı olabileceği konuşuluyor. İlk etapta bugün açıklanan % 35 olmakla birlikte kasım 2008 sonrası Saudi Telecom'un Oger Telecom'da daha çok hisse almış hale gelebileceği belirtiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkscan -- 11 Şubat 2008; 18:11:57 >







  • adamlarda deniz kumu gibi para var ama ne bi fiberoptik adımları atabildi ne de adam akıllı tarife seçenekleri çıkardı. birazcık indirdi fiyatları millettimiz de hemen aç kediye süt verdikten snraki kedi gibi hemen sustu falan bilmem ne ama hala bizleri kazıklamaya devam ediyor sevgili (!) telekom. hala avrupadaki en pahalı internete sahip olan ülkeler arasında üst sıraları kovalıyoruz

    oturma artık Türk TELEKOOOMMMM




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.