Şimdi Ara

Samsung Galaxy Watch 4 [Ana Konu] (384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.742
Cevap
237
Favori
585.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Bende de hâlâ 1 Aralık 2023. Henüz yeni bir güncelleme gelmedi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benim saati dün güncelledim.

  • Watch 4 için en son güncelleme geçen yıl kasım mı yoksa aralık ayında mı gelmişti hatırlamıyorum ama bu güncelleme sonrası dikkatimi çeken bir durum oluşmuştu. Buraya da yazdım. Bunun normal olduğunu söylediler ama bence normal değil. Bir bug söz konusu.


    Önceden açılan uygulamalar "yakın zamanda kullanılan uygulamalar" olarak görünür. İstediğimiz zaman bunların bazılarını ya da tümümü birden kapatabiliriz. Telefondan gelen alışkanlıkla ben burayı sürekli temizlerim. Ancak son güncelleme sonrasında "Samsung health" ve "Sağlık platformu" uygulamaları arka planda kendiliğinde başlayıp hiçbir şekilde kapatılamaz olmuştu.


    Evet bu uygulamalar arka planda fiziksel aktiviteleri takip ediyor yürüyüş adım sayısı falan ölçüyor ama kapatılabiliyordu. Son güncelleme ile birlikte kapatılamaz oldu. her ne kadar batarya süresine etkisi olmadığı söylense de bence oluyordu. Ancak saati bir kaç defa yeniden başlattıktan sonra kapanabiliyordu. Bu sırada her yeniden başlatmada arka planda başka başka uygulamalar da açılıyor ama bunların hepsi kapatılabiliyor. Sadece bu sağlık platformu kapatılamıyor. Saat ayarlarındaki uygulamalar listesinden ya da Wearable uygulaması içindeki uygulamalar seçeneklerinden de kapatılabiliyor ama bir kaç dakika sonra tekrar kendiliğinden açılıyor.


    Hatta mağazalarda incelediğim Watch 5 ve Watch 6 saatlerde de aynı durumun olduğunu gördüm.


    Geçenlerde saati sıfırladım. Yeni baştan telefona bağladım. Zaten bende yürüyüş hariç diğer aktiviteler kapalıdır. Hiç bir ölçüm otomatik modda değil manuel ölçüm modundadır. Buna rağmen "Health platform" arka planda açılıyordu ve kapatmadıkça arka planda açık kalmaya devam ediyor pil süresini kısaltıyordu. Saatin pili tam doluyken, benim kullanımımda normalde 40-45 saate %15 seviyesine inerken, arka planda açık kalan uygulama nedeniyle bu süre 30-35 saatte kadar düşüyordu Yani yaklaşık 10-15 saatlik bir kayba neden oluyordu. Neyse ki son sıfırlamadan sonra bir iki haftadır olmuyor.


    Bu durumun neden kaynaklandığını anlayamadım. Bunu tetikleyen bir işlev varsa kapatayım ki tekrar açılmasın. Normal yürüyüşümü adımlarımı falan gayet güzel telefonla entegre takip ediyor zaten. Yani arka planda takip için uygulamaların arka planda açılmasına gerek yok demek ki.


    Bu iki uygulamanın arka planda kapatılmamasının bir bug olduğunu düşünüyorum.





  • Samsung Galaxy Watch 4  [Ana Konu]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LokmanHekim kullanıcısına yanıt

    Hayır yeni sürüm ile değişen Arka planda çalışan uygulamaları göstermesi oldu. Normalde de bunlar Arka planda sürekli çalışıyordu fakat son uygulamalar kısmında görünmüyordu. Artık bunlar ds görülebilir oldu. Yani ortada herhsngi bir hata yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar.

    Daha önce hiç akıllı saat kullanmadım ve açıkçası kullanmayı çok düşünmüyordum. Birkaç gün önce kronik tansiyon hastası olduğumu öğrendim o yüzden tansiyon seviyesini ve kalp hareketlerini düzenli kontrol etmek adına bir akıllı saat edinme ihtiyacı hissettim. Açıkçası çok fazla bir ücrete çıkmak istemiyorum o yüzden Watch 4 almayı düşünüyorum ancak 2 yıl önce çıkan bir cihaz olduğu için şuanda satın almak mantıklı mıdır fikrinize ihtiyacım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JackyJack J kullanıcısına yanıt

    Hassas sağlık takibi için saat almadan önce detaylı araştırma yapmanızı öneririm.

    Nabız ölçümü konusunda ağır çalışma (halter, koşu v.b.) yapılmadığı sürece saatlerin yaptığı ölçümler yaklaşık fikir verebilir ama tansiyon ölçümünü sağlıklı yapabilen bir saat yok bildiğim kadarı ile.

  • JackyJack J kullanıcısına yanıt
    Smart watch lar da Ekg ve tansiyon işi Hikaye.Senin kalibrasyon yaptığın değerlerin Ortalamasını alıyor Bilgine.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir hekim olarak, bu saatlerin tansiyon ve EKG gibi ölçümleri doğru bir şekilde yapamayacağını düşünüyorum. Bazı dolaylı yöntemlerle yapılan bu ölçümler yanıltıcı sonuçlar verebilirler. Ciddi bir sağlık sorunu şüphesinde buradaki değerleri dikkate almak sakıncalı olabilir. EKG de belki tek derivasyon gibi düşünüp hız ve ritmin düzeni hakkında fikir verebilir. Ritim anormallikleri filan görülebilir. Onun dışında bu tip saatlerin yapacağı ölçüme çok güvenilmemeli. Nabız hızı ve oksijen saturasyon görülebilmesi bile yeterli ve fazlasını beklememek lazım. Tansiyon problemi olanların tansiyon takiplerini hiç bir şekilde böyle saatlere bakarak değil, esas amacı tansiyon ölçmek olan mümkün olduğunca kaliteli bir tansiyon aleti kullanarak yapmalarını öneririm. Tansiyon aletlerinin de ayrıca arada kalibrasyonlarının yapılması gereklidir.

  • Kendime normal bir saat ararken en dandirik seiko saatlerin bile fiyatlarının uçuk olduğunu görünce amazon kampanyasından bir tane satın aldım bu saatten, tasarımı kullanımı vs. çok hoş tek eksik gördüğüm yan samsungun kendi uygulamasındaki kadran sayısı ve özelleştirme seçenekleri çok az bence.



    Samsung Galaxy Watch 4  [Ana Konu]
  • LokmanHekim kullanıcısına yanıt

    bu saatle tansiyon ölçmeyi denedinizmi bilmiyorum.

    ölçmeden önce güvendiğiniz bir cihazla beraber ölçüm yapmanızı istiyor. bunu 2-3 sefer yaptırıyor ve ölçüm değerlerinizi girmenizi istiyor. yani ölçtüğü değer ile sizin girdiğiniz değer arasındaki farkı kalibre ediyor. sonrasında ölçüm yapıyorsunuz. beraberce yan bir cihazlada ölçüm yapın. kalibrasyondan sonra eşit çıkıyor. zaten kalibrasyonuda uzun süre tutmuyor. emin olmamakla birlikte ayda 1 kalibrasyon yapmanızı istiyor diye hatırlıyorum. zaten bu ölçümleri sürekli saatten yapan kişi ya tansiyon hastasıdır yada hastalık hastasıdır :)

  • JackyJack J kullanıcısına yanıt

    özellikle sadece tansiyon ölçümü üzerinde yoğunlaşacağınız taşınabilir bir cihaz istiyorsanız huawei nin watch D diye bir modeli vardı. sertifikalı tansiyon ölçen saat. kayışı şişirerek ölçüyor.

    bu saatler tansiyon ölçer ama ana amacı tansiyon ölçmek değildir. yan özellik olarak bilgilendirme amaçlı ölçer. %100 doğru olmasada %90 ın üzerinde doğruluğunu test ettim. bu durumda huawei yi tavsiye ederim.

  • nabaki kullanıcısına yanıt

    Yok hayır. Bu saatin üzerinden tansiyon ölçmeyi hiç denemedim. Ama nasıl bir yöntemle ölçmeye çalıştığını tahmin ediyorum. Oksijen saturasyonu ölçümüne benzer tarzda fotokromatik bir yöntemle ışıklı sensörler yardımıyla bilek bölgesindeki kan akımını izliyor. Oradaki kan akış dinamiğiyle daha önceden bir tansiyon aletiyle ölçülen değerleri kalibre edip aradaki değişime göre bir sonuç veriyor. Kısmen doğru sonuçlar alınabilir tabi. Tamamen işe yaramaz demek istemem. Aslında tansiyondaki anormal değişimleri gösterip uyarıcı olması bakımından faydalı olabilir. Ama gerçek bir tansiyon aleti kadar isabetli sonuç veren ölçümler yapamaz. Telefonda kamera üzerinden metre santim ölçen uygulamalar vardır ya hani. Onun gibi biraz. Dolaylı yoldan ölçüm. Bazen çok isabetli ölçerken bazen saçmalayabilir. Eğer manşon mantığıyla dolaşımı sıkıştırıp damar içinden akan kanın türbülansını ölçen bir saat söz konusuysa tabii ki ölçüm daha doğru olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Watch 4 classic şarj süresi ne kadar gidiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etkinus kullanıcısına yanıt
    max 36 saat

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • etkinus kullanıcısına yanıt
    Son güncellemeden sonra çok hızlı bitiyor. 5 defa şarj ettim max. 14-16 saat arası. Güncelemedan sonra ayarlarda da değişiklik yapmadım. Saati kullanmaya başladığım tam 2 yıl oldu. Belki de planlı eskitme devreye girmiş olabilir diye düşünüyorum.
    Ayrıca, yeni yüklenen özellikler nedeniyle pil kalibrasyonu tekrar yapılıyor olabilir. Bir hafta sonra şarj durumu hakkında tekrar bilgi veririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozkoprulu -- 27 Mart 2024; 17:35:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalibrasyon etme işi zaten eziyetten. Bir de her ay tekrarlamak lazımsa saatle ölçmeye gerek yok. Ben bir defa yaptım o işi doğru düzgün de kalibre edemedim çünkü kalibrasyon yaparken işin eziyeti yüzünden her ölçümde tansiyon cihazı taksiyonu mu 1 kademe yüksek ölçüp durdu.


    Kalibrasyon işi neden eziyet diyorsun dersen basit. 8-9 defa tansiyonunu ölçmen gerekiyor. 4 defa saat ile 4-5 defa tansiyon cihazı ile ölçme gerekiyor.


    Sonradan değiştirildiyse bilmiyorum ama ben tansiyon ölçme desteği geldiğinde cihaza kalibrasyon yapmaya kalkıştığımda defalarca hem saat hem cihazla ölçüm yapmamı istedi.


    Sadece sol değil sağ kolla da ölçüm yaptırmıştı.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    uğraştırıyor. bu bir gerçek.

    zaten sağlık sebebiyle sürekli tansiyon takibi yapılacaksa bu saat anlamsız olur. tansiyon bu saatin sadece bir yan özelliği. "bakın bizim saatimiz tansiyonda ölçüyor" demek için konmuş bir özellik gibi. ama enteresan bir şekilde kalibrasyon sonrası doğruya çok yakın değerler ölçüyor. belkide bizi kandırıyor bilemiyorum. kalibrasyon sonrsı yüksek tansiyonlu biri ile deneme yapmak lazım.

    bunun için huawei watch d modeli daha uygun.

  • Saatten tansiyon ölçme mantığı tamamen kalp atış hızına göre tahminden ibaret. Gerçekten ölçmesi zaten mümkün değil. Kalibre ettiğinizde o anki kalp atış hızınıza göre tansiyon değerlerini hafızaya alıyor. Daha sonrasında 1 ay boyunca tansiyon ölçmek istediğinizde o anki kalp ritim değişikliğine göre tahmin ediyor ve genellikle tutarlı oluyor. Amaç şu ki kişinin ani tansiyon tahminlerinde çok değişikilik olursa küçük bir uyarı olması. Bir de tansiyon aleti sürekli taşınamayacağına göre saatten tahmini bir değer vermek. Bu tansiyon hastaları için gerçekten yararlı.

    Bir de saati kalibre ettikten sonra başka birinin tansiyonunu saatten ölçmek isterseniz hatalı sonuç vereceği de aşikar bir durumdur.

    Burada saati eleştirmek tamamen yanlış. Kullanım amacına uygun hareket etmek gerekir.

    Zaten tansiyon hastası olan bir vatandaş ayda bir kalibre etmekten erinmemeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erditepe E kullanıcısına yanıt

    Tansiyon hastası değilim ve sorunum da yok ama son 3 yıldır senede 1-2 defa 1 hafta süren garip bir tansiyon sorunu yaşıyorum. Garip deme sebebim şu. Saatle ölçmedim hiç ama tansiyon cihazlarıyla ölçtüm.


    Örneğin yatakta veya bir koltukta uzanmış haldeyken. Büyük tansiyon 10-11 geziyor. Oturur pozisyona geçtiğim anda tansiyon önce 14 oturmaya devam edersem 16 kadar çıkıyor. Yatar pozisyona geçtiğim anda 12 sonra 11 düşüyor.


    Bu sebeple defalarca doktora gittim hiç bir şey bulunamadı. Sadece kalp doktorlarından biri Nabız için 25mg Saneloc verdi o kadar.


    Ama dediğim gibi otururken yüksek çıkıp yatar yatmaz tansiyonun düşmesi garip bir durum çünkü doktorlar da anlam veremediler. Ufak bir panik atan olabilir dedi bir doktor.


    O olay sırasında iki kulağımın yanından şu akıyor gibi bir his oluyor. Önce birinde başlıyor sonra diğerinde. Şiddetleniyor o his. O sırada tansiyonu ölçünce 16 çıkıyor. Uzanınca o kulağımın yanında oluşan his anında geçiyor ve beraberinde tansiyon da olması gereken seviyeye düşüyor. Tekrar ayaklanınca o his anında geri geliyor.


    Doktorlara anlattığımda hepsi şaşırıp kaldılar. Anlam veremediler. Beyin ile alakalı filmler bile istediler temiz çıktı hepsinde de. MR bile çekili o sorunlar olduğunda. Kalp ve tansiyon holteri bile takıldı her birinde hepsi temiz çıktı. Efor testi yaptırdım 6 ay önce oda temiz çıktı.


    Senede 1-2 defa olan sonra kendi kendine gecen tuhaf bir durum.





  • 
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.