Şimdi Ara

Sansa Clip Plus'ın ses kalitesi Clip'e göre düşük mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
11.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Clip plusı kullanan var mıdır bilmiyorum ama ben yine de açayım. gittigidiyorda normal clip satan birine clip plus da getirecek misiniz diye sormuştum aşağıdaki cevabı verdi. acaba gerçekten dediği gibi midir yoksa elindeki ürünü satmak için mi böyle birşey söyledi.

    "Ürün yasal kanallardan temin edilmediği için garantisi olmayan bir modeli satmayı planlamıyoruz malesef.

    Sandisk Firması ile olan işortaklığımızdan dolayı legal olmayan bir durumdaki ürünü satmamız etik olmayacaktır.

    Sandisk Sansa Clip+; Sansa Clip modelinin yeni versiyonudur. Ancak şu an satışa sunduğumuz modelin ses kalitesi yeni modelden daha iyi düzeyde onu biliyorum.

    Teşekkürler."



  • Bir tarafından sallamış...
  • iriverlarda da böyle bir durum olmuştu ondan aklıma takıldı.
  • hiç sanmıyorum böyle birşey olduğunu.. elindeki ürünü satmak için uydurmuş..

    henüz yok ama yakında gelir türkiyeye.. hem browser hemde artırılabilir hafıza imkanı beklemeye değer..
  • Sansa Clip+'ın ses kalitesi biraz daha iyi olmakla birlikte büyük farklılıklar göstermemektedir.
  • satış ve pazarlama stratejisi
    madem sansa'yla legal ilişkiler içersinde olmak istiyorsun neden arkasından sallıyosun.ticari etiğe hiç sığmıyor
    sansa ürünlerini satarak para kazanıyor bide
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olcaytoshow

    satış ve pazarlama stratejisi
    madem sansa'yla legal ilişkiler içersinde olmak istiyorsun neden arkasından sallıyosun.ticari etiğe hiç sığmıyor
    sansa ürünlerini satarak para kazanıyor bide

    +1
  • Bugun sansa clip plus aldım ama sonuç tam bir hüsran. Ses kalitesi ilk modele göre baya düşük ilerde yeni yazılım güncellemesiyle düzeltirlermi bilmem ama şu an sesi gerçekten berbat.
  • Daha önce Creative Zen Vision M 30 Gb kullanıyordum ardından sansa Clip aldım ve sesi harika. Creativin sesine göre çok daha iyi ama 8GB yetmediği için Clip Plus aldım (almanyadayım). Yabancı forumlarda aynı çip kullanıldığı, firmanın elde ettiği başarıyı kaybetmmek için ürünü aynı kalitede tasarladığı ve aynı ses kalitesine sahip olduğu yazıyordu. Ancak şimdilik durum farklı, sesler ilk modeldeki gibi keskin değil ve sesler sanki biraz bir birine girmiş gibi monoton bir şekilde çıkıyor. Yine yüksek ve alçak olmak üzere iki ses seviyesi seçeneği var ama normal yaptığımda ilk modele göre çok az ses çıkıyor. Sesi yükselttiğimde ise tizler biraz fazla ön plana çıkıyor. Bu arada kulaklığım Sennheiser CX300. Bakalım biraz bekliycem güncellemeyle eski clip kalitesine gelmezse satarım artık.
  • İlk modelde kullandığım EQ ayarının aynısını yapınca ses boğuk çıkıyor, EQ normal seçince bu seferde baslar kayboluyor, fazladan EQ seçenekleri ( funk, hip hop, dance, full bass, full treble)eklemişler ama pekte bir işe yaramıyorlar. Saatlerce EQ ayarıyla oynadıktan sonra, sonunda ilk modelin sesine yakın bir ses alabildim (sadece ses ayarını yüksek ses yapınca) ama yinede ilk modelin sesi daha iyi sanki. Yazılım kesin broblemli bence çünkü ses seviyesini normal seçinçe hem çok az ses çıkıyor hemde ses bozuk çıkıyor. Birde EQ ayarlarından 2. frekans bandının ayarında sorun var sanırım.Bu frekans değerini yükseltince bas dağılıyor ve azalıyor sanki, azaltınca daha belirgin ve kuvvetli çıkıyor. Bence yeni güncellemeden sonra eski clip in ses kalitesine gelir.
  • forumlarda clip plus un ses kalitesi hakkında hiç şikayet bulamamıştım, bugün benim gibi düşünen bir kişi çıktı.

    "I just got a Clip+ yesterday to replace my regular Clip and I'm in two minds about it.

    I love the new Clip+ features, the solid, quality build and all the improvements to the UI and menus.

    However, there are two things that I'm disappointed with:

    1. The sound quality of the Clip+ compared to the regular Clip seems considerably less clear and crisp. I can hear much more detail in the sound of the regular Clip, and the Clip+ is less enjoyable to listen to.

    2. The FM radio has much worse reception on the Clip+. For example, my favourite station Radio 4 (don't laugh) 92.7 FM can be clearly picked up on the old Clip on 92.60, 92.65, 92.70, 92.75 and 92.80. The Clip+ struggles to tune in to the station on 9.65. This is similar for all radio channels.

    Anyone else have any thoughts on the Clip+ sound quality? Is it something that might be changed with new firmware or is it set in stone? Also, anyone else having patchy performance from their radio function (from all the Clip+ reviews I was actually expecting better reception)?

    Don't get me wrong, I'm a massive fan of the Clip brand. These are amazing devices, but I really don't know what to do. Do I stick with the Clip+ and hope for improved firmware? I've got the old Clip on eBay at the moment and don't really know whether to cancel the auction and return the Clip+ to the online store or not (although I'm not sure on what grounds they'd accept it).
    "




  • ben de clip+ aldım eski cliplerin ses kalitesi nasıldır bilmiyorum ama ben de öyle ahım şahım bir kalite göremedim açıkcası. ama kötü değil kesinlikle sadece övüldüğü kadar iyi bulmadım.
  • clip hafızası yetmeceği için clip+ araştırması yapıyordum bu başlığı gördüğüm iyi oldu ses kalitesi kötü diyen arkadaşlar güncelle yaptınız mı peki
  • Henüz güncelleme çıkmadı. Güncelleme çıktıktan sonra yine yorum yazarım. Bence acele etme, güncelleme çıkana kadar bekle. Bende şu an her iki modelde var, ikisini aynı şarkılarda karşılaştırdım ve eski modelin sesi kesinlikle daha iyi.
  • iyi oldu bunu öğrendiğim....

    bir an önce çıksın şu güncelleme bizde karar verelim?

    clip+ mı?----------->139 tl 4 gb
    shuffle 3g mi?--------->122 tl 4 gb



    birde bir soru= yeni çıkan 3g shuffle ın ses kalitesi diğer ipod lara göre yüksek mi normal mi kötü mü?
  • redautumn arkadaşım, bende ses seviyesini normal ayarlayınca çok az ses çıkıyor vede biraz sesler sanki kırpılmış gibi gürültülü çıkıyor.Sendede aynı problem varmı yoksa benim mp3 çalarda sorun mu var? Güncelleme de hala çıkmadı. Aletin pil göstergesindede sorun var şarj olurken hiç bir zaman tam dolu göstermiyor, hep şarj olduğunu gösteriyor ve kullanırken pil %40 lardan sonra birden %10 seviyesine iniyor.Anythingbutipod sitesinde incelemesi var sanırım bu adamlar biraz reklam maksatlı inceleme yapmış. Adamlar diyoki eski modeldeki yazılımın aynısı bunda varmış o yüzden çok stabilmiş,kullanıcılar problemsiz bir mp3 çalar alacaklarmış. Öncelikle özellikleri değişen bir elektronik alette zaten aynı yazılım olamaz, aynı yazılım olsa bu hatalar olmazdı zaten.

    http://www.anythingbutipod.com/archives/2009/08/sandisk-sansa-clip-plus-review.php

    "One of the great things about the Clip+ is that the firmware did not have to be reinvented. Short of a few tweaks the Clip+ uses the same stable firmware as the Clip. So this last year or so of feature requests and bug lists have not gone to waste. While there will inevitably be firmware updates in the future, you can expect a stable firmware from the start."




  • quote:

    Orijinalden alıntı: conimakaroni

    redautumn arkadaşım, bende ses seviyesini normal ayarlayınca çok az ses çıkıyor vede biraz sesler sanki kırpılmış gibi gürültülü çıkıyor.Sendede aynı problem varmı yoksa benim mp3 çalarda sorun mu var? Güncelleme de hala çıkmadı. Aletin pil göstergesindede sorun var şarj olurken hiç bir zaman tam dolu göstermiyor, hep şarj olduğunu gösteriyor ve kullanırken pil %40 lardan sonra birden %10 seviyesine iniyor.Anythingbutipod sitesinde incelemesi var sanırım bu adamlar biraz reklam maksatlı inceleme yapmış. Adamlar diyoki eski modeldeki yazılımın aynısı bunda varmış o yüzden çok stabilmiş,kullanıcılar problemsiz bir mp3 çalar alacaklarmış. Öncelikle özellikleri değişen bir elektronik alette zaten aynı yazılım olamaz, aynı yazılım olsa bu hatalar olmazdı zaten.

    http://www.anythingbutipod.com/archives/2009/08/sandisk-sansa-clip-plus-review.php

    "One of the great things about the Clip+ is that the firmware did not have to be reinvented. Short of a few tweaks the Clip+ uses the same stable firmware as the Clip. So this last year or so of feature requests and bug lists have not gone to waste. While there will inevitably be firmware updates in the future, you can expect a stable firmware from the start."



    dostum aynen dediklerin benimkinde de mevcut. şarj olurken sürekli doluyor gösterge full olsa bile. ve %40a geldimi kısa bi süre sonra bitiyor şarj. ses konusunda ben kendi kulaklığını bi kere denedim pek beğenmedim cx300IIle kullanıyorum.ona rağmen dediğin gibi ses seviye ayarı normaldeyken epey düşük. yükseğe getirince normal oluyor eq ayarlarıyla da oynadım ama pek verim alamadım en iyi ses normaldeyken güzel geldi. aslında pop, vb tür müziklerde gayet güzel ses veriyor bass falan iyi ama rock, metal de ses yükseldikçe netlik bozuluyor.




  • Arkadaşlar bu konu devametse de clip plus kullananlar yorup yapsa ne güzel olurdu :D eski cliple ses farkı hakkında,yeni almayı düşünen arkadaşlara yol gösteriri diye düşünüyorum
  • Arkadaşlar clip+ için bi firmware yayınlanmış deneyen oldu mu?

    http://forums.sandisk.com/sansa/board/message?board.id=clipplus&thread.id=2911
  • Ben sansa clip plus'ı ebay da sattım gitti. Şimdi yine eski modeli alıcam. Eski modelin 8 Gb lığı bir ara 40€ du şimdi 60€ ya çıkmış yine. Yeni modelden bile pahalı. İlk versiyon kalitesinde ses veren bir mp3 çalar daha çıkmiycak sanırım. 8 gb ta az geliyor ama yapçak bişey yok. Çoğu incelemede her iki mp3 çalarında aynı ses kalitesinde olduğu söyleniyo (ne duyduklarını çok merak ediyorum) ama yabancı forumlarda ve sandiskin kendi forumunda, yeni modeli alanlar benim gibi eskisinin sesini daha çok beğeniyor(sanırım diğer firmalarla broblem yaşamamak için ses kalitesini bilerek düşürdüler). Yeni güncelleme çıktı ama gördüğüm kadarıyla ses kalitesinde değişiklik yok ve ses yükseklik seviyesinide aşağıya çekmişler. Pil göstergesindeki sorunda duruyo. Forumlarda bu güncelleme geliştirme değil olsa olsa geriye gitmedir diyenler var, hatta yeni versiyona "clip - " diyenler bile var.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.