Şimdi Ara

Satanizm...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
65.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hep aklıma takılır. satanistlerin savundukları nedir? Neyin mücadelesini verirler? Tanrıya inanırlar mı? Tanrıya inanıyorlarsa neden şeytana taparlar, Yoksa tanrı kötü dür de şeytan mı iyidir? İnsanları tanrı yarattı ama tanrının egoist gazabından insanları kurtaracak olan şeytan mıdır? buna mı inanıyorlar? sadece merak ettiğim için soruyorum?
     Satanizm...
  • öncelikle kao bizdeki satanizm ile dünyadakini ayıralım!!

    bizdeki görülen özenti !! sadece özenti ama dünyada ona bir din diye bakıyorlar!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    İnsanları tanrı yarattı ama tanrının egoist gazabından insanları kurtaracak olan şeytan mıdır? buna mı inanıyorlar?
     Satanizm...



    Allahın egoist gazabı yoktur insanları bazı belalarla sınava sokar. zaten birçok kişi bu acı çekme olayında yanılıyor.
  • "Şeytanın Avukatı" filmi çok güzeldi (tabiki al pachino ile) bu konu hakkında güzel bir örnek filimde sözde şeytanı haklı bulduğum çok nokta olmuştu (içimize şeytan girmiş) ama satanist filan değilim tabiki
  • millet daha satanizim nedir onu bilmiyoki. satanizim olayları patlak verdiğinde ben lisedeydim. müdür yardımcısı dersin ortasında sınıfa geldi ve "kim metallica müzikleri dinliyo bu sınıfta?" dedi.sorma nedenide bilg. labaratuarında jason newsted i masaüstü resmi yapmıştık. yarılcaktım nerdeyse, bizim tayfada hemen el kaldırdı tabi.2 saat nasiat çekti felan. ama olayın satanizimle alakası yok.bizim ülke yine herşeyde olduğu gibi bir işi sonuna kadar cıvıtıyo...
  • beni satanist sanmayın.bu pentagram işaretini cok seviyorum.
  • Yanlız pentegram olsa ii, nick şeytan, imzada kedi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tyrael

    Yanlız pentegram olsa ii, nick şeytan, imzada kedi



    şeytanın ozel bir anlamı var.kedide yeraltı dünyasının muhafızları olarak görülüyo mısır efsanelerinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I ced Earth -- 28 Temmuz 2005, 20:45:30 >
  • Türkiye de satanist falan yok
    bu ülkede black metal ve türevlerini dinleyen gençler bu müziğin etkisi ile kendilerini satanist sanıyorlar ama satanizm in ne oldugu hakkında bilgileri yok
    bende black metal dinlerim ama kendimi satanist olarak adlandırmıyorum
    bunu ancak ve ancak reha muhtar gibi adamlar yapar
    işin aslı satanizm ilk ortaya cıktıgında seytana tapma olarak cıkmadı
    ortacagda kiliseye karşı gelenler ve de karanlık sanatlarla ilgilenenler rahipler tarafından seytana tapmakla suclandılar ve satanizm böyle ortaya cıktı
    tabi zamanla filmlerin ve müziklerin etkisi ile bugünkü halini aldı
    aslında dine karşı gelmeyi satanizm olarak adlandıracak olursak dünyadaki tüm ateistler satanist demektir
  • SELAMLAR

    SATANİZMİ İYİ TANIMALIYIZ..

    ŞEYTANA TAPANLAR DİYEBİLİRİZ KISACA...

    Geçmişi 1700'lere dayanan satanizm son yıllarda şiddet, vahşet ve intihar olayları ile bir kez daha gündeme geldi. Satanistlerin kendilerini tarif etmek için kullandıkları ifadeler, hayata bakış açıları, savundukları değerler, kan ve vahşetle dolu dünyaları ilk başta insanlara inanılmaz gibi gelse de, yaşanan olaylar bu sapkın akımın giderek yayılan bir tehlike olduğunu ortaya çıkardı.

    Ürkütücü makyaj ve kıyafetleriyle kendilerini satanist olarak tanımlayan kişiler ile, basında sık sık yer alan kanlı ayinler, katledilen hayvanlar, işkence gören insanlar, tecavüz vakaları ve intiharlarla ilgili haberler biraraya getirildiğinde ortaya dehşet verici bir tablo çıkmaktadır. Ancak asıl şaşırtıcı olan insanların böylesine sapkın bir hayatı ve düşünceyi sözde bir 'din' olarak benimseyebilmeleridir.

    Peki nasıl oluyor da bir kısım insanlar, kötü olmayı, kötülük yapmayı, hayvanlara ya da insanlara acı çektirmeyi, karanlık, korku dolu bir dünyada yaşamayı kendilerine bir hayat gayesi ve 'din' olarak benimseyebiliyorlar? Pek çok insan bu sorunun cevabını merak etmekte, ama cevabı yanlış yerlerde aramaktadır. Satanizmin nasıl geliştiğini ve bu kadar geniş kitleleri nasıl etkisi altına alabildiğini anlamak için öncelikle bu karanlık dinin tüm yönleriyle tespit edilmesi gerekmektedir.

    OLAYIN BU YÖNÜ SORGULANMALIDIR BENCE...

    SAYGILAR...
  • Ben satanizmin ne olduğunu bilmiyorum, hayat felsefelerini, neyi savunduklarını, neyin mücadelesini verdiklerini bilmiyorum. Bilmediğim için de bu insanlar kötüdür diye yorum yapmak istemedim. Yorum yapmak için ilkönce anlamak, anlamaya çalışmak lazım.

    Gerçekten kendilerini "kötü" olarak mı tanımlıyorlar, kötülüğü yüceltiyorlar mı? Kan ve nefretten oluşan bir dünyada yaşamak hoşlarına mı gidiyor? Bu onların hayat felsefesi mi?
    Eğer böyleyse durum dramatik bir hal alır. Çünkü dünya yüzünde başka hiçbir ideoloji, kötülük iddiası gütmez. Hepsinin kendine göre gayesi insanlığa iyilik etmektir.

    Konuştuğum birkaç satanist, satanizm hakkında çelişkili ifadeler verdi, tam olarak hayat görüşlerini anlayamadım.
  • selamlar...
    BU GÜNKÜ SATANİZMİN MERKEZİ OLAN ŞEYTAN KİLİSESİNDEN BAHSEDEYİM...
    Aleister Crowley'nin ardından Anton Szandor LaVey, günümüzdeki satanizmin kurucusu olarak ortaya çıktı. Büyü ve esrarengiz ritüellere duyduğu yoğun ilgi ile tanınan LaVey önceleri, Hıristiyanlığa karşı çıkan 'Magic Circle' (Büyü Dairesi) isimli bir grup oluşturdu. Daha sonra içinde ünlü 'dokuz şeytani ilke'nin de bulunduğu Satanic Bible (Şeytan İncili)'ni yazdı ve oluşturduğu grubu 'Şeytan Kilisesi' olarak adlandırdı. Bu kilisenin görüşleri, yine Anton Szandor LaVey tarafından yazılan The Satanic Rituals, The Satanic Witch, The Devil's Notebook ve Satan Speaks (Şeytan Ritüelleri, Şeytani Cadı, İblis'in Defteri ve Şeytan Konuşuyor) isimli kitaplara dayanmaktadır. Yalnız Kuzey Amerika'da yaklaşık 10 bin takipçisinin olduğu tahmin edilen Şeytan Kilisesi, son derece sapkın görüşlere sahiptir. Amerika Dinler Ansiklopedisi'nde LaVey'in sapkın dini şöyle anlatılır:

    LaVey'in satanizm uyarlamasındaki temel temalar, belirli bir kiliseye ait olmama ve insanın fiziksel ya da zihinsel yapısından zevk almadır. Şeytan, insanın bir tür hayvan olduğu fikrini ve fiziksel ve zihinsel zevk almanın başını çeken günahı temsil eder. LaVey'e göre şeytan bu değerlerin kaynağını temsil etmektedir. Ritueller, geleneksel büyü ayinlerinde olduğu gibi psikokinetik güç üzerinde odaklanan eylemler olarak düşünülür. Satanik felsefe Aleister Crowley'nin 'The Book of the Law' (Kanun Kitabı) kitabındaki öğretilerine oldukça yakındır. Her insan kendi kurallarına göre yaşıyor olarak kabul edilir.

    Kuşkusuz satanizmin temel ögelerinden biri din ahlakına ve bu ahlaka dair herşeye karşı olmasıdır. Üstelik bu karşıtlık yalnız fikri alanda kalmaz. Satanistler hem ateisttirler hem de her türlü dini değerle mücadele ederler. LaVey'in satanizmi de Hıristiyanlıkla mücadeleyi asıl hedef olarak görmektedir. LaVey din düşmanlığını şu şekilde ifade eder:

    Satanizm yalnızca ateist bir oluşum değil, aynı zamanda, anti-teistik (Allah'a karşı) bir oluşumdur. İnsanoğlu hızla bu evreni kirletmektedir; varlık sebebi olarak dini görmek artık kabul edilebilir bir durum değildir... Hayatta kalabilmek için 2000 yıldır süregelen bu pasifliği ve ölüm tutkusunu yıkmalıyız. Hemen uygulanabilecek realistik çözümler var önümüzde. Hıristiyanlık her zaman olduğu gibi, ilerlemenin önündeki en büyük engel olarak duruyor.

    Dikkat edilirse LaVey'in bu sözleri 19. yüzyılda gelişen materyalizm kaynaklı dünya görüşü ile büyük paralellik göstermektedir. Ve bu durum, dinin toplum hayatından çıkarılmaya çalışılmasının ne kadar büyük bir tehlike olduğunu ve böyle bir girişimin toplumları ne büyük felaketlerin içine ittiğini bir kere daha bizlere göstermesi açısından ibret vericidir. Dinin olmadığı yerde her türlü sapkınlığın ve vahşetin yaşanacağı, Allah korkusunu bilmeyen insanların kan dökmekten zevk alan birer canavara dahi dönüşebileceği satanizm örneğinde en çarpıcı şekilde görülmektedir. Bugün başta gençler olmak üzere pek çok insan satanizm belasının içine sürükleniyorsa, bunda din dışı bir yaşamı öngören ideolojilerin doğrudan payı vardır. Bu nedenle, 'kötülüklerin özgürce ve sınırsızca yaşanmasını' savunan, 'kural tanımazlığı ve kanunsuzluğu' temel ilke haline getiren, ahlaki her türlü değere savaş açmış olan satanizmin öngördüğü yaşamı ele almadan önce, satanizmin ideolojik bağlantılarını incelemekte fayda vardır.

    SAYGİLAR
  • armageddon, saol bu bilgiler için, bu da değişik bir görüş.

    Ama, ateistler ve evrimciler hakkında da kötü yorumlarda bulunan Harun Yahya'nın sitesinden alınan bilgiler; bir yorum oluşturmam için, tek başına bir kriter teşkil etmez.
  • neden toplumda kabul görmeyen bazı oluşumları, karşı olduğumuz görüşlere yamamaya çalışırız. şimdi materyalizm ile satanizm arasında ne alaka var. materyalist bir insanın şeytan gibi bir olguya tapması nasıl açıklanır?

    aslında satanizm, bir çok din değik mevcut düzene bir tepkidir. Mevcut kilise dayatmalarına karşı gelişmiştir. Mevcut düzende iyi olarak gösterilen herşeyin kötü, kötü olarak gösterilen herşeyinde iyi olduğu temeline dayanır. Birçok görüş gibi, çok farklı kollara bölünmüştür. Gerçekten şeytana tapanlardan tutunda, şeytanı sadece mevcut düzene karşı bir simge olarak kullananlara kadar geniş bir yelpazededirler. En büyük hareketlenmeyi, altmışlı yılların sonu, yetmişli yılların başında yapmıştır.

    Açıkcası çok dikkate değer bir görüş bile değildir ve fazla müriti yoktur. Fakat bu tip görüşler halk arasında infial yarattığından, birileri tarafından sık sık göz önüne serilmektedir. Hatta şimdi aklıma geldi, mevcut düzenin bekaası için, "bakın aslında ne kadar iyi bir sistem içindeyiz, bozulursa böyle sapkınlıklara düşülebilir" mesajının verilmesi adına, sistem tarafından özellikle teşvik ediliyor olabilir. (Tamam biraz fazla hayalci oldu )
  • ya benim bi arkda satanistlerin düşüncelerini bikaç cümleyle açıklamaya çalışmıştı .

    1- enerji birimi jül ya (joule / bölemi yazılıodu) insan ruhu atıyorum 1 jülse Allah 1000 jül olsun mesela 1001 kişi birleşirse Allah'ta yenilebilir
    2- cehennem bekçileri kedilermiş. Oradada yani öbür tarafta kediler satanistlere eziyet edeceğinden buradada onlar kedilere eziyet ediyorlarmış.
    3- unuttum

    ya sen tut 1400 yıllık birikimi olan dini bi tarafa bırak , 2000 yıllık birikimi olan dini bırak, 2ooo yıldan fazla birikimli uzak doğu dinlerini bırak, gel 300 yıllık yalana inan. Bu dan brownun ömelekler ve şeytanlar kitabından öğrendim . Bu klise bilimadamlarını fln din düşmanlığıyla suçlamış vede bunlara satanist demiş yani tamamen adamlar iftira atmış adamların şeytanla işi yok. Sonrada bu satanizmi kötüleyekki millet bunlara katılmasın diye başlamışlar sıkmaya

    YANİ BUGÜNÜN SEMBOLLERİ OLAN 666 + TERS BEŞGEN YILDIZ (PENTAGRAM)+ SİYAH GİYSİLER (AYİN KIYAFETLERİ) FLN HEPSİ KLİSENİN BUNLAR BUNLARI YAPAR DİYE ORTAYA ATTIĞI UYDURMALAR. AMA ADAMLARA DEĞERLİ GELMİŞ OLACVAKKİ SAHİPLENMİŞLER.
  • Satanistlerin kitaplarında, dergilerinde, yayınladıkları broşürlerde ve internet sitelerinde kendilerini tanıtırlarken en çok dikkat çeken noktalardan birisi, 'insanları bir tür gelişmiş hayvan olarak' gördükleri, 'hayatın asıl anlamının mücadele olduğunu' söyledikleri, 'ancak güçlü olanın ayakta kalabileceğini' savundukları cümlelerdir. Bu durum satanistlerin görüşlerinin ideolojik temelinin Darwinizm olduğuna dair önemli bir delildir. Nitekim pek çok satanist de bunu açıkça dile getirmekten çekinmez. "A Description of Satanism" (Satanizmin Bir Tarifi) adlı bir yazıda, satanist yazar ideolojisini şöyle açıklamaktadır:

    ...Öncelikle tüm insanlar sosyalleşmiş hayvanlardır... Tüm insanlar ve hayvanlar ortak bir biyolojik geçmişe sahiptir. Satanizm insanların gelişmiş bir hayvandan başka bir şey olmadığını savunur. Bizim diğerlerine bir üstünlüğümüz yoktur, biz sadece evrimleşme ve ayakta kalma şansına sahip olabilmiş kişileriz..

    "Şeytan Kilisesi" yayınları arasında yer alan bir başka satanist kaynak ise, insanların gelişmiş birer hayvan oldukları düşüncesine inandıklarını şu sözlerle dile getirmektedir:

    Satanizm insanı bir tür hayvan olarak gördüğüne göre -geçmiş kültürlerde bu gerçeğin farkına varmış ve toplumları içerisinde bunu dile getirmiş olanlar vardır- bu sanatsal ve felsefi ifadeleri bulup ortaya çıkaracağız ve bunları bugünkü uyanışımızın kökeni olarak göreceğiz.

    Görüldüğü gibi satanizm, Darwin'in insanların hayvanlardan evrimleştiğini öne süren teorisini ideolojik 'uyanışın' kökeni olarak görmektedir. Anton LaVey ile yapılan ve MF Magazine isimli müzik dergisinde yayınlanan bir röportajın girişinde ise Darwinizm ile satanizm arasındaki ilişki şöyle tanımlanmaktadır:

    Anton LaVey, 1960'ların sonunda hippilikten ve Hıristiyanlığın monoton ahlaki değerlerinden sıkılan bireyler için, sosyal Darwinizm ideolojisini ve pozitif düşünceyi anlaşılabilir bir forma sokarak yeni bir yol oluşturmuştu.

    Satanist kilisenin papazlarından Magister Peter H. Gilmore ise, bu sapkın dini şöyle tarif etmektedir:

    ... Şimdi bunun yerine modern satanizmin ne olduğuna bir bakalım: Kabiliyeti olanların ahmak olanların üzerinde tekrar hakim olacağı, adaletsizliğin yerini adaletin alacağı, iki bin yıldır tüm insanların eşit olduğu safsatasını öne sürenlerin tamamen reddedildiği acımasız bir din elitizmi ve sosyal Darwinist anlayış.

    Elbette yukarıdaki satırlarda yer alan adalet anlayışı, bizim anladığımız anlamda, hak ve eşitlik prensibi üzerine inşa edilmiş bir adalet değildir. Bu adalet satanist bir adalet anlayışıdır ve takip eden satırlardan da anlaşılacağı üzere kendilerini diğerlerinden üstün gören insanlara her türlü yetki ve hakkı vermeyi öngören bir adalettir.

    Satanizmin sadece Batı toplumlarını üstün gören sosyal Darwinist anlayışı, başta faşizm olmak üzere pek çok ırkçı ve şovenist akımla paralellik göstermesine ve hatta çoğu zaman bu akımlarla işbirliği içinde hareket etmesine neden olmuştur. Hitler'in Nasyonel Sosyalistleri, Mussolini'nin Kara Gömleklileri arasında satanizme inanan pek çok kişiye rastlamak mümkündür. Bu işbirliği Anton LaVey tarafından şöyle dile getirilmektedir:

    Bu kutsal olmayan bir ittifak. Bu görüşü savunan çok farklı insanlar geçmişte bizimle anlaşma yaptılar. Hikayeleri, ışıkları ve koreografileri ile milyonlarca insanı yönlendiren Alman Nasyonel Sosyalist partisinin anti-Hıristiyan gücü satanistlere samimi olarak bağlıydı.

    Bu akımlarla satanizm arasındaki en önemli ortak payda ise Darwinizm'dir. Tüm bu sapkın ideolojilerin temelinde yer alan sosyal Darwinizm'i, satanistler şu sözlerle savunmaktadırlar:

    Güçlü olanın ayakta kalması prensibi, bireyin hayatta kalıp kalamamasından, kendi başlarına ayakta duramayan milletlerin elenmesine kadar toplumun her seviyesine uygulanabilir... Zayıflar sosyal Darwinizm'in neticelerini yaşamaya başladıkça dünya nüfusunda sistemli bir azalma olacaktır. Çünkü doğa her zaman çocuklarını bir yandan güçlendirir bir yandan temizler. Biz gerçeklerden bahsediyoruz ve bunu varlığın yapısına zıt olan bir ütopyaya dönüştürmeye çalışmıyoruz.

    Satanistlerin sosyal Darwinizm'e olan bağlılıklarının bir diğer ifadesi, faşizmin bir ürünü olan öjeni teorisini büyük bir hararetle savunmalarıdır. Sakat ve hasta insanların toplumdan temizlenmesi ve sağlıklı bireylerin eşleştirilerek çoğaltılmasını öngören öjeni teorisi, özellikle Nazi Almanyası'nda uygulama alanı bulmuştur. Öjeni teorisine göre, nasıl sağlıklı hayvanlar birbirleriyle çiftleştirilerek iyi hayvan cinsleri oluşturuluyorsa, bir insan ırkı da ıslah edilebilir. İnsan ırkının ıslah edilmesine engel olan unsurlar ise (sakatlar, hastalar, akıl hastaları vs gibi) toplumdan ayıklanmalıdır. Nazi Almanyası'nda bu mantık uyarınca onbinlerce kalıtsal hasta ve akıl hastası insan acımasızca öldürülmüştür.

    İşte satanizm de aynı korkunç cinayetleri savunmaktadır. Satanistlerin öjeniye bakış açıları kendi kaynaklarında şu şekilde yer almaktadır:

    Satanistler ayrıca öjeni teorisinin pratiğe geçirilerek doğa kanunlarının geliştirilmesi için yollar ararlar... Bu, üreme kabiliyeti olan insanların desteklenerek, gen havuzunu insanlığın daha hızlı ilerlemesini sağlayacak şekilde geliştirme çabasıdır. Bu dünya çapında genel olarak uygulanan bir yöntemdir... Genetik kodlar çözülünceye ve soyumuzu devam ettirecek olanları seçme imkanımız oluncaya kadar satanistler en iyilerin en iyilerle birleşmesini savunurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 6 Ağustos 2005, 12:45:49 >
  • bir çeşit asilik göstergesi az düşünmeden yola çıkıldığında ulaşılabilindiğini düşünüyorum çünkü mantıklı bir insan böyle bir saçmalık yapmaz.
  • Satanizm tam bir saçmalık.Ama müzikler çok güzel

     Satanizm...
  • Türkiyede Satanizm---> bu ayakla nasıl karı götürürüz ( arada bir kaçda kedi ile atraksıyon yaparsak kızın aklını alırız...)
  • Şeytan Kilisesi'nin tüm yayınlarında insan için ısrarla "carnal beast" terimi kullanılmaktadır. Bu kelimenin Türkçe karşılığı "sadece şehvetine göre yaşayan vahşi hayvan" demektir.
    Satanist rahip Peter Gilmore'un da ifadesi ile 'insan bir hayvandır ve hayvan gibi davranmaya mecburdur.' Satanistlerin, insanlar arasındaki ilişkilere ve insanın diğer canlılara karşı olan tavrına bakış açılarının altında işte bu sapkın mantık vardır: İnsan bir tür hayvandır ve hayvanca tavırlar göstermekten çekinmemelidir.

    Örneğin satanistler tecavüzü haklı görürler, çünkü onlara göre doğada vahşi hayvanlar arasında tecavüz meşrudur. Satanistlere göre bir kişinin canına kıymak da aynı şekilde son derece olağandır,
    çünkü doğada hayvanlar arasında acımasızca bir var oluş mücadelesi süregelmektedir. Hayvanları acı çektirerek öldürmek de aynı mantığın ürünüdür. Eğer insan "carnal beast", yani sadece şehvetine göre yaşayan vahşi hayvansa, bunun gereğini yapmaktan sakınmasına gerek yoktur. Satanistlere göre, hayvanca yaşam sonuna kadar desteklenmeli ve savunulmalıdır. Hayvani duygularla hareket eden insanların oluşturduğu toplumun nasıl olacağını tahmin etmek ise hiç de zor değildir. Bu durumda, böyle bir mantıkla yola çıkan insanların dehşet dolu suçlar işlemelerinin, karanlık bir iç dünyaya sahip olmalarının, dengesizlikler sergilemelerinin garipsenmemesi gerekir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.