Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] (1084. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.546
Cevap
322
Favori
1.703.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10821083108410851086
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soft reset pili sökmek gibi. Normal kapatıp açınca son kullanılan uygulamalar açık kalıyor. Soft reset i wipecash den sonra yapsanız da olur. Ben de sonradan yapmıştım. Eski ayarlarla hafızaya yüklenip beklemeye alınmış programların kapanıp yeniden default ayarlarla yüklenmesi iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet, Android 10 (Q) güncellemesi yaptık bakalım.

    Henüz çok yeni ve değişikliklere bakmaya çalışıyorum. Klavye, Ana Sayfa, kamera ve daha bir çok yerleşik uygulama yeni sürümlere güncellenmiş.

    Yüklediğime biraz pişman olmuş gibiyim ama alışırım. Ana sayfa güncellendiği için ana ekrandaki uygulamalara basılı tutunca ufak bir geri bildirim titreşimi olurdu kısa yol menüsü açılırken artık titreşim olmuyor. Ses ve titreşim kısmından donanım tuşları titreşimi açarsam oluyor. O zaman da geri tuşu, home tuşu da titriyor. Özellikle pie kullanırken gelen güncellemeyi yüklemedim sırf bu yüzden.

    Gelişmiş seçeneklerinde GPU görüntüleme açma kapama kaldırılmış.!! Daha geçen hafta bununla alakalı yazmıştım ve sürekli açık kullanırdım. Onun yerine GPU ve CPU izleme özelliği gelmiş. Açıp 1 uygulama seçilince FPS dahil tüm ıstatistik izleniyor. Deneysel bi özellik olabilir. Bir oyunda denedim. Bazen çalıştı bazen açılmadı anlamadım.

    Klavye güncellenmiş. Tüm tahminlerim gitmiş.! Yazım hatalarını otomatik düzeltmiyor. Sinir etti.

    Bildirim paneli 5x5 'di. Şimdi komple aşağı çekince simgeler büyüyor ve sıralama daralıyor garip şekilde.

    Parmak izi hızlı açılıyor. Duvar kağıtları Temalardan ayrılmış. Direk ayarlar içinden ayarlanıyor. Ana sayfadaki arka plan resmini önceki sürümde hareketli yapabiliyorduk. Artık olmuyor. Kilit ekranında animasyon ve video duvar kağıdı devam ediyor.

    Çok detaya girmeden hızlıca bunları belirtmek istedim. Tekrar olumlu olumsuz ve değişiklikler ile alakalı yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU]

    Wp nin bu kadar şarj yediğini görmemiştim daha önce. Diğer Android 10a geçenlerde de var mı böyle bir problem?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Exynos 'u sadece cpu olarak değil de SOC olarak düşünürsek ki öyle zaten, benim tek şüphelendiğim yer modem. Uyku moduna geçse dahi, cihaz pil harcamaya devam ediyor çünkü. Pili kullanan uygulama yok. O baktığımız %'de listesi sadece matematiksel istatistik. Android sistem harcamış, şu harcamış falan gerçekçi sonuçlar değil. Telefonda boştayken pil harcayan tek şey modem. Ben başka açıklama bulamadım. Ya da işlemci deepsleep'e geçmiyor diyeceğim ama öyle olsa grafik paralel düzleme kadar çıkmazdı. Arka planda uygulamalar tam güç devam ederdi. En son şüphe ise yazılımsal adaptasyon, fakat onda da samsung eşek değil ya snapdragon da beceriyor da exynos'da mı beceremicek diyor insan. İşte tek mantıklı sebep modem kalıyor geriye. Uçak modunda harcama sıfır çünkü bende.

    Bir de dikkatinizi çekti mi biilmiyorum. %60'a kadar daha hızlı düşüyor şarj. Uykuda olsa bile cihaz ama gece %58 de falan bırakın, grafik çizgisi daha düz oluyor ve daha az pil harcıyor. %40 'dan sonra yine bir miktar hızlanıyor, sonra gine yavaşlıyor. Pilde de %'de okuma problemi var gibi. Zaten %100 şarj olduktan sonra 5 dakika içinde durduğu yerde %99 'a 10dk sonra 'da %98 'e düşmesi ve sonra bunun normale dönmesi çok garip bir durum.




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben %20'de bile bıraksam gecede %1'den aşağı harcamıyor. %100'de de bıraksam durum aynı. Dediğiniz gibi modemden kaynaklıdır muhtemelen. Ama işin garibi bende uçak modunda da harcıyor

    Kafa yormamayı tercih ediyorum artık. Günümü çıkarıyor mu, çıkarıyor. Gerisine bakmayacağım Bakmaya devam edersem satıp M30s falan alıcam çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raif efendi kullanıcısına yanıt
    Whatsapp web kullanıyor musunuz ve whatsapp uyku modunda mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Web kullanmadım hocam ama uykuda da değil. Uykuya alsam bildirimleri alabilecek miyim ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • raif efendi kullanıcısına yanıt
    Ben denedim uyku modunda bildirim alabilmiştim. Whatsappı uyku moduna almayınca deli gibi çalışıyor arka planda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Cihazımı bul sayfasinda cihaz kaydı ile ilgili uyarı almıştım cihazi kaldır dedim şimdi ekleyemiyorum :)) nasıl ekleyebilirim acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru siz de öyle bir problem vardı bir de :D Aslında o zaman exynos işlemcide problem var, diyebiliriz. Bizde az olan sizde daha çok gibi. Yani telefonun pil dışında herşeyinden memnunum. Fakat iyi bir değişim kampanyası olursa, bütçem de el verirse, s11e 'de çay tepsisi kadar olmazsa belki değiştiririm. Ama boyutu büyüyecek diyorlar. Ben s10e nin boyutunu çok sevmiştim, hem kıvrımsız ekran, hem amiral gemisi, hem ufak. Cep herkülü ya
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam s11e en az 6.3 inç olacak diyorlar. Bu cihazın küçük oluşundan ben de çok memnunum ki daha önce hep büyük ekranlı cihazlar kullanmıştım.

    Pil konusunda da sorunun yazılımdan olmadığı zaten bariz belli. 2 yıl kadar önce samsung note 7 fe kullanıyordum 5.7 inç 2k ekran 3220 pil olmasına rağmen onun bile pili daha iyi gidiyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de s10e alarak aranıza katıldım. Note 8 kullanıyordum amoled yanığı oluştu. Servis youtube uygulaması kullanmamdan dolayı kullanıcı hatası diyerek 1400 tl karşılığı ekran tamirini gerçekleştiririz dediler. Ben de hakem heyetine başvurdum, lehime karar verdiler. Yarın gelecek büyük ihtimalle s10e kargodan. S10 serili cihazlarda amoled yanığı görülüyor mu? Parlaklığı sonuna kadar açık bir şekilde kullansam sonradan amoled yanığı oluşur mu? Cihaz için önerdiğiniz ipuçları var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Exynos 'u sadece cpu olarak değil de SOC olarak düşünürsek ki öyle zaten, benim tek şüphelendiğim yer modem. Uyku moduna geçse dahi, cihaz pil harcamaya devam ediyor çünkü. Pili kullanan uygulama yok. O baktığımız %'de listesi sadece matematiksel istatistik. Android sistem harcamış, şu harcamış falan gerçekçi sonuçlar değil. Telefonda boştayken pil harcayan tek şey modem. Ben başka açıklama bulamadım. Ya da işlemci deepsleep'e geçmiyor diyeceğim ama öyle olsa grafik paralel düzleme kadar çıkmazdı. Arka planda uygulamalar tam güç devam ederdi. En son şüphe ise yazılımsal adaptasyon, fakat onda da samsung eşek değil ya snapdragon da beceriyor da exynos'da mı beceremicek diyor insan. İşte tek mantıklı sebep modem kalıyor geriye. Uçak modunda harcama sıfır çünkü bende.

    Bir de dikkatinizi çekti mi biilmiyorum. %60'a kadar daha hızlı düşüyor şarj. Uykuda olsa bile cihaz ama gece %58 de falan bırakın, grafik çizgisi daha düz oluyor ve daha az pil harcıyor. %40 'dan sonra yine bir miktar hızlanıyor, sonra gine yavaşlıyor. Pilde de %'de okuma problemi var gibi. Zaten %100 şarj olduktan sonra 5 dakika içinde durduğu yerde %99 'a 10dk sonra 'da %98 'e düşmesi ve sonra bunun normale dönmesi çok garip bir durum.
    Şarjın Samsung cihazlarda neden %100'den hızla düştüğü ile ilgili daha önce de yazmıştım yine hatırlatma yapayım..

    Hiçbir cihaz elektrik-elektroniğin temelleri gereği %100 şarjda KALAMAZ.. Siz cihazı tam şarj ettikten sonra kullanmaya başladığınız anda verdiği voltaj düşmeye başlar. Siz aldığınız voltajı yazılımla yüzdeye dağıtıyorsanız zaten çok kısa bir sürede %99'a düşmesi en doğal durumdur..

    Elimizde cihazların optimal voltaj değeri yaklaşık 3.7 V'dur. Batarya üreticiye bağlı değişmekle birlikte 3V civarına inince cihazı kapatır korumaya geçer. Ancak tam şarjda batarya voltajı 4.2-4.3 volta kadar çıkar.. ve kullanmaya başladığınız anda düşmeye başlar.. Diyelim ki %100 şarjda voltajı 4.356 volt ise 2 dakika sonra bu voltaj 4.354'e iner.. Eğer batarya yüzdesi yazılımında hile yapmıyorsanız %100 olan batarya çok kısa sürede %99'a düşmek ZORUNDADIR..

    Tüm bu tartışmanın sebebi Apple'ın iphone'da yaptığı yazılım üçkağıtçılığı... Tamamen psikolojik etkisi nedeniyle üst voltaj aralıklarından genişçe bir kısmını yazılımsal olarak %100 gösteriyor. Sonra da herkes diyor ki iphone hiç tüketmiyor (%100'de uzun süre bekleme).. Bu tamamen saçmalık.. Bundan dolayı kimsenin cihazından soğumasına gerek yok.. Apple üstteki değerlere göre diyelim ki 4.356 V - 4.315 V arasını %100 gösterirken, Samsung 4.356 V - 4.354 V arasına %100 diyor..

    Durumu biraz detaylı yazdım ki iphone alacak olanlar bunu bilerek alsınlar, o kadar konusu oluyor ki bu yazılım sahtekarlığının biraz detaylı yazayım dedim.. Aldanmayın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 3 Aralık 2019; 0:18:13 >




  • sagropa kullanıcısına yanıt
    Kardeş dilekçenin bir örneğini burda paylaşırmısın benim s9 plus 3 aylıkken ameloid yanığı oldu.hiçbir Samsung telefonun 2 yılı göreceğini sanmıyorum ne demek kullanıcı hatası yaa çok saçma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reason kullanıcısına yanıt
    Anladım, dediklerinizde haklısınız hocam. Benim LG de fişten çekince uzunca bir süre %100 gider sonraki düşüşler ise daha hızlı olurdu. Aslında mantıklı düşününce bu düşüş hızı normal olarak geliyor. Ama yine de psikolojik işte, şarjdan çeker çekmez bildirim var mı diye ekrana tek tıklayıp, always on'u aktif edince %99 görüyorum. Ulan daha yeni çektim ya şarjdan diyor insan %99 neyse de %98'e geç düş bari :D
  • sagropa kullanıcısına yanıt
    Hocam kardeşimde A7 2017 var. O zaman en mantıklı telefon oydu o sene, hemde su geçirmez model falan olunca onu almıştık. Ama işte tek korkum ekran yanığı olmasıydı. Bu zamana kadar hiç şikayeti olmadı, zaten ben de telefonuna zırt pırt bakmadığım için haberim yoktu. Ben telefonu alınca yazın onun telefonunda bir iki işlem yapmak için istedim. Ekran tertemizdi, bir de parlaklığa pek dikkat etmez kafasına göre kullanır.

    Ona güvenerek ben de bu sene samsung'a geçtim. Bir de teşir ürünlerine baktım, teşirdeki ürünlerde hep yanıklar olurdu. Bu sene S10 serisinde ve note 10 larda hiç yanık görmedim mağzalarda. Eğer zırt pırt değiştirmiyorlarsa telefonları yanık problemi yok gibi.

    Ama yine de ben oto parlaklık kullanıyorum ve ekran parlaklığını köküne kadar açmıyorum ne olur ne olmaz diye. 2 sene kaskom var gerçi ama olsun tamir görmesin telefon Yani yanığa karşı yapılabilecek en güzel şey sürekli tam parlaklıkta kullanmamak. Bunun dışında eğer olacağı varsa oluyor ama s10 serisindeki ekranla bu sorunu çözmüş gibiler.




  • ibiza tdi İ kullanıcısına yanıt
    5 yıllık S4 hâlâ canavar gibi. Yanık yok.

    S5 i 4 yıl kullandım sonra yanık oluştu. Çok yoğun kullanıyor günde en az iki kez dark ediyordum. Daha önce de foruma yazdım. Benim hatamdı. Sabit mavi görüntü ile uzun süre defalarca uyuyakaldım. Söz konusu görüntü oyunun parçası idi ve zaten sürekli ekranda kalıyordu ama kısa sureliydi. Sonuçta o mavi bölgeler beyaz ekranda ancak görülebilen gölgelere dönüştü.

    Elimizdeki telefonda da (S10e) aynı oyunu oynuyorum. Ama samsung tedbir almış. Telefon açık mavi görüntülüiken uyuyakaldım defalarca ama ekranı tamemen kapatmadan (siyah ekran yapmadan) ekran ışığını tamamen kapatmış yani ekran açık ama zorlukla görülebilecek kadar. Sonuçta yanık oluşmadı.

    Bu nesil dinamik amoledlerin ne kadar dayanacağını hep beraber göreceğiz. Ama hiç bir samsung iki yıl dayanmaz fazla genelleme olmuş tecrübeme göre...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Samsung Good Lock'a tema park adında bir uygulama gelmiş ve kendi temalarımızı oluşturmaya olanak tanıyor.

    Ana resimden, simge şekilleri ve kısayol menüsünün rengine kadar belirleyebiliyorsunuz. Siyah tema üstüne kırmızı tuş rengi yapınca da ayrı bir güzel oldu.

    Sammobile indirme linki;https://www.sammobile.com/apk/samsung-theme-park/samsung-theme-park-1-0-00-0/

    Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tucsonFL -- 3 Aralık 2019; 1:26:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ibiza tdi İ kullanıcısına yanıt
    Eski telefonum S7 idi. Daha sonra Honor 10'a geçtim şuan da S10e kullanıyorum. S7'yi babama verdim hala kullanılıyor ekran yanığı sıfır. Ekran hala yeni gibi. Daha önce de Note 3 Neo vardı. İlk çıktığında almıştım. İlk bir senesinde ekran yanığı oldu. Ekranı garantiden değiştirdiler. Hakem heyetine falan gitmem gerekmedi. Servise elden götürmüştüm ekranı görür görmez tamam ekranı değiştirelim dediler. Takılan 2. ekrandan beri aralıksız kullanılıyor hala ekran yanığı yok. Ekran yanığının normal gündelik kullanımda oluşacağını sanmıyorum. Ama gece ekran açık olarak uyuyakalırsanız oluşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xperia z2 den geçtim mi9t promu derken s10e ile aranıza katıldım 2 gündür kullanıyorum telefon çok hoşuma gitti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydj -- 3 Aralık 2019; 1:38:51 >
  • 
Sayfa: önceki 10821083108410851086
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.