Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S23FE [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: _Nomad_ , _Nomad_ Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
1.784
Cevap
108
Favori
127.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 256 gb depolama birimi yine 3.1 mi yoksa 4.0 lamı geliyor acaba. 256 gb siparişi verdim yarın elimde olacak inşallh. kargolanmış. Bu arada kreşe giden çocuğumun bile e devletteki barkoduyla alabildim. etrafınızda öğrenci kim varsa barkoduyla indirimli alabilirsiniz. ben 3 adet aldım ayrı ayrı.

    1 arkadaş pil kullanımını paylaşmış teşekkürler gerçekten en çok merak edilen bu. kullananlar paylaşımda bulunurlarsa genel olarak telefonla ilgili çok iyi olur çünkü telefon yeni ve kullanıcı yorumlarına çok ihtiyaç var.

  • Merhabalar,


    Telefon hakkında kısa süreli deneyimlerim ve görüşlerimi aşağıda bulabilirsiniz.


    5 seneyi aşkın süredir kullandığım Oneplus 6 modelinden geçiş yaptım ve S23 FE modeli bazı konularda bende ciddi hayal kırıklığı yarattı.


    Ekran'la başlayacak olursam; oldukça kaliteli bir ekran kullanılmış. Renkler, parlaklık, görüş açıları ve hız olarak gerçekten başarılı. Eski telefonuma gore özellikle 120hz gözle görülür bir fark yarattı.


    İşlemci hız olarak yeterli geldi. Telefonda oyun oynayan birisi olmadığımdan dolayı test etmedim ama tüm uygulamalar gayet akıcı, stutter olmadan çalışıyor. İlk kurulum esnasında biraz ısındı ama gündelik kullanımda sorun olacağını sanmam.

    Yazılım ve arayüz; Samsung arayüzüne yabancıyım fakat alışmakta hiç zorluk çekmedim. Hem estetik, hem de kullanışlılık açısından oldukça başarılı buldum. İlerki telefon tercihlerimde Samsung telefonlar daha olumlu yaklaşmama sebep oldu.


    Build konusunda da başarılı buldum. Elde sağlam duruyor ve premium hissiyatı var. Fakat benim görüşüme göre ergonomi konusunda ciddi sıkıntıları var. Bu noktalar öznel olduğu için herkes için farklı olabilir, fakat telefonu iade edecek olmamın başlıca sebeplerinden birisi bu.


    Ekran/Gövde oranı oldukça kötü. Hatta o kadar kötü ki eski telefonum 'notch screen' olmasına rağmen daha iyi bir orana sahipti. Çerçeveleri S serisi bir cihaza yakışmayacak kadar kalın.

    Tabii ki bu durum ergonomiyi de kötü etkilemiş. Kullanımını daha büyük 6.7' ekrana sahip telefonlardan (S20+ ve S21+) bile kötü buldum. 170gr ağırlığa sahip bir cihazdan geçmeme rağmen 40gr fazlası (belki de kalınlığı ve boyutları sebebiyle) rahatsız etti.


    Ama malesef en kötü noktası bu da değil. Ekran altındaki parmak izi sensörü benim kullanımıma göre olması gerekenden 1-2 cm aşağıda konumlandırılmış ve deneyimimi çok kötü etkiledi. Bu da yetmezmiş gibi yavaş ve tutarsız. 5 senelik telefonumdan kötü çalışıyor ki bu kabul edilebilir bir durum değil. Parmak izi yerine yüz tanıma kullanayım dedim o da yavaş (evet, bu da eski telefonumdan kötü). Sensör'ün konumu kişiye/alışkanlıklara göre değişkenlik gösterebilir ama tutarlılık ve hız konusunda belki de optik sensör kullanılmasından dolayı problem var. Samsung gibi bir firma kullanıcı deneyimini en temel düzeyde etkileyecek bir konuda nasıl böyle bir hata yapmış anlamak mümkün değil.


    Batarya konusuna gelirsek... İlk kurulumdan önce saat 20:00 civarı tam şarj ettim ve kurulum esnasında şarjı resmen eritti. Akşam da biraz kullandım ve sabaha batarya 3 küsür saat ekran süresiyle %10'u görmüştü. İşlemciyi çok yoğun kullandığı için kabul edilebilir dedim. Sabah 9 civarı %85 şarj ederek kullanmaya başladım. Bu mesajı yazdığım 6 saatlik günlük kullanımımda (ki ekran çoğunda aktif bile değildi ve setup akşamdan tamamlanmıştı) şarjım %50'ye indi bile. Açıkçası cycle'lar arttıkça batarya performansı artsa bile bu telefonun 1 gün/ 4-4.5 saat ekran süresini geçebileceğini düşünmüyorum. Bu performans benim için ilk 2 sene kabul edilebilir olsa bile bataryanın aşınmasıyla birlikte 2-3 saat gibi rahatsız edecek seviyelere inecektir. Kısacası batarya konusunda en iyi tabirle: VASAT.


    Benim gözümde bu telefon Samsung'un üzerinde çok düşünmeden A54 kasasına daha performanslı bir kaç parça ekleyip, cilalayıp piyasaya sürmesinden başka bir şey değil. S serisi etiketini ve 24.000tl'lik fiyatını hakettiğini düşünmüyorum. Öğrenci indirimi ile birlikte 19.7k gibi bir fiyata almama rağmen iade edeceğim. Benim en başarısız bulduğum tarafı kullanışlılık, ergonomi ve batarya konuları. Almayı düşünüyorsanız kesinlikle önceden gidip bir mağazada deneyimlemenizi öneririm.


    Bazı noktalar kişiden kişiye değişebileceği için mutlaka cihazı beğenen kişiler de olacaktır (belki de ben cinsimdir :)), kullanıcılarına hayırlı olmasını dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ixion -- 17 Ekim 2023; 15:20:24 >




  • Bu öğrenci indirimi ve takas ne kadar daha sürecek acaba bilginiz var mı? Düz s22 kullanıyorum batarya durumuna göre alacağım ancak denildiği gibi 5 saat civarlarındaysa s22'de o civarda görüyorum zaten.
  • Ixion kullanıcısına yanıt

    Siparişim yarın gelecek ve bu şekilde kötü bir deneyim paylaşmanıza üzüldüm diyebilirim. Genel olarak S22 deki işlemci kullanılmasından dolayı zaten batarya anlamında çok bir beklentim yok zamanla 60 hz de kullanarak 6-7 saatlere ulaşacağına inanıyorum pilde. Hem yeni cihaz hem optimizasyon açısından zamanla daha da iyileşecektir. s22 alırken direkten dönmüştüm ve aklımdaki o telefondaki en büyük şüphe bataryaydı. s22 ye gelen son güncellemeyle bir çok kullanıcı sorunun ciddi şekilde düzeldiğini paylaştı s23 fe içinde daha yeni bir telefon ve 4500 amperlik bir cihaz yeni güncellemelerle daha iyi duruma geleceğine inanıyorum. parmak izine gelince evet en çok dikkatimi çeken 2 konudan birisi ultrasonic parmak izi yok ve yakınlık sensörüde yok sanal yakınlık sensörü kullanılmış. önceki a50 telefonumda da ekran içinde parmak izi vardı ve bir kaç güncelleme sonrasında ciddi anlamda düzelmişti. yine güncellemeyle iyileşeceğini düşünüyorum. yani kısacası ben bunları tahmin ederek aldım ve s22 den bence hem boyut olarak büyük olacak ve batarya konusunda da daha iyi olduğunu düşündüğüm için memnun kalırım diye düşünüyorum. kamera da tabiiki s22 den daha iyi ve testlerde bir çok analizde hız ve kamera olarak s23 ile başabaş hatta daha iyi sonuçlar aldığını görmek memnun etti. Kullanıp göreceğiz tabiiki ama bence indirimli olarak eğer s23 fiyatına çıkmak istersen tabiiki s23 daha iyi bu konularda ama benim özelimde bni memnun edeceğini düşünüyorum.Düz s23 6.1 inç ekran kalınlıklarından ziyade ekranın büyük olması beni daha çok memnun edecektir. Hoparlör sesise de deyinmenizi isterdim ondada düz s23 den daha iyi sonuç verdiğini gözlemlerim. Kötü bir deneyim yaşadığınızı görmüş olsamda çok rahatsız etmiyorsa bence bir şans verebilirsiniz telefona. Paylaşım için teşekkürler.





  • Pcmark Work 3.0 testini S23 Fe 9 saat 35 dakikada tamamlamış. S22 aynı test ile 8 saat 53 dakika dayanmış. S23 13 saat 9 dakikada tamamlamış.

    https://benchmarks.ul.com/compare/best-smartphones)+review

    https://www.91mobiles.com/hub/samsung-galaxy-s23-fe-review/amp/

    https://benchmarks.ul.com/hardware/phone/Samsung+Galaxy+S23+review



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 17 Ekim 2023; 17:46:50 >




  • Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt

    s23 şov yapmış SAMSUNG GALAXY S23FE [ANA KONU]  Ben s22 ile çok ciddi fark beklerdim açıkçası. Ekran s22 den büyük kabul fakat 3750 amperden 4500 ampere geçiyorsun üstüne özel soğutma sistemi kullanılıyor. Bence zamanla gelecek güncellemelerle çok daha iyi olacaktır. Bu arada aynı işlemci s22 ile ama performans ciddi oranda iyileştirilmiş ve daha çok performans = daha fazla pil tüketimi

  • enjoy35 kullanıcısına yanıt
    Daha fazla optimizasyon olmaz diye düşünüyorum aynı işlemci için 1 senedir gerekli düzenlemeleri yaptılar zaten. Artış beklemiyorum yani
  • Android 14 1 yada en geç 2 ay içinde gelecek ve neler getirecek göreceğiz. keşke android 14 ile gelmiş olsaydı telefon 4 büyük güncellemenin 1 tanesini harcamış olacağız. En kötü seneryo ile sarja ihtiyac duyduğumuz zamanlarda performans kaybı olacağını düşünmediğimden güç tasarrufu ve 60 hz ile kullanılabilir çok daha iyi bir sonuç alabiliriz. İphone 11 gibi telefonun hala yok sattığı zamanda fiyatına göre telefonu henüz elime almasamda en güncel samsung amiral gemisi telefonu aldığım için mutluyum umarım pişman etmez. (256 gb ve 21 bin 300 tl daha ne olsun)

  • Cihazı öğleden beri kullanıyorum. İlk izlenim olarak diyebileceğim, elde tutuşu kullanımı harika. Kişiden kişiye değişebilir ancak telefonun ağırlığı daha sağlam bir tutuş ve daha kaliteliymiş gibi bir izlenim veriyor bence.
    Ekran çerçevelerine gelecek olursak beni kalınlığı hiç rahatsız etmedi, bence tek sorun alt çerçevenin orantısız olması ki ona da göz zamanla alışır.

    Pili için henüz bir şey söylemek için erken ama flip 3 tem geçtikten ve ancak 3 saat ekran süresi alabildikten sonra bu rahatlattı diyebilirim. Şu an şarjı %51 ve ekran süresi 2.30 saat. Konum olsun senkronizasyon olsun her şey açık, 120hz açık ve tabi tasarruf modu kapalı. yarı yarıya mobil veri/wifi kullandım. Oturdukça daha da iyi ekran süresi verir diye düşünüyorum

    Kamerasına geleceksek bana kalırsa mü kem mel. Ama ön kamera beklediğim kadar iyi değil, yine flip 3 e kıyasla daha şık olduğunu söyleyebilirim ancak iphone 11 kamerasına ne eklemiş tartışılır?

    Parmak izi ve yüz okuyucuya gelirsek, bence kötü. önceden s20 fe kullanmıştım onda da kötüydü. Sanırım asıl s serisinde farklı bir teknoloji var ve fe geride kalıyor. Yüz tanıma her yer ışıl ışıl olmadığı sürece çok çok yavaş, tabi sadece kameradan anladığı için beklenilen bi durum herhalde

    Ayrıca hiç ısınma vs yaşamadım. tabi gün içinde maksimum 30-40 dk instagram kullandım ve oyun oynamadım. Whatsapp youtube music dışında yoğun kullanılan uygulama olmadığından olabilir.

    Bir şey eklemeyi unuttum, güneş altında ekran parlaklığını ekstra ekstra arttırdığı zaman renkler o kadar soluklaşıyor ki siyah beyaz gibi duruyor ve kapama özelliğini bulamadım. bence en yüksek parlaklık seviyesi zaten görmeye uygunken bu özelliği kapayamamak kötü olmuş SAMSUNG GALAXY S23FE [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noitstall -- 17 Ekim 2023; 22:40:23 >




  • Ekran süresi için yakın takipteyim s22'den geçmeye değer mi? Kullananlardan bilgi bekliyorum
  • Bence bu fiyat aralaginda ögrenci indirimi ve hediye çekiyle günümüz şartlarında gayet guzel cihaz, Çin markalarini almaktansa orta ayar bir premium telefon almak daha mantıkli, cihazın tabikide eksikleri olabilir, baziları bu cihazdan S23 Ultra performansı beklerse bu Tofaştan Mercedes performansı beklemek gibi birşey olur, böyle beklenti içinde olanlar haliyle hayal kırıklıgına uğrar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_84 -- 18 Ekim 2023; 6:59:43 >
  • Ixion kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum. İki gündür kullanıyorum telefonu.

    Özellikle ergonomi anlamında cidden kötü. Samsung S20 FE' den geçtim ben de S20 FE arka köşeleri yuvarlatılmış ve daha dar olduğu için ne kadar ergonomik ise, bu telefon da geniş ve ağır olup köşeli hatlara sahip olduğundan dolayı o kadar ergonomik değil. İade etmeyi ben de düşündüm, ekstra bir sürü para verip ( ekonomiyi bu hale getirenlerin bir güzel de kulaklarını çınlatıp!!!) aşağıda yazdığım durumlarla karşılaşmak hoşuma gitmedi ama hat takmış bulundum sonra da vazgeçtim.


    Ekran gayet güzel, işlemci hızlı, telefon premium havası veriyor, parmak izi okuma S20 Fe ayarında ( yıl 2023 sonu olduğu için kötü diyebilirz artık!), çerçeveler cidden kötü, ısınma durumu S20 FE' deki kadar yok (Eynos 990 bu anlamda bayağı kötü bir işlemciydi) birkaç kurulumda aniden ısındı sonra hızlıca soğudu arada hafif ısınmalar da oldu ama S20 Fe gibi kesinlikle değil tabi, pil performansını tam test edemedim ama beklediğimden kötü çıkacak gibi...





  • bu arada kılıf bulan alan kullanan var mı? amazon hb vesaire hep yurtdışından. bir de ekran koruyucu için a54 ekran koruyucusu taktırayım diye düşündüm. ekran boyutu tamamen aynı galiba
  • Daha 1-2 günde pilin nasıl bir performans vermesini bekliyorsunuz? Bir iki hafta kullanın bakalım, cihaz kullanım tarzınızı öğrensin, pil gereken şarj döngüsünü tamamlasın.
  • Pilin s21 fe'den kötü olma imkanı yok çünkü s21 fe'nin pili yok hocam
  • A54 kullanıyorum exynos 1380 var ilk başlarda oda ısınıyor ve şarjı kötüydü gelen güncellemelerle ısınma oldukça azaldı ve pil iyi gidiyor cihaz daha yeni bir iki güncelleme ile pil iyice oturur.
  • filarmoni F kullanıcısına yanıt
    Ana kamerası S20 FE'ye göre nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.