Şimdi Ara

Samsung R560'cılar Kulübü -- Paylaşımlar, Puanlar --- OC skorları (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.646
Cevap
4
Favori
212.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar benim emektar da aşırı ısınmaya başladı özellikle ekran kartı 110 derecelere kadar çıkıyor az biraz zorladığımda pes 2011 i açıyorum ve aradan 5 saniye geçiyor oyun oynanamayacak şekle geliyor inanılmaz bir yavaşlama söz konusu. arka kapağın bir kaç vidasını söktüm tozları çektim içinden ama değişen hiç bir şey olmadı komple sökmeye korkuyorum açıkçası çok karışık geldi. Teknik servisten sadece 60 tl servis parası alıyorlarmış. Ondan Ankara'da bu sorunu halledecek güvenilir bildiğiniz bir dizüstü bilgisayar servisi var mı? Bir de ram hdd değişikliği yapmak istiyorum , işlemcide değişebiliyormuş galiba o konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi bana? Ayrıca ekran kartı değişiyor mu bizim bilgisayarların? çok mu tuzlu olur yoksa bunlar? Şimdiden teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emhhre

    Merhabalar arkadaşlar benim emektar da aşırı ısınmaya başladı özellikle ekran kartı 110 derecelere kadar çıkıyor az biraz zorladığımda pes 2011 i açıyorum ve aradan 5 saniye geçiyor oyun oynanamayacak şekle geliyor inanılmaz bir yavaşlama söz konusu. arka kapağın bir kaç vidasını söktüm tozları çektim içinden ama değişen hiç bir şey olmadı komple sökmeye korkuyorum açıkçası çok karışık geldi. Teknik servisten sadece 60 tl servis parası alıyorlarmış. Ondan Ankara'da bu sorunu halledecek güvenilir bildiğiniz bir dizüstü bilgisayar servisi var mı? Bir de ram hdd değişikliği yapmak istiyorum , işlemcide değişebiliyormuş galiba o konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi bana? Ayrıca ekran kartı değişiyor mu bizim bilgisayarların? çok mu tuzlu olur yoksa bunlar? Şimdiden teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara.

    ekran kartı değişmiyor anakarta gömülü bir sistem ram hdd işlemci değişebilirsiniz.
    benim hdd bozuldu bende ssd taktım 120gb çok aşırı hızlandı masaüstünde gezerken oyun açılmasında pc açılıp kapanmasında veri aktarırken vs... bariz fark etti.
    ısınma sorunu olanlar elinden geliyorsa kendileri yapsın eğer gelmiyorsa ucuza biryer bulun şahsen 60tl çok para.

    ekran kartı işlemci ram hdd falan değiştirmek isteyene tavsiyem elindeki dizüstünü satıp üzerine 500-600 kadar ekleyip çok daha hızlı garantili güzel birşey alabilirsiniz.

    not: sen niye SSD aldın derseniz ben bu laptop'u satıp masaüstü bilgisayarıma ssd takarım düşüncesiyle aldım.




  • ısınma sorunu yaşayanlar makinayı bi güzel sökün - söktürün temizletin canavar gibi olur.

    ama öyle hava tuttum bilmem ne değil işlemciyi elinize alacak kadar dağılsın pc.

    ocak 2009da as03tr almıstım aynen dediğiniz gibi 105derece ısıyı görüyodum.

    bostayken bile ekran kartı 58derecenin altına düşmezdi şu an 42derece

    aynen böyle:

    http://www.youtube.com/watch?v=9n6FwWSHvJY

    http://www.youtube.com/watch?v=Bo9YupLEXpc




  • Cevaplar için sağ olun arkadaşlar ben bilgisayarı o kadar dağıtmaya korkuyorum açıkçası. Ondan artık iyi bir servis bulup verecem temizlesinler.
  • Bilgisayarı Servise verecektim Ama bugun ani bir şekilde karar değiştirdim üsteki arkadaşımızın verdiği linklerdeki video lar sayesinde bilgisayarı komple söktüm, temizledim termal macununu yeniledim eski macun plastikleşmişti adeta tekrar toparladım bilgisayarı biraz öncede bir deneme yaptım şu anda hiç bir problem yok gözüküyor boştayken gpu sıcaklığı 45-47 derece pes 2011 oynayınca 70-75 arası bu rakamlar bakımdan önce boştayken 70-75 yük altındayken 110 dereceydi şu anda ilk günkü gibi resmen?




  • GTA 4 yükledim tekrar demin :) Yarın da Modern Warfare 3 satın alıp yükliycem :) FIFA 12 yüklü, 1280 x 720 - High 'da 60 FPS yağ gibi akıyor :)


    edit: 9600mGT -DDR3'e overclock yapılı kullanıyorum.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobe -- 11 Kasım 2011; 1:04:47 >
  • Arkadaşlar kısa devre sonucu yandıgı söylenen Samsung R560 laptop anakartın tamirinden anlayan yada elinde bu anakarttan bulunupta satmak isteyenler lütfen iletişime geçsinler.
  • Arkadaşlar Yok böyle bir olay !!! Harika Muhteşem !!!

    Size abartmıyorum sırf şu pes2012 çalışmıyor diye az kalsın yeni bilgisayar alacaktım o derece delirmiş durumdaydım..

    Ama benim R560 meger canavarmışş!! ayaga kalkıp tozunu silkelemesi gerekiyormuş :)

    Bilgisayarı işlemcisine kadar söktüm. tek tek dikkatlice ve videoları izleyerek.. işlemci ve grafik işlemcisinin üzerini tamamen temizleyerek yeni " termal macun " sürdüm. (Şuan Trabzondayım ve bulması çok zor oldu ) Bilgisayar konusunda oldukça deneyimliyim ancak hiç laptop açmamıştım. Korkacak bişey yok gayet kolay. Yeterki videolardaki gibi güzelce bi masaya oturup düzenli bir şekilde yapın..

    Şuan PES 2012 en yüksek çözünürlük ve ayarlarda 3 saat aralıksız oynamama rağmen 1 kere bile kasmadı donmadı teklemedi bile.. akıyorr akıyorr su gibi hey maşallah bee.. Yok böyle bir keyif..

    Laptop u temizlemeden önce






    Ve sonra.. Aradaki farkı siz düşünün.




    İşlemci notu 4.9 dan 5.7 ye çıktı.. Önceden alev alan bilgisayar BUZ gibi hiç bir ısınma hiç bir ses yok tıkır tıkır.. Kesinlikle ilk günkü haline döndü.

    R560 bize 3 yıl daha başka bir bilgisayar aratmaz gibi :)

    NOT: Bilgisayarda KESİNLİKLE overclock YAPILMAMIŞTIR. Orjinal değerleri..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanbuyuk -- 8 Ocak 2012; 2:44:07 >




  • Aynen öyle dostum. Birazcık el beceriniz varsa çekinmeyin kendiniz yapın yukarıda verdiğim videolardan. Sanıyor musunuz ki teknik servislerde cihazı nazikçe söküyorlar

    Zaten garantisi bitmiş cihazlar. Malınıza sizden iyi kimse davranmaz. Temizleyin değişime şahit olun

    Çok para verdik zamanında hemen gözden çıkartmayın yahu

    Bizim bu cihazların RAM 8gb ye upgrade edilip bir de SSD takıldı mı inceden de GPUya overclock tamamdır.
    Sonucta 1280x800 çözünürlüğe gayet yeterli 9600M GT ve 512MB GDDR3.

    Tek sıkıntı HDMI'dan tutupta full HD tv ye baglarsanız 512MB grafik belleği yetersiz kalabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingofrogues07

    quote:

    Orijinalden alıntı: denizza


    quote:

    Orijinalden alıntı: R560-AS03TR

    bence servise gönder zaten serviste genel bakım ücretsiz
    quote:

    Orijinalden alıntı: denizza

    beyler yaklaşık 1 ay sonra as02tr yi alışımın 1.yılı bitmiş olacak. yani garantisi vs bitiyor. ben içini açıp temizlemek istiyorum.

    geçen gün açmaya çalıştım tüm vidaları çıkarttım,ancak bi türlü açılmadı. fazla da zorlamak istemedim. hdd nin orda da vidalar falan vardı onları da söktüm ama yine açılmadı.açıp temizlemem şart oldu çünkü geçen sefer 1 cm kadar kaldırabilip ekran kartına falan baktım resmen grileşmişti tozdan.

    makineyi açabilen acaba bana da tarif edebilir mi?




    sivasta servisi olsaydı götürecektim.istanbula gönderemem bunun için. ben bilgisayarsız nasıl yaparım sonra


    Bu işte deneyimli değilseniz tavsiye etmiyorum. Nitekin ben denedim. Bilanço ağır toucpad ve ekran ağır yaralı :)Benim deneyi anlatayım. Bu arada benim makine as03tr. Alalı 7 8 ay oldu bi temizlim dedim. Arkadaki bütün vidaları adi bir kaç tornavidayla sökdüm(tabi bu arada 4 5 tane vida haşat oldu resmen dişleri yendi).Dvd nin vidasını söküp dvd okuyucuyu çıkardım. Tabi şarj kısmındaki vidalarıda sökdüm. Kasayı ayırmaya yeltendim 6 7 cm kadar ayırabildim ekran tarafındanda 3 cm kadr ayırabildim. Bakdım fazla ayrılmıyor. Arada tonla kablo var.Bu kadar adi bir iç düzen nasıl yapmışlar diye söylenmedende edemedim(yada benim bilmediğim bir açıp temizleme tekniği var makinanın). Misal asusda 4 5 vidayla fana erişelebiliyor. Her neyse donanım alt kısımda klavye kısmı üst kısımda kaldı arada kablolar tabiki. Sonra klavyenin ekranın ve toucpadin çalışmadığını farkettim tekrar söküp bakdığımımda 3 tane kabloyu çıkarmış(yada yolmuş olduğumu :) ) farkettim 2 sini zorla takabildim. Çünkü içine el girmiyor çok az açılıyor. klavye düzeldi. Fakat ekran ile toucpad aynıydı ekrana yakın yerdeki kabloyu ters mi taktım diye düşündüm fakat diğer türlü girmesi baya zordu. Toucpadin olduğunu düşündüğüm kabloyu takmam ise hemen hemen elle imkansızdı çünkü elimin ucuyla değebiliyordum daha fazla tutamıyorum bende olduğu gibi kapattım. Harici tüplü monitör ve fareyle kullanıyorum şu an. Tatilden döndüğümde ankarada servise vermeyi düşünüyorum. O zamana kadar bir çıkış yolu bulamassam. Umarım bu vidaların hali ne diye sövmezler bana :).
    Bu ekran konusunda tavsiye edebilecek deneyimli biri varsa da cevaplarını bekliyorum. Herkese kolay gelsin...

    googlede r518 samsung laptop ile ilgli arama yaptım başka bi sitede birisi link vermiş senin mesajı göstermiş samsung laptop sökmek diye

    samsung laptop sökecektim çok vida var diye vazgeçmiştim şimdi mesajı görünce haklı olduğumu anladım




  • arkadaşlar batarya nerden bulabilirim r560 için???
  • Selam arkadaşlar. En güncel Windows 7 sürücü listesini yayınlamaya devam ediyorum:https://docs.google.com/open?id=0B3lYJDiHaReWN2I5MDJlYjYtNDcxMC00NDcxLWFkMzQtZDAzN2E0ZjE2ZjBl

    Bu sürüm uzun bir aradan sonra geldiği için çok sayıda ve önemli olarak niteleyebileceğim sürücüleri içermektedir. Ayrıca bundan sonra bu şekilde bir dosya çıkarmayacağımı fakat güncellemeleri çıktıklarında imzamda ve dosyada da belirttiğim facebook grubumuzda paylaşacağımı belirtmek isterim. Güncellemelerden haberdar olmak isteyen arkadaşlarım lütfen bu gruba üye olsunlar.




  • Arkadaşlar bende As02tr var bu pcye t9600 işlemci takabilir miyim yada hangi işlemcileri takabilirim. Birde en fazla 4gb ram mi takabilirim pc ye?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emhhre

    Arkadaşlar bende As02tr var bu pcye t9600 işlemci takabilir miyim yada hangi işlemcileri takabilirim. Birde en fazla 4gb ram mi takabilirim pc ye?

    chipset modeliniz pm45 max 8gb ram desteği var t9600 işlemcisi ile de uyumludur.

    http://ark.intel.com/products/chipsets/35515 adresinden detaylı inceleme yapabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: emhhre

    Arkadaşlar bende As02tr var bu pcye t9600 işlemci takabilir miyim yada hangi işlemcileri takabilirim. Birde en fazla 4gb ram mi takabilirim pc ye?

    chipset modeliniz pm45 max 8gb ram desteği var t9600 işlemcisi ile de uyumludur.

    http://ark.intel.com/products/chipsets/35515 adresinden detaylı inceleme yapabilirsin.

    Cevap için teşekkürler bladeburak peki ram olarak sadece ddr3 1066 mı takabiliyoruz 1600 takabilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emhhre -- 22 Şubat 2012; 12:37:43 >




  • @emhhre

    Olmaz kardeş. 1600 taksan bile 1066 da çalışır.
  • 8 gb a kadar da ram desteği var.
  • Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emhhre

    quote:

    Orijinalden alıntı: bladeburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: emhhre

    Arkadaşlar bende As02tr var bu pcye t9600 işlemci takabilir miyim yada hangi işlemcileri takabilirim. Birde en fazla 4gb ram mi takabilirim pc ye?

    chipset modeliniz pm45 max 8gb ram desteği var t9600 işlemcisi ile de uyumludur.

    http://ark.intel.com/products/chipsets/35515 adresinden detaylı inceleme yapabilirsin.

    Cevap için teşekkürler bladeburak peki ram olarak sadece ddr3 1066 mı takabiliyoruz 1600 takabilir miyiz?

    ddr3 1066 ama yanılmıyorsam forumdan bir arkadas slotların sadece 800mhz desteklediğini söylemişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 22 Şubat 2012; 23:25:55 >




  • Cevaplar için tekrar teşekkürler arkadaşlar. ben çok uygun bir fiyata t9600 işlemci bulum buyuk ihtimal alacağım yalnız t9600 35w lık bir güç tüketimi var p8600 un 25w bu bir sorun oluşturur mu? birde performansta hissedilir bir artış olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.