Şimdi Ara

Samsung R560'cılar Kulübü -- Paylaşımlar, Puanlar --- OC skorları (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.646
Cevap
4
Favori
212.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fe-Cı yardımın için çok teşekkürler hocam. İlk etapta 2x4 GB 1066 Mhz Kingston, 4 GB Intel Turbo Memory ve 500 GB 7200/16Mb Seagate HDD ile güncelledim makinayı. Yaklaşık 48 saattir açık ve herhangi bir sıkıntı / donma / reset gibi bi sorun yaşatmadı. Turbo Memory ise sadece seçilen programların performansını arttırdığından genel sistemin çalışmasına bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.
    E-Bay'den T9600'ün de siparişini verdim beklemekteyim. Tek derdim ekran kartı şu anda. Bir türlü yerine takabilecğeim ekran kartının ne olduğunu bulamadım :S


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fe-cI

    @perfecthex - Böyle bir ayrım yok aletler arasında. Birinde destekliyorsa diğer modellerde de destekliyor. Bizim modeller arasındaki farklar işlemci, RAM ve HDD lerde. Yani geri kalan bileşenler aynı.

    GOLDFALCON - Evet Samsung un verdiğinden bahsediyoruz. Başka yerden bulup direkt bizim alete denememiz modifikasyon yapmadan imkansızdır bence. Yani bir sürü problemle karşılaşabiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fe-cI

    Valla anladığım kadarıyla bir sürücü yüklemesi lazım bu da işletim sistemine bağlı bir olay. Alet Vista ile geldiğinden bunun için fazla kasmamışlar. Garantisi varsa ver yapsınlar. Onlarda daha farklı bir sistem illaki vardır.


    win7 yi pc ye yeni kurdum.tekrar formatlarla uğraşmak istemiyorum.acaba pc ye sanal xp kursam sonra bu sürümü ordan yüklesem acaba işe yarar mı?
  • Sanal makine adı üstünde sanal manal ama ayrı bir makine oluyor. Format atmak zorundasın. Ya da boşta hdd varsa onu tak içine ona kurarsın XP yi.
  • @perfecthex - Bizim makinedeki GPU değiştirilemiyormuş. Onunla boşuna uğraşma istersen. Yalnız gözüme çarptığı kadarıyla söylemem gerekirse belki hafıza boyutu arttırılabilir. Bunu öğrenmen lazım ama emin değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fe-cI

    Sanal makine adı üstünde sanal manal ama ayrı bir makine oluyor. Format atmak zorundasın. Ya da boşta hdd varsa onu tak içine ona kurarsın XP yi.

    ayrı bir makine değil.sonuçta o da aynı anakartı kullanıyor.ordan güncellesem sorun olur mu?deneyen var mı forumda??
  • Yok işte ayrı bir makine oluyor o da. Tabi her şeyi sanal olarak çalışıyor. Mesela kendi biosu filan var o sanal sistemin yani orjinalinden tamamen ayrıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fe-cI

    Yok işte ayrı bir makine oluyor o da. Tabi her şeyi sanal olarak çalışıyor. Mesela kendi biosu filan var o sanal sistemin yani orjinalinden tamamen ayrıdır.

    o zaman format zorunlu.teşekkür ederim yardımın için.;)
  • En Güncel Windows 7 Sürücüleri Listesi(Ekran, ses ve ethernet kartları sürücüleri yenilendi):

    https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B3lYJDiHaReWN2NjYzYwMjQtZDdhMS00MWU5LWFjMjAtNWZlOWY1ZGY5ODI2&hl=en_US&authkey=CIPh5-oK
  • @ Fe-ci açmadım da açtırttım üzerine bira döküldü benim makinenin :) biraz kafası guzel sadece okadar :) kamera takılı olmayablır belkıde emın degılım ama makıneyı solmeden touchpadın tusları cıkarmanın bı yolu varmı sence bıldıgın kuvvet uyguluyorum bassın dıye cunku :)
  • Nice oyunlar oynayıp bitirdiğim, nice "oynatmaz!" denen oyunu mis gibi açıp oynatan o koca civan R560 şimdilerde bir flash oyun oynarken bile kapanıyor

    Normal bir oyun açtığımda 10 dakka sonrai hiç bir problem kasıntı olmadığı halde kapanıyor.
    Bir powerpoint sunumunu hd videoya çevirirken performans %100 oluyor, 2 geçmeden kapanıyor.

    Macunu değiştirdim, içini temizledim, temizlettirdim...
    Şu ısınma sorununa bir hal yol bulamadım.
    Isılar 95-100 ve üzerine çıkıyor. (ekran kartı ve işlemci)
    İyon bazlı macun kullandım bu defa daha çabuk kapanmaya başladı. Normal macunda ise biraz daha uzun dayanıyor.

    Koca yiğit bir ısınma sorunu yüzünden devrildi...





  • @fofeng87 - Valla benim bildiğim kadarıyla sökmekten başka çaren yok. Bira dökültükten sonra belki anakartta zarar görmüştür. Kamera çalışmaması bununla alakalı da olabilir ama tahminim takmayı unutmuşlardır.
  • @El-Cezeri - Fanın tam randımanla çalıştığından emin misin? Fanda bir sorun olmasın?
  • http://usb.brando.com/rapoo-2900-touch-slim-wireless-keyboard-with-touchpad_p01466c034d015.html bunun gibi wireless touchpadi üstünde bir kavye arıyorum arkdaslar kullanan önerebilecek olan var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El-Cezeri

    Nice oyunlar oynayıp bitirdiğim, nice "oynatmaz!" denen oyunu mis gibi açıp oynatan o koca civan R560 şimdilerde bir flash oyun oynarken bile kapanıyor

    Normal bir oyun açtığımda 10 dakka sonrai hiç bir problem kasıntı olmadığı halde kapanıyor.
    Bir powerpoint sunumunu hd videoya çevirirken performans %100 oluyor, 2 geçmeden kapanıyor.

    Macunu değiştirdim, içini temizledim, temizlettirdim...
    Şu ısınma sorununa bir hal yol bulamadım.
    Isılar 95-100 ve üzerine çıkıyor. (ekran kartı ve işlemci)
    İyon bazlı macun kullandım bu defa daha çabuk kapanmaya başladı. Normal macunda ise biraz daha uzun dayanıyor.

    Koca yiğit bir ısınma sorunu yüzünden devrildi...




    Aynı sorun bende de var. Boşta iken işlemci 65-70 arasında, ekran kartı 70-75 derece sıcaklık gosteriyor.
    Oyunlarda 95 ustunde geziniyor sıcaklık. Bir hafta önce içini açıp temizledim.
    Macunları yeniledim fakat sorun hala devam ediyor. Bu soruna çözüm bulabilen var mı?




  • Aletin kablolarından birine zarar vermiş olmayasınız? Fan çalışıyor mu, tam randımanla?
  • Fan çalışıyor. Tam randıman olayını nasıl tatbik ederiz bilemiyorum.
    Ama oyun oynarken 100 dereceyi bile bulduğu oluyor. Zaten ondan sonra önlem olarak kapatıyor.

    Kasılma, tökezleme vs. olmuyor direkt kapanıyor. Sorun sadece ısınma.
    İşin trajikomik, ironik yönü şu ki tam garantinin bitti ay bu sorun zirve yaptı.
    Geri dönülmez bir yoldayım.

    Ayrıca içini bilgisayarcıya açtırdım, özenle temizledi, 4-5 kez macunu değiştirdi, temizledi tekrar ama her defasında aynı sorun.

    Soğutucu alacaktım ama buna çözüm olmaz diye almadım. Sonuçta kaç derece indirebilir ki... Heleki yaz geldi artık bu sıcaklarda umudum kalmadı.
    İki gün önce oynadığım bir flash oyunda da kapanınca artık... :(
  • Elini koy uzaklaştır yavaş yavaş. Ne kadar uzağa kadar düzgünce üflediğini anlayabilirsin. O kadar sıcaksa 10cmden hissedilir bence. Macunla vs alakası yok bunun. ısı uzaklaştırılamıyor aletten. Benim kuzenin pc de bizdekinden. Sökülürken fan kabloları vs hasar görmüş. Şimdi öyle bir sorunu kalmadı.

    Hem kendi servisi açmadıktan sonra başka servis açtıysa ne garantisi var bu işin! Belki alette kısa devre oluştu aleti açan adamın statik elektriğinden kaynaklı bunu bilemezsin. Götürdüğün herif 4 defa macun uygulayıp hala böyle düzeleceğini düşünüyorsa bence sadece tornavida kullanmayı biliyor demektir. Verdiğin parayı al ve çıkardığı masraf için samsung servisinin çıkaracağı ücreti ona yükle. Madem anlamıyor bıraksın o işi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fe-cI -- 5 Temmuz 2011; 0:01:44 >




  • sen diyince fark ettim dibine üflüyor bu cihaz yahu ateş gibi oluyor demek ondanmış daha şubatta gelmişti oysa servisten garantide yok şimdi hmm özellikle hdd ve üstü çok ısınıyor acaba servisde dandik parçalarlamı değiştirdiler...bu cihazın sogutması gerçekten zayıf satsan satılmaz atsan atılmaz üste şimdi...bi çözüm bi modifiye diyorum işlemciler pahalı ramlar pahalı buna uyacak..offf off
  • Ben İzmir Karşıyaka'da temizlettim yetkili servise 50TL aldılar. Genel temizlik + macun yenileme işlemine.
    Açıkçası aletin elimde kalmasındansa verdim parayı ne yapayım

    Bu arada hard diskimi 7200rpm, 500GB olanlarla değiştirmek istiyorum. Performansa çok etkisi olmaz sanırım.
    Değiştirdiğim zaman windowsu kurmak ve sürücüleri yüklemek dışında bir şey yapmama gerek var mı? Herhangi bir sıkıntı çıkar mı?




    Birde aşağıdakilerden hangisini önerirsiniz?

    http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st_500gb_nb_7200rpm-2.5-500gb-sata-2.0-16mb-cache-7200rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=38885

    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd5000bekt-2.5-500gb-scorpio-black-sata-2.0-7200rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=48358




  • benşm açma girişimim klavyenin yamulmasıyla bir adet dtuşun ucmasıyla sonuclandı bunun yedek klavyesi vs satan yer yokmudur hatta tek tuş lazım bana aslında sadece ama full klavyede olur ben aradım r 519unki war r 560ınkini bulamadım???
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.