Şimdi Ara

Samsung, 3nm'de verimi üç katına çıkardı: Ancak hala TSMC'nin gerisinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, 3nm'de verimi üç katına çıkardı: Ancak hala TSMC'nin gerisinde
    Samsung, bir süredir 3nm üretim sürecindeki verimlilik sorunlarıyla boğuşuyor. Daha önce ortaya atılan bir iddiaya göre Samsung, 3nm'de sadece %10 ile %20 arası verimlilik rakamlarına sahipti. Bu rakam, her bir plakadan (wafer) elde edilen çalışır çip sayısının oranını gösteriyor. Ancak yeni gelen bilgiye Güney Koreli şirket, bu verimi üç katına çıkarmayı başarmış durumda. Bu da verimliliğin %30 ile %60 arasında olduğunu gösteriyor.



    Hala TSMC'nin gerisinde



    Önemli bir iyileşme olsa da Samsung, rakibi TSMC'nin gerisinde kalmaya devam ediyor. Ancak Samsung'un ikinci nesil 3nm sürecinden beklentileri büyük. Güç, performans ve alan verimliliği gibi alanlarda önemli gelişmeler olacağı söyleniyor. Hatta ikinci neslin, TSMC'nin N3P'siyle eşit seviyede olduğu iddia ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Intel, ABD'de 100 milyar dolarlık çip yatırımı yapacak



    TSMC'nin 3nm plaka üretimini agresif bir şekilde bu yıl aylık tahmini 100.000 adede çıkarması nedeniyle Samsung'un dökümhanedeki rakibini yakalama şansı çok az. Daha önceki bir raporda, Qualcomm gibi eski müşterilerinin güvenini yeniden kazanabilmesi için bu değeri yüzde 70'e çıkarması gerektiği belirtildiğinden, Samsung'un ek optimizasyonlar yapması gerekiyor.



    Samsung'un gelecekteki siparişler için 2nm teknolojisine daha fazla yatırım yapacağına dair söylentiler de vardı ancak bu 2nm yongaların aslında farklı bir isim taşıyan 3nm yongalar olduğu ortaya çıktı.



    Şu ana kadar, 3nm sürecinde kripto para madenciliği donanım siparişlerinin dışında, Samsung büyük bir müşteriden sipariş alabilmiş değil. İleride Samsung'un yaptığı iyileştirmelerin durumu değiştirip değiştirmeyeceğini zaman gösterecek




    Kaynak:https://wccftech.com/samsung-3nm-yields-increased-by-three-times/







  • Üç kat artış yaşandığı halde hala gerisinde. Aradaki fark korkunç seviyedeymiş. Exynos bu şartlar altında nasıl başarılı olsun. Exynos’un gerçek potansiyelini ancak TSMC’ye ürettilirse anlayabiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    yalnız exynos çipler 4nm'de üretiliyor. 4nm'de verimliliği iyi samsung'un. ancak tsmc 3nm'ye geçtiği için samsung'un da biran önce 3nm'de verimliliği arttırması lazım yoksa ara çok açılacak.

  • Sanırım Samsung ilk üretimde tahta kullanmış. Hala daha gerideyse 2nm ye çalışsın şimdiden

  • deniz_1903 kullanıcısına yanıt

    4nm verimli mi? O yüzden mi S23 serisinin hepsinde Snapdragon 8 gen 2 kullandı. Bu işlemci de 4nm. Madem verimliydi kendi işlemcisini kullansaydı. Samsungun işi çok zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AfrikadaEskimo A kullanıcısına yanıt
    üretim veriminden bahsediyorum. Bir plakadan ne kadar çalışır çip çıktığından yani. çiplerin performansından, enerji verimliliğinden bahsetmiyorum.

  • deniz_1903 kullanıcısına yanıt

    insanlar haberdeki bahsedilen verimliliğin de üretim verimliliği olduğunu anlamamış ki puhahaha bu ne hâl böyle kafalar pırıl pırıl maşallahSamsung, 3nm'de verimi üç katına çıkardı: Ancak hala TSMC'nin gerisinde 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çip sorunları vs artık 5 yıla zor düzelir. 2030 dan sonraki çıkacak en çöp işlemci bile sorunsuz olur yüksek verimli yüksek performanslı. Bu da nm altına inilmesi gerek. Ya da en kötü 2nm veya 1nm işlemciler çipler gelince rahat nefes alırız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.