Şimdi Ara

Superonline`ın verdiği modeme mahkum edilmek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
15.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lütfen bu konuda bilgisi olan yardım etsin. Bugün bir modem aldım ve kutusunu açmadan önce superonline müşteri hizmetlerini arayarak yeni modemde lazım olacak olan kullanıcı adı ve şifreyi talep ettim. Ancak bana verilen cevap aynen şöyleydi.
    “superonline olarak modem erişim şifresi ve evinizin internet şifresi hariç hiçbir şifreyi veremeyiz. Ayrıca superonline harici farklı bir modem kullanırsanız, internetinizin verimi düşer” dediler. Ben de “farklı modem kullanmayın, yoksa internetinizi kisitlarim diye tehdit ediyorsunuz, yanlış anlamadım değil mi” dedim ama sonrası malum. Klasik, biz de emir kuluyuz modlu bir bitiriş yaptık konuşmamıza.

    Bu saçmalık var mı gerçekten?

    Varsa superonline kullanan arkadaşların hepsi bu modemlere mahkum mu?

    Bilgisi olanlar cevap verebilirse çok sevinirim. Aksi taktirde modemi iade edip kaderime razı olacağım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yaklaşık 2 hafta önce ben de aynı konuşmayı yaptım, aradım MH'yi dedim WAN şifremi istiyorum, bana 40 tane bahane saydı veremeyeceklerini söyledi. Ben de eğer vermiyosanız derhal abonelik iptalim için başvuru alın ve şikayet kaydı oluşturun dedim, onu da yapmadı. Yaklaşık 20dk konuştum, elindeki panelde wan şifresi olmadığını istese bile veremyeceğini söyledi. Diyorum kardeşim ben bu internete para ödüyorum, parasını ödediğim internetin şifresini bana nasıl vermiyorsunuz, mırın kırın ediyor..

    Tabi bizde çare bitmez, hemen orjinal superonline router ile gpon arasındaki iletişimi packet capture yöntemiyle okuyup PPPOE k.adı ve şifremi kendim aldım. Modem ilk pppoe bağlantısı kurarken şifrelemesiz iletişim kurduğu için tüm paket içerikleri elde edilebiliyor. Kendi routerime dd-wrt yazılım attım sorunsuz kullanıyorum. MAC klon bile yapmadım herhangi bir sıkıntı olmadı. İşin en aptalca tarafı ise ben aboneliğimi açtığımda sms ile bu wan şifresinin bana gönderilmiş olmasıydı. Yedeğini almadan telefondan sildim lazım olursa MH'den isteriz diye.

    Çift ethernet kartlı bir bilgisayarınız varsa siz de aynı işlemi yapabilirsiniz, hatta forumda bir konuda arkadaş anlatıyordu.

    Ne alaka modem modemdir adamlar sanki kendi modemlerini üretiyorlar altı üstü anlaşma yaptıkları firmaya isimlerinin bastırıp modemi dağıtıyorlar. Yeni modeme iss'nin verdiği kullanıcı adı şifreni giriyorsun tamamdır. Hatta süperonline de saçma müşteri temsilcileri ile de görüşmek zorunda kalmadan online işlemlerden kullanıcı adı şifreni kayıtlı olan gsm numarana sms olarak alabiliyorsun.

    Bu arada başlık abartı olmuş kimsenin sena o modemi illa kullanacaksın yoksa internetini keserim dediği yok.
  • Ne alaka modem modemdir adamlar sanki kendi modemlerini üretiyorlar altı üstü anlaşma yaptıkları firmaya isimlerinin bastırıp modemi dağıtıyorlar. Yeni modeme iss'nin verdiği kullanıcı adı şifreni giriyorsun tamamdır. Hatta süperonline de saçma müşteri temsilcileri ile de görüşmek zorunda kalmadan online işlemlerden kullanıcı adı şifreni kayıtlı olan gsm numarana sms olarak alabiliyorsun.

    Bu arada başlık abartı olmuş kimsenin sena o modemi illa kullanacaksın yoksa internetini keserim dediği yok.
  • Yok gerçekten bu dediğimi aynen müşteri temsilcisinin ağzıyla duydum. Şifreyi talep ettiğimde de veremeyiz diye çok net kestirip attılar. Sebebini sorduğumda ise farklı modem kullanamazsiniz dedi. Ondan sonrası tabiki benim sinirlendiğim ve delirdigim kısım oldu.. Online işlemlerden bakacağım dediğiniz gibiyse süper

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihfatih0611 F kullanıcısına yanıt
    Online işlemlerden kullanıcı adı şifre aldıktan sonra o müşteri temsilcisi hakkında şikayet talebi oluşturun öyle bir şey yok çünkü.
  • QuaLityTR Q kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla siz online işlemlerden bu süreci yapmış birisiniz. Ben superonline online işlemlerinde bulamadım. Eğer linkini paylaşma imkanınız olursa çok sevinirim. Ya da bir ekran görüntüsü bile yardımcı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihfatih0611 F kullanıcısına yanıt
    Eskiden kullanırken yapmıştım şimdi hattım kapalı olduğundan o kısmı bulamıyorum. Hatırladığım kadarıyla ürünlerim den adsl işlemlerine girip kullanıcı adı veya şifre talebi gibi şey vardı.
  • QuaLityTR Q kullanıcısına yanıt
    Maalesef, bulamadım. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiber mi adsl mı ? fiber de mahkumsunuz ama adsl de değilsiniz tabi ki adsl modem mı fark edermiş ???
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Fiber. 100 megabitlik fiber kullanıyorum ancak internet inanılmaz verimsiz. Ben de modem değiştirerek çözüm bulayim dedim ki, bu saçma sapan olay çıktı karşıma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QuaLityTR Q kullanıcısına yanıt
    O modemi kullanmak zorunda başka bir alternatifi yok eğer fiber internet kullanıyorsa.



    Mac klonlama bile işe yaramıyor. Bu konuda superonline psikopat derecesinde katı. Her türlü sistemi kurmuşlar farklı cihazla erişimi engellemek için .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şifreyi Superonline kesinlikle vermiyor. O yüzden kullanıcılar kendisi buluyor.



    https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg253s-wan-internet-sifresi-ogrenme--99599747



    Hg255s modelinde de buldum diyenler vardı. Bunun dışında Superonline zte modem dağıtmaya başlamış. Modem değişiminde ısrar edenler alabiliyormuş. Önceki modellere göre çok daha iyiymiş.



    https://forum.donanimhaber.com/zte-h267a-modem--127055060

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kusura bakmayın adsl sandım, fiberde böyle bir şey olduğunu bilmiyordum.
  • İşin can sıkıcı kısmı bugün modem için açmış olduğum arıza talebi dolayısıyla geri dönüş yaptılar. Ben yeni gelen modemlerle değişiklik yapmak istiyorum, internetim 100mb olmasına rağmen birçok işlemde takıntılı ve verimsiz çalışıyor dedim. Maalesef talep doğrultusunda değiştiremiyoruz dediler. Çok sinir bozucu değil mi bu durum. Parasıyla değil mi arkadaş, kendin beceremiyorsan bırak bari ben parayı gözden çıkarıp alayım. Bu konuyu btk thh gibi birimlere iletip peşini bırakmama kararı aldım. Kimse benim olan internetin kullanıcı adı ve şifresini benden saklayamamalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @fatihfatih0611 dostum aynı durum biz sol fiber kullananların hepsinde var bendede huawei 253s model var lanet olsun bana göre çok kötü modem, bu sorunumu btk ya kadar yazdım. huawei 253s arayüzünde bulunan wan portunda yazan kullanıcı adı şifreyi vermiyorlar malesef huawei firmasına kadar aradım yok.btk nında bir yaptırımı yok senin şikayet mesajını firmaya yoluyorlar yani aracılıktan başka bir işe yaramıyor.firmanın cevabı ise aynen şu şekilde (Müşterilerimize tahsis edilen modemler kullanım alışkanlıklarını karşılayabilecek niteliktedir. Müşterilerimiz ile kullanıcı adı ve şifre paylaşılmamasının sebebi hem Turkcell Superonline tarafında hem de müşteri tarafında ciddi güvenlik açığı oluşturmasıdır. Bu nedenle sadece Turkcell Superonline’ın kurulumda kullandığı cihazlar üzerinden kullanım yapılabilmektedir.)zırvalayıp durmuşlar açıkçası.resmen seni kendi istekdikleri modeme mahkum ediyorlar.elimde airties 5760 modem var kullanamıyorum bunların yüzünden.konunun başında bir arkadaşın verdiği link ile bir şekilde ulaşabiliniyormuş şifreye ama ben yapamadım bir türlü yapamadım sinir oldum bıraktım peşini umarım ulaşırsın.banada yardım edersin :D




  • gs_alper kullanıcısına yanıt
    Bu aslında çok basit bir ihale OYUNU. Superonline ilgili firmalara bu konuda taahhüt veriyor, firmalar da acaba kullanıcı modemi alır mı diye düşünmeden milyon sayısında modem satmış oluyor Superonline`a. Superonline belirli bir rakamı garanti etme rahatlığıyla daha ucuza modem alıyor, huawei de sürümden kazanıyor.



    Sonuç olarak yine giren bize giriyor dostlar...



    Durumun özeti çok acıdır ki böyle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3,5 senedir farklı modemle kullanıyorum. Mac Clone aktif. En ufak bir problemle karşılaşmadım. Hatta 1-2 defa telefonla teknik desteğe işim düştü. "Modeminize erişemiyoruz kapalı mı?" sorusuna gayet rahat şekilde "Hayır, kendi ekipmanımı kullanıyorum" cevabını bile verdim :) Yine bir defa teknik servis geldi evime. GPON cihazının hemen yanında kendi modemim gayet açık seçik şekilde duruyordu :)

    3,5 sene önce kurulum için gelen elemanlara kullanıcı adı- şifre gizliliği hikayesinin sebebini sormuştum. Hiç kasmadan gayet mantıklı bir açıklama getirdiler -ki bu açıklama gerçekten bir güvenlik açığını işaret ediyordu. Ne olduğunu burada yazmayayım zira konu dallanıp budaklanıp yayılırsa mevcut tedbirleri arttırıp başka modem kullananları silkeleyebilirler. Çok merak edenler için kota, hız v.s ilgisiz bir güvenlik açığı. Aslında güvenlik açığı bile değil sistemsel eksiklik. Ha bu bahane mi? Değil. Bu sistem eksikliğini giderip isteyen kullanıcıları kullanıcı adı - şifre kombinasyonunu vermeleri lazım.

    Şu da var : Turkcell TV ve VOIP :) Dağıttıkları modemler Turkcell TV ve VOIP için hazır olarak geliyor. Bu sistemde Superonline müşterilerinin tamamı potansiyel Turkcell TV ve VOIP müşterisi. Kullanıcı adı-şifre işini serbest bırakırlarsa bu potansiyel müşterilerin bir kısmını kaybederler. Neden? Piyasada onlarca marka-model modem router var. Turkcell TV ve VOIP için hangisini hazır hale getirsinler ya da buna nasıl teknik destek versinler? Peki modem değişikliğinin Turkcell TV kullanımını engellemesi kullanıcı için bir kayıp olur mu? Hayır. Piyasada bir çok dijital yayın platformu ve kampanyaları var. Turkcell TV olmasa X olur Y olur. Halihazırda ücretsiz olarak Turkcell TV nin tüm içeriğini vereceklerini söyleseler Superonline' nın modemine döner miyim? Hayır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 10 Aralık 2017; 1:29:51 >




  • Ne güzel bir durum. Siz en azından özgürlüğe ulasanlardan olmuşsunuz:) Ben de bu süreçte superonline ile bir çok kapışmam sonucunda teknik ekibi yonlendirtip yeni zte modemi evime taktirtmis bulunuyorum. Kesinlikle huawei modemi tokatlar o kısma hiç girmeyeyim ama yine de sinyal gücü zayıf. Internet hızı gerçeğe çok yakın. Kablolu 100 mb olan hızı 95 civarı alıyorum. Kablosuzda da 85-90 arası oluyor. Diğer modemde kablosuz 60 max görüyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EuphoriA E kullanıcısına yanıt
    TV+ için bahane uydurmuşlar... ayarlarını gözükür şekilde yaptırsalar modeme mahkum olunmazdı... VoIP destekli router bulmak dert ip tv destekliside dert...
  • müşteri hizmetleri vasat zaten anlatıyorsun boş boş soru sorup dahada sinir eder... özel mesaj için telefon doğrulaması şartı koyan çomar kim acaba?
    @GencayHalis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imhotep_of_grudge -- 13 Aralık 2017; 19:38:42 >
  • EuphoriA E kullanıcısına yanıt
    Keşke zte modem için de wan şifre öğrenme yöntemini öğrenebilsek!
    bilen biliyor da henüz bize söyleyen yok. :(

    'Fake pppoe server'.. bu yol ile nereye varacağız bakalım.. bulduk eğlenceyi!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.