Şimdi Ara

Sakın diş teli takmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
31.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben 1.5sene önce tel tedavisine başladım 6 ayda çıkacagını söyledi tam 1.5 sene oldu geçen sene 15 tatildetedaviyi yarıda bırakmak istedigimi söyledim adam bana 2 ayım kaldığını söyledi bekledim çıkarmadı busene söyledim gene az kaldığını söylediler bir de sgk dan para mı mne alıyormuşuz onun için bekledim okadar annemle babamla tartıştım sonunda teli buğün çıkardı ama dişlerimin tam düzelmediğini fark ettim bide adam dişlerimin arkasına tekrar tel çekeceğini söyledi reddettim saat 2ye randevü verdi randevuya gitmeyeceğim ağzımda bir şey olmasını istemiyorum .takmassam dişlerimin eski haline geleceğini söyledi bende genede teli takmayacagımı söyledim.boşu boşuna 1.5 senem heba oldu şu anda çok sinirliyim kolona tekme attım ayağımı acıttım iyice sinirlendim
    Siz sakın diş teli takmayın.



  • Bazı özel diş merkezleri var. Para için yapmadıkları yok yani annemin dişi için ne kadar para sömürdüler . Geçen dişimin ucu çok kuçuk kırıldı gittik sana diş teli takalım dediler . İstemiyorum dedim güç bela reddetmeyi başardım . Yani bazı insanlıktan yoksun kişiler var . İyice araştır öyle yaptır hocam .
  • Bazı özel diş merkezleri var. Para için yapmadıkları yok yani annemin dişi için ne kadar para sömürdüler . Geçen dişimin ucu çok kuçuk kırıldı gittik sana diş teli takalım dediler . İstemiyorum dedim güç bela reddetmeyi başardım . Yani bazı insanlıktan yoksun kişiler var . İyice araştır öyle yaptır hocam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ayda diş teli mi çıkarmış la
  • İyi bir dişçi bul.. Dış teli bana gore çok eskide kaldı artik protez dişler ile bir iki dokunuş. Ve sağlıklı bir bakım herşeyi değiştiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığın hatadan dolayı genelleme yaparak milleti etkileme iyi bir dişçi olsaydı 2 seneye bitirirdi
  • Yalnız benim bildiğim diş teli zaten en az 2 sene kalmıyor mu? Bana olağan işleyişde gibi geldi 1.5 sene taktırmışsın o kadar beklediğin boşa gitmesin bugünki randevuya gidip tedavini kesin devam ettir tekrar çektir derim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolojini anlıyorumda 1.5 sene takmışsın niye çıkardın zaten bittikten sonra şeffaf bir şey veriyorlar uzun bir süre onuda takıyorsun.

    O bitti yine randevu verdi bu sefer gitmedim zaten kadından nefret ediyordum telefondan arasa kalbini kıracaktım o doktorunda neyseki aramadı.
  • Afedersin ama hata sende . Teli çıkarmamasının sebebi dişlerinin yerine oturmaması. Ben 2.5 yıl diş teli kullandım. üstelik yerine oturduğu halde bekletti bozulma yapmasın diye . Her ay düzenli bir şekilde telleri sıkardı. Şimdi dişlerim gayet düzgün Ve teller çıktıktan sonra dişlerin arkasına tel çekmek zorunda yoksa geri kayar. Mesela aparat verir teller çıtıktan sonra ben onu 1 ay takmadım ve 1 ay sonra o aparat yerine oturmamıştı.


    Zaten 2.5 yıl ağzımın içinde olduğundan alışmıştım ben keşke biraz daha bekleseydin.Hem teller çıktıktan sonra çok fena hissettim adeta bir parçam eksikmiş gibi :D
  • 6 ay neymiş yaw?

    ben ilk okuldan 1 sene önce başladım lise sonda tedavim bitti damakları ozaman attık ,

    tedavin bitmediyse telleri çıkarıp atman zararına olucaktır şimdiye kadar yapılanlar geriler birçok diş yerinden kayar ,
  • Niye yanlış yönlendiriyorsun ki insanları.Ben de kullandım diş teli 10 ay boyunca.Dişlerin yamuk durmasından iyidir takılması. Dişlerim şimdi Allah a şükür dümdüz ve dişlerimin çok düzgün olduğunu söylüyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın beyler ben de kullandım ve 1 küsür yılda çıktı.Fakat doktorunuzun dediklerini düzenli yapmalısınız örneğin bazı tel tedavilerinde lastik tarzı bir şey kullanılır eğer onu doğru düzgün takmazsanız tedaviniz uzar ve son olarak biraz zahmeti var ama sonucuna kesinlikle değiyor.
  • arkaya da takacak ama görünüşte ya da ağzında bir şey varmışcasına etkisi olmayacak, o kadar takmışsın bence tamamla
  • Mal mısınız yav?Diş teli gayette kullanılması gereken ve yaygınlaşması gereken bir tedavi.6 ayda bitmez ayrıca.Benimki 2 yıl sürmüştü.
  • isviçrede yada türkiyede kime sorduysam herkes en az 2 yıl takmak zorunda kaldı bu teli, ben dahil.

    neyin tribi bu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MK* -- 9 Haziran 2014; 12:28:48 >
  • Senin başına böyle bişey geldi diye milletin aklını niye bulandırıyosun? Benim dişlerimin arasından otoban geçerdi diş tedavisine başladı doktor damaklık sonra tel taktım bittikten sonra dişin arkasına taktılar yıllar geçmesine rağmen bi zararı yok hatta unutmuşum bile onu. Sonuca gelirsek dişlerim inci gibi herkeste övüp durur.
  • taktıracak para yok zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semblance

    İyi bir dişçi bul.. Dış teli bana gore çok eskide kaldı artik protez dişler ile bir iki dokunuş. Ve sağlıklı bir bakım herşeyi değiştiriyor.

    Öyle oluyor mu vay

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende geçen sene haziranda taktırmıştım bu ay 1. senesi oluyor. ve adam bana taktırmadan once 1 senede çıkar en kötü 1-2 ay sarkabilir yani yazın bitimine doğru çıkar diyordu ağustos gibi falan işte. dur bakalım ne olacak..
  • siz Allahtan korkmuyor musunuz? Allah size öyle diş vermiş ve siz bunu kabullenmiyorsunuz. Allahın yapmış olduğu mükemmel vücudunuzu değiştirmeye çalışıyorsunuz. Allahtan korkun.
  • Şimdi gittim şeffaf agızlık verdi bozulmasın diye .
    dişlerinin arasından otoban geçenler için birşey diyemem ama ufak bie bozukluk için tel takılmasını önermem değmez hele benim gibi sabırsız ve dış görünüşe fazla önem vermeyen biri iseniz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.