Şimdi Ara

SAFRANBOLU BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA BİLGİLER (125. JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
20.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cemtravolta26 kullanıcısına yanıt

    Hocam iyi günler , kendi götüreceğimiz eşofman ve spor ayakkabı ile ilgili renk zorunluluğu var mı ?

  • tunagizlenci55 T kullanıcısına yanıt

    merhaba, renk konusunda bir zorunluluk yok. ben giderken dandik bir spor ayakkabı ve pazardan aldığım eşofman altını götürmüştüm, çok kaliteli şeylerinizi götürmemenizi öneririm çünkü bu eşofmanlarınızla bile bir şeyleri beklerken yere oturup kalkmak zorunda kalacaksınız.

  • ekim ayında gidecek olan arkadaslar bugunden (13 ekim) itiberen askerliginiz basladı. gidiş parasıyla ilgili öğrendiğim bir seyi paylasmak istiyorum. gördügüm kadarıyla gidiş paranızı artık e devlet üzerinden kendi ibaniniza gönderebiliyorsunuz



    birde bazı arkadasların telefonuna da 9 kasım tören olacak diye mesaj gelmiş. eger bu bilgi dogruysa 9 kasımda terhis olacaksınız.

  • Hocam gelen tipler nasıl, ve bedellilerle normal askerler aynı koğuşta mı kalıyor, koğuşlar çok kalabalık oluyor mu ? Kitap götürmek serbest mi tarih kitapları. Telefonla konuşmak kaçtan sonra serbest ve sabah kaçta kalkıyoruz akşam kaçta yatıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xprofesor37 X kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam fazla sorunlu tipler yok genel olarak iyi insanlar. bedelli ve normal askerlerin kogusu farklı. 1.tabur yatakhanesinde sadece bedelliler vardı. 2. taburu bilmiyorum ama muhtemelen orasıda bizim tabur gibidir. koguslar ortalama 250 kişilik biraz kalabalık denebilir. tarih dahil her türlü kitabı götürmek serbest ama içerik olarak sakıncalı olmamalı. telefon konusunda uygun oldugunuz her vakit konusabilirsiniz ama aksam yemeginden sonra yapacak iş olmadıgı için daha rahat konusuluyor. kalkıs saati 5-6 civarı yat saati 22. bu saatler bazen komutana göre değişiklik gösterebiliyor. örnegin hafta sonu isterse daha geç kalk saati verebiliyor.

  • 13 tecil 14 yol izni 15i teslim yazıyordu ona göre ayarladım ctesi teslim olacağım yanlış bir şey yok değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kramponcu kullanıcısına yanıt

    sevk belgesinde katılacagı tarih kısmı var en gec orda yazan tarihte katılmanız gerekiyor. yol izniniz 1 günse 15 inde katılmanız lazım.

  • Öncelikle cevapladığın için teşekkürler hocam. Seni de yorduk. Haftasonu görüş var mı serbest mi ziyaretçi yani. Eğitimler zor oluyor mu, koğuş yada yemekhane nöbetlerinde kitap okumak serbest mi, nöbet 2 saat mi oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xprofesor37 X kullanıcısına yanıt

    rica ederim hocam :) haftasonu gorus var ziyaretcileriniz sizi görmeye gelebilirler. zorluk kişiden kişiye degisir ama egitimlerde öyle fazla zor bir durum bulunmuyor. yemekhane görevi biraz ugrastırıcı fırsat bulursanız okuyabilirsiniz. kogus nöbetlerinde kitap okuma durumu daha kolay. ama komutana yakalanmanız lazım. gece nöbetleri 2 saat. sabah 6 saatlik bir nöbet vardı. öğleden sonraki nöbetler de 2-4 saat arası olması lazım.

  • Yataklar çarşaflar genel olarak nasıl temizliği, ona göre temiz kılıf falan getiriym hocam. Telefon konusunda şarj olayı için bir oda var mı yoksa koğuşlarda prizlere mi takıyoruz. Yemekhane de tabildot yıkama mevzusu var mı. Su konusunda sıkıntı var mı. Şuan güneş kremi götürelim mi hava soğuk sıcak dengesiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xprofesor37 X kullanıcısına yanıt

    çarsaf olayı biraz sans hocam benim carsafın biri delikti biri kan lekeli. bazı arkadaslarınki ise temizdi. kılıf alıp almamak size kalmıs maddi olarak sorun degilse beraberinizde götürebilirsiniz. sarj için priz kogustaki birkaç odada var.ayrı bir sarj odası yok. tabildot yıkama malesef var hocam. karavanacılar o gün yemekhanenin tüm işlerinden sorumlu. yani yemekleri kamyona yukleme bosaltma, dagıtma, tabildotları yıkama vb. tüm yemekhane işleri o günkü karavanacıalra ait. tuvalet ve banyolarda bir su sıkıntısı yok. içme suyu olarak da kantinde bolca mevcut. benim tavsiyem içme suyunu 3er 3er kantinden alıp dolabınıza stoklayın lazım oldukca ordan kullanırsınız. gunes kremi evde zaten varsa her ihtimale karsı yanınıza alın yoksa da bence masraf yapmayın derim

  • teşekkür ederim tekrardan , son günler , tavsiyen var mı özellikle, gerçi yazmışsın fazlasıyla ama ben yine de soruyum zahmet olmazsa. Çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar öncelikle tavsiyeleriniz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.Benim sorum boxer,atlet ve çorapları siyah ve gri renk tonlarında aldım bazı arkadaşlar asker yeşili almalıydın dedi.Renk hakkında bir sıkıntı yapıyorlar mı? Birde saç kesimi 3 numara olmak zorundamı sıkıntı yaratıyorlar mı ben yanları kısalttırıp üstüde az kalıcak şekilde aldırttırdım sıkıntı yaratırlar mı ? bilgilendirirseniz sevinirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rweani -- 14 Ekim 2022; 3:4:35 >
  • xprofesor37 X kullanıcısına yanıt

    tavsiye olarak son günler kafa dagıtmak için sevdiğiniz şeyleri (dısarda yemek, film izlemek, vaktiniz varsa kısa bir psikolojik kitap okumak vb) yapabilirsiniz. bir de yanınıza fazla esya alıp kendinize yük yapmayın sadece gereken seyleri alın. rica ederim, hayırlı teskereler

  • Rweani R kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, normalde boxter, atlet ve fanila askeri yeşil; çorap ise siyah olmalı. boxer, atlet ve çorap dısardan gözükmedigi için bir sorun olmaz ama fanilanın üs kısmı gömlek yakasından gözükecegi için mutlaka yeşil renk olmalı. içerde size bu kıyafetlerden ikişer adet veriyorlar. sac için yanlar 3 üstler göze batmayacak sekilde kısa olmalı. saç kesiminizle ilgili bir problem yasayacagınızı dusunmuyorum.

  • Merhabalar, hayırlı tezkerelerimiz olsun öncelikle. Ben de 15 ekim tarihinde geliyorum. Bilen arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. Birkaç tane sorum olacak.


    Celp belgesinde Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Alayı yazıyor, 125. j.e.a.k. İle aynı yer mi oluyor? Yoksa farklı yerler mi?


    İçeriye akıllı telefon sokmak imkansız mı, hatları kontrol ediyorlar mı?


    İçeriye powerbank alıyorlar mı?


    Valizle gelsem valizi emanete bırakabiliyor muyuz? Sonrasında valize uğrayıp eşya alıp bırakabiliyor muyuz?


    Şimdiden teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mete_adg M kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam,


    ikisi aynı yer hocam, eski safranbolunun ilerisinde önünden dolmuşlar geçiyor


    akıllı telefon sokmak imkansız degil ama riske girmeye degmez bence, hatlar kontrol edilmiyor


    evet içeri powerbank alıyorlar


    içerde sadece telefonları emanete alıyorlar. valizinizi kendinizle birlikte kalacagınız kogusa götürüyorsunuz

  • Çok teşekkürler bilgilendirmeniz için, valiz sadece biraz büyük bir valiz var ne yazık ki, yeni bir şey de almak istemedim sorun yaşar mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mete_adg M kullanıcısına yanıt

    sorun yasamazsınız hocam, hatta donuste verdikleri havluları filan götürmek isterseniz valizin buyuk olması daha iyi olur. benim valiz kucuktu yer yok diye havluları filan atmıstım. simdiden hayırlı teskereler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizbirdüşünce -- 14 Ekim 2022; 12:40:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.