Şimdi Ara

Şarjlı aydınlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar doğada çokca vakit geçiriyoruz. Geceleri evlerimizde kullandığımız ampülleri kadar aydınlatacak bir ışığa ihtiyacımız var. mevcut el fenerleri ışıldaklar vs. yetersiz kalıyor. Kuru akü ile çalışan veya başka bir enerji kaynağıyla besleyeceğimiz bir sistem var mı ?

    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...



  • eskiden ispirtoyla çalışan lüks ler vardı baya kuvvetli ışık veriyodu o tarz bişey kullanbilirsiniz. elektrikli sistemler bataryaları nedeniyle kilo olarak ağır gelebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxstrangerxx

    Arkadaşlar doğada çokca vakit geçiriyoruz. Geceleri evlerimizde kullandığımız ampülleri kadar aydınlatacak bir ışığa ihtiyacımız var. mevcut el fenerleri ışıldaklar vs. yetersiz kalıyor. Kuru akü ile çalışan veya başka bir enerji kaynağıyla besleyeceğimiz bir sistem var mı ?

    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

    Şu anda en uygun olan;
    bir ad. düşük tüketimli 5M şerit led ve bir ad.9Amper kuru akü yeterli.
    Şerit led'i şöyle 25-30 cm uzunluğunda 50'lik pimaj boruya sarıp kullanmak.220V led lambalar olabilir ama ayrıca inverter gerekir.Taşımak sorun değilse elbette 220V ile çalışan tasarruflu yada led lambalar daha güzel olur.
    Ör;elimde 18W led lambalar UPS beslemesi ile 7-9watt gibi tüketiyor.Bundan 2 ad. paralel yapılırsa geniş bir alanı aydınlatacaktır.Hemde 15-17watt gibi sarfiyatla.Birde akü gücünü yüksek tutarsanız daha uzun süre aydınlıkta kalırsınız.

    Ahh bu teknikler 82-83lerde olsaydı,hemen alırdım.Elma bahçemizde gaz lâmbasıyla ve iki büyük pilli el feneri ile idare ettiğim zamanlar bu ledler bir olsaydı...
    Yok arkadaş teknoloji gerçekten nimet,,hemde büyük nimet.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.